Politie waarschuwt: géén nieuwjaarsgeweld tegen hulpverleners

Geen categoriedec 29 2014, 20:00
De politie heeft het helemaal gehad met mensen die niet met hun poten af kunnen blijven van hulpverleners.
Oud en Nieuw moet een leuk feest worden waarbij traditioneel voor lekker veel geld vuurwerk de lucht in wordt geschoten. Uiteraard kunnen we ook weer problemen verwachten, en met we bedoel ik in dit geval hulpverleners zoals politieagenten, brandweerlieden en ambulancebroeders.
Net als vorig jaar zullen er ongetwijfeld weer (dronken) mafketels zijn die het oké vinden om hulpverleners te hinderen in hun werk of zelfs gewelddadig te worden en de hulpverleners een paar klappen te verkopen. Het is onacceptabel gedrag dat ongenadig hard moet worden bestraft. Van hulpverleners blijf je af. Punt.
De politie pikt het in ieder geval echt niet meer. Korpschef Gerard Bouman zegt: "Hulpverleners zoals politiemensen mogen niet de dupe worden van uit de hand geliopen wangedrag. Collega's die niettemis toch te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie." De politie meldt ook:

Vorig jaar registreerde de politie 138 incidenten waarbij collega’s tijdens oud en nieuw slachtoffer werden van geweld.

Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie (OM) stevig beleid op het gebied van agressie en geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken hiernaar altijd en met voorrang op. Het beleid van het OM is erop gericht om aanzienlijk zwaardere straffen te eisen.

Bouman doet ook een oproep aan het publiek, aan u dus:

"Door samen op te trekken, maken wij een vuist tegen agressie en geweld. Politiemensen werken de-escalerend wanneer het kan. Maar als het moet, stappen onze agenten naar voren. Wij gaan de confrontatie niet uit de weg. Dus verknal het niet tijdens oud en nieuw. Niet voor uzelf of uw omgeving. En al helemaal niet ten koste van mijn mensen die voor u aan het werk zijn."

De criminelen die hulpverleners aanvallen zijn de échte criminelen, niet de mensen die een paar rotjes en wat siervuurwerk afsteken om het nieuwe jaar in te luiden. Overigens is het volkomen terecht dat de politie en het OM samen optrekken tegen geweldplegers die hulpverleners belagen, maar de politie moet de vuurwerkterroristen niet vergeten. Die moeten net zo hard worden aangepakt. Stop ze allemaal maar in de cel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten