Huh? Politie gaat vuurwerkterroristen niet aanpakken

Wat krijgen we nou?

Vuurwerkterroristen die tijdens de vorige nieuwjaarsviering huisarrest voor dit jaar hebben gekregen, hoeven niet te vrezen dat ze ook echt in de gaten worden gehouden door de politie. De politie heeft daar namelijk veel te weinig tijd voor tijdens Oud en Nieuw.

Een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond (NPB) zegt tegen De Telegraaf: “We hebben wel andere zaken te doen dan bij mensen aan te bellen om te kijken of ze thuis zijn.” En zo is de maatregel van de ene op de andere dag compleet waardeloos geworden. De krant schrijft:

Daarmee lijkt een belangrijke maatregel die na de vorige jaarwisseling door justitie en door veel rechtbanken aan raddraaiers is opgelegd, zinloos te zijn. Het Openbaar Ministerie zag haar eis om huisarrest op te leggen aan feestgangers die de jaarwisseling van vorig jaar ernstig verstoorden in de meeste gevallen door de rechtbank gehonoreerd.

Waarom leggen we in dit land straffen op om ze vervolgens niet de handhaven? In het geval van (jonge) vuurwerkterroristen is een huisarrest een prima oplossing om te voorkomen dat ze weer de straat op gaan om de boel te vernielen. Het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarswisseling is een prachtige traditie die niet verboden hoeft te worden, maar dan moeten we wel de mensen die zich over een paar dagen níet gedragen hard aanpakken.

Als de politiebond zegt dat het dit jaar niet van plan is de straf te gaan handhaven, dan zit er maar één ding op. En dat is iedere vuurwerkterrorist in de cel stoppen en ze zélf laten opdraaien voor de kosten ervan. Dat scheelt heel veel gedoe. Dan hoeven de agenten niet meer bij honderden huishoudens aan te bellen om te checken of de mensen met een huisarrest zich aan de wet houden. Ze hoeven dan alleen nog even door het raampje van een celdeur te kijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. lic

  Ze melden zelfs van te voren even dat ze niet gaan handhaven.

  Briljant zeg.

  1. Frank Verhoef

   Ja, da’s nog wel het domste.

 2. Ego non solus

  Ik zeg dit vaker, en steeds met onverholen trots: “wat is dit toch een ongelofelijk mooi land”.

 3. Ruud562

  Oplossing: de wet aanpassen (kan in één dag) en die gasten op maandag de 29e ophalen en tot aan 2 januari vastzetten. Maar dat mag natuurlijk niet van Brussel c.s.

 4. Gielah

  Bij ons in het dorp werkt de politie alleen op werkdagen tussen 10 en 12 uur in de morgen.
  Iedere beroerling heeft dus alle kans om wát dan ook uit te vreten.
  De burgers staan er alleen voor.

  Overigens heb ik naast mijn voordeur een grote houten pepermolen hangen, die in geval van nood goed van pas kan komen.
  Mijn man, nu overleden, heeft die daar voor mij opgehangen, omdat hij als hartpatiënt ´s avonds vaak vroeg naar bed ging en hij zich zorgen maakte over mijn veiligheid, als er iemand aanbelde.
  Toen er een paar agenten bij ons waren om een op de parkeerplaats achtergelaten autowrak, dat mijn man had gemeld… en zij die pepermolen zagen… ontstond er enige onrust bij die agenten.
  Wij verloren in één klap onze respectabiliteit!

  Liever hadden ze waarschijnlijk gezien dat ik, na te zijn aangevallen of erger, de provinciale hoofdstad had moeten bellen, waarna er … met een beetje geluk… binnen het uur hulp zou hebben kúnnen arriveren!

  Dat de politie niets meer doet is één ding.
  Dat ze daarnaast de zelfredzaamheid van de burgers… die hún werk moeten gaan opknappen… als iets onfatsoenlijks en onwenselijks ziet… dat grenst aan het ongerijmde.

  1. Sjonny

   Goed zo, gielah, sla er maar op met die pepermolen. Lol.

 5. Seneca

  @Gielah
  Dit land is echt een onbewoonbaar verklaarde woning. Hoe lang wordt dit nog geaccepteerd. Zoveel belasting en kijk wat de overheid voor ons doet. Niets!

 6. tonzwart

  Het ligt niet aan de politie. Toegegeven, niet slim om dit als beleid in de pers te brengen, maar er zitten niet alléén slimmerikken bij de politie.
  De ware schuldigen aan dit slappe beleid is de politiek. Politiebureau’s worden massaal gesloten, er is door allerlei oorzaken nauwelijks meer politie voorhanden, laat staan op straat. Het ziekteverzuim is nergens zo hoog als bij de politie. Het toverwoord is “bezuinigingen”. De politie kan ook geen ijzer met handen breken…

 7. huuskesjong

  Wàt een flutonderwerp! Weet Froef weer eens niks anders?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.