Yes. De vuurwerkverkoop is weer begonnen

Geen categoriedec 29 2014, 16:00
Wees een vent en koop vuurwerk.
Het afsteken van knal- en siervuurwerk tijdens Oud en Nieuw is een prachtige Nederlandse traditie. Zoals vuurwerkverkoper Frits in Rijswijk zegt tegen Omroep West: het is net zo'n mooie en oer-Hollandse traditie als Sinterklaas en Zwarte Piet.

Frits noemt vuurwerk 'net zo’n traditie als Zwarte Piet'. 'Al in het jaar 1800 was hier een vuurwerktraditie. Toen werd het nog gedaan door de gemeente, dat is op een gegeven moment vrijgegeven. En nu mag iedereen het. Als ze het verbieden gaan de deuren naar het buitenland wijd open. Dan wordt de illegale handel schathemelrijk!'

Het goede nieuws: sinds vanochtend 08:00 uur mogen we weer vuurwerk kopen om op oudjaarsdag af te steken. De linkse media proberen deze traditie de nek om te draaien door GroenLinks te helpen in de strijd tegen vuurwerk, maar consumentenvuurwerk is en blijft hartstikke populair. Hier een citaat van Omroep West:

Maandagochtend is het vroeg druk bij de Rijswijkse Vuurwerkhal. De grootste fanatiekelingen staan vanaf 7.30 uur al in rij voor de ingang. Ze kunnen hun vuurwerkpakket alvast vlak voor de officiële start van de vuurwerkverkoop afhalen. De gewone verkoop begint om 8.00 uur.

Hoe mooi is dat? Ondernemers die vuurwerk verkopen kunnen zich niks beters wensen dan rijen jonge jongens en papa's (ja, het zijn bijna altijd mannen) die voor de deur staan om vuurwerk te halen. Prachtig. Dus, wees een vent, negeer het continue geklaag over overlast door vuurwerk, laat de linkse media, nou... links liggen, en koop ook een mooie doos vuurwerk dit jaar.
Laten we met z'n allen een statement maken tegen het gezeur, net zoals we met z'n allen een statement maakten door Zwarte Piet in verreweg de meeste gemeenten van Nederland zwart te houden. Wie geen vuurwerk wil afsteken, hoeft geen vuurwerk af te steken. Zo simpel is het. Maar verpest het dan niet voor de rest van Nederland.
Vuurwerk is een geweldige Nederlandse traditie om het einde van het oude jaar uit te luiden en het nieuwe jaar te verwelkomen, en die traditie gaan we ook dit jaar weer in ere houden, wat de vuurwerkverbodsfetisjisten van GroenLinks en de linkse media er ook van vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten