Makke media helpen GroenLinks in strijd tegen vuurwerk

Geen categoriedec 27 2014, 18:00
Hoe meer aandacht, hoe meer meldingen, hoe meer aandacht.
"Snelle stijgingen meldingen vuurwerkoverlast" kopt NU.nl vandaag op de site. Ik klikte het aan en dacht bij een neutraal politiebericht terecht te komen. Maar neen. Het betrof promotie voor het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks. Ja, alweer.

Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast stijgt snel. Drie dagen na de opening van het meldpunt (...) zijn er ruim tienduizend meldingen binnengekomen.

Het aantal meldingen "stijgt snel". Stijgt snel. Dat is dus de nieuwswaarde. Maar dan lezen we:

Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar op dit moment, aldus Arne Bonte van GroenLinks in Rotterdam.

Als het aantal dit jaar niets verschilt met vorig jaar, hoe kan er dan worden gesproken over een "snelle stijging"? Die "snelle stijging" is natuurlijk niet waargenomen door een fanatieke onderzoeksjournalist, maar rechtstreeks gekopieerd uit het persbericht van GroenLinks, dat nu, vier dagen voor Oud en Nieuw, weer wat aandacht voor haar meldpunt kan gebruiken.
Het AD en NU.nl wilden zich daar wel voor lenen. GroenLinks kreeg nog meer dan waarop het had gehoopt: NU.nl noemde niet alleen de site, maar linkte zelfs door.
En GroenLinkser Arne Bonte zag dat het goed was.
In eerste instantie repte NU.nl over 8.100 meldingen, maar gedurende de dag werd het bericht geüpdatet. Mede dankzij het linkje naar het meldpunt dat NU.nl gewillig had geplaatst, was het aantal meldingen alweer opgelopen naar 10.000.
Hoe meer aandacht, hoe meer meldingen van vuurwerkoverlast. En hoe meer meldingen, hoe meer persberichten van GroenLinks over die meldingen. Handig gespeeld.
Makke media verdienen het om misbruikt te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten