NU.nl blijft reclame maken voor meldpunt GroenLinks

NU.nl blijft reclame maken voor meldpunt GroenLinks

NU.nl, het campagnebureau van GroenLinks.

GroenLinks had zich geen meer volgzame media kunnen wensen dan persbureau ANP en nieuwssite NU.nl. Nu de vuurwerkverkoop maandag officieel van start is gegaan, schroeven de twee media hun promotie voor het meldpunt vuurwerkoverlast nog verder op.

Het wordt steeds moeilijker voor nu.nl om een originele kop te verzinnen boven verder bijna precies hetzelfde bericht, maar de redacteuren doen hun best.

De promotie begon een week geleden, op 23 december, toen NU.nl kopte: "Meldpunt vuurwerkoverlast woensdag online".

Een dag later: "Ruim duizend klachten meldpunt vuurwerkoverlast".

Twee dagen later: "Snelle stijging meldingen vuurwerkoverlast".

En vandaag: "Ruime stijging vuurwerkklachten eerste verkoopdag".

GroenLinks-raadslid Arno Bonte kan zich in zijn handjes wrijven met zo'n makke redactie die elk van zijn persberichten klakkeloos overneemt.

Want wat die "stijging" nu echt zegt, weten we natuurlijk nog steeds niet. De cijfers liggen niet hoger dan vorig jaar, dus van een stijging als in "steeds meer vuurwerkoverlast" is geen sprake. Dus betreft die stijging alleen het simpele feit dat de teller van het meldpunt blijft oplopen. Wat wil je, als Nederlands best bezochte nieuwssite er bijna dagelijks promotie van blijft maken.

De cijfers hebben, kortom, meer betrekking op het bekender worden van het meldpunt dan op een daadwerkelijke stijging van de overlast.

Dat zal NU.nl noch GroenLinks een zorg zijn. NU.nl wil zoveel mogelijk views en GroenLinks zoveel mogelijk ophef rond vuurwerk. Missies geslaagd.

Lees meer over:
GroenLinks vuurwerk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties