OM legt beslag op bezittingen Moszkowicz

Geen categoriedec 08 2014, 10:00
De oud-strafpleiter gaat een bijzonder schrale kerst tegemoet.
Bram Moszkowicz heeft betere tijden gekend. Hij heeft zelf al genoeg financiële problemen, maar daar komt helaas nog eens bij dat beroepscrimineel Donald G. hem ook bij zijn problemen betrekt.

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op alle financiële middelen en roerende goederen van voormalig advocaat Bram Moszkowicz.

Reden is de claim van diens voormalig cliënt Donald G., die zegt dat hij Moszkowicz 35.000 euro heeft geleend. Omdat tegen G. een ontnemingsprocedure loopt, heeft het Openbaar Ministerie die claim overgenomen.

G. werd eerder dit jaar veroordeeld tot 30 maanden cel. Hij zou namelijk rijk zijn geworden door mensen af te persen in de onderwereld. Daarom moet hij zijn wederrechtelijk verkregen voordeel aan de staatskas doneren. Volgens G. is Moszkowicz hem nog 35.000 euro schuldig, die laatste zegt dat niet te kunnen betalen, et voila, er wordt ook beslag gelegd zijn spullen.
Veel onprettiger wordt het niet voor de oud-strafpleiter (die uit zijn ambt werd gezet omdat hij zich schuldig had gemaakt aan allerlei soorten wangedrag). Hij kan het er ongetwijfeld wel mee leven dat hij zijn beroep niet langer kan uitoefenen, maar hij is wél gewend om in relatieve luxe te leven. Zijn vader, Max, is immers ook geen arme man; als je in zo'n gezin bent opgevoed heb je nooit te klagen gehad... en als volwassene had Moszkowicz het tot voor kort ook niet bepaald zwaar. We zijn van hem gewend dat hij fantastisch mooie maatpakken draagt, de mooiste auto's rijdt, en zich ook nog eens omringd door even mooie vrouwen (die, zullen we maar zeggen, niet in de eerste plaats naar het karakter van een potentiële partner kijken).
Gezien zijn hautaine houding zullen veel mensen het moeilijk vinden om medelijden te hebben met deze man, maar de manier waarop het OM, rechters en de media hem behandelen is natuurlijk wanstaltig. Hij heeft zichzelf in de problemen gebracht door a) altijd hard op te komen voor zijn cliënten, b) rechters aan te pakken als hij dat nodig achtte, en c) door zijn politiek rechtse mening niet onder stoelen of banken te steken. Die drie zaken zijn de reden dat hij nu kapot wordt gemaakt. Mogelijke onfrisse praktijken zijn slechts een excuus voor zijn vijanden om achter hem aan te gaan.
Het is om misselijk van te worden. Nu begrijpen we het wel, dames en heren politiekcorrecten. Bram is slecht, pure evil, en moet aan de bedelstaf worden gebracht. Kunnen jullie hem nu dan met rust laten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten