OM legt beslag op bezittingen Moszkowicz

De oud-strafpleiter gaat een bijzonder schrale kerst tegemoet.

Bram Moszkowicz heeft betere tijden gekend. Hij heeft zelf al genoeg financiële problemen, maar daar komt helaas nog eens bij dat beroepscrimineel Donald G. hem ook bij zijn problemen betrekt.

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op alle financiële middelen en roerende goederen van voormalig advocaat Bram Moszkowicz.

Reden is de claim van diens voormalig cliënt Donald G., die zegt dat hij Moszkowicz 35.000 euro heeft geleend. Omdat tegen G. een ontnemingsprocedure loopt, heeft het Openbaar Ministerie die claim overgenomen.

G. werd eerder dit jaar veroordeeld tot 30 maanden cel. Hij zou namelijk rijk zijn geworden door mensen af te persen in de onderwereld. Daarom moet hij zijn wederrechtelijk verkregen voordeel aan de staatskas doneren. Volgens G. is Moszkowicz hem nog 35.000 euro schuldig, die laatste zegt dat niet te kunnen betalen, et voila, er wordt ook beslag gelegd zijn spullen.

Veel onprettiger wordt het niet voor de oud-strafpleiter (die uit zijn ambt werd gezet omdat hij zich schuldig had gemaakt aan allerlei soorten wangedrag). Hij kan het er ongetwijfeld wel mee leven dat hij zijn beroep niet langer kan uitoefenen, maar hij is wél gewend om in relatieve luxe te leven. Zijn vader, Max, is immers ook geen arme man; als je in zo’n gezin bent opgevoed heb je nooit te klagen gehad… en als volwassene had Moszkowicz het tot voor kort ook niet bepaald zwaar. We zijn van hem gewend dat hij fantastisch mooie maatpakken draagt, de mooiste auto’s rijdt, en zich ook nog eens omringd door even mooie vrouwen (die, zullen we maar zeggen, niet in de eerste plaats naar het karakter van een potentiële partner kijken).

Gezien zijn hautaine houding zullen veel mensen het moeilijk vinden om medelijden te hebben met deze man, maar de manier waarop het OM, rechters en de media hem behandelen is natuurlijk wanstaltig. Hij heeft zichzelf in de problemen gebracht door a) altijd hard op te komen voor zijn cliënten, b) rechters aan te pakken als hij dat nodig achtte, en c) door zijn politiek rechtse mening niet onder stoelen of banken te steken. Die drie zaken zijn de reden dat hij nu kapot wordt gemaakt. Mogelijke onfrisse praktijken zijn slechts een excuus voor zijn vijanden om achter hem aan te gaan.

Het is om misselijk van te worden. Nu begrijpen we het wel, dames en heren politiekcorrecten. Bram is slecht, pure evil, en moet aan de bedelstaf worden gebracht. Kunnen jullie hem nu dan met rust laten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. Frank

  Nou, nou. Hij is vooral geschrapt van het tableau omdat hij geregeld grote sommen contant geld als voorschot aannam, en de cliënten die hem aldus royaal vooraf betaalden niet zelden zonder adequate bijstand aan hun lot overliet. Ook verzuimde hij opleidingspunten te behalen en was zijn kantoor financieel ongezond.

 2. Antivenin

  Zijn doodzonde is natuurlijk dat hij heeft voorkomen dat Wilders tijdens dat politieke proces werd veroordeeld. Reden genoeg om zijn “wangedrag” af te straffen met wat in principe niets anders is dan een “Berufsverbot”. Gunstige bijkomstigheid voor onze elite is dan ook nog dat Wilders bij zijn volgende proces geen gebruik kan maken van zijn diensten.

  Onze “onafhankelijke” rechtspraak als politiek wapen…

 3. jofele jood

  “Onze “onafhankelijke” rechtspraak als politiek wapen…”

  En de Nederlandse Staat als pooier van Donald G.

 4. Antivenin

  Precies

 5. Liefhebber

  Het komt nogal vreemd over dat het met afpersen wederrechtelijk verkregen voordeel niet terug naar de slachtoffers gaat, maar wordt ingepikt door het OM die het in de staatskas wil storten.

  Nog vreemder is de uitspraak van advocaat Nico Meijering dat hij deze stap van het OM aan had zien komen. Waarom heeft hij dan tijd en geld besteed aan een proces tegen Moszkowicz over de vordering van 35.000 euro?

  Nu heeft het er erg veel van weg dat Meijering een smerig spelletje gespeeld heeft met het OM om Moszkowicz het leven zuur te maken. Immers, Donald G. zou beter af zijn als hij het einde van de ontnemingsprocedure afwacht en pas dan probeert het geleende geld terug te krijgen.

 6. Frits B

  Eens met Frank. En als M. op tijd zijn rekeningen had betaald was er nu ook niets aan de hand geweest. Wat zich wreekt is zijn nonchalance in financiële zaken. Op nar de schuldsanering.
  En overigens, een advocaat bekleedt geen ambt. Het is gewoon een beroep. Dominees, rechters en notarissen, die bekleden een ambt.

 7. Maaike

  Ook eens met Frank, Moszkowicz heeft het een en ander aan zichzelf te danken. Medelijden heb ik wel. Alles waar hij voor heeft gewerkt verdampt, en op datzelfde niveau weer terugkomen lukt niet meer op zijn 54ste.

 8. JanvanEechoud

  “Gezien zijn hautaine houding”.
  En dát vind ik nu net wel meevallen……..

  “door zijn politiek rechtse mening”.
  En dát is dan weer een heel goede reden!

  “op datzelfde niveau weer terugkomen lukt niet meer op zijn 54ste”.
  Zou niet weten waarom níet, Maaike…..
  Mvg, Jan v. E.

 9. tonzwart

  En ik denk, dat Antivenin gelijk heeft. Het hele gedonder is begonnen na het Wildersproces waarin Bram een probleem met een lid van de gerechtelijke macht an de kaak stelde. Iets met een etentje.
  Blijkbaar houden de rechters elkaar haarscherp de hand boven het hoofd en hebben een drogreden gevonden om Bram af te branden. Wat een macht hebben die lui, achter de schermen. En wat een wraakzucht!

 10. Antivenin

  Tja, ze stonden dan ook wel verschrikkelijk in hun hemd tijdens die rechtszitting. Man, man, man, wat een afgang.

  Ik vraag me dan ook allang af of de “wandaden” van Bram zo ongebruikelijk zijn in de advocatuur, of dat het meer een kwestie was van een handige stok om de hond mee te slaan.

  En ik denk ook niet dat het pure wraakzucht is, al zal dat heus wel een rol spelen. Belangrijker is misschien nog het afschrikwekkende voorbeeld dat hiermee gesteld wordt. Welke topadvocaat heeft straks zin om zijn carrière op het spel te zetten door Geert te gaan verdedigen?

  Want dat Barbertje Wilders moet hangen staat voor onze elite boven kijf. Zijn aanhang groeit nog steeds en de islam laat steeds meer van zijn ware gezicht zien, waardoor Wilders’ gelijk steeds vaker wordt aangetoond. Straks nog een paar Syriëgangers die hier een bloedbad aanrichten en je hebt de electorale poppen echt aan het dansen. Voor je het weet komen de leuke baantjes op het pluche in gevaar, en dat moeten we met zijn allen toch niet willen, nietwaar…

 11. samtess

  ten eerste vraag ik de redactie grove taal/grammatica fouten te vermijden. Ik lees deze bijna elke dag, hoogst irritant.
  Verder weet ik uit eigen ervaring dat rechters uit puur eigen belang de gevestigde orde in hun uitspraken volgen. Stel je voor dat zij uit politieke overwegingen niet meer voor het leven zouden worden benoemd, als Wilders het voor het zeggen zou hebben in Nederland, hetgeen niet zal gebeuren omdat geen enkele politieke partij het lef heeft het openlijk met Wilders eens te zijn, daarom zal Wilders niet echt aan de macht komen en dat weet hij donders goed, je krijgt in je eentje niet de meerderheid in de Tweede Kamer.
  Het grootste bezwaar tegen Wilders’ beweging is dat er geen echte democratie heerst, om die reden zijn al vele mensen opgestapt, maar met zijn meeste ideeen ben ik het wel eens, daarom heb ik de laatste 6 jaar steeds PVV gestemd i.pv. VVD, hetgeen ik, daarvoor altijd deed.
  En zovelen met mij
  Daarom Geert , wil je echt wat in de melk te brokkelen krijgen, hetgeen ik je van harte gun, breng meer democratie in jouw beweging en kom meer op voor de ouderen, die Nederland gemaakt hebben zoals het nu is.
  Wees meer socialer, nee niet “”rooier”” (geheel ten onrechte uit de staatskas plukken is al teveel gedaan), dat zal je vele stemmen ten positieve opleveren.

 12. RaySmith15

  SAMTESS 18:46
  Het laatste stuk van Uw betoog is precies wat ik dacht.
  De PVV moet naar buiten toe zijn sociale gezicht nog meer tonen !
  Ik heb bij PAUW , een van de dames gezien.
  Dat vond ik klasse hoe zij zich weerde tegen zo’n geslepen vos !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.