Politie klaagt Zwarte Piet-hater aan om geweld

Geen categoriedec 27 2014, 12:00
Zwarte Piet-hater Jerry Afriyie moest en zou een agent mishandelen.
Goed nieuws. De Zwarte Piet-hater Jerry Afriyie, bij sommigen ook wel bekend onder zijn artiestennaam Kno'ledge Cesar, wordt door de politie aangeklaagd voor mishandeling van een politieagent tijdens de sinterklaasintocht in Gouda vorige maand.
De landelijke Sinterklaasintocht was een groot feest voor alle kinderen van Nederland die helemaal naar Gouda waren gekomen om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in het echt te zien. De rest van Nederland zat achter de buis om naar de feestelijke intocht te kijken.
De gemeente zette zelfs (onwijs lelijke) stroopwafel- en kaaspieten in om de Zwarte Piet-haters tevreden te houden. Het mocht niet baten. De haters wilden Zwarte Piet tot moes slaan en wilden per se in de buurt van de kinderen tegen Zwarte Piet demonstreren. Ze riepen tegen de kinderen dat Sinterklaas niet bestaat en dat de kindervriend racistisch is.
Afriyie was er ook bij, in Gouda. Hij mishandelde een agent, en nu moet hij op de blaren zitten:

Afriyie heeft van de politie in zijn eigen woonplaats Utrecht te horen gekregen dat hij daarom niet langer gebruik kan maken van zijn pasje als beveiliger, meldt NRC Handelsblad. De politie in Gouda bevestigt dat Afriyie wordt verdacht van verzet tegen zijn arrestatie en mishandeling van een agent. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland kan niet zeggen of hij ook vervolgd wordt.

De Zwarte Piet-hater kan zijn loopbaan als beveiliger in ieder geval wel vergeten zonder een geldig pasje als beveiliger. En terecht. Het mishandelen van politieagenten moet zwaar worden bestraft. Van hulpverleners blijf je af. Die agenten stonden daar om te voorkomen dat de briesende menigte afstormde op de kinderen die speciaal naar Gouda waren gekomen voor de intocht.
Die agenten waakten over de veiligheid van onze kinderen. Hopelijk is het Openbaar Ministerie nog lang niet klaar met Afriyie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten