Politie klaagt Zwarte Piet-hater aan om geweld

Zwarte Piet-hater Jerry Afriyie moest en zou een agent mishandelen.

Goed nieuws. De Zwarte Piet-hater Jerry Afriyie, bij sommigen ook wel bekend onder zijn artiestennaam Kno’ledge Cesar, wordt door de politie aangeklaagd voor mishandeling van een politieagent tijdens de sinterklaasintocht in Gouda vorige maand.

De landelijke Sinterklaasintocht was een groot feest voor alle kinderen van Nederland die helemaal naar Gouda waren gekomen om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in het echt te zien. De rest van Nederland zat achter de buis om naar de feestelijke intocht te kijken.

De gemeente zette zelfs (onwijs lelijke) stroopwafel- en kaaspieten in om de Zwarte Piet-haters tevreden te houden. Het mocht niet baten. De haters wilden Zwarte Piet tot moes slaan en wilden per se in de buurt van de kinderen tegen Zwarte Piet demonstreren. Ze riepen tegen de kinderen dat Sinterklaas niet bestaat en dat de kindervriend racistisch is.

Afriyie was er ook bij, in Gouda. Hij mishandelde een agent, en nu moet hij op de blaren zitten:

Afriyie heeft van de politie in zijn eigen woonplaats Utrecht te horen gekregen dat hij daarom niet langer gebruik kan maken van zijn pasje als beveiliger, meldt NRC Handelsblad. De politie in Gouda bevestigt dat Afriyie wordt verdacht van verzet tegen zijn arrestatie en mishandeling van een agent. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland kan niet zeggen of hij ook vervolgd wordt.

De Zwarte Piet-hater kan zijn loopbaan als beveiliger in ieder geval wel vergeten zonder een geldig pasje als beveiliger. En terecht. Het mishandelen van politieagenten moet zwaar worden bestraft. Van hulpverleners blijf je af. Die agenten stonden daar om te voorkomen dat de briesende menigte afstormde op de kinderen die speciaal naar Gouda waren gekomen voor de intocht.

Die agenten waakten over de veiligheid van onze kinderen. Hopelijk is het Openbaar Ministerie nog lang niet klaar met Afriyie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Ego non solus

  “Hopelijk is het Openbaar Ministerie nog lang niet klaar met Afriyie”…

  @FV: zeg eens eerlijk, wat denk je?

  Nou, ik ook!

 2. Gielah

  Goed dat ze die knakker aanpakken… uiteraard… mag nog best wat harder ook….want dat kereltje wordt never nooit geen Nederlander, ook al verstrek je hem tién Nederlandse paspoorten!

  Overigens komt de gemeente Gouda er in dit artikel wel een beetje érg mooi af… constateer ik met opgetrokken wenkbrauwen.
  Zó knus was het allemaal niet, hoor… integendeel!
  B. en W. van Gouda hebben namelijk al héél snel en heel fanatiek de oorlog aan Zwarte Piet verklaard … en dus aan de Nederlandse cultuur… en je werd als Nederlander al weken voor die beroerde intocht zwaar geïrriteerd van alle berichten over alternatieve, niet-zwarte Pieten, die zij bedacht hadden… stróópwafel-pieten bijvoorbeeld… je hart draait er toch bij om in je lichaam?
  Hoe stom en fout kun je zijn, als plaatselijke overheden?
  Wel…in Gouda kun je héél fout zijn, zoals al eerder bleek uit de rare pro-Marokkanenhouding die velen, onder wie de met een Marokkaanse dame getrouwde burgemeester, daar koesteren en uitdragen.

  Veel mensen, onder wie ikzelf, hebben verstandige ouders in Gouda en omstreken dan ook dringend geadviseerd om die hele poppenkast daar te boycotten en elders… in een normále gemeente… met hun kinderen de intocht te gaan meemaken.
  Gouda was en is zo’n beetje de voorpost en het boegbeeld van zwartepieten-hatende onruststokers!
  Dat er daar nare en labiele mensen op af zouden komen, die graag het een en ander zouden versjteren…was dus bij voorbaat een 100% zekerheid.

 3. Ruud562

  Goede actie van de politie. Want iemand die de politie aanvalt behoort zéker geen beveiligingswerk te verrichten! Temeer het aangeeft hoe labiel zo’n iemand is. Tja, en het wordt nog veel leuker voor die activist, want de koning had het in zijn kersttoespraak erover dat we tolerant moeten zijn! Wat dus betekent dat volgend jaar er niet één stoomboot uit Spanje zal komen, maar tientallen vol met échte zwarte pieten met kroeshaar en rode lippen! Wordt het toch weer gezellig, ook in Gouda!

 4. Frank

  En zo is Nederland toch weer wat minder op Zimbabwe gaan lijken….

 5. HenkieAltea

  Ben nu een hater van vreemdelingen geworden,
  Want de vreemdelingen haten mij en de andere autochtone Nederlanders ook.
  Behalve de uitkeringen die ze maandelijks op kunnen halen,en dat is de rede dat ze zich zo massaal hebben gevestigd in ons eens zo mooie Nederland.
  Maar voor mij heeft Wilders voor 100% het gelijk aan zijn zijde met zijn minder,minder.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.