PVV: Teeven moet gewelddadige vluchtelingen uitzetten

Screen Shot 2014-12-06 at 14.39.31
Foto: MartialArtsNomad.com (bron: Flickr)

Ziek van geweld op asielzoekerscentra eist de PVV actie van de staatssecretaris.

Naar aanleiding van het bericht (*) dat er wederom een vechtpartij plaatsvond in een asielzoekerscentrum te Budel, eist de PVV maatregelen. Wilders en de zijnen willen Teeven dinsdag vragen stellen over deze materie. Kamerlid Sietse Fritsma:

“Deze geweldplegers zijn geen verrijking van onze samenleving en moeten zo snel mogelijk ons land worden uitgezet. Dat Teeven dat tot nu toe niet doet, en deze mensen gewoon in aanmerking laat blijven komen voor een verblijfsvergunning, is onuitlegbaar en moet veranderen.”

Hoewel de linkse partijen dit ongetwijfeld onverstandig en zelfs onacceptabel zullen vinden heeft Fritsma natuurlijk honderd procent gelijk. Asielzoekers – echte vluchtelingen – zijn welkom in ons land, maar alleen als ze zich a) aanpassen en b) gedragen. Een asielzoekers die een andere vluchteling in elkaar slaat hoort duidelijk niet thuis in Nederland. Als je er dergelijke gewelddadige gewoonten op na houdt kun je maar beter terug gaan naar je moederland. Misschien dat ze dat soort wangedrag daar accepteren, maar in Nederland doen we dat niet.

Ja, dat is ook het geval als de vluchteling(en) in kwestie daadwerkelijk op de vlucht zijn geslagen voor terrorisme of dictatoriale heersers die alle andersdenkenden uitmoorden. Het is vreselijk dat dit gebeurt, maar voor zulke driftkikkers is er geen plaats in ons land. Ga maar terug en probeer je maar te redden; dan had je je maar moeten gedragen.

Het ergste aan dit verhaal is dat het de andere partijen in de Tweede Kamer blijkbaar niets kan schelen wat voor soort vreemdelingen wij toelaten. Staatssecretaris is zogenaamd een voorstander van een zero tolerance beleid en is een bewindspersoon van de VVD. Nog niet zo heel lang geleden zou je juist van hem verwachten dat hij onmiddellijk had ingegrepen en de agressor(s) had uitgezet.

Helaas is dat niet langer het geval en moet het van de PVV komen. Geen wonder dat die partij de grootste is in de peilingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!