Rijdende rechter gaat los op CJIB

Dat noem ik nog eens aanpakken.

De rijdende rechter heeft het he-le-maal gehad met het Centraal Justitieel Incasso Bureau, oftewel het CJIB. De reden? Het CJIB maakt de levens kapot van normale, de wet respecterende burgers. Zij werken, ze doen hun best, maken dan even een foutje en voila: hun hele leven ligt overhoop. Ze krijgen boetes van duizenden euro’s en daar komen dan nog eens extra kosten bij van vele duizenden euro’s meer.

Zie hier de video (dank je, Dumpert!) waarin meester Frank Visser he-le-maal losgaat en uitlegt wat dit verderfelijke instituut mensen aandoet.

De reden, zoals de rijdende rechter zelf ook uitlegt, dat het CJIB zo ver gaat en ondanks waarschuwingen van rechters geen maatregelen neemt om extra, nutteloos leed te voorkomen? Er gaat een heleboel geld in om. De rechterlijke macht heeft het kabinet al verschillende keren gewaarschuwd dat het zo niet langer kan – dat hele volksmassa’s tussen wal en schip belanden en hun toekomst in rook zien opgaan door het wangedrag van het CJIB – maar het heeft allemaal geen enkel effect.

Het CJIB spekt de staatskas jaarlijks namelijk met maar liefst één miljard euro. Voor zo’n bedrag doen onze politici alles. Ja, het kapotmaken van onschuldige, hardwerkende Nederlanders incluis.

Het is een schande dat dit zo vaak, zo ontzettend erg uit de hand loopt. Het doel van boetes is niet om de staat te verrijken, maar om ongewenst bedrag te bestraffen (en hopelijk dus bij te sturen). Jammer genoeg werkt het al tijden niet meer zo in ons land: Den Haag ziet de activiteiten van het CJIB als een fantastische manier om bakken met geld te ‘verdienen’ om de eigen hobby’s mee te betalen; als de burger dan totaal de vernieling ingaat, het zij zo.

Op pagina 2: meer video’s over wangedrag van het CJIB. Oh, en ook meteen bewijs dat de staat al lang op de hoogte is van deze praktijken, maar er niets aan doet. Dat is vreselijk, maar het wordt nog erger. Er is namelijk ook een video waarin een journalist van L1 (de Limburgse radio- en tv-zender) zich voordoet als minister Opstelten die net een boete heeft gekregen. Of die even uit het systeem kan worden gehaald. “We gaan ermee bezig.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. JanvanEechoud

  Eindelijk eens een leuke aflevering van de RR……

  1. EyeCount4U

   Het is toch verschrikkelijk… maar wat ik me wel direct afvraag en de rechter niet hoor vragen: Heeft u die €2000 (hoofdsom) ook.overgemaakt volgens uw eigen betalingsvoorstel? Want hij zegt dat hij de hoofdsom wel wil betalen, dus die heeft hij dan dus niet betaald??? Want dan is het toch echt wel zijn eigen domme schuld…

 2. joga

  Het wordt pas echt interessant wanneer de RR eens de vloer aanveegt met zijn collega-rechters en hun achterlijk lage straffen en hun voorkeur voor daders i.p.v. slachtoffers. En dat vinden ze in Den Haag nog leuker, want dat kost vele miljarden belastinggeld. Dat moeten we toch graag willen met z’n allen. Nederland moet snel kapot en worden overdragen aan de op sterven na dood zijnde EU.

 3. Pimsch

  De wet Mulder betekent het afkopen van een proces verbaal met een geldboete. Dit is niet onbillijk. Wel onbillijk is de woekerrente bij niet op tijd betalen. Dat moet ophouden. Geef het CJIB desnoods een machtiging om zelf de boete van uw rekening te halen. Want het CJIB spint hoegenaamd het meeste garen bij de wanbetalers.
  Een andere vorm van verkeerstoezicht is het bestraffen met tijd ipv geld. De verkeersdeelnemer krijgt dan voor straf een uur niet verder mogen rijden ipv 230 euro.

 4. Twan 21

  Tja, iedereen weet dat je je in NL beter kunt vergrijpen aan kleine kinderen of vrouwen dat de overheid financieel tekort doen. Dan wordt je kapot gemaakt.

  Onze overheid is de grootste vijand die het Nederlandse volk heeft. Zij vormt een veel groter gevaar voor de burger dan bijvoorbeeld IS.

  1. Michael van der Galien

   “Tja, iedereen weet dat je je in NL beter kunt vergrijpen aan kleine kinderen of vrouwen dat de overheid financieel tekort doen. Dan wordt je kapot gemaakt.”

   Het triest is: dit klopt ook nog.

   1. howardelgersma

    Wanneer gaan jullie, de thuisblijvers, nu eens “schoon schip” maken?
    Gelukkig zijn wij op tijd geemigreerd!!

    Friese Canadees

 5. deballenkoning

  ze gaan zelfs zover om de bedrijfswagen van de werkgever van de persoon die nog een boete moet betalen in beslag te nemen .hierdoor heeft de werkgever die overal buiten staat een kostenpost voor afsleep en bewarings kosten , omzetderving , en de werknemer geen baan meer dus kan nooit meer van zijn schuld afkomen.

 6. MrYotanka

  probleem met het CJIB is dat ze zelf ‘boven’ de wet staan , zij hoeven niet naar de rechter om het geld te innen en laten boetes zeer snel oplopen zonder waarschuwingen , Ze gedragen zich alsof ze de belasting dienst zijn , jij moet je ‘onschuld’ aantonen ipv zij je schuld.
  Zo was ik eens vergeten 50euro te betalen , stom mijn eigen schuld ,ik had dat direct moeten betalen. maar toch , 3maanden later is dat bedrag verhoogd met 500% en staat er een deurwaarder met 3 agenten voor de deur (hoe bedoel je intimidatie ?) om inboedel beslag te leggen voor die nu 300 euro, zonder dat er ook maar een herinnering of wat dan ook geweest is.

 7. GaaspMakelaars

  http://www.petities24.com/stop-incassoterreur

  Uw handtekening kan helpen!

 8. Chris Schoneveld

  HJeb op Uitzending Gemist gezocht maar kon dit programma niet vinden. Wanneer was het uitgezonden?

 9. roboticlobster

  Zelf ook meegemaakt, 1000 euro boetes liep op naar 10000.
  Die snelheids boetes van 1000 euro waren mijn eigen schuld, en dat had ik graag betaald, maar een verhoging van 1000% is ridicuul.
  Elke maand kwam er 1000 euro verhoging bij, als mijn tante het toen niet voorgeschoten had, was ik er nooit uitgekomen.
  Mn hele leven ontwricht, in de wajong terecht gekomen. Door toendertijd een betalings regeling te weigeren uit hebzucht kostte het nederland 10 jaar wajong a 140000 euro.
  Niet alleen is een verhoging van x10 immorele woekerwinst, ook maakt dit soort kortzichtigheid vanuit de overheid 10x meer schade op lange termijn.

 10. Pollpal_nl

  De wijze waarop Justitie en Wetgever omgaan met de bedragen van boetes heeft veel weg van ordinair graaigedrag. Het heeft al lang niets meer te maken met het corrigeren van ongewenst gedrag.

  Dat er in dit programma bezwaar gemaakt wordt tegen absurde verhogingen bij niet betalen en de starre houding in ‘probleem gevallen’ is een begin. Maar het moet veel verder gaan dan dit.

  Iets te hard rijden of je telefoon in je hand? maak maar 300 euro over. Niet betalen? de gevangenis in en dat is geen vervanging want je moet nog steeds betalen.
  Er wordt door Justitie niet met 2 maten maar met 10 verschillende mate gemeten. En omdat het zo lekker veel geld in het laatje brengt voelt niemand zich geroepen om dit onrecht aan de kaak te stellen. Bah!

 11. Brisbanite

  5 jaar geleden verhuist naar Australie en nooit meer teruggekeken. Between the horrible traffic, the overpopulated cities and the bureaucratic regulations, living in Holland simply didn’t make sense anymore. I really hope that politics and society will someday reunite, it seems the Dutch politicians are so high up in their ivory towers that they can’t see what goes on amongst the people any more.

 12. Stefan Langeveld

  De incassoterreur zit aan het eind, maar aan het begin is het even erg: de (meeste) beschikkingen van het Cjib zijn onrechtmatig. Lees alles op baluw.nl > in beroep tegen M. Ga altijd in beroep, het is je plicht.
  Hulde aan de RR, ook al fulmineert hij tegen een deel van het systeem.

 13. hedwina

  Ik ben zelf anderhalf jaar bezig geweest met een zaak tegen CVOM en CJIB.
  Client had al twee jaar geen auto meer maar RWD ging toch door met controleren verzekering en APK.
  De boetes bleven met verhoging binnen komen. Totaal 4500 euro.
  In beroep gegaan tegen de verschoonbare termijn overschrijding. Beroep gewoon afgewezen. In Utrecht kijkt er namelijk niemand naar. Huppeltrutten achter de computer draaien de zaken gewoon door. Ook aan de telefoon zijn ze brutaal. Ik heb het er niet bij laten zitten. Ben toen in hoger beroep gegaan bij sector kanton van de rechtbank. De officier van justitie heeft toen alle 8 initiele beschikkingen ingetrokken. De rechter hoefde dus geen uitspraak te doen. Wel is er proces verbaal opgemaakt. Omdat de initiele beschikkingen waren ingetrokken hadden beide partijen dus geen belang meer en waren dus niet ontvankelijk meer. Toen kwam het bericht van CJIB dat ze verder gingen met incasseren. Weer veel moeten bellen en schrijven. De initiele beschikkingen waren namelijk voor de zitting ingetrokken en dat was dus de reden van de niet ontvankelijkheid. Het CJIB en CVOM hielden een tij vol dat de zaak niet ontvankelijk was en dus gingen ze gewoon weer door met dreigen en client voor een initiele beschikking gijzelen. Ik heb doorgezet en uiteindelijk na zelf te hebben gedreigd met maatregelen gaven ze toe dat ze de reden van de niet ontvankelijkheid over het hoofd hadden gezien. Ondanks dit hadden ze de deurwaarder niet afgezegd en die bleef toch weer komen met beslaglegging. In totaal heb ik hier 30 uur ergernis aan gehad. Uiteinelijk is client nu geheel bevrijd van deze enorme psychische last. Dit is gewoon georganiseerde misdaad tegen burgers. Het dossier staat open voor een commissie die hier belang bij heeft om dit te onderzoeken. Als ik het goed heb is dit een commissie van bezwaarschriten van de tweede kamer? ….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.