Vakbonden zorgen voor lege geldautomaten

Waar zouden we toch zijn zonder de vakbonden?

Drie hoeraatjes voor de vakbonden van Nederland. Not. Ze hebben ervoor gezorgd dat het personeel van de bekende geldtransporteur Brink’s voor een deel het werk neer heeft gelegd. En als geldtransporteurs hun werk neerleggen, dan krijgen we dus lege geldautomaten. In dit geval zo’n 230 stuks, zo’n tien procent van het totaal van de automaten van de Rabobank.

Ook andere banken hebben last van de staking, maar dan in mindere mate:

Een woordvoerder van ABN AMRO liet weten dat bij hooguit twintig tot dertig geldautomaten de kans bestaat dat ze leeg zijn. Dat komt vooral doordat het merendeel van de geldautomaten van de bank door andere dienstverleners is bijgevuld. Bij SNS Bank waren er weinig tot geen gevolgen, aldus een zegsman.

De vakbonden riepen alle leden op om vanaf zaterdagochtend het werk neer te leggen en de automaten niet meer bij te vullen met nieuw briefgeld. De reden: het uitblijven van een, in de ogen van de vakbonden, goed sociaal plan voor de zeshonderd werknemers van Brink’s die hun baan kwijtraken. Als Brink’s niet snel levert, zullen de acties ongetwijfeld worden uitgebreid. Niet voor niets wil de directie van Brink’s Nederland dat verdere acties worden verboden door de rechter. Morgen behandelt de rechtbank in Utrecht de zaak.

Waarom moeten klanten van de Rabobank, ABN Amro en SNS Bank de dupe zijn van dit ordinaire geruzie tussen werkgever en werknemers? Dat vind ik altijd zo asociaal aan stakers, dat ze denken dat ze werkelijk alles kunnen maken om hun zin te krijgen. Het zijn net kleine kinderen wat dat betreft. Kijk, als je een conflict hebt met je werkgever, mag je best gaan klagen. Maar val mij, en de rest van Nederland, er niet mee lastig. Wij willen gewoon geld kunnen pinnen uit de geldautomaten, punt uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Cresto

  De RaboBank heeft de afgelopen jaren al 100en geldautomaten op het platteland afgesloten. In veel dorpen kun je nergens meer contant geld opnemen. Toen heb ik DDS niet horen piepen…

 2. Willie.F

  Wat een onzinnig stuk. Mensen vechten voor hun brood en begin jij te klagen over wat ongemakken. Dit is hun enige wapen het is asociaal om daar over te klagen.Dan Pin je maar een keer niet verwende generatie met je zonnebrilletje en petje. In deze tijd denken de werkgevers alles te kunnen maken.

  1. Hilterman

   Helemaal mee eens. Er zijn flink wat alternatieven bij andere banken, de Aldi, tankstations, de GWK om er maar een paar te noemen.
   Zes honderd werknemers met hun gezinnen worden afgescheept met een fooi en meneer Verhoef zeurt over een klein ongemak.
   Je moet bij de Rabo zijn goochemerd, de bank heeft het contract met Brinks opgezegd.
   Dat is de oorzaak, de bank is wat goedkoper uit.
   Daardoor verliezen die mensen hun baan.

 3. aquarius

  Wie mag er dan nog wel staken om voor hun belangen op te komen Frank ?
  Omdat het jou nu even niet uitkomt ?

 4. V.K.

  -Natuurlijk gaat het bedrijf Brink’s deze staking aanvechten, zij moeten tenslotte wel geloofwaardig bij hun andere klanten overkomen.

 5. V.K.

  -Dat er, omdat (door de staat gepropagandeerd) steeds minder met cash en meer met plastic wordt betaald, pin-automaten verdwijnen, dat is Frank blijkbaar niet opgevallen, het wordt pas een probleem(mentaal) wanneer Frank leest dat er enkele automaten geen geld uitspugen. Dat het contract met Brinks is opgezegd, komt mede omdat het transport van cash-geld is afgenomen omdat daar minder vraag naar is/ sluiten van veel lokale filialen.

 6. toetssteen

  Beetje wereldvreemd verhaal.

 7. W.H.J. Reiss

  Dat staken hebben die domkoppen van vakbonden veel te weinig gedaan. Ze moeten opkomen voor werknemers, maar in plaats daarvan had men alleen oog voor de baantjescaroussel van de allochtonenpartij. Het schorriemorrie dat er sinds jaar en dag de dienst uitmaakt !

 8. W.H.J. Reiss

  In dit meelopersland (vooral de media en politiek) wordt het eens hoog tijd voor een algemene staking, waarbij de nodige gebouwen in de hens gaan ! Je wordt toch zo langzamerhand ziek van deze Regering, semi-overheids ambtenaren en politici in het algemeen. Het is graaien en graaien ten koste van de burger en diezelfde burger houdt zijn waffel, bang om zijn baantje, zijn hachje ! Een land vol met lafaards, Sjonny’s, Beukmannen en meer types die achteraan hebben gestaan toen het verstand werd uitgedeeld ! Door de vele multiculti is dit land ten prooi gevallen aan ‘achterlijkheid’ !

 9. Matthijs

  Dit is een normaal verschijnsel bij gebrek aan concurrentie.

 10. econoom

  Een overdreven verhaal. Het gaat maar om een deel van de banken, met name de RABO, dus je kunt als RABOklant ook bij automaten van andere banken terecht. Bovendien kan iedereen met zijn pinpas betalen. Staken is een recht van werknemers, zeker in dit geval waar een VS multinational zijn medewerkers als oud vuil behandelt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.