VN Veiligheidsraad verwerpt anti-Israël-resolutie

Ondanks steun van onder andere Frankrijk.

Het gebeurt niet vaak, maar zo heel af en toe maakt de Verenigde Naties zich zowaar hard voor de enige echte democratie in het Midden-Oosten, Israël. Vannacht gebeurde dat ook – en gelukkig maar. Als deze resolutie was aangenomen zou dat land namelijk een levensgroot probleem hebben:

The UN Security Council has rejected a resolution demanding an end to the Israeli occupation of the Palestinian territories within three years. Jordan submitted the motion after it had been agreed upon by 22 Arab states and the Palestinian Authority. Eight members of the 15-strong Security Council voted for it while the US and Australia voted against. The resolution, condemned by Israel as a “gimmick”, needed the support of at least nine members in order to pass.

Het blijft opmerkelijk dat Arabische landen als Jordanië wegkomen met hun hypocrisie. Ze veroordelen Israël wanneer ze maar kunnen, maar hun zogenaamde steun voor de Palestijnen (die hun kinderen overigens leren hoe ze joden moeten neersteken voor maximaal effect) bestaat alleen uit woorden. Kijk maar eens hoe zij Palestijnse ‘vluchtelingen’ behandelen: stuk voor stuk zitten die in vreselijke kampen waar ze geterroriseerd worden door extremistische ‘landgenoten.’ Jordanië en al die andere landen in de regio doen daar niets aan, maar roepen wel steeds hard dat het niet kan wat Israël doet.

Hypocrisy much?

Dit voorstel is dus terzijde geschoven omdat het niet op genoeg stemmen kon rekenen… en zelfs als dat wel zo was had de Verenigde Staten de resolutie gevetood. VN-gezant Samantha Powers zegt daar het volgende over:

“We voted against this resolution not because we are comfortable with the status quo. We voted against it because… peace must come from hard compromises that occur at the negotiating table.”

De Palestijnen en hun Arabische ‘bondgenoten’ wilden dat Israël bevel kreeg om alle nederzettingen voor het einde van 2017 te vernietigen. Daarnaast zou er binnen een jaar tijd een vredesakkoord moeten komen, gebaseerd op de grenzen van 1967.

Lees verder op pagina 2.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. joga

  Frankrijk is socialistisch en islamitisch. Hier zal nooit meer een verstandig woord uit komen. Het land is failliet en wordt alleen nog door de EU (voor hoelang?)kunstmatig op de been gehouden. Waarom? Moet u Merkel vragen!

  1. LantR.fant

   Het Franse platteland loopt leeg. Kunnen ze die Palestijnen daar toch mooi een staat laten stichten?

   Rusland heeft dit jaar nog een stuk grond op Oekraïne veroverd. Laat ze dat eerst maar eens rechtzetten voordat ze anderen hetzelfde willen verbieden.

 2. J. C. Th. Kohler

  “Dat betekent dus: een verdeling op basis van de situatie zoals die bestond voor Israël Gaza, de West Bank en Oost-Jeruzalem bezette…”

  Hier gaat de schrijver duidelijk en aantoonbaar de fout in. Israel hééft Gaza bezet, dat voorheen aan Egypte behoorde, en heeft dat ook weer ontruimd.

  Maar Israel heeft Judea en Samaria en oostelijk Jerusalem niet bezet, maar HERoverd. De bezetter was Jordanië, dat in 1948 tijdens een aanvalsoorlog zich die gebieden toeëigende en zelfs later annexeerde. Hetgeen overigens tegen internationaal recht inging, want een land kan nooit rechtmatig terrein winnen, dat veroverd is in een aanvalsoorlog.

  Conclusie: er bestaan geen bezette gebieden meer, sinds Israel ze in 1967 heeft bevrijd.

  j.c.th.kohler@online.nl

  1. JanvanEechoud

   Wat is het toch gemakkelijk om leugens te ontkrachten met de waarheid, J.C.

 3. Antivenin

  De koran eist van de islamieten dat de Joden tot op de laatste man/vrouw/kind worden uitgeroeid. Tenzij de Arabische landen de islam opgeven zal er dus nooit een definitieve vredige oplossing komen voor het “Israël-probleem” Hoogstens een tijdelijke, waarin de Joodse staat wordt verzwakt en de islamieten zich voorbereiden op het uitdelen van de definitieve klap die Israël/de Joden van de wereldkaart moet vegen.

  Hoe meer invloed de groeiende aantallen islamitische medelanders in de Westerse landen krijgen, hoe gevaarlijker de situatie voor Israël wordt. Hoog tijd dus om de infiltratie van islamieten en de daaruit voortvloeiende islamisering in het Westen een halt toe te roepen. Ook uit eigenbelang.

  Na zaterdag komt zondag, luidt een gezegde in het Midden-Oosten. Zodra de Joden zijn opgeruimd, komen de christenen aan de beurt. Zie Irak, Syrië, Libië, enz. heden ten dage. En denk maar niet dat het hier niet kan gebeuren. Israëls strijd om te overleven is ook de onze.

  1. Pjotter

   Als iedereen zich realiseert wat in de laatste regel staat is er hoop.

 4. Paul

  Of zo’n resolutie dan nog helpt:

  De Turkse premier Ahmet Davutoglu had afgelopen weekend tijdens een partijcongres in zijn geboorteplaats Konya een belangrijke ontmoeting met Hamasleider Khalid Mashaal. Na afloop van hun gesprek prees Mashaal Turkije als de absolute leider van de hele moslimwereld, en dankte hij hen voor de spoedige Turkse invasie van Jeruzalem, die tijdens de volgende wereldoorlog zal plaatsvinden. Dit deel van zijn toespraak (2) werd zoals kon worden verwacht weggelaten in de Westerse media.

  Uit: http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/Turkse-premier-belooft-Hamas-spoedige-invasie-van-Jeruzalem

 5. NemTudom

  Een landje zo groot als een provincie. En dat moet gedeeld worden om een paar Arabieren hun zin te geven om daar nog wat meer van dat soort te huisvesten. Het is schijnbaar een bevlieging van de Arabische is-lam, om zoveel mogelijk bij elkaar te kruipen in zo’n klein mogelijke omgeving ( zie Nederland ) vandaar het ophopen van Palestijnse Arabieren. Met een achtergrond woonachtig verleden in Israël. Deze kampen in Libanon moeten zo vol als onmogelijk is, met Arabieren van waar dan ook, om zo schrijnend mogelijk over te komen. Vandaar de oprichting alleen voor deze vluchtelingen van de UNRWA. Waar miljarden naar toe stroomt en in de zakken van de leiders verdwijnt. Wat Israël kan en doet om zand om te zetten in vruchtbare grond, moet toch ook voor de Arabier mogelijk zijn. Dan is er ruimte zat voor vrede. Roven wat ontwikkelt is, hoort verleden tijd te zijn.

 6. arie_jansz

  Een landje zo groot als een provincie, omgekeerd kun je dan ook stellen waarom Israël zich zoveel ellende op de hals haalt.

  De volgende 2 generaties mafketels en terroristen is alweer opgekweekt voor een zoveelste jihad, na zoveel disproportioneel bommenspul in te zetten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.