Het grote DDS-jaaroverzicht

Het grote DDS-jaaroverzicht

Dit zijn onze best gelezen artikelen van het jaar.

2014 was me het jaartje wel. Het werd onrustig in Den Haag - met een kabinet dat dankzij drie dissidente PvdA-senatoren op springen stond - er ontstond een groot maatschappelijk debat over het al dan niet racistische karakter van Zwarte Piet, de economie bleef doordobberen, de extremistische islamitische terreurclub ISIS zette het Midden-Oosten in brand, sommige vliegtuigen verdwenen spoorloos, andere werden neergeschoten... en ga zo maar door.

Nee, dit jaar was bepaald niet het jaar van de vrede en de welvaart.

Op DDS zien we dat terug in de lijst van best gelezen artikelen, die we hieronder samenvatten. Het meest opmerkelijke? Hoewel het jaar vooral om ISIS en Zwarte Piet draaide, gaat het op één na meest gelezen stuk over een héél ander onderwerp.

We beginnen met nummer vijf en tellen af naar nummer één.

5. "Zwarte Piet-haters draaien door. Alweer." - 174.952 keer gelezen

In dit stuk, gepubliceerd op 14 november, legt adjunct-hoofdredacteur Frank Verhoef uit dat tegenstanders van onze mooie Sinterklaas-traditie met de dag radicaler worden. Nadat de Raad van State hen de voet dwarszette toen zij Zwarte Piet verboden wilden krijgen besloten ze om het over heel andere boeg te gooien: vanaf nu moesten Zwarte Pieten stelselmatig gevolgd, gestalkt, en 'ontmaskerd' worden.

4. "Nederlandse jihadist uit Almere - Khalid K. - hartstikke dood." - 175.682 keer gelezen

Op 18 augustus dachten we bijzonder goed nieuws voor u te hebben: het had er alle schijn van dat de Nederlandse jihadist Khalid K., die er een hobby van maakte om selfies te maken samen met afgesneden hoofden van vijanden - dood was. Beter dan dat wordt het niet.

Zoals we toen uitlegden:

Er is ook een andere foto, waar K. poseert met maar liefst vijf afgehakte hoofden (klikken op eigen risico). Wat het hele verhaal extra gruwelijk maakt, is dat deze man in een doodgewone Nederlandse stad woonde. Hij was ooit een kind in een gewone vinexwijk tussen allemaal andere gezinnen met kinderen. Het is bijna niet voor te stellen, maar het is wel waar: een deel van zijn leven was hij géén radicale haatbaard en poseerde hij niet met afgehakte hoofden.

Helaas bleek later dat K. de aanval had overleefd. Dat was natuurlijk dieptriest, maar we hadden in ieder geval tijdlang goede hoop dat deze rotte appel van de aardbodem was geveegd. Laten we hopen dat we in 2015 alsnog kunnen melden dat de anti-ISIS-coalitie hem om zeep heeft gebracht.

Lees verder op pagina twee voor de top drie.
Dan gaan we nu de top drie in! Tot nu toe ging het vooral over ISIS en Zwarte Piet. Komt daar verandering in?

3. "ISIS pleegt genocide en is er trots op." - 190.697 keer gelezen

In dit stuk gebruikt Frank Verhoef het g-woord om duidelijk te maken waar misdadige beleid van ISIS in de door haar bezette gebieden op neerkomt. Het is terecht dat Frank die term toen gebruikte, maar helaas deden veel andere nieuwsmedia dat nog niet. In de maanden nadien is daar langzamerhand verandering in gekomen, maar nog steeds zijn er veel kranten die het 'slechts' over 'moorden' hebben.

Dat klopt niet. ISIS pleegt niet slechts af en toe een moord, maar is bewust bezig om minderheden uit te roeien in het Midden-Oosten. Frank:

Het lijkt me overduidelijk dat ‘onze’ Syrië- en Irak-gangers strafrechtelijk dienen te worden vervolgd voor betrokkenheid bij genocide. Deze gasten mogen nietterugkomen naar Nederland om vervolgens te doen waar ze zelf zin in hebben. Dat is 1. levensgevaarlijk en 2. ongelofelijk onrechtvaardig.

Nederlandse jihadstrijders die zich aansluiten bij ISIS moeten allemaal worden vervolgd en een levenslange celstraf krijgen. Iedere politieke partij, iedere politicus, iedere Nederlander zou hiervan overtuigd moeten zijn na het zien van onderstaande beelden.

2. "Rijdende rechter gaat los op CJIB." - 263.117 views

Hoewel het hele jaar om eigenlijk alleen maar om Zwarte Piet en ISIS draaide is het op één na best gelezen stuk een verhaal van ondergetekende over de Rijdende Rechter die op meesterlijke (pun intended) wijze de vloer aanveegt met het zakkenkloppende CJIB. Zoals ondergetekende toen schreef:

Het is een schande dat dit zo vaak, zo ontzettend erg uit de hand loopt. Het doel van boetes is niet om de staat te verrijken, maar om ongewenst bedrag te bestraffen (en hopelijk dus bij te sturen). Jammer genoeg werkt het al tijden niet meer zo in ons land: Den Haag ziet de activiteiten van het CJIB als een fantastische manier om bakken met geld te ‘verdienen’ om de eigen hobby’s mee te betalen; als de burger dan totaal de vernieling ingaat, het zij zo.

Blijkbaar zijn wij van DDS niet de enigen die zich groen en geel ergeren aan de achterbakse tactieken van het CJIB om snel wat extra geld te 'verdienen': de post werd massaal gedeeld op Facebook en Twitter.

1. "ISIS-beesten stenigen jonge vrouw in Syrië." - 436.288 keer gelezen

ISIS Syrië stenigen

Gezien de vele misdaden van ISIS is het niet meer dan logisch dat deze lijst van de vijf meest gelezen artikelen op DDS ook over die terroristische organisatie gaat. Dit schokkende verhaal gaat over een jongedame in Syrië die gestenigd wordt door de psychopatische massamoordenaars... terwijl haar vader rustig toekijkt omdat hij vindt dat ze zo'n afschuwelijke dood "verdiend" heeft.

In de video – die mijn hart deed breken – hoort en ziet u de jonge vrouw haar vader smeken om haar te vergeven. Als hij dat doet, kan ze gewoon doorgaan met haar leven. Helaas is haar vader zo verhard door de fundamentalistische islam dat hij haar verzoeken keer op keer weigert.

Sterker nog, hij sleept haar zelf mee naar de executieplek, waar hij haar vervolgens vastbindt en haar samen met ISIS-terroristen stenigt. Hij vermoordt zijn eigen dochter dus.

Erger dan dit wordt het niet. En het ergste hiervan? De kans is groot dat we in 2015 veel meer van dit soort verhalen te lezen krijgen. Het Westen doet immers nog altijd te weinig om ISIS écht te kunnen beschadigen. Zolang de extremisten aan de macht blijven zullen vrouwen onderdrukt, uitgescholden, gemarteld en - jawel - gestenigd worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Voorzitter BIJ1 stapt op: 'Nog nooit zo'n toxische cultuur meegemaakt'

Het is te hilarisch voor woorden, maar de voorzitter van BIJ1 stapt op omdat de partij zo ontzettend veel last heeft van "tox...

-Frits Bosch- 'De pensioenroof zet door: houd je muil, ouwe!

Theo Kocken, hoogleraar risicomanagement aan de VU, en pensioenconsultant, is empatisch en een zééééér bekwame man. Dat blijk...

Tsunami aan asielzoekers: van 35.000 gelukszoekers in 2021 naar een verwachte 41.500 in 2022

In 2022 verwacht Nederland recordbrekende immigratiecijfers van asielzoekers. Volgens het COA moeten we dit jaar namelijk rek...

Terrorisme in actie (?): 'eenzame schutter' die homoclub kapotschoot mogelijk moslimextremist

Volgens de politie in Oslo wordt er ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat de "eenzame schutter" die vannacht een...

Lees meer

Net binnen

Voorzitter BIJ1 stapt op: 'Nog nooit zo'n toxische cultuur meegemaakt'

Het is te hilarisch voor woorden, maar de voorzitter van BIJ1 stapt op omdat de partij zo ontzettend veel last heeft van "tox...

Terrorisme in actie (?): 'eenzame schutter' die homoclub kapotschoot mogelijk moslimextremist

Volgens de politie in Oslo wordt er ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat de "eenzame schutter" die vannacht een...

Tsunami aan asielzoekers: van 35.000 gelukszoekers in 2021 naar een verwachte 41.500 in 2022

In 2022 verwacht Nederland recordbrekende immigratiecijfers van asielzoekers. Volgens het COA moeten we dit jaar namelijk rek...

-Frits Bosch- 'De pensioenroof zet door: houd je muil, ouwe!

Theo Kocken, hoogleraar risicomanagement aan de VU, en pensioenconsultant, is empatisch en een zééééér bekwame man. Dat blijk...

Bizar! Man die zich Wybren van Haga's woning invocht weer VRIJGELATEN

Het is totaal geschift, maar de man die de woning van Wybren van Haga binnenvocht - letterlijk - is door de politie diezelfde...

Lees meer