Wilders moet zich gewoon normaal gedragen

Geen categoriedec 19 2014, 18:00
Een beetje minder, minder, minder asociaal graag.
Natuurlijk: er is een deel van het electoraat dat het heerlijk vindt als Geert Wilders voor de zoveelste keer losgaat, bijvoorbeeld door te roepen dat hij wel even gaat regelen dat er minder Marokkanen overblijven in Nederland, maar het grootste gedeelte van het kiezersvolk vindt dat soort taal beneden alle peil. En terecht natuurlijk: hij komt zo over als de eerste de beste tokkie die totaal geen rekening wenst te houden met de mores van het land.
Nu ben ik zelf alles behalve politiekcorrect, maar er is een verschil tussen problemen durven te benoemen en je als een half-racistische tokkie te gedragen. Helaas begrijpt Wilders dat niet meer en roept hij alles dat in hem opkomt, discriminerende leuzen en volstrekt onzinnige waarschuwingen incluis.
Het gevolg hiervan is dat hij zich binnenkort voor een rechter moet verantwoorden voor zijn uitspraken. Hoewel hij geen woord terugneemt van zijn minder, minder, minder gezeur moet ook hij beseffen dat het Openbaar Minister volop kans op veroordeling heeft.
Al met al kan ik het daarom ook alleen maar eens zijn met Theodor Holman wanneer hij schrijft Wilders zich nu eindelijk eens wat minder, minder, minder hyperbolisch moet uitspreken. Ja, het recht op de vrijheid van meningsuiting behoort nagenoeg onbeperkt te zijn, en het is een schande dat we dat niet goed geregeld hebben in de wet, maar dat doet niets af aan het hoge tokkiegehalte van Wilders' gedrag. In een samenleving als de onze heb je je aan bepaalde omgangsvormen te houden. Wilders weigert dat keer op keer en zorgt er daarmee voor dat zijn PVV altijd een margeclubje blijft van boze en gefrustreerde mensen die niets voor elkaar krijgen.
Betekent dit dat mensen die zich zo gedragen voor het gerecht moeten worden gesleept? Natuurlijk niet, nee, ook niet als de wet dat in principe wel eist. Die wet dient namelijk onmiddellijk te worden aangepast. Als Wilders zich als een aso wil gedragen moet hij dat recht hebben... net zoals wij het recht hebben om hem vervolgens weg te zetten als een eersteklas tokkie zonder manieren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten