Wilders moet zich gewoon normaal gedragen

Een beetje minder, minder, minder asociaal graag.

Natuurlijk: er is een deel van het electoraat dat het heerlijk vindt als Geert Wilders voor de zoveelste keer losgaat, bijvoorbeeld door te roepen dat hij wel even gaat regelen dat er minder Marokkanen overblijven in Nederland, maar het grootste gedeelte van het kiezersvolk vindt dat soort taal beneden alle peil. En terecht natuurlijk: hij komt zo over als de eerste de beste tokkie die totaal geen rekening wenst te houden met de mores van het land.

Nu ben ik zelf alles behalve politiekcorrect, maar er is een verschil tussen problemen durven te benoemen en je als een half-racistische tokkie te gedragen. Helaas begrijpt Wilders dat niet meer en roept hij alles dat in hem opkomt, discriminerende leuzen en volstrekt onzinnige waarschuwingen incluis.

Het gevolg hiervan is dat hij zich binnenkort voor een rechter moet verantwoorden voor zijn uitspraken. Hoewel hij geen woord terugneemt van zijn minder, minder, minder gezeur moet ook hij beseffen dat het Openbaar Minister volop kans op veroordeling heeft.

Al met al kan ik het daarom ook alleen maar eens zijn met Theodor Holman wanneer hij schrijft Wilders zich nu eindelijk eens wat minder, minder, minder hyperbolisch moet uitspreken. Ja, het recht op de vrijheid van meningsuiting behoort nagenoeg onbeperkt te zijn, en het is een schande dat we dat niet goed geregeld hebben in de wet, maar dat doet niets af aan het hoge tokkiegehalte van Wilders’ gedrag. In een samenleving als de onze heb je je aan bepaalde omgangsvormen te houden. Wilders weigert dat keer op keer en zorgt er daarmee voor dat zijn PVV altijd een margeclubje blijft van boze en gefrustreerde mensen die niets voor elkaar krijgen.

Betekent dit dat mensen die zich zo gedragen voor het gerecht moeten worden gesleept? Natuurlijk niet, nee, ook niet als de wet dat in principe wel eist. Die wet dient namelijk onmiddellijk te worden aangepast. Als Wilders zich als een aso wil gedragen moet hij dat recht hebben… net zoals wij het recht hebben om hem vervolgens weg te zetten als een eersteklas tokkie zonder manieren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

81 reacties

 1. reageerbuis

  Misselijk stuk; op een andere toon en met een andere woordkeus had je ook je zegje kunnen doen. Nu verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet.

 2. staleo

  Volgens peilingen staat de PVV nog steeds in de top met aantallen zetels, en je kan dan ook niet spreken van een
  margeclubje.
  Wilders is op de tweede plaats gekozen als beste politicus dit jaar, en dat zullen ze toch niet zomaar doen voor iemand met een hoog tokkiegehalte.
  U heeft het recht om Wilders weg te zetten als tokkie, maar mag niet voor meer dan 1 miljoen anderen spreken.
  Als het zo door gaat in Nederland zult u ook niet meer kunnen schrijven wat u wilt.

 3. Staphylocoque

  Prima stuk. Inderdaad, we hebben vrijheid van meningsuiting en Wilders zou daarom niet vervolgd moeten worden, maar zijn uitspraken zijn wel asociaal.

 4. Limburgse Kuifje

  Een margeclubje zeg je Michael? Wilders met zijn PVV is wel de grootste partij in de peilingen en vertegenwoordigd zo’n 20% van alle kiezers. Dit zou ik toch niet een margeclubje willen noemen.

  Daarnaast ben ik het wel met schrijver en ook Theodor Holman eens dat als Wilders eerst eens nadenkt voordat hij er wat uitkraamt, dit zijn partij ten goede zal komen. Echter als hij meer of minder Marokkanen vraagt aan een groepje mensen, dan zie ik dit niet als aanzetten tot haat. Zeker gezien de zin die hij daarna uitsprak “dat gaan we dan regelen” en je bekijkt zijn mimiek, dan weet je dat het satirisch bedoelt is.

  Eigenlijk zouden alle aanhangers van de vrijheid van meningsuiting eens goed om zich heen moeten kijken naar vergelijkbare (of minstens vergelijkbare) uitspraken, gedaan door rechters, ovj, politici (lokaal, provinciaal of landelijk), ambtenaren etc. en deze ventileren richting de PVV. Je zult denk ik versteld staan te kijken hoeveel bagger er over mensen al is uitgestrooid maar al dit alles heeft nooit tot enige vervolging geleidt.

 5. G-krul

  De meeste politici gebruiken wollige, politiek correcte taal om ons daarmee vervolgens miljarden, zelfs tientallen miljarden afhandig te maken.
  Wilders gebruikt alledaagse taal en wil ons vervolgens zoveel mogelijk van het gestolen geld terug geven.
  PVV had toch beste financieel programma?

 6. W.H.J. Reiss

  Wat is A-sociaal ? Hetgeen de over correcte media ons doet geloven ? Was Janmaat A-sociaal ? Hij moest destijds vrezen voor zijn leven, omdat ‘goedaardige linksknechten’ hem wilden verbranden. Zijn echtgenote betaalde de ‘tol’, zij verloor bij deze actie haar been ! In de media werd de actie destijds met gejuich ontvangen. Hetzelfde verhaal geldt voor Pim Fortuin. Ook hij heeft het gelag moeten betalen. De ware schuldigen, de ophitsers van de allochtonenkrapuulpartij, dat hoor je niet ! De media stuurt mensen naar een bepaalde richting. Helaas heeft DDS te weinig geestelijke kennis in huis om dit te zien !
  Wat zou de stellingname van het OM alsook de mensen zijn als de media Hr. Wilders gelijk zou geven en zeggen. Zeur niet om de woordkeuze. Die Wilders heeft gewoon gelijk ! Dit is een probleem en we moeten het oplossen.
  Wat doet men nu ? Hr. Wilders is het probleem. Hoelang komt men hier nog met weg voor de grote moordpartijen gaan beginnen ?

  1. JanvanEechoud

   Mee eens, WHJ.
   Begin mijn respect voor je enigszins te verliezen, Michael.
   Mvg. Jan v. E.

 7. peterdeRuyter

  Zolang ene Joop van Riessen onvervolgd blijft voor zijn met instemming van Pauw en Witteman gedane uitspraken destijds, heeft het vervolgingsmechanisme van de politiek correcte machthebbers (=OM + het drap dat zich rechterlijke macht noemt) al helemaal geen morele poot om op te staan.
  Verder is dit journalistiek, dat geënt is op persoonlijke afkeer t.a.v. een persoon. Dat klinkt door in alle stukjes die hier als een anti-PVV smeerpijp langskomen. Er valt genoeg op Wilders aan te merken, maar zakelijke en inhoudelijke kritiek kom ik hier nooit of zelden tegen. DDS wordt het verlengstuk van wat backstabbers als de VNL lieden ook zo fraai kunnen. Omlaag praten, en met begrippen als fatsoen schermen, terwijl de tegenstanders van Wilders, de Eenheidspartij incl hun knechten in de media, qua normen, waarden en daden tot het grootste achterbakse schuim behoren, dat in NL rondloopt. Het is dan uitermate schijnheilig meneer van der Galiën om opeens de fatsoensnorm op Geert Wilders alleen toe te passen. Naast politiek correct Nederland zeg ik, kijken jullie ook alle drie eens in de spiegel.

 8. Jasterke

  van Geert Wilders nog nooit 1 onzinnige waarschuwing gehoord…word eens wakker man !

 9. Pimsch

  Ik heb vind dat Wilders moed dood en afgehakt. En hij iz vriendje van joden en Amerika. Allah is groter dan Amerika. Wij pakken jullie ook en ook die neprechters die PVV bestrijden. Als we klar zijn met PVV dan pakken we die varkenskoppen van de rest in politiek. Ik ga niet terug naar Marokko want hier is alle geld door die rotchristenen.

  1. Jasterke

   jij stupid moslim….ik niet meer met jou praten…jij gaat terug naar de zandbak….waar jij thuishoort !!!

 10. Gielah

  De Oud Testamentische profeten gingen nog heel wat verder dan meneer Wilders, hoor!
  Die brachten de waarheid ook zonder sluier of bedekking, maar zeer duidelijk en recht voor zijn raap.
  En weet u waarom ze dat zo deden… moesten doen?
  Omdat de onrechtplegers niet LUISTEREN!
  Omdat onrechtplegers hun onrecht meer dan wat dan ook in stand gehouden willen zien.
  Omdat een ieder, die een spiegel voor hun verwaten koppen neerzet, op hun agressie en dreigend blazen kan rekenen.
  Die spiegel moet kapót!
  Die waarheidszegger moet zwijgen!
  Die profeet moet dood!

  En nee… de lummels zeggen dan niét: ‘Ik vind het zo náár…als iedereen nu hoort hoe rottig ik in elkaar zit en hoe harteloos mijn beleid is’.

  Ze zeggen dingen als: ‘De tóón van de waarheidszegger kan best wat milder…móet dat nu zo… zo gaan wij toch niet met elkaar óm?’
  Ze gaan het over haarkleur en tokkie-gedrag hebben…. want er moet áfgeleid worden van hún schuld.

  Maar eigenlijk zeggen ze: ‘Ontmasker ons niet… want we hebben nu eenmaal ons eigen land verraden en haar soevereiniteit verkwanseld en de Nederlandse cultuur interesseert ons persoonlijk minder dan nul komma niks… en de ouderen moeten maar snel creperen… dat is goedkoper…. maar dat houden wij graag verbórgen…. achter een hoop blabla… en dat toekomstige baantje in Brussel hebben we érg hard nodig tegen dat in Nederland eindelijk die opstand uitbreekt’.

  Ongelooflijk: dat er nog mensen zijn die dit zó overduidlijke feit niet eens dóór hebben!

  Dit elitaire rotgedrag, dat altijd weer de blaam op haar ontmaskeraars probeert te gooien, is al zo oud als de wereld en als er ook maar iets van groei of evolutie zijn zou… dan zou dat nu eens eindelijk door moeten gaan dringen!

  Maar dat rotgedrag ga je toch niet beämen en versterken door het verzet aan de schandpaal te nagelen!
  Wat zullen we nou krijgen?

  Net of je een Hitler, die toevallig in keurige volzinnen zou spreken, óndanks zijn helse inborst, zou gaan beschermen en je de mannen van het verzet … ruwe bonken soms….voor hun ‘onaardige’ taal zou beknorren!
  Maar dat is letterlijk wat hier en elders gebeurt!
  Hoe BLIND kun je zijn?

  Jan Campert was dan zeker óók een tokkie, toen hij over de nazi’s schreef in de Achttien Doden:
  ‘De rattenvanger van Berlijn
  pijpt nu zijn melodie.
  Zo waar als ik straks dood zal zijn,
  de liefste niet meer zie
  en niet meer breken kan het brood,
  noch slapen mag met haar:
  verwerp AL wat hij biedt of bood….
  de sluwe vogelaar’.

  O jee…. tokkie-gedrag… want je nóemt een bevriend staatsman toch geen sluwe vogelaar?
  Is dat de juiste toon?
  Tut-tut-tut…

  Ik geef u de profeet Micha ( ook een onvervalste tokkie…):
  ‘Wee hun die ongerechtigheid bedenken en kwaad smeden op hun bedden en het uitvoeren bij het morgenlicht…. omdat het in de macht van hun hand is’. ( Micha 2:1).

  Ons O.M. zou álle reden zien om die Jan Campert en die Micha op het matje te roepen en een heleboel nazi’s en onrechtvaardige machtshebbers zouden daar érg blij mee zijn en dat niet onder stoelen of banken steken… en de dames en heren mediamedewerkers zouden het nieuws verlekkerd-hetzerig brengen ( leuke, opvallende column weer… en altijd goed voor een hoop reacties…) en de dombo’s zouden het gaan herhalen… eindeloos herhalen.

  En zo…. zo wordt het dus nooit wat… met de gerechtigheid… die we zogenaamd zo hoog hebben.

  Ik geloof alleen in strijders voor de gerechtigheid die daar ook voor vervólgd worden.
  ZIJ menen het!
  Zij bewijzen dat namelijk dagelijks.
  ‘Zalig ben je’, zegt Jezus tegen hen.
  En NIET tegen hen, die deze strijders voor de gerechtigheid aanvallen, verdacht maken en kleineren.

  Deze generatie moet eens dapper leren kiezen.

  1. Staphylocoque

   Bijbelverzen als:
   ‘Uw vriendelijkheid zij bij allen bekend’
   ‘de vrucht van de Geest is liefde, (…) zachtmoedigheid,’
   ‘Laat er geen vuile taal uit uw mond komen, maar wel iets goeds, dat nuttig is tot opbouw, opdat het genade geeft aan hen die het horen.’
   zijn u volledig ontgaan?

   Hoezeer ik het soms ook met Wilders eens ben m.b.t de islam e.d., ik zie geen spoortje liefde bij hem.

   1. Gielah

    Dat zou u dan bij Jezus.. die de graaiers met gesels van touwen het Huis van Zijn vader uitranselde… óók niet gezien hebben.
    Liefde is niet altijd LIEF, beste man of vrouw.

    Liefde heeft – in de Bijbel althans – altijd met waarheid en gerechtigheid te maken … het is er een uitvloeisel van…. geen week alles goedkeuren en lekker meehuilen (meeheulen) met de wolven in het bos.

    Meneer Wilders probeert een dam op te werpen tegen de onrechtplegers en de ons land weggevers aan het dictatoriale Brussel.
    Dat doe je niet met meel in je mond…. potdorie!
    He has to kick ass…. anders ettert het onrecht door.

   2. Wachteres

    @ Staphylocoque; u ‘misbruikt’ hier bijbelteksten.

    Ik zeg niet dat u dat bewust doet, maar toch …

    Denkt u werkelijk dat we in alle situaties ‘liefdevol’ moeten zijn? Moesten we in de tijd van Hitler ‘liefdevol’ zijn naar de nazi’s? Wordt van ons verwacht dat we in elke situatie ‘zachtmoedig’ zijn?

    Wat wordt daarmee precies bedoeld?

    Jezus schold bepaalde schriftgeleerden en farizeeërs, die zich mijlenver verheven voelden boven het gewone volk, uit voor
    ‘adderengebroed’ en hij noemde hen ‘witgepleisterde graven’. Niet erg ‘beschaafd’, vindt u wel?

    Beschaving, hoe prettig ook om aan te zien, is vaak maar een heel dun laagje. En daaronder kan zich heel wat anders bevinden.

    Ik vind bijvoorbeeld dat de bovenstaande woorden van Jezus heel goed van toepassing zijn op onze élite’, die zich mijlenver boven Wilders en de aanhangers van de PVV verheven voelen.

    Zij zijn ‘gutmenschen’ en o zo beschaafd en ondertussen verkwanselen zij hun land en hun volk en de beschaving die wij hebben aan een achterlijke voor-middeleeuwse ideologie.

    En alleen maar vanwege geld, olie en de goed betaalde posities die hen na hun politiek carrière in de EU of elders te wachten staan.

    Ik ben eenmaal naar een bijeenkomst van de PVV geweest, naast Lichtmis in de buurt van Zwolle.

    Ik had me bewust voorbereid, ik dacht, vanwege de negatieve berichtgeving in de kranten, als het een tokkie-gedoe is ben ik zo verdwenen. Ja,ja, elk mens is beïnvloedbaar.

    Ik moest eerst door een uitgebreide politiecontrole; degenen die geen officiële uitnodiging hadden kwamen er niet doorheen. Daarna nog een keer door de controle en bij de deur werd je gefouilleerd.

    Eenmaal binnen was ik steeds meer verbijsterd; vriendelijke, belangstellende mensen, die erg bezorgd waren over wat er met hun land aan de hand was. Wilders hield een toespraak en nadien konden er vragen worden gesteld.

    En warempel, wat mij het meeste opviel, was zijn vriendelijkheid, die echt van binnenuit kwam. zoiets merk je bij mensen.

    Niks geen gehakketak op andere partijen, zoals je altijd hoort bij partijbijeenkomsten; bij de PVDA moet de VVD een sneer krijgen enz. u kent dat wel.

    Men hield zich bezig met de zorgen die er waren over het land en over Europa. Daar draaide alles om.

    Mijn man en ik gingen zeer bemoedigd naar huis: er gebeurde tenminste iets.

    “Asociaal gedrag is een vorm van publiekelijk gedrag waarbij men geen rekening houdt met andere mensen of de omgeving”

    Ik vind beslist niet dat Wilders aan deze beschrijving van asociaal gedrag voldoet.

    Moeten we rekening houden met gevoelens van mensen die ons totaal niet respecteren, die alleen maar minachting voor ons hebben en daar ook naar handelen? Want over die mensen had Wilders het, toen hij ‘minder, minder, minder’ riep.

    Misschien zou ik bepaalde dingen waar hij het over had ook anders formuleren. Elk mens heeft zijn eigen woordgebruik. Op de site van E.J.Bron zijn daar weleens felle disussies over geweest.

    De vraag is, laten wij ons misschien ook beïnvloeden door de opvattingen die de ‘elite’ over Wilders heeft. Mij zal dat, na mijn ervaring in Zwolle, niet meer overkomen.

    Hoe Wilders de dingen ook zegt, al zou hij een lichtend voorbeeld van ‘beschaafd taalgebruik’ zijn, à la Femke Halsema [ik moet even walgen] zij zullen echt wel iets vinden om hem neer te sabelen.

    Wilders is de enige politicus die de dingen ziet zoals zij werkelijk zijn en die, als enige, het gevaar van de fundamentalistische islam onderscheidt.

    Dat is het enige wat voor mij telt.

 11. jofele jood

  Ik ben eigenlijk wel best tevreden met hetgeen de heer Wilders zoal uit. en het feit dat het policor mensen zoals de scribent van dit artikel in de pen doet klimmen toont slechts aan dat Wilders groot gelijk heeft.

 12. W.H.J. Reiss

  De schrijver laat duidelijk weer zijn Snoopy Moslim achtergrond zien. 5x op de grond liggen per dag en gebedjes prevelen voor Mohammed de pedofiel. Dat is wel goed gedrag. De Universiteit van Amsterdam denkt er net zo over. Je gaat toch over de nek van die overcorrectheid. Steeds en steeds weer. De media niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is gewoon krapai die de zittende elite de gehele dag de kont vegen. Ik ben nogal fel in mijn bewoordingen, maar ik laat niet zoals de elite mijn moeder in haar eigen pis zitten ! Die hoerenloper van de PvdA (van Rijn) heeft men praktisch niet bekritiseerd en bij Hr. Wilders gaat elk woord op de weegschaal. En mijn mening is dat de MEDIA (ook hier) het grote KRAPUUL van dit land is !

  1. JanvanEechoud

   Ff normaal doen graag, WHJ.
   Verder blijf ik er bij dat we DDS horen te waarderen dat PVVers hier hun gevecht tegen de EU, Islam en de Klimaatgekkies mogen beargumenteren!
   Wat betreft de reacties van lezers zie je hier hetzelfde effect als bij bijv Trouw:
   Zo links als de pest, maar de lezers blijken vaak echte patriotten.

 13. D. G. Neree

  De moraalridders van DDS heffen hun vingertjes en weten het best hoe iedereen zich dient te gedragen. Wat moet het toch een fijn gevoel zijn om alles zo goed te weten!

 14. dickyrotterdam

  MACHIEL VAN DER GALIEN a’as

  machielvandergalien als U in Uw onmetelijke wijsheid WILDERS al een TOKKIE noemt hoe gaat U dan al linkse zgn politici noemen die dmv demoniseren hun tegenstanders dus ook WILDERS te schofferen met verwijzingen naar het DERDE RIJK?,ANNE FRANK,NAZI,S ,daar moeten dan volgens mij geen woorden voor zijn? en ik heb U daar ook nooit over gehoord Heel vreemd!een beetje LINKS?

 15. Ruud562

  De Michael van der Gallen vindt zichzelf niet politiekcorrect! Ja hoor, Michael, en de wereld is vierkant!! Wanneer word je wakker??

 16. Kuifje

  “Marokkaanse jongeren hebben “een soort etnisch monopolie” op straatoverlast gekregen. Dat zegt PvdA-Kamerlid Diederik Samsom.

  ‘De Amsterdamse PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk wijt de problemen in Amsterdam aan ‘kutmarokkanen’. Dat zei hij voor de camera’s van TweeVandaag tegen partijgenoot Job Cohen.

  Spekman PvdA 2008: “We moeten Marokkanen vernederen”

  Geen enkele ophef en geen media hetze tegen deze PvdA leden.

  De PvdA mag de meeste beledigende woorden zeggen maar als Geert Wilders “minder” zegt schreeuwen de media en de politieke elite moord en brand.

  Als de media en politieke elite echt verontwaardigt waren over het “minder” van Wilders moeten ze ook verontwaardigd zijn over het “minder”van de VVD (minder Antillianen) en over het minder van de PvdA (minder Oost Europeanen)

  De week voordat Wilders zijn uitspraak deed over minder Marokkanen, debatteerde de Tweede Kamer over het initiatiefwetsvoorstel van VVD-er Bosman. Het is gericht op hetzelfde als wat Wilders wil, maar dan voor Antillianen.

  De PvdA wil minder Oost-Europeanen; dat staat in hun programma; de burgemeester van Rotterdam heeft gezegd dat hij minder Bulgaren en Roemenen in zijn stad wil.

  Natuurlijk geen enkele media ophef over deze “minder” uitspraken.

 17. arie_jansz

  Bizar een auteur die zich regelrecht laat bedreigen en beledigen door zijn reguurders….

  Tokkies indeed….

  1. cmsuijkerbuijk

   “Bizar een auteur die zich regelrecht laat bedreigen en beledigen door zijn reguurders….”
   Tja, die vrijheid ben jij natuurlijk bij de “Joop”, “Krapuul” en Frontaal Naakt” niet gewend hé, daarom kom je hier je linkse onzin spuien, maar tegelijkertijd wél afkeuren. Je zou bijna denken, dat je tegen vrijheid van meningsuiting bent!

  2. Niek Verheyen

   Pure ophitsing en stemmingmakerij, jansz! Je diskwalificeert jezelf volledig. En dat nog wel bij een item dat wat de reacties betreft overloopt van de juweeltjes en pareltjes. Zie Gielah, Wachteres, PeterdeRuijter, Reiss, Kuifje e.a. Uw reactie, jansz, steekt hier wel zeer schril tegen af.

 18. Ruud562

  Zolang bijvoorbeeld in de Schilderswijk moslims publiekelijk en ongestraft hun idioterie kunnen en mogen etaleren, jihadstrijders (en hun familie) na verrichte (oorlogs-)misdaden hier worden opgevangen in sociale en financiële vangnetten, tot zolang zal ik meer dan driehonderd procent achter Wilders blijven staan!! Want hij is de enige die al jarenlang de feiten durft te benoemen, Wat ten koste is gegaan van zijn vrijheid! (En niet alleen bij hem, denk bijvoorbeeld aan de cartoontekenaars!) Ja vrijheid, iets wat de politiekcorrecten zo hoog in hun vaandel hebben staan!

 19. Ruud562

  En ja, ik vind in dit land de rechtsspraak en politieke besluitvorming door en door verrot! Gek hé?

 20. V.K.

  -Ipv je op Wilders te focussen, kan je beter je energie steken in van die fatsoenlijke mannetjes/vrouwtjes welke NL te kunnen besturen met decreten/amvb.

 21. Willie.F

  Slecht stuk, kan er geen journalistiek in ontdekken.

 22. arie_jansz

  @cmsuijkerbuijk ik weet niet met welk been u uit bed bent gestapt, maar voor zover ik weet heb ik op dit medium nog niets over mijn politieke richting prijsgegeven.

  Het is wel raar gesteld hier met de reguurders…meteen frontaal in de aanval.
  Wat een frustratie…

 23. jofele jood

  “maar voor zover ik weet heb ik op dit medium nog niets over mijn politieke richting prijsgegeven.”

  Je stinkt een uur in de wind gozert, neem je soort in de maling.

 24. gio

  Wilders heeft steun van minimaal 20 procent van de bevolking.Kan alleen maar meer worden.

 25. arie_jansz

  @jofele jood

  De auteur krijgt wel een beetje gelijk als ik uw reactie zo lees…

  1. Maaike

   arie jansz, jofele jood (alleen die nickname al) gedraagt zich hier inderdaad niet bepaald beschaafd. Dat heb je goed gezien.

   1. Philippens

    Ik had gedacht dat met de nieuwe vormgeving er ook aan strengere moderatie gedaan zou worden en er hier gelet zou worden op hufterige uitspraken, op beledigingen, op de gebruikelijke vuilnisbakterminologie. Maar na een korte pauze, breekt het weer los.
    Je kunt natuurlijk oproepen tot discussie en de meest baarlijke onzin met argumenten proberen te bestrijden, of ironisch aan de kaak te stellen, maar je verdrinkt dan in een zee van kretologie. Daarom denk ik dat het beter is de site maar weer gedag te zeggen.
    Overigens kun je de volgende scheldpartijen al weer voorspellen.
    Ik denk dat ik ze ga verzamelen voor het boekje “Reaguren voor Dummies”.

    1. Niek Verheyen

     Kom niet van de gedachte af, Philippens, dat u hier een fenomenaal portret van uzelf hebt geschilderd onder het motto van “Wat je zegt ben je zelf”.

     1. Limburgse Kuifje

      Helemaal met u eens Niek Verheyen. Deze reaguurder Philippens is een racist himself. Hij presteerde het om gisteren Limburgers een volkje te noemen die achter een kwaadaardige proleet aanlopen. Over stigmatiseren gesproken !

    2. toetssteen

     Maar natuurlijk Philippens elke mening die u niet aanstaat moet gewist. Op naar Joop 2.0. Iets laat me denken dat de hoofdredacteur dat niet voor ogen heeft.
     Het is toch wat met die vrijheid van meningsuiting als men een liefhebber is van de Goelag.

    3. V.K.

     -Joh, neem in dat boekje wat je denkt te schrijven gelijk een hoofdstukje op waarin je duidt dat er een groep van reaguurders is welke immuun voor nieuwe vomrgeving is en voor de inhoud gaat.
     -Jouw gedachtenspinsels rieken de smeulende overblijfselen van de eind jaren 30 er boekenverbranding.

    4. V.K.

     -@ Phillius of zoiets,

     -Jij bent een eng mannetje welke graag ziet dat andermans reaguursels worden gewist zodra het niet in jouw straatje past.Ouwe knuffel NAZI van me. Dat jij het via Efteling islamiet Michiel(ha ha,ik zie de touwtjes duidelijk onder het vliegende tapijt)min of meer de opdracht geeft om te modareren , terwijl jij je handjes in de onschuld kan schoonwassen, dat is me niet ontgaan.

 26. NemTudom

  Waar staat dat Geert Wilders Marokkanen wilden verwijderen uit het land ?? Hij sprak over minder Marokkanen. Dat daar de gedachten van de knuffellaars gelijk op inspringen en vol schreeuwen dat is racisme is toch over duidelijk haat zaaien naar de PPV en de heer Wilders, gelijk de schrijver hier ook doet. Wilders is een zweer net als Israël. Een steenpuist die zeer pijnlijk is en moet met alle middelen verwijdert worden. Een smerig stuk van de schrijver.

 27. Maaike

  Michael, ik begrijp de link naar Theodoor Holmans stuk niet zo goed, behalve dat hij het hyperbolisch noemt.Maakt niet uit. Jij zegt dat Wilders zegt wat er in hem opkomt. Dat denk ik niet; volgens mij zegt hij alles welbewust, samen uitgedacht met zijn adjudant Bosma. De man is er intelligent en strategisch genoeg voor.

 28. luis_indepels

  DDS heeft zich bij de politiek correcte media gevoegd. Zolang moslims hoofden van christen afsnijden alleen maar omdat ze christen zijn lijkt me de vraag ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’ toch vrij onschuldig. Ik zie trouwens ook niet hoe het stellen van een vraag uberhaupt strafbaar kan zijn.

 29. cmsuijkerbuijk

  Nee, dan kun je véél beter een “beschaafd sprekend” kabinet hebben, dat zeer welgekozen woorden gebruikt, om ons, het Nederlandse volk, totaal onbeschoft en barbaars te behandelen en zelfs de democratische spelregels negeert, om Brussel te plezieren (Zie: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/dit_is_democratie_nog_waard.html#comments), dan dat Wilders duidelijke taal gebruikt, misschien niet zo verfijnd, maar wél eerlijk en begrijpelijk. Wie wil dat nou nog? Besodemieterd worden waar je bij staat is toch véél beter?

 30. Jasterke

  en last but not least: Wat wilders moet, is gewoon z’n werk doen en dat doet hij méér dan voortreffelijk, waardoor hij ons grootste respect verdient…én ook krijgt, want daardoor wist hij z’n clubje op te bouwen tot de allergrootste Partij van Nederland…

 31. peterdeRuyter

  Janz/Maaike/Beukman = 1 trol.

  1. Philippens

   Je hebt mij vergeten.

   1. Jasterke

    nee hoor, trollen zijn ongure karikaturen… 😛

   2. Limburgse Kuifje

    Ben je nou nog niet weg? Zelfs je woord kun je niet houden.

   3. V.K.

    -Wie vergeet er nou een nitwit welke er prat op gaat getrouwd te zijn met een excuus Friezin?

    -Dat zegt toch niks over jouw zelf.

    -Lutser

 32. robmdw

  Goed verhaal van MvdG. Ik denk alleen niet dat Wilders ‘…dit niet meer begrijpt…’. Volgens mij begrijpt hij het heel goed en weet hij precies wat hij zegt. Hij is een enorm politiek ervaren en uitermate sluwe strateeg. De effecten van zijn acties zijn daarom vermoedelijk gecalculeerd en beoogd.
  Het ‘minder, minder, minder’ verhaal had helemaal niet gehoeven, het was onnodig. Toch koos Wilders voor dit verhaal en m.i. heel bewust vanuit een zorgvuldige strategie.
  Natuurlijk wist hij dat dit verhaal vol en ver ‘over de grens’ ging van wat wij hier in dit land bij wet met elkaar hebben afgesproken. Voor of tegen maakt niets uit, dit zijn de regels en die heeft hij bewust overschreden. Hij wist zeer goed dat hij hiervoor vervolgd zou gaan worden. Zijn aanhang vind het prachtig en Wilders neemt graag de rol van ‘martelaar’ van het ‘vrije woord’ op. Deze rechtsgang zal hem de aandacht geven waar hij naar verlangt.
  Wilders had echter vermoedelijk nog een ander en wellicht schimmiger belang met zijn verhaal. Hij heeft het zichzelf en zijn partij nu nagenoeg definitief onmogelijk gemaakt om op nationaal niveau nog enige bestuurlijke verantwoordelijkheid op zich te kunnen nemen. Hij heeft zichzelf en zijn partij hierin ‘buitenspel’ gezet. Het is cruciaal te beseffen dat dit effect zeer waarschijnlijk door hem expliciet beoogd is.

  1. toetssteen

   robmdw

   Heeft Wilders een vraag voorgelegd of zelf minder, minder, minder geroepen? Het eerste.
   Hoe denkt u hem dan verantwoordelijk te kunnen houden voor dat wat hij niet zei?

   Dat gaan we regelen…. Nou, me dunkt, hoeveel jihadisten zijn er inmiddels afgereisd? Ook de schuld van Wilders soms? Want als hij die vraag niet had gesteld, waren ze niet koppen gaan snellen oid.
   U en een aantal anderen zijn bezig de boodschapper monddood te maken omdat zijn boodschap zo onaangenaam is in het rozige flower power syndroom waar vele nog in leven.

   1. robmdw

    U meent iets te stellen over mijn motieven. Hier heb ik niets over geschreven en uw perceptie hierover klopt niet , van mij mag Wilders van alles roepen. Ik zelf ben geen voorstander van die vervolging. Ik wil hem zeker niet mond-dood maken. Sterker nog, ik vind dat Wilders en zijn naasten zich juist zo veel mogelijk moeten uitspreken en dan ook echt in directe confrontaties met andersdenkenden uitvoerige en openbare discussies aan moeten gaan.
    Wat ik schreef is dat Wilders een zeer gehaaide strateeg is, met een eigen agenda, Hij zal er zeker voor waken om juist niet die directe confrontaties aan te gaan.

    1. toetssteen

     Dat lijkt me ook nogal bezwaarlijk na 10 jaar cellulair. Serieus, ik begrijp mensen niet die beweren dat Wilders geen confrontatie aan wenst te gaan. Say what?!!! Waarom zit hij dan al 10 jaar gevangen?
     Volgens mij klopt er in bepaalde redenaties iets echt niet meer.

 33. Mike V.

  Doe zelf eens normaal joh…

 34. Jasterke

  .
  Er was eens ’n zekere M van der G
  die fatsoen niet altijd op ’n weegschaaltje lee
  en dat ging bést lang goed
  ( daar geluk heel wat doet)…
  maar binnenkort verdient hij er de kost niet meer mee 😛
  .

 35. JanvanEechoud

  Tjonge, tjonge, tjonge. … Wat zijn we weer beledigd. ….
  Door PVV – achtigen wordt klare taal gesproken.
  We gebruiken geen uitingen als “schoft” “k’-kerlijder” of nsb-er.
  We bedreigen niemand.
  En als ik het taalgebruik ontleed van critici op Wilders en PVVers hebben mensen als Michael vd G. veel meer van hen te vrezen dan van ons.
  Ook wij leveren kritiek op GW maar wij zien ook zijn goede daden en ideeën en wij zien echter wel het a- sociale gedrag van Wilders haters.
  Mvg. Jan van Eechoud

  1. Maaike

   JanvanEechoud,

   U weet gewoon niet wat een discussie inhoudt. U niet, en velen met u niet. Treurig om te zien dat het niveau van vele nederlanders zo laag is. (kom maar op met trol, linkse elite, en weet ik veel meer, o ja, naar het aanrecht).

   1. toetssteen

    @Maaike
    Kunt u niet lezen wat Van Eechoud schrijft?
    Nergens gebruikt deze man deze taal, hij attendeert erop dat dat taalgebruik niet in zijn straatje past, noch van de commenters op DDS. Hoe u het bestaat om hem uitgerekend daarop aan te vallen, zegt meer over u dan over Van Eechoud.

 36. toetssteen

  @Michael
  Ik begrijp dat je graag comments wilt scoren, maar is het niet mogelijk terug te keren naar het oude niveau van DDS, want dit slaat echt nergens op.
  Een politicus stelt in een veel getergde wijk in een café een vraag en jij vindt het ergens in Turkije abnormaal dat men er blij van geeft het spuugzat te zijn.
  Die mensen zijn tokkies, aso’s en de man die de vraag stelt of men meer of minder geterroriseerd wil worden moet zich normaal gaan gedragen.
  Nee Michael, je moet dat bij die groep leggen die hele wijken onleefbaar maakt. Zij moeten eens doen aan zelfreflexie.

 37. nick

  Michael, ik ga hier echt geen woorden aan vuil maken, zulke stukjes zijn je onwaardig, herstel jezelf!

 38. Antivenin

  Wilders is op het ogenblik de voornaamste bedreiging voor de islamisering van Nederland. Als goede moslim moet Michael zich daar natuurlijk tegen verzetten. Dus vandaar die eeuwige anti-Wilders-stukjes op deze site.

 39. Joop Klepzijkert

  Hoe je Wilders ook noemt….HET IS EEN VRIJHEIDSSTRIJDER (die geen geweld predikt of gebruikt)

 40. W.H.J. Reiss

  Het zou fijn zijn als Hr. Wilders wat meer bijeenkomsten zou organiseren in den lande. De gedachten gang bij het achterlijke Linksknechtvolk een beetje spreiden. Kon Maaike en ‘Pielepens’ eens wat direct gericht vragen stellen. Zodat ze in een debat iets meer inhoud kunnen aandragen. Of nog sterker ze bekeren zich tot het fatsoen en willen niet meer geassocieerd worden met de (Islam)partij van de Allochtonen.

  1. Gielah

   Hoeveel NSB-ers lieten zich in een bepaalde periode van onze geschiedenis overhalen tot een meer zindelijk standpunt?
   En toch leefden er ook om hén heen vele fatsoenlijke mensen met steekhoudende argumenten, die hen vriendelijk en respectvol werden voorgehouden.
   Wilders bestond toen nog niet… maar mensen met diens kwaliteiten – en grotere – ongetwijfeld al wél.
   Desondanks bléven het NSB-ers, ook in de jaren dat het duivelse van het Hitlersysteem en de verschrikkelijke gevolgen daarvan voor geen zinnig mens meer te loochenen waren.
   Wat ik hiermee betogen wil?
   Slechts zéér zelden hebben mensen verwerpelijke ideeën op grond van domheid alleen.
   Soms zijn het zelfs zeer goed op de hoogte zijnde mensen, gestudeerde mensen, die behept zijn met hele verderfelijke ideeën en die fátsoenlijk gedachtengoed verachten en zo vaak zij maar kunnen verdacht maken.

   Kortom: door informatie(gebrek) ontstaan geen slechte keuzes in het leven!
   Waardoor dan wel?
   Door karakterkwaliteit en door gebrek daaraan!

   Zo naar het kerstfeest toelevend besef je dan eens te meer, waarom het zo nodig was dat Jezus kwam.. niet om iets KLEINS te komen repareren, maar om de duisternis in mensen, die een enorme macht is, te komen verjagen.
   Dat was een gouden kans tot volkomen omkering voor álle naar het kwaad neigende mensen!

   En dan lees je desondanks in Johannes 3: 19: ” Dit is het oordeel… dat het licht in de wereld gekomen is en de mensen de duisternis LIEVER gehad hebben dan het licht…. want hun werken ( hun daden) waren boos”.

   Geen informatiegebrek ligt aan veler opstelling ten grondslag.
   Een gevangen zitten in duisternis….. en heel wat meer dan meneer Wilders is nodig om dát te herstellen!

   1. J. C. Th. Kohler

    Gielah:

    “…waarom het zo nodig was dat Jezus kwam.. niet om iets KLEINS te komen repareren, maar om de duisternis in mensen, die een enorme macht is, te komen verjagen.”

    Als we even stipuleren wat je zegt, dan moet me van het hart dat hij beroerd werk heeft geleverd. Want die duisternis in mensen is er nog en misschien wel meer dan tweeduizend jaar geleden.

    Als hij, zoals jij gelooft, gestorven is om de zonden van de mensen weg te nemen, had hij dat wel kunnen laten, want het heeft kennelijk niks uitgehaald.

    Kijk bijvoorbeeld maar naar het zootje maatschappelijk afval dat zich heeft opgehoopt op Het Binnenhof. Eerder deze week, in het debat over de zorgkosten, hebben we kunnen zien wat een leugenaars, huichelaars en schijnheiligen het zijn. Farizeeën en tollenaars. Met recht, om met een jodenjongen van tweeduizend jaar geleden te spreken: “Witgepleisterde graven, adderengebroed.”

    Vanuit verschillende invalshoeken (en dat mag natuurlijk) zijn we alle twee even kwaad. Daarom wil ik jou -en alle andere goedbedoelende reagerenden- toch een goed kerstfeest wensen. Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen.

    j.c.th.kohler@online.nl

   2. howardelgersma

    Amen to that!!

    I enjoy your wise words

    Hartelijk dank, you Gielah

    Duitsland was ooit een hoogstaande beschaving en viel naar de diepste duisternis, terwijl de nederlandse regering, en veel nederlanders met hen, rondliepen met een gebroken geweertje op hun revers in 1938/39 en het kwaad/duisternis niet WILDEN zien.
    Met alle gevolgen vandien

 41. Pieter G

  Wilders moet zich gewoon normaal gedragen.
  ————–
  Wilders moet helemaal niets, en als hij iets moet doen, moet hij vooral doen waar hij zin in heeft.

  Het blijft blijk maar moeilijk voor sommige mensen te begrijpen dat politici ook gewoon eerlijk kunnen zeggen wat ze vinden. Zo zijn ze gewend aan omfloerst en leugenachtig er omheen zwammen dat ze oprechtheid niet meer als een deugd zien.

  Persoonlijk vind ik 10 miljoen inwoners meer dan genoeg voor dit piepkleine mini landje en liefst 0 procent islam aanhangers.

  Een samenleving met veel, en veel, veel, minder chaos en gedoe.
  Een samenleving in balans.

  Dus in die zin wil ik iets anders dan alle politieke partijen. Maar goed, een partij die het beste programma heeft is de PVV. En dat de woordvoerder en oprichter van de partij geen blad voor de mond neemt is verfrissend te noemen. Was ieder politicus maar zo.
  Maar helaas, de leugen regeert.
  Alle oude vermolmde partijen brengen dit land alleen maar schade toe is mijn mening.
  Dus daar valt helemaal niet positiefs van te verwachten.

 42. L. Michielsen

  Bij Geert Wilders zou moeten gelden, zoals bij iedere politicus: Let niet op mijn woorden, maar op mijn daden!

  Wat is het nu ineens stil geworden?

 43. Philippine

  Eerlijk gezegd: waarom nou steeds zo negatief zeuren over PVV en Wilders.
  Het volgende is vele malen erger:
  Oekraïne wordt een Natostaat. Obama heeft een wet ondertekend, MR 5859, die de VS omvangrijke bevoegdheden geeft in dat gebied: privatisering van de energiesector, toevoer van militaire middelen, financiering van de media. Het gaat dus om olie en gas. De nieuwe minister van Financiën is een US investmentbanker.
  De EU zegt niets. Nederland zegt niets. Media zeggen niets.
  Er komt een woord bij me op: F…isme.

 44. Wilhelmson

  Het breken van de wet is per definitie altijd een illegale handeling. Maar daarom nog geen immorele.
  Het breken van de politieke correcte consensus is nooit geen illegale handeling en zeker vaakst een hoogst morele daad.
  Wel is het uitoefenen van een zeer morele daad die indruist tegen de politieke consensus in zoals Wilders vaak doet een zeer gevaarlijke daad , die vaak ten onrechte met het verdraaien of breken van de wet wordt aangepakt.
  Hoe dan ook blijft Wilders zich als een hoogst moreel politiek beest , als martelaar of niet , en een politiek zweep op de rug van het establisment knallen. Dat kan je alleen met hyperbolen.

 45. beppie

  Ik volg met veel plezier deze “discussie” Maar elke opinie en discussie gaat over de toon van Wilders “asociaal” of “doe normaal”. Terwijl het over de inhoud zou moeten gaan. Maar als het in de kamer al niet over de inhoud gaat maar meer over “hoe kunnen we Wilders en zijn PVV pootje lichten” wat verwacht je dan van reaguurders. Ik vond het een verademing om het verslag van Wachteres te lezen over de PVV bijeenkomst. Helaas krijgt de PVV en Wilders weinig gelegenheid om op die manier het publiek te informeren en in discussie te gaan. Zulke bijeenkomsten kosten geld en helaas ontbreekt dat bij een partij die geen subsidie krijgt. De hele heisa om het minder minder minder is door de pers en linkse goegemeente op de spits gedreven want je moet niet vergeten: Het was de uitslagenavond. Een bijeenkomst van PVV genodigde! Dus min of meer een besloten bijeenkomst. De pers was not amused dat ze in een beperkte ruimte werden gestald. Dit om te voorkomen dat PVVers zouden worden lastiggevallen. Diezelfde pers hebben hem geprobeerd pootje te lichten. Zoals andere partijen met Pechtold voorop in de 2e kamer ook seeds wordt geprobeerd. Ik heb dan ook genoten bij het crisiszorgdebat. Bij de opmerking dat de PvdA zijn fractie niet onder controle had hapte Pechtold door er even op te wijzen hoeveel afsplitsingen er al niet waren bij de PVV. Wilders ging er niet op in en vervolgde zijn betoog. Pechtold droop met de staart tussen de benen af. Wilders had erop in kunnen gaan door even op de misstanden te wijzen van D66ers in den lande maar deed dat niet. Het gaat de heren en dames politici nooit om de inhoud maar altijd om de vorm. Zo ook met Graus over de veiligheid van Schiphol. Schandalig-walgelijk waren de opmerkingen. Maar waar het echt om ging de veiligheid van reizigers en van het volk werd aan voorbij gegaan. Ik denk dan ook dat PVVers die het begrijpen de echte intelligente mensen zijn en de goegemeente de domme tokkies. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik.

 46. beppie

  En misschien zou DDS hier eens zijn licht over kunnen laten schijnen. Of is dat te positief? http://www.nu.nl/economie/3958050/pvv-wil-debat-in-eerste-kamer-europese-naheffing.html

 47. Joop Klepzijkert

  beppie
  20 december 2014 at 12:18
  Prima verhaal, verder is het niet nodig om al te diep in te gaan in wat reaguurders schrijven. Vaak zijn het betaalde krachten in dienst van een politieke partij om op die manier de mening van de NLer te beinvloeden.

 48. Anna

  Met mooie verbloemde elite woorden en zinnen kun je heel lelijke, smerige en valse dingen zeggen.
  Wilders moet zeker zijn feiten op dezelfde wijze blijven benoemen. Hij is niet hypocriet zoals anderen.

 49. nick

  Even een reactie op robmdw. Dit is echt grote onzin Rob! En beslist niet waar! Wilders is een zeer bekwaam politicus maar ik weet dat hij dit niet beoogd heeft! Wel wist hij natuurlijk dat het een effect zou hebben maar niet dat hij door de poliiek correcte idioten weer vervolgd zou gaan worden, niet om een vraag!! En ook is het klinkklare onzin dat hij zichzelf en zijn partij doelbewust buiten spel wil zetten. Wat een rare manipulatieve spinsels! Heel naar en niet waar!

  Verder complimenten voor wachters en zo ook beppie en gielah.Vrouwen hebben blijkbaar een scherpere blik en laten zich, indien geïnteresseerd, minder makkelijk manipuleren en beïnvloeden, integenstelling tot die maaike hier. ( Natuurlijk zijn er velen van het mannelijk geslacht die ook goed door hebben wat er gaande is, gelukkig maar! )

 50. Anna

  Lees de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”. “Ukraine als NATO Staat”.
  HR5859; Ein US-Gesetz wie eine Kriegs-Erklärung an Rusland”.
  Hier maken ze zich weer eens druk om de feiten van Geert Wilders.
  Intussen zijn de Amerikanen weer druk doende om een derde wereldoorlog te veroorzaken. Ze bewapenen Saoedi-Arabië en Oekraïne. Waar is de onafhankelijke pers?

 51. beppie

  @Nick Bedankt voor het compliment maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik ooit ook dom was en niet zag wat er allemaal gaande was. Het veranderde toen de achterkamertjes open gingen en internet toegang gaf tot nadere informatie en de eenzijdige berichtgeving niet meer het monopoly had. Ik ben geen klakkeloze volgeling maar informeer me met voor en tegen en maak voor mezelf de balans op. Verder is ervaring in de praktijk, dus niet uit eenzijdige geschiedenisboekjes, een hele goede leidraad. Als voorbeeld: Ik werkte ten tijde van de “gastarbeiders” op personeelszaken en weet uit ervaring hoeveel misbruik er is gemaakt van kinderbijslag (formulieren waren te klein voor alle nichtjes en neefjes)-ziektewet (maagklachten vanwege het westerse voedsel)-vakantierechten (3 weken + 3 weken met gekocht doktersbriefje) etc. Autochtonen die 1 uur te laat kwamen konden gelijk vertrekken. Toen speelde de Islam nog geen enkele rol. Ook niet voor die gastarbeiders. De tolerantie van autochtonen was groot. Heel veel gezinnen hebben gastarbeiders in hun gezin opgenomen. Het begon pas echt een issue te worden met de gezinshereniging en “moslims” steeds meer eisen gingen stellen. Door daarop steeds meer bevoordeling door regering en bedrijven werd de intolerantie groter. Het zou dan ook goed zijn als opiniemakers zich eens zouden vergewissen en verdiepen in de ECHTE geschiedenis.

  1. Jasterke

   chapeau @Beppie….

   .

   Trek aan de bel vriend….want het is geen fabel
   trek aan de bel, want DIT is het moment
   haal ze onderuit, al die Torens van Babel
   openbaar elke leugen, waar je kenner van bent !
   .
   stop die invasie van Paarden van Troje
   maak nú schoon schip, want dit kan maar 1 keer !
   dan kan jij weer slapen en wat is het mooie ?
   al die Volks-verkwanselaars straks dus niet meer…
   .

 52. Lieftinck

  Als je nu minder Polen zegt, of minder Indiërs, omdat er zoveel Nederlanders zonder werk zitten, is dat dan ook racistisch?

  Dit zet een cascade van juridische procedures in bewering, en dit terwijl de rechters en het OM zich diep moeten schamen, omdat in het verleden mensen kapot zijn gemaakt, door hun, die dingen zeiden die nu door Bolkestein worden gezegd.

  Ik kan het niet anders zien dat het OM wederom het verlengstuk is van de politiek, als het over dit soort onderwerpen gaat, net zoals de MSM.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.