Aboutaleb: “Syrische christenen moeten beter opletten bij inburgeringscursus”

Ahmed Aboutaleb, de PvdA-burgemeester van Rotterdam, kraakte gisteren in zijn thuisstad een aantal harde noten over IS-strijders.. én over christenen uit het Midden-Oosten in zijn stad.

Gisteren vond in het NRCafé in Rotterdam de nieuwjaarsreceptie van de CDA-jongerenvereniging CDJA plaats, waar ook de burgemeester van die stad z’n opwachting maakte tussen de andere sprekers van de avond, namelijk partijvoorzitter Ruth Peetom en partijleider Sybrand Buma. Waar de laatste twee vooral een electoraal gemotiveerd verhaal hielden dat was geijkt op de aankomende Statenverkiezingen. Buma meldde de zaal vol jonge christen-democraten: “Hopelijk gaan we Mark Rutte een gigantische klap verkopen!” Ruth Peetoom hield de toehoorders voor dat het “goede verkiezingen” gingen worden.

Maar het intellectuele deel van de avond was uitbesteed aan de PvdA: Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, wiens woordenIf you don’t like freedom, then f— offmomenteel de hele wereld overgaan. “Dat was de eerste keer in mijn carrière dat ik mijn toevlucht zocht tot straattaal,” merkte de PvdA-politicus op.

Tegen een zaal vol CDA-jongeren nam hij echter geen afstand van zijn woorden, en voegde daar nog een aantal opmerkingen over het Nederlandse paspoort aan toe. “Dit is geen reisdocument,” aldus Aboutaleb, “maar een identiteit. Die moet u ook verdedigen als deze aangevallen wordt.” Dieper ingaand op die identiteit was de PvdA’er in het bijzonder fel over de vrije meningsuiting: “Als u geen deel wil uitmaken van deze samenleving, vertrek dan maar. Maar wees dan wel zo eerlijk uw Nederlandse paspoort dat u van mij heeft gekregen weer bij mij in te leveren.” en over IS-gangers: “Er dobberen honderden bootjes vol moslims uit het Midden-Oosten rond op de Middellandse Zee. Weet u wat die mensen in Europa zoeken? Vrijheid. En dan komt er zo’n snotneus van 17 uit Den Haag die in Syrië de laatste christenen wil uitmoorden. Is dát nu de manier om dankjewel te zeggen?”

Maar Aboutaleb reserveerde ook een kritische noot voor christenen in zijn stad. De burgemeester memoreerde aan een overleg dat hij vorige week had met moskeebesturen over de veiligheidssituatie. “Dat verliep rustig,” zei Aboutaleb die melding maakte van het feit dat hij wijkagenten opdracht had gegeven om de moskeeën in hun wijk te bezoeken en aan het stadhuis te rapporteren “welke geluiden ze daar opvangen.”

De voormalig staatssecretaris zei dat hij direct daarna een zelfde soort ontmoeting had met de “kleine christelijke kerken.” “Onwerkelijk” was het woord dat Aboutaleb gebruikte om dit gesprek te duiden. De burgemeester kreeg van de kleine christelijke gemeenschappen het verzoek om in te praten op Rotterdamse imams. Met name een Syrische voorganger zich namelijk zorgen maakte over de inhoud van de preken van zijn islamitische collega’s, en de gevolgen ervan voor zijn eigen veiligheidssituatie. Smalend liet Aboutaleb het publiek weten dat de man de Nederlandse taal aardig beheerste, maar voor andere delen van de inburgeringscursus nog niet helemaal geslaagd was. De burgemeester van Rotterdam liet verder weten de veiligheidszorgen van de Syrisch-christelijke man te hebben beantwoord met een lesje staatsrecht. Hij meende dat er met name behoefte was aan een fundamentele kennis over de scheiding van kerk en staat.

Voor alle minderheden in Rotterdam, maar ook de rest van Nederland, had de burgemeester als afsluiter één heldere boodschap: “De vrijheid van meningsuiting wordt soms gebruikt om bepaalde minderheden te jennen, maar is in feite juist een bescherming van ze. Want dat geeft ook de vrijheid een stevig antwoord te formuleren. Daar moet u trots op zijn, en dat moet u omarmen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

75 reacties

 1. Kuifje

  Typisch de dubbele tong van Ahmed Aboutaleb.

  De Syrische voorganger weet ,net als Aboutaleb, wat de preken van de imams inhouden en Aboutaleb zet de oprechte bezorgdheid neer als iets onbegrijpelijks en maakt een prive en vertrouwelijk gesprek tussen hem en de Syrische voorganger openbaar.

  Dat zal de veiligheid van de De Syrische voorganger niet verbeteren want natuurlijk zullen moslims nu kennis nemen van het gesprek tussen Aboutaleb en de Syrische voorganger.

  In de landen van het Midden-Oosten vinden massale christenvervolgingen plaats en de Syrische christenen weten dus uit ervaring waar die preken van de imams toe kunnen leidden en wat die preken inhouden.

  Laat niemand zich voor de gek houden door Aboutaleb. Hij is een zeer ambitieus politicus die zegt wat nodig is om hoger op te komen. Zelfs als hij daarvoor Geert Wilders moet napraten. (over die Syrische Jihadisten en het afnemen van paspoorten)

  1. grobaatje

   Je bent ban het padje af, zowel, jij Kuifje als Cresto.

   Wees blij dat er tenminste 1 integere moslim de waarheid durft te zeggen. Niks loze woorden!

   1. zomaar

    altijd zijn bij jullie (gelijk denkende ), de ander van het patje af .

    afgelopen dinsdag werd dit ook tegen Wilders geroepen , en zie de stormtroepen van de islam en links , staan al bijna voor onze grenzen , of zijn inmiddels onze grenzen gepasseerd.

    1. grobaatje

     draai eens een andere plaat af, deze is al volkomen grijs gedraaid.

     1. zomaar

      ik weet het , tot in den treuren toe , moet je dezelfde plaat blijven draaien !!.

      het lijkt wel een zaal vol doven en blinden , waarvoor men dat doet .

      niemand hoort of leest het , of doet het af met de woorden draai eens een andere plaat , deze is grijs gedraaid !!!.

      dus kan men niet anders dan keer op keer hetzelfde te draaien , daar ik bang ben dat een ander nieuwer deuntje al hellemaal niet gehoord zal worden !!.

      binnen onze dictatuur , vol van linkse en islamitische mensen .

   2. zomaar

    ook deze in jou ogen integere moslim huilt met de wolven mee !!, dat doet hij nu !!.

    en dat doet hij straks , als de islam hier de boventoon voert !!.

    ook hij heeft het besef dat zijn kop , afschijdelijk is van zijn romp .

    1. grobaatje

     ja, dat klopt en desalniettemin doet hij wat hij doet en gedraagt zich als een goede burgervader i.p.v. een goedkope slinkse zieltjes winnende politicus!

     1. zomaar

      hij vertegenwoordigd zijn , ik schrijf zijn achterban op links !!!.

      dit zijn , zijn woorden “De voormalig staatssecretaris zei dat hij direct daarna een zelfde soort ontmoeting had met de “kleine christelijke kerken.” “Onwerkelijk” was het woord dat Aboutaleb gebruikte om dit gesprek te duiden. De burgemeester kreeg van de kleine christelijke gemeenschappen het verzoek om in te praten op Rotterdamse imams. Met name een Syrische voorganger zich namelijk zorgen maakte over de inhoud van de preken van zijn islamitische collega’s, en de gevolgen ervan voor zijn eigen veiligheidssituatie. Smalend liet Aboutaleb het publiek weten dat de man de Nederlandse taal aardig beheerste, maar voor andere delen van de inburgeringscursus nog niet helemaal geslaagd was”.

      wie kan het beter weten hoe de soennitische tak van de islam , omgaat met anders (christelijke , aldaar), dan zij die dit geloof daar belijden?.

      dus wint Aboutaleb zieltjes onder zijn moslim gemeenschap , en zelfs trapt hij al vooruit naar de anders gelovigen (christenen),binnen onze samenleving !!.

   3. -Harry

    Nou grobaatje , je moet wel een enorme imbeciel zijn als je die aboutaleb gelooft !
    Of , als je wie dan ook gelooft uit die debiele islamitische wereld , die die rotideologie niet overduidelijk afgezworen heeft !

    Of het nou isis strijders zijn of een zich sullig voordoende burgemeester , het is hetzelfde islamitische tuig !
    Ze lezen dezelfde koran en hangen dezelfde ideologie aan om de hele verdomde wereld tot kalifaat maken , dat is het einddoel van AL die klootzakken !

    NOOIT VAN GEHOORD ZEKER ???

    En de ene groep doet dat door hoofden af te snijden , da ander (Abou) doet dat via de geniepige weg , pappen , nathouden en doordouwen .
    Daar heb je ook haviken en duiven .

    NOOIT IETS VAN GEMERKT ZEKER ?

    Hoe is het godverdomme mogelijk dat er steeds zoveel onnozelaars zijn die daar nog in trappen ???

    ” Wees blij dat er tenmminste een integere moslim de waarheid durft te zeggen ” ???

    TAQIYYA , OOK NOOIT VAN VERNOMEN ???

    Man , man , man , ( of is het wijf, wijf , wijf ?) hoe kom je GVD zo onnozel ?
    Wie die ellende volgt die die gasten aanrichten , goed oplet wat ze zeggen , de dubbele bodem snapt , hoort wat ze zeggen en ze dan iets anders ziet doen , ( Abbas ) dan moet je wel een enorme mongool zijn om ze niet allemaal door te hebben !

    Die lui hebben met z’n allen EEN doel , dat ze enerzijds proberen te bereiken met geweld , terreur , intimidatie , chantage , afpersing , diefstal , bedreiging , noem maar op , anderzijds zijn er een aantal vooruitgeschoven posten zoals abou die het op de softe manier proberen te verwezenlijken .

    Hoe blijf je in hemelsnaam in leven als je ZO stom bent ?
    Weet je wel waar je brood naar binnen moet ?

    HOE IS HET ALLEMAAL MOGELIJK ???

    1. arie_jansz

     Zeg Harry,

     Begin je weer te schelden.

     Een welgemeend excuus aan @grobaatje lijkt me niets teveel gevraagd.

     Niks zo vervelend als slecht opgevoede tokkies op dit medium.

     1. -Harry

      Nee a-j , niks excuses , gewoon duidelijkheid , recht voor z’n raap .
      Geen cent respect voor de nieuwe NSB-ers die het voortbestaan , de welvaart en het levensgeluk van 14 miljoen Nederlanders bedreigen en op het spel zetten .
      Zie je niet dat dat landverraad is ?
      En die laffe islamcollaborateurs als jacobut en jij , daar heb ik onderhand ook m’n zakken goed van vol .
      Bij ieder denkbaar onderwerp komen jullie aansnellen om allah in bescherming te nemen .
      Melden jullie je maar vast aan voor een opleiding in Jemen !
      Want met woorden en linkjes ga je ons niet overtuigen .

     2. arie_jansz

      Doe je het weer….

      Schelden, schreeuwen…er is werkelijk geen touw aan vast te knopen.

      Overigens is laster niet toegestaan hoor, dus ik zou die beweringen dat ik en Jacobus naar Jemen gaan, maar weer snel terugnemen,

    2. grobaatje

     Nou ik durf met zekerheid te stellen dat er bij jou een paar draadjes los zitten.

   4. Baksteen

    Luister naar wat de echt geïntegreerde moslim Tarek Fatah te zeggen heeft over wat er gezegd wordt door de imams in de moskee. Het een zeer legitieme vraag van de christenen en dat weet Aboutaleb maar blijkbaar moet hij er op alle manieren er voor zorgen dat er niet gecontroleerd gaat worden wat er werkelijk gezegd wordt.
    Kijk en luister vanaf 11.00. Overigens is het hele stuk erg leerzaam en zeer herkenbaar, ook deel 1.
    https://www.youtube.com/watch?v=yaO73l4Yz6w

    Op youtube staan overigens genoeg undercover opnamen hoe het er werkelijk toegaat. Het is belachelijk dat er niet gecontroleerd wordt bij het vrijdag”gebed”

  2. MicMokum

   Precies mijn gedachte, Kuifje.

  3. HenkieAltea

   Lang leve Geert Wilders,die doet niet anders,en word vervolgd.
   Ook het minder,minder,is voor 65% van de autochtone bevolking niks verkeerd mee.
   Wat zijn wij als autochtone Nederlandse bevolking wijzer geworden van de import van moslims?
   Ja,dat er veel criminaliteit door hen word gepleegd,en zij een haat hebben naar de Nederlanders.
   Ja,op een enkeling na dan,maar dat is wel een enkeling.

 2. Cresto

  Burgemeester Aboutaleb: een wolf in schaapskleren. Naar buiten doet komt hij als geen andere immigrant geintegreerd over. Maar binnenshuis is het een hardcore moslim, die het zijn dochter verbiedt om met een niet-moslim thuis te komen.
  Ook een opportunist pur sang: hij wilde ooit zijn politieke carriere starten bij de LPF. Toen die hem geen hoge plek kon beloven, meldde Ahmed zich aan bij de PvdA. Die ontving hem met open armen, want de perfecte truus-allochtoon.

  Aboutaleb’s verwijten naar de Syrische christenen zijn kwaadaardig. Het zijn weldegelijk bepaalde imams die haatpredikend moslimjongeren aanzetten tot sympathie voor het jihadisme.

  1. arie_jansz

   Waar haal je die onzin vandaan?

   Je zit teveel op die rare aluminiumfolie-sites.

   Het tast je logische denkvermogen aan en uiteindelijk einde je als een zielig hoopje ellende zoals -Harry en Reiss…

   1. MicMokum

    Gelieve inhoudelijk te reageren in plaats van mede reaguurders uit te schelden.

 3. zomaar

  ik zelf ben van mening dat de moslims beter moeten opletten , bij hun inburgering.

  en dan met namen de soennieten , (en neven takken uit deze stroming) , onder hen !!.

  wij moeten niet vergeten dat de moorden en martelpartijen in Irak en Syrië, gedaan worden door de stroming der soennieten binnen de islam .

  90% van de hier levende moslims hangt deze stroming aan , 73% van hen bejubelen de daden van IS , en wensen hier ook de sharia ,

 4. grobaatje

  en nog iets. Ik hoor liever Aboutaleb, dan mannetje Pechgold of Swamson, om maar niet te spreken over die man op hoge poten, die binnen 1 woord zeker 5 x he, he , he zegt. Dat is 1 van: we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was. Het is niks, het was niks en het wordt niks.

 5. Lieftinck

  Het moet zijn ‘Kraakte een aantal harde noten’, en niet ‘woorden’ en dat betekent dus zoiets als onwelgevalligheden bespreken.

 6. Jacobus

  Als je zonder ook maar een begin van argumentatie en onderbouwing roept dat een politicus met dubbele tong spreekt kan dat niet veel meer zijn dan de expressie van een onderbuikgevoel.

  1. -Harry

   Je zult allah wel iedere dag op je blote knieen bedanken dat iemand dat woord ” onderbuikgevoel ” heeft bedacht , Jacobus ?

   Zeker voor iemand die altijd : ” argumenten ” roept , een nogal vaag begrip .

   Maar als je geen munitie meer hebt is het een mooie dooddoener .

   En het zou misschien nog een beetje aanslaan als die laffe pechtold en die geniepige samsom het niet honderd keer in de week gebruikten .
   Het is door een soort inflatie totaal betekenisloos .

   Jammer , anders zouden wij kunnen zeggen dat de islamlikkerij ook een onderbuikgevoel is .
   Als je nu een onderbuikgevoel hebt , zul je wel gewoon moeten sch**ten .
   Een beter argument kan ik voor jou niet bedenken !

 7. NemTudom

  In de shari staat:::::

  Een niet-moslim mag niet regeren zelfs niet over de eigen niet-moslim minderheid.
  Aboe–Thaleb # Hier regeert hij over de mensen die hem asiel gaven Toch blijft hij de =lam trouw. Dus alles wat deze vertelt is taqiyya.

  1. grobaatje

   maar hij is geen godsdienstwaanzinnige. De fundamentalisten onder de Christenen, de orthodoxe Joden zijn geen haar beter. Kijk naar Ierland, USA (aanslagen op abortusklinieken).
   Nee het zou beter zijn als we alle godsdiensten uit onze samenleving zouden uitbannen, maar ja, sommigen onder ons (nog maar 17%) hangen aan het geloof.

   1. zomaar

    als ongelovigen heb ik minder angst voor de fundamentalisten onder christenen (die een aanslag op abortusklinieken plegen ), en of van de orthodoxe Joden , dan van de islam in zijn algemeen .

    uit namen van hun heilige boek, plegen zij moord en doodslag op de voor hen ongelovigen.

    en deze mensen zijn massaal geïmporteerd, door de westerse regenten in de afgelopen 40 jaar !!.

    en nogmaals ik geef niet zoveel als zij Rutte en aanhang uit dat bewuste torentje blazen , (voor mij behoefd dit geen beveiliging ), maar ik heb angst als mijn vrouw , kinderen en kleinkinderen , zich in de massa gaan begeven .

    als hen iets overkomt middels een aanslag , heeft Rutte (en alle hiervoor gaande regeringen (cq partijen) ,en consorten hun bloed aan de handen !!.

    en zouden mijn inzien voor een tribunaal berecht moeten worden.

   2. -Harry

    Wat een domme vergelijking , grobaarsje!
    Ik heb ook niks met het geloof en niks tegen abortus , maar om mensen die het “doden” van foetussen proberen te voorkomen nou gelijk te stellen met lui die ZOVEEL MOGELIJK DODEN maken op de meest inhumane manier , dat is toch ook weer van een diepgeworteld onbenul getuigend .
    Zelf vind je het zeker een geniale vergelijking ?

    1. grobaatje

     nee, maar dat hangt niet iedere moslim aan, dat zijn de extremisten, die zoals ik al eerder heb gezegd ook voorkomen bij Christenen en Joods orthodoxen. Elk geweld uit naam van een godsdienst is verderfelijk; dat wil ik ermee zeggen.

 8. Philippine

  Aboutaleb had ook z,n mond kunnen houde.
  Toen hij tot burgemeester werd benoemd waren zijn islamitische medegelovigen zo blij dat ze biddend op de trappen van het gemeentehuis in Rotterdam lagen. Binnen 10 minuten was deze manifestatie ontruimd want dat kon Aboutaleb effe niet gebruiken.

 9. Philippine

  houde = houden
  Zucht.

  1. arie_jansz

   Inderdaad een diepe zucht, niet om dat ene tikfoutje maar je enorme gezeur en dat ook nog onderbouwd met leugens.

   Dus ipv dat ene tikfoutje, beter een rectificatie van uw zijde dat u het verzint waar we bijstaan.

   Wel een beetje kwaadaardig, vindt uzelf ook niet?

 10. Pietje Precies

  Binnen de kaders van de wet mag een imam ook zeggen wat ie wil. Dat is ook vrijheid. Dat die boodschap ons niet altijd aanstaat is de prijs van vrijheid van meningsuiting. Al men hier propageert die imams de mond te snoeren, propageert men dus inperking van vrijheidsstrijd van meningsuiting. Hoe PvdA dan ook, Aboutaleb heeft gewoon gelijk. Die Syriër heeft nog niet helemaal begrepen dat je in dit land veel mag zeggen…..

  1. Baksteen

   De gelovigen oproepen tot het stichten van het wereld-kalifaat en het onderwerpen van de infidels is oproepen tot geweld in de context van de inhoud van Koran en Hadith en de actuele gebeurtenissen.

 11. Pietje Precies

  Sorry suffe autocorrectie.. Vrijheid, niet vrijheidsstrijd….

 12. Limburgse Kuifje

  Ik weet niet wat ik van Aboutaleb moet denken. Vooralsnog krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel. Maar twijfel heb ik wel en dat komt door mijn jarenlange ervaring met moslims. Een ervaring opgedaan door met hen te leven binnen het gezin, binnen de familie.

  Ik kan er veel over schrijven maar houd het hierbij. Een moslim kan nog zo goed overkomen richting de niet-moslim, maar binnenin denkt hij nog altijd als moslim en zijn andersdenkenden voor hem minderwaardige mensen.

  1. -Harry

   Je snapt er helemaal niks van en ik ben bang dat dat heel erg chronisch is , grobaatje .

  2. -Harry

   Goed gezien Limburger , je zegt het wel HEEL diplomatiek !

 13. Ni28

  Aboutaleb heeft helemaal gelijk en hij zegt het nog ook. Zoals het is. Menige politicus zou hier voorbeeld aan moeten nemen. Ik denk dat Wilders Aboutaleb meer mag dan zijn Linkse broeders. Eigenlijk zeggen zij hetzelfde alleen gaat Wilders veel verder. Als wij een oorlog krijgen komt deze uit de islamitische landen, zei al Pim Fortuyn vele jaren geleden. Ook hij werd weggehoond maar inmiddels krijgt hij steeds meer gelijk. Ook ik geloof dat niet alle mensen slecht zijn maar slecht kunnen worden. Eenmaal in de vrije wereld aangekomen vinden zij niet wat zij voor ogen hadden en langzaam vinden zij een nieuwe vijand, een die zelfs hun religie niet aanhoudt of zelfs geen een heeft. Maar dat hadden zij eerder kunnen bedenken toen zij verwelkomd waren. Als vrijheid al niet genoeg is wat dan nog? Ja, de islamitische wereld heeft een nieuwe wapen gevonden in de vluchtelingen.

  1. zomaar

   citaat “Eenmaal in de vrije wereld aangekomen vinden zij niet wat zij voor ogen hadden “.

   meer geld en blanken slavinnen , misschien ?.

   het meer en meer geld verkrijgen zij !!, (overal zijn er subsidies voor , van buurtvader , (wie had dit ooit kunnen denken , dat onze samenleving verrijkt zou worden met een stamhoofd , (of dorpshoofd ), die zijn stam cq dorpsgenoten in toom moet houden ).

   en ja onze huidige Internationale politiekers , wagen zich er niet aan (tot op heden) , jongen blanken meisjes als slaaf te laten functioneren .

   alhoewel wat niet is kan nog komen .

  2. grobaatje

   Helemaal met je eens Ni28.

 14. reageerbuis

  Aboutaleb is nu echt door de mand gevallen. Het prototype van de taqiya. Als hij het heeft over paspoort inleveren, laat hij dan zelf beginnen met zijn Marokkaanse. Om de Syrische christenen de les te lezen is de omgekeerde wereld.

  1. arie_jansz

   Dat woordje “taqiya” is natuurlijk voor de mafkezen, extremisten en aluhoedjes onder ons ongetwijfeld de mooiste uitvlucht om nooit eens normaal en logisch na te hoeven denken.

   Hoe makkelijk kan een mens het zich zelf maken?

   Moslim zegt vredelievend te zijn, maar niet heus zegt aluhoofd, want moslim pleegt

   1. arie_jansz

    Te snel reactie gedrukt..

    1. tipo

     @Arie Jansz
     Stop eens met deze onzin en houd je mond als volwassenen aan het woord zijn.

 15. Gerben

  Aboutaleb had beter op moeten letten op school. Haat zaaien mag niet, zelfs niet in een moskee. Jammer dat je in Nederland als allochtoon burgemeester kunt worden ondanks dat je geen kennis van recht hebt.

  1. arie_jansz

   Oh en?

 16. JeffreyPol83

  Ik denk dat Abouteleb een integere burgermeester en Nederlander is. Ik heb hem liever dan menig politicus (Pechtold, Samson en Rutte). Hij praat heldere taal en ik geloof daadwerkelijk dat hij gelooft in zijn woorden, waarvan acte. Al te vaak zijn de woorden van een politicus holle frasen en ik heb dat idee nu niet.

  Sommige comments zeggen meer over de waanideeën van reaguurders. Het onvermogen goedheid en/of integriteit toe te dichten aan een moslim is net zo radicaal als het waanidee dat de islam onschendbaar is en alles niet-moslim minderwaardig is.

  Een goede lakmoes, de ultieme westerse cultuur-compabiliteitstest, is natuurlijk wel of hij zijn dochter zou laten trouwen met de persoon van wie ze houdt, ook al is die niet-moslim. Geen idee of hij een dochter heeft.

  1. grobaatje

   JeffreyPol83, eindelijk. Die PVV ers op deze blog kunnen maar 1 riedeltje blazen. Op hun manier wordt niets opgelost en escaleert het alleen maar. Nee de veranderingen binnen de moslimgemeenschap moeten van binnen komen en Aboutaleb benoemd dat.

   Maar ja dat willen jullie niet he reaguurders, jullie leven bij de haat!
   Ik heb diep diep medelijden met jullie.

  2. Limburgse Kuifje

   Ik weet ook niet of hij een dochter heeft, maar ik kan u wel verzekeren met meer dan 100% zekerheid dat die dochter van hem dan ABSOLUUT NIET met een niet-moslim zou mogen trouwen of een relatie hebben. Het is een doodzonde in de islam als een niet-moslim man een relatie heeft met een moslimmeisje.

   En ik zou het weleens willen zien, die lakmoesproef. Dan valt hij direct door de mand. Noemt u mij eens 1 niet-moslim man die getrouwd is of een relatie heeft met een moslima zonder dat hijzelf bekeerd is tot de islam? Een is genoeg !

   1. arie_jansz

    U beschikt over buitenaardse gaven…Ik zou daar maar niet zo te koop mee lopen, ze houden hier niet zo van “anders”

 17. W.H.J. Reiss

  @Harry je grapjes en kennis zijn moeilijk te evenaren.
  Dan is Wilders met zijn minder…minder…minder… volgens Aboutaleb ook niet goed ingeburgerd. Imams roepen op tot haat en Wilders roept op om minder haatzaaiers. En Wilders wordt vervolgd.
  Harry het heeft geen zin om een discussie te voeren met de hier aanwezige dwazen ! Zij hebben het SamSom Syndroom.

  1. arie_jansz

   ik heb hier veel onzin gelezen, maar wist niet dat Harry ooit iets leuks heeft gezegd.

 18. Joop Klepzijkert

  Ik denk dat een arie de synoniem is van een volkert van der g. Knelt je enkelbandje? En Grobaatje moet dan zijn vriendin zijn. En haat is ook een gevoel, mogen we nog gevoelens hebben. Genoemde personen zijn gevoelloos en dan is er helemaal geen redding meer mogelijk.

  1. grobaatje

   je doet je naam echt eer aan: chapeau!

  2. Maaike

   En daar is nog meer bewijs dat het overgrote deel van het PVV volk geen verstand heeft, anders verzin je zoiets niet.

   1. Henk.B

    Maaike , je beledigd je Eigen vader, moeder, buurman , buurvrouw .
    Of zit je ergens opgeloten ?

 19. Antivenin

  Ook fijn dat hij even aankondigt dat hij de wijkagenten heeft opgedragen te rapporteren over wat er in moskeeën wordt gepreekt. Zijn de imams meteen gewaarschuwd…

  Klinkt heel goed voor het onnozele deel van de Nederlandse bevolking, maar de rest weet wel beter.
  Taqiyya…

 20. ikweetwatikwil

  Wat zou er gebeuren als de dochter van Aboutaleb wel met een niet moslim wilde trouwen. Is het dan zijn dochter niet meer?
  Ik “ongelovige” trouwde met een Christen. Dat had ook haken en ogen. Maar ze wilden hun zoon niet kwijt en ik bleek niet één van de beroerdsten te zijn . Dus zo kan het ook. De kinderen hadden vrije keus.
  Ze gingen naar een Christelijke basisschool , niks mis mee. Daarna mochten ze kiezen. Ze kozen voor openbaar vwo. Ook niks mis mee. Kerkgangers zijn het niet geworden.

 21. Joop Klepzijkert

  En inhoudelijk, De islam is een ideologie. Zoals Geert Wilders zo treffend zei: als je deze ideologie verlaat (afvallig bent) en het word bekend bij deze gemeenschap,. Moet je vrezen voor je leven (er staat de doodstraf op)

  Als het hoogste doel van de islam het kalifaat is, met de bijbehorende sharia die haaks staat tegenover de democratie is het bewijs geleverd dat de islam een ideologie (sekte) is.

  Afsluitend een mooie soera, Soera 5, vers 51: O, gij die gelooft, neemt de ongelovigen, Joden en Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad 1 hunner. Voorwaar, allah leidt het overtredende volk niet.

  Aboutaleb doet aan takiya, anders komt ook hij op de doden lijst, net als Geert Wilders!!!!!

  1. Jacobus

   Nee, de islam is geen ideologie maar een wereldgodsdienst. Die misvatting wordt door moslimhaters gekoesterd maar betreft evidente onzin.
   Elke godsdienst richt zich ook op het handelen en kan daarmee ook een politieke uitdrukking krijgen. Zo kennen we de christendemocratie als de machtigste politieke stroming in Europa maar dat maakt het christendom niet tot een politieke ideologie. Er bestaat ook zoiets als een politieke islam en van het Jodendom is ook lastig te ontkennen dat die zich ook politiek uitdrukt. Daarmee zijn het echter geen politieke ideologieën.

   Mensen die dit voor de islam wel en voor anderegodsdiensten niet beweren belazeren de boel.

 22. ikweetwatikwil

  Ach ja Grobaatje, ik stem PVV, ook niks mis mee.

 23. jangajentaan

  Ik vind dat Aboutaleb dubbele boodschappen uitzendt.
  Maakt mooie sier met harde “oprot”uitspraken, maar een concreet plan om dergelijke jongens uit te zetten heeft hij niet. Samsom vertelde van de week bij Jinek dat Aboutaleb van alles doet om dergelijke jongens juist te behouden cq op het “goede spoor” te brengen. Het lijken meer uitspraken voor de buhene. Ondertussen spreekt hij zich telkens uit voor een ruimhartig toelatingsbeleid voor “vrijheidslievende moslims”. Vergeet dan erbij te vertellen dat die andere 800.000+ moslims ook erg vrijheidslievend waren toen ze hier kwamen. Een deel nu niet meer.
  Verder lijkt het erop dat hij met zijn badinerende uitspraken over de Syrische cjristen eigenlijk wil zeggen, niemand mag zich bemoeien met wat in de moskee gezegd wordt. Terwijl het misschien juist tijd is, dat we dat eens wat beter in de gaten gaan houden.
  Alle juichverhalen, vooral van PvdA maar ook van andere zijde, komen op mij nogal naief over.
  Zo langzamerhand mogen we wel wat kritischer zijn dacht ik zo.

 24. Cresto

  Toen een klokkenluider de misstanden in de moskee-internaten te Rotterdam wereldkundig maakte, wilde verantwoordelijk wethouder Karakus deze ambtenaar direct ontslaan. Aboutaleb stond vierkant achter Karakus en er volgde inderdaad ontslag (dat later oor de rechter werd teruggedraaid). Dit is nog weer een voorbeeld van wolf-in-schaapskleren Aboutaleb.

 25. Joop Klepzijkert

  Dat insect die mij tegenspreekt, weet niets te onderbouwen. Ik gooi er tenminste nog een mooie soera tegen aan, die volgens sommige binaire anarchisten niet eens tegen gesproken wordt.

  En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad 1 hunner.

  Geldt inmiddels voor mij ook, ik koop niets meer bij islamieten en ik zoek kassa’s uit in de supermarkt waar geen hoofddoekje achter zit en als het niet anders kan koop ik varkenslappen (ook als ik ze niet nodig heb) zodat ze meteen hun handen moeten wassen. Anders punten stelsel, goede dingen worden weggestreept tegen de slechte dingen.

  1. Maaike

   Oh God Joop, echt. Wat ben jij zielig.

 26. Joop Klepzijkert

  Cresto
  17 januari 2015 at 13:35

  Goed onderbouwd, hulde

 27. Rosasolis

  o wat zijn wij moe van de PvdA! Deze partij doet alles om
  aan kiezers te komen. Er moeten zo nodig steeds meer Islamieten in deze partij komen, die hoge functies krijgen.
  Zodat de meeste Islamietische kiezers op de PvdA zullen
  gaan stemmen. Aboutaleb is een voorbeeld van hoe het
  er eenmaal aan toe gaat bij de PvdA! Islamieten zullen
  nooit Christenen, Joden, en andere niet-Islamieten steunen. Hopelijk dat de PvdA als een blok baton gaat vallen bij de komende verkiezingen!

 28. Maaike

  Ik ben het wel met Aboutaleb eens. Als je deze samenleving niet kan accepteren, wat doe je hier dan nog? Je wordt dan toch veel gelukkiger als je je in een land vestigt waar wel volgens jouw normen en waarden wordt geleefd? Ga maar, maar wees een vent en lever dan ook je paspoort maar in, en kom nooit meer terug.

  1. Cresto

   Dus Maaike vindt ook dat Syrische christenen beter moeten opletten bij de inburgeringscursus. Wat een dom wicht. De opmerkingen van Aboutaleb zijn abject en van een stuitend cynisme. Deze Syriers hebben geleefd in de hel van IS en vragen nu om een alerte overheid t.o.v. de preken van de haatimams. Aboutaleb doet die zorgen af met een sneer. Wat een klootzak is die man eigenlijk.

   1. Maaike

    Heb ik het over de syrische christenen gehad Cresto? Heb ik het gehad over de reactie van Aboutaleb op de zorgen van deze syrische voorganger? Beter lezen Cresto!

 29. Joop Klepzijkert

  Cresto
  17 januari 2015 at 14:53

  Je hebt goede argumenten aangedragen en dat waardeer ik.

 30. NemTudom

  Hoe de verkiezingen verlopen weet niemand. De PVV heeft geen leden. Bij zo een samenstelling van een gemeenschap, is het mogelijk om die personen aan te stellen die de mogelijkheid hebben om in te zien hoe de politiek goed kan functioneren. Zo kan er een betere bezetting komen voor de vele functies die dan vacant zijn. Buiten de fouten die er zeker gemaakt kunnen worden. Zie club Fortuyn. Toch een mooie kans om de politieke kliek overhoop te gooien. Om eens een kabinet te krijgen die niet uit partijpolitiek afkomstig zijn. Zij zullen privë wel een ander gedachten goed kunnen hebben, dat zal door elkaar gemixed zijn. Is dat een foute gedachten, om dit op schrift te stellen???? Ook mits PVV de lotto van de verkiezingen wind

 31. jonathan

  Uiteraard heeft hij gelijk op vrijheid van meningsuiting. Maar de bezorgdheid van de Syrische christenen zijn niet onterecht. Het is niet juist om imams die haat en geweld prediken als vrijheid te gelden. Ze roepen namelijk op tot geweld en haat en uitvoering. De grootste groep wereldwijd die vervolgd,vernederd en vermoord worden zijn de christenen door islamfascisten zoals haat prekende imams dat in gang zetten.Net een bericht gelezen.(dat lees je niet in de NL media)dat een Pakistaans christelijk jong stel waarvan de vrouw zwanger was zijn vermoord enkel omdat ze geen islamiet waren. Door oprukkende islamfunda’s kon dat gebeuren. Dit is nog maar 1 voorbeeld.Hij komt hier wat flauw weg. Typisch PVDA. Net als moslims altijd direct met de vinger naar de ander te wijzen en de slachtofferrol te spelen.Laat hij de islamfunda’s maar goed in de gaten houden. Daar komt werkelijk het gevaar vandaan.

 32. Taljaard

  Deze Syrische christenen komen uit een land waar Sunnitische imams al tientallen jaren elke vrijdag in de moskee, al dan niet zwaaiend met een kromzwaard, op de preekstoel; ”Dood aan de ongelovigen!’ krijsen.
  Het wordt daar nu in de praktijk gebracht.
  En dan wonen ze in een land, waar bijna niemand Arabisch kent, maar waar islamitische imams precies hetzelfde schreeuwen.
  Dan is het geen wonder dat ze daar bezorgd over zijn!
  Wanneer Aboutaleb, N.B. de zoon van een imam, deze terechte bezorgdheid weg bagatelliseert met een laconieke verwijzing naar de scheiding van kerk en staat en de vrijheid van meningsuiting, dan geeft dit op zijn minst te denken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.