Ahmed Marcouch (PvdA) is selectief verontwaardigd over geweld

Marcouch houdt zijn mond over de polderjihadi’s die dreigen met aanslagen.

Wie de ophef de afgelopen dagen heeft gemist: op een Facebook-groep met de naam ‘Steun de PVV’ zijn een handvol achterlijke opmerkingen geplaatst onder stukjes over moskeeën die in Zweden in brand zijn gestoken. “Zouden ze hier ook moeten doen,” en meer van die opmerkingen.

PvdA-Kamerlid en salafistengedoger Ahmed Marcouch wil dat het Openbaar Ministerie in actie komt tegen de oproepen op Facebook, en terecht. Het is niet oké om op Facebook – of waar dan ook – te zeggen dat je een landelijke brandbommendag tegen moskeeën wil. Dan ben je niet alleen oliedom, dan ben je ook nog eens strafbaar bezig. De Telegraaf schrijft:

De beheerder van de pagina heeft inmiddels een deel van de reacties verwijderd. Dat gebeurde nadat opiniesite Joop.nl erover had bericht. Toch moet het OM stappen nemen, meent de PvdA’er. Daardoor wordt “duidelijkheid” geschapen. De Facebookpagina is geen officiële uiting van de partij van Geert Wilders.

Natuurlijk doen ze bij Joop.nl net alsof de Facebook-pagina een echte PVV-pagina is waar alle PVV’ers van Nederland vinden dat moskeeën in de hens moeten worden gestoken, maar dat is onzin. De pagina heeft helemaal niets te maken met de PVV.

Ik denk dat de beheerder van de pagina het gewoon te zwaar heeft met het grote aantal comments. Als je pech hebt, heb je een dagtaak aan het monitoren van alle reacties op zo’n pagina. Dat is bijna niet te doen. Als ik de beheerder van zo’n pagina was, zou ik de boel maar sluiten.

Dat gezegd hebbende, ik heb een probleem met de reactie van Marcouch, die gelooft dat “de moslimhaat” nog steeds toeneemt. Want wat gebeurde er gisteren, nota bene vóór het Tweede Kamergebouw waar Marcouch werkt? 17 à 18 jihadi’s protesteerden tegen het vastzetten van terroristen en terrorismeverdachten op de terroristenafdelingen van gevangenissen in Vught en Rotterdam.

Een van de jihadi’s zei dat wij, Nederland dus, “solliciteren voor aanslagen“. Dat is een dreigement. Dat is Nederland-haat. Maar daar horen we Marcouch dan weer niet over, want er wordt niet opgeroepen een moskee te vernielen met een brandbom. Dat noemen we selectieve verontwaardiging. Ik vind het hypocriet. Waarom houdt Marcouch zijn mond over de dreigjihadi’s? Kom op, ook dáár moet het OM op worden afgestuurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

56 reacties

 1. Jacobus

  Beetje vergezocht weer. Marcouch staat bekend als iemand die geweld van moslims benoemd en bekritiseerd. Mag hij nu geen aandacht vragen voor geweld tegen moskeeën ?

  1. De Friese

   Helemaal eens met Jacobus.

   Omdat het een PvdA’er is en er kritiek is op de PVV wordt deze site te klein. De enige die hier hypocriet zijn, zijn de auteurs van dit stuk.

   Kritiekloos opkomen voor orthodoxe christenen en Israel, maar owee als iemand opkomt voor moslims.

   In het programma 5 jaar later, werd Marcouch geïnterviewd en ondervraagd over jihadi’s etc. Marcouch nam daar afstand van geweld van jihadi’s en andere moslims.

   Laten we eens niet gaan generaliseren en dus alle moslims op één hoop gooien. We vergelijken de hier alom geprezen Spruyt toch ook niet met een haat christen in Amerika die boeken verbrand of abortusklinieken aanvallende christenen? Waarom dan wel bij moslims? De hardwerkende slager die toevallig moslim is die niets te maken wil hebben met het tuig in de Haagse schilderswijk of IS-aanhangers.

   Het is abject dat mensen oproepen om Moskeeën, synagoges, kerken of andere gebouwen in de fik te steken. Dat moeten wij als maatschappij altijd verwerpen! Het is daarom goed dat Marcouch hiervoor opkomt. Want de Partij voor de VRIJHEID, zal nooit opkomen voor andermans vrijheid. Die komt alleen op voor de selectieve vrijheid.

 2. monach

  Marcouch heeft een religieuze plicht te vervullen en dus heeft hij een islamitische agenda, een anti democratische sharia agenda.
  Maar niemand wil het zien, benoemen of aankaarten.

 3. reageerbuis

  Marcouch is een wolf in schaapskleren.

  1. Willz

   Mijn geheugen is prima, dus helemaal met u eens.

 4. Napoleon

  Die zogenaamde brandbom in een Zweedse moskee was niets anders dan kortsluiting. Maar moslims liegen nou eenmaal graag om ons weg te kunnen zetten als racist. Valse beschuldigingen. Allemaal voortkomend uit haat tegenover niet moslims. De ware racisten zijn niet wij maar moslims.

  1. JanvanEechoud

   Hi. Denk dat je even wat onderscheid moet maken.
   “De ware racisten zijn niet wij maar moslims”.
   Het percentage racisten onder moslims kan wat hoger zijn dan “normaal” klinkt wat realistischer.
   mvg

  2. monach

   Ja, valse beschuldigingen om vanuit deze slachtofferrol rellen te gaan schoppen of andere misdaden te plegen.

   Precies zoals profeet Mohammed een excuus zocht voor zijn rooftochten.

 5. Wachteres

  In Zweden wordt in de grote steden één op de vier vrouwen verkracht door moslims, vaak op een gruwelijke manier. Daar mag niets van worden gezegd, blijkbaar ook niet door Marcouch, want ik heb hem er niet over gehoord.

  De islam wordt in Zweden met ladingen binnengehaald, zelfs per privéjet. Er is in dat land al een wet ingevoerd die verbiedt om kritiek te hebben op het immigratiebeleid van de regering en op de islam.

  Ik ben niet voor geweld, maar als er na zoveel frustratie van het volk, dat in Zweden maar één ding te doen heeft, zijn mond dicht houden over de ellende die over hun land wordt uitgestort. en de islamisering daar in ras tempo wordt ingevoerd, een keer brand gesticht wordt in een moskee, dan is dat wat mij betreft begrijpelijk.

  Het is nog de enige manier waarop het Zweedse volk zich nog kan uiten.

  Marcouch is een bewonderaar van al-Qaradawi – de ideoloog van de internationale moslimbroederschap – die een gruwelijke haat heeft tegen de Joden en tegen het Westen. Marcouch ziet hem als een leermeester. Hij heeft hem al eens naar Nederland willen halen voor een lezing.

  Onbegrijpelijk dat die man bij ons voor de PVDA in de Tweede Kamer zit en dat er nog mensen zijn die geloven in zijn goede bedoelingen.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2008/12/Marcouch-in-opspraak-door-contacten-met-radicale-sjeik-ELSEVIER216707W/

  1. janszen

   Helemaal maar dan ook helemaal met u eens. Het is een wonder dat er in Europa nog geen aanslagen o.i.d. zijn geweest uit autochtone hoek. De islam en zijn aanhangers hebben ons tot nu toe weinig goeds gebracht.

 6. L. Michielsen

  Ik ben tegen aanslagen van welke kant dan ook.
  Maar men moet niet verbaasd staan als hier hetzelfde gebeurt als in het domme Zweden dat gigantisch veel Moslims importeert en verwacht dat die dezelfde democratische en culturele waarden gaan aannemen als in het vrije Westen. De gevolgen daarvan beginnen nu stap voor stap plaats te vinden.
  Door jarenlange ontkenning, zwijgen en wegkijken komen de problemen die men zo graag binnenboord had willen houden naar buiten. Door meer dan 6000 verkrachtingen p.j., 160 no-go areas en heel veel ellende gaan veel Zweden zich verzetten tegen een ontwikkeling die waarschijnlijk niet meer te stoppen is. Zweden wordt de eerste Islamitische staat in de EU. Neutrale wiskundigen kunnen al uitrekenen wanneer. (Eerder dan je denkt)
  Vreedzame Joden zijn vrijwel allemaal al gevlucht uit dit land en antisemitisme viert hoogtij.
  Ja deze dingen hoor je niet in onze policor Media.
  Ik raad iedereen aan hierover YouTube te raadplegen.
  Het door de verschrikkelijke EU geleide Nederland komt m.i. na Zweden aan de beurt. Of is het de U.K.?
  Hoewel, Frankrijk is ook een goede kandidaat.
  Mijn wens voor 2015 is dat het goede vooruitziende algemene verstand mag zegevieren.

 7. jofele jood

  PvdA-aanhang roept op tot aanslagen in Nederland

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/pvdaaanhang_roept_op_tot_aansl.html#more

  Heeft Marcouch hier al tegen geprotesteerd?

 8. Ruud562

  Er waren genoeg redenen om die staatsgevaarlijke, lui op te pakken! Gezichtsbedekkende kledij tijdens een demo is verboden, dreigen met aanslagen. Kan niet op! Maar ja, ze zijn dan ook geen Geert Wilders hé, nee, dit zijn aanhangers van de islam. Moet je met respect behandelen, alle ruimte geven, want veronderstel dat ze het hier niet zou bevallen, hé, Van Aartsen! Je was weer mooi afwezig met je daadkracht!

 9. Ruud562

  En Marchou voert een dubbele agenda. Soms wordt dat zichtbaar! Maar ja, hij is moslim, dus kan hij niet anders.

  1. JanvanEechoud

   Hi Ruud. Je bent bezig met je zelf op te fokken en te”radicaliseren”. Heb je dat wel door?
   Ik zelf blijf proberen het onderscheid te houden tussen de beesten die gewelddadige dingen doen, zijnde gewelddadige aanhangers van een boek, en de niet- gewelddadige aanhangers van dat zelfde boek.

   1. monach

    Dit onderscheid maken lijkt me geen goede strategie. Dat deden de Jezidi’s ook – die zijn nu bijna uitgeroeid in de islamitische wereld.

   2. Wachteres

    De EU en onze regeringen laten moslims met tienduizenden per jaar binnen @ JanvanEechoud.

    En dan wordt er niet gekeken of die fundamentalistisch zijn, aanhangers van IS, of niet.
    Iedereen die zegt ‘vluchteling’ te zijn mag Europa binnen komen.

    Trouwens, ik krijg de indruk dat het de EU niet interesseert wie het zijn, als de islam maar binnenkomt.

    Uw opmerkng vind ik dus een beetje naïef, om het mild te stellen.

    In de nazi-tijd waren er ook wel goede Duitsers, maar dat verhinderde de nazi’s niet om een oorlog te beginnen. Ook toen dachten de mensen dat ‘het allemaal wel meeviel’.

    Het gevaar is in eerste instantie ook niet de islam, die doet waartoe hij in staat wordt gesteld.

    Het grote gevaar voor ons is onze multi-culti ‘elite’.

    Zij wil niet horen, niet zien en zwijgt over wat er werkelijk aan de hand is

   3. De Friese

    + 1 voor Janvan Eechoud de redelijkheid tussen alle oliedomme reacties van de hypocriete PVV aanhang, die hun geblondeerde held weer in de slachtoffer rol werpen!

 10. Antivenin

  Dankzij onze politici en het beleid dat ze de afgelopen decennia hebben gevoerd, komen we hier in Nederland straks ook voor de keus te staan: alle moskeeën platbranden of als makke schapen toekijken hoe onze kerken worden platgebrand.

  Dat geen zinnig mens op een burgeroorlog zit te wachten wil nog niet zeggen dat die er niet gaat komen. De islamisering gaat immers gewoon door, ondanks voortdurende waarschuwingen van islamkenners in binnen- en buitenland, honderden boeken, honderdduizenden artikelen op internet, en zelfs ondanks ISIS, dat elke dag weer laat zien wat jihad nu eigenlijk precies is. Niemand zo blind als politici die niet wíllen zien.

  Willen we onze vrije, open en democratische maatschappij terug, dan zullen we daar ongetwijfeld voor moeten vechten. Niet met woorden, maar in het echt. Of dacht iemand nou echt dat die 50 miljoen mohammedanen in Europa gedwee teruggaan naar hun islamitische “paradijzen” als we ze niet meer willen?

 11. Wachteres

  http://hollandais.en-france.nl/751-no-go-areas-in-frankrijk-politie-machteloos/

  In 2011 waren er al meer dan 750 no-go areas in Frankrijk. Ook in GB zijn dergelijke stadsdelen, net als in Zweden en in andere Europese landen

  Dat zijn gebieden waar geen politie of hulpverlening meer durft te komen. De fundamentalistische islam heeft het daar voor het zeggen en regeert met harde hand. Vaak iets over gelezen in de Volkskrant of in Trouw? of is zoiets niet zorgwekkend?

  Heeft één van onze politici zijn/haar zorgen daar over uitgesproken, behalve de PVV?

  Er is op YouTube een filmpje over de Londense politie die hard wegrent voor joelende moslimjongeren.

  https://www.youtube.com/watch?v=-nqxP2bpF7I

 12. ludovic

  1. dit heeft niets te maken met een westerse ideologie
  2. het waren toevallige incidenten
  4. de daders zijn wat verward en worden racistisch bejegend

 13. JanvanEechoud

  Ik schreef al eerder dat de haat die uit de reacties van Joop reageerders blijkt mij doet beseffen dat je tussen zo n meute honden niet als PVVer fysiek aanwezig zou moeten zijn.
  Dat zou je niet overleven.

 14. arie_jansz

  er worden hier toch een aantal kwalificaties aan Marcouch die totaal uit de lucht zijn gegrepen.

  Wel weet ik dat deze man en bv. Aboutaleb in Rotterdam op eieren moeten lopen om nog normaal in onze maatschappij te kunnen functioneren.

  Alles wordt nl. verdraaid en ik vind het nog wel het meest erg dat DDS met de insinuatie “salafistengedoger” hier het voortouw in neemt.

  Voor mij zijn Marcouch en Abouthaleb het voorbeeld van succesvolle integratie.

  1. De Friese

   + 1 voor arie jansz helemaal mee eens!

 15. W.H.J. Reiss

  @Antivenin
  De ‘Clash’ der Culturen. Het is niet de vraag of hij komt, maar wanneer hij komt ! De AIVD is hier bekend mee, maar deze houdt zoals altijd de mond dicht ! Laat Uw kinderen zich voorbereiden om naar het Oosten te reizen als het zover is ! De verre opvolger van Poetin zal dan onze redder in nood zijn. Als we de Russen tenminste nu niet te vaak tegen het zere been schoppen. Een sterk Rusland zal ons belang en onze toekomst zijn !!

 16. Joop Klepzijkert

  Ik ben blij dat Ahmed Marcouch zijn ware gezicht weer een beetje laat zien. Op weg naar de ondergang van die verrotte partij van de allochtonen.

 17. hendrikush

  Als een laffe hond zichzelf verschuilen.
  Achter de islam, achter Al-Qaradawy, achter de partij, achter het OM, achter de regering.
  Nooit je geloofsgenoten of stamgenoten aanspreken. Nooit jezelf afvragen wat je eigen bijdrage aan het mohammedanenprobleem moet zijn.
  Engerling.

 18. hendrikush

  Dan El Sissy op zijn nieuwjaarsspeech voor Al-Hazar:
  “It’s inconceivable that the thinking that we hold most sacred should cause the entire umma[Islamic world] to be a source of anxiety, danger, killing and destruction for the rest of the world.”

 19. rinus

  Niets op af te dingen. Genoten van de column. Daarbij is duidelijk dat de PvdA alleen nog maar staat voor méér Islam en voor de Islamitische kiezer. Het is ook niet voor niets dat na het afscheiden van die twee Grijze Wolven de PvdA zo inzet op ”moslimhaat”. Ik heb Marcouch ook nog nooit gehoord over de duizenden kerken die wereldwijd daadwerkelijk in de brand zijn gestoken door moslims. Ik heb hem nooit gehoord over bedreigingen door zijn soortgenoten naar ”minderheden” waar dan ook. Ik heb hem nooit gehoord over daadwerkelijke moord en doodslag door zijn mede-gelovigen. Ik heb hem nooit gehoord over de Joden die niet over straat kunnen met een keppeltje op omdat ze dan bedreigd worden door zijn mede-gelovigen. Als iemand het in zijn botte harses haalt om een moskee in de fik te steken mag diegene van mij levenslang opgeborgen worden. Maar om nu direct bij imbeciele reacties zelf in de brand te vliegen laat goed zien wat de plannen van de PvdA zijn. En dat is duidelijk hetzelfde wat ze destijds bij Fortuijn hebben geflikt, demoniseren waar ze kunnen. Stel viespeuken.

  1. De Friese

   U weet dat de moordenaar van Fortuyn geen moslims was? Maar een blanke Nederlandse milieuactivist?

 20. arie_jansz

  Gelukkig zijn er op deze site geen extremisten te vinden..

 21. Ongemakkelijk

  Je moet niet iemand van hypocrisie beschuldigen, tenzij het er duimendik bovenop ligt. Dat is bij Marcouch niet het geval. Je moet een uitlating op zijn merites beoordelen. En dan valt op dat hij heel simpel van een mug een olifant maakt. De lange tenen van de moslim. Of je kans schoon zien weer iets binnen te halen. Want wat hierboven al is gezegd, je hebt nu eenmaal domkoppen, heb je altijd gehad, zal altijd blijven. Je moet ze niet te serieus nemen en dat doet Marcouch uit berekendheid wel. Dat is hem aan te rekenen. Blijft natuurlijk dat op Marokkodiscussieplatforms heel kwalijke dingen worden geschreven over autochtonen. Het gevoel dat daaraan niets wordt gedaan is natuurlijk wel een oorzaak van de ergernis ver deze verbale daadkracht van Marcouch.
  Ik zou het overigens wel goed vinden als de mensen die op die nep PVV-forum werkelijk tot geweld oproepen een mailtje krijgen van de politie dat ze te ver zijn gegaan. Aanzetten tot haat vind ik al moeilijker, de grens is lastig. maar goed als het aanzetten er af spettert ook zo’n mailtje. Dat ziet die domkoppen misschien aan het denken.

 22. Ongemakkelijk

  Oh ja, en dan dit nog. In het AD staat en artikel over relschoppers in Utrecht die 33 auto’s in brand hebben gestoken. Wel staat er dat de jongeren boos zijn over de welvaart van anderen, als je zoveel weet, dan weet je ook wat de etnische achtergrond is. Maar dat staat er dan weer niet bij. We voelen allemaal aan ons water dat het om Marokkaanse jongeren gaat. En dat het een cultuuroorlog is. Niemand uit de marokkaanse hoek die publiekelijk hierover spreekt. Dat verontrust en maakt mij in ieder geval, boos. Trouwens ook dat blanken het probleem van cultuuroorlog niet benoemen.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3822373/2015/01/03/Relschoppers-oud-en-nieuw-voelen-zich-onaantastbaar.dhtml

  1. W.H.J. Reiss

   Cultuuroorlog: Onbekend = Onbemind.
   Iets waar men geen weet van heeft, daar spreekt/schrijft men (de media) liever niet over !
   Ikzelf wil hier wel meer over zeggen, maar dat gaat niet, want ik ben een ‘Tokkie’. De ‘Tokkies’ Janmaat, Fortuin en Wilders krijgen pas ‘hun gelijk’ als het te laat is !

  2. rinus

   @Ongemakkelijk. Ik heb het AD-artikel ook gelezen. Ze hebben bij de krant wel heel erg hun best gedaan om de afkomst van de daders buiten het bericht te laten. Het wordt helemaal belachelijk als je daarnaast het verhaal van Marcouch leest. Als het daar in Utrecht PVV-”aanhang” was geweest, hadden ze waarschijnlijk 6 pagina’s incl de voorkant ingeruimd.

 23. Joop Klepzijkert

  Als je hordes analfabeten hier heen haalt en je noemt ze asielzoekers en na 20 jaar kunnen deze mensen eindelijk lezen en schrijven. Tja dan gaan deze mensen met pensioen en hebben ze nooit bijgedragen om Nederland verder op te bouwen. Ze hebben geholpen met afbreken. Vandaar dat ze boos zijn op de welvaart van anderen.

 24. Antivenin

  Achmed Marcouch is een Trojaans paard (à la de Moslim Broederschap).

 25. Beukman

  De Wachteres meent:
  “Heeft één van onze politici zijn/haar zorgen daar over uitgesproken, behalve de PVV?”

  Naar aanleiding van publikaties over de vermeende Shariadriehoek trokken politici van diverse pluimage de wijk in. Wilders marcheerde zelfvoldaan door de Schilderswijk, omgeven door zijn lijfwacht, en zag dat het Slecht was. Asscher maakte liever ter plekke een praatje met de bewoners, en constateerde dat het allemaal wel tegenviel.
  Groot was later de teleurstelling onder PVV-aanhangers toen bleek dat de publikaties bij elkaar waren verzonnen.

  750 no-go areas in Frankrijk? Dat zijn er 750 te veel. Hoeveel zijn er in Nederland? Ik hou het op nul. Voorzichtig kunnen we dus vaststellen dat Nederland het zo slecht nog niet doet.

  1. Sjonny

   Heeft die Wilders al excuus gemaakt omdat hij met deze leugens veel moslims heeft beledigt?

   1. Beukman

    Wilders maakt nooit excuses. Excuses maken beschouwt hij als gezichtsverlies. Wilders is een duidelijke representant van de schaamtecultuur.

    1. Jacobus

     Dat is juist. Ik ben er echter niet ontevreden over. Zijn onvermogen een fout te erkennen en terug te keren van een verkeerd genomen afslag heeft hem politiek veel windeieren gelegd: geen hond wil nog met hem samenwerken omdat hij met zijn psychologische probleem niet tot samenwerken in staat is en de kiezer ziet in dat een stem op Geert een verloren stem is,

     1. Beukman

      Dit belooft wat tijdens de volgende formatie, mocht de PVV de grootste zijn geworden na de TK-verkiezingen – wat overigens nog valt te bezien.

  2. Wachteres

   @Beukman:

   “Groot was later de teleurstelling onder PVV-aanhangers toen bleek dat de publikaties bij elkaar waren verzonnen”.

   Nu kletst u toch wel een heel klein beetje uit uw nek. Wij zijn wat onze info betreft niet afhankelijk van één journalist, mocht u dat denken.

   Trouwens, er kwam meteen een artikel, ik meen in de
   Volkskrant, waarin stond dat, ook al had die journalist bepaalde feiten onvoldoende geverifieerd, het nog niet wilde zeggen dat er in die wijk niets aan de hand was.

   Ik ben voldoende op de hoogte door info van autochtonen die [nog] in de Schilderswijk wonen.

   En wat Asscher zegt? Ach, links ontkent alles wat de islam betreft. Niet alleen in NL, maar in heel Europa.

   Als u mijn reacties gelezen had dan zou u moeten schrikken, of maakt het u niet uit wat er in Zweden, in GB en in Frankrijk, om maar een paar voorbeelden te noemen, aan de hand is? Gruwelijke verkrachtingen, zowel in Zweden als in GB [honderden!], waar door links niets van mocht worden gezegd en die daarom vijftien jaar door konden gaan!, zijn voor u blijkbaar een ‘ver van uw bed’ show.

   Dat in heel Europa Joden op de vlucht slaan, zegt u ook niets?

   “Nederland doet het zo slecht nog niet’ zegt u.

   Zou dat misschien komen, omdat wij, vanwege de PVV, nog wat meer controle hebben op het fundamentalistische gebeuren?

   Denkt u dat de fundamentalistische islam hier, in ons kleine landje, anders is dan in de rest van Europa of in het Midden-Oosten?

   Die wacht gewoon zijn tijd af en als de oproep tot handelen daar is, dan zal die oproep ook in Nederland weerklank vinden.

   U mag best denken dat het allemaal wel meevalt, maar dan zal de tijd u wel op andere gedachten brengen.

   Als het Midden-Oosten gebeuren en de gebeurtenissen in Europa in verband met de islam u niets zeggen, dan bent u niet te helpen.

   De gebeurtenissen in de toekomst zullen u dan wel de nodige lessen geven!

   1. Beukman

    Wachteres meent: “U mag best denken dat het allemaal wel meevalt.”

    Het *valt* ook allemaal best mee, dat heb je zelf expliciet aangegeven door melding te maken van 750 no-go areas in Frankrijk. Alles is relatief, Nederland heeft 0 no-go areas, ergo: Nederland doet het zo slecht nog niet, alle onverkwikkelijkheden van de laatste tijd ten spijt.

    Wat mij opvalt bij een deel van de aanhangers van de PVV is hun oorverdovende 5 voor 12-retoriek, vaak in een sausje van een fatalistisch eindtijddenken. Het verhaal over de vermeende Sharia-driehoek is hier een mooie illustratie van.
    Niemand ontkent dat er problemen zijn in de Schilderswijk, ook de bewoners zelf niet. Ook Asscher niet. Niemand. Het was even schrikken toen Ramesar schreef dat een soort van Shariapolizei de macht had overgenomen; dat er geen drank of varkensvlees meer te koop was; dat vrouwen werden gemaand om hun gezicht te bedekken. Op DDS en andere plekken verschenen tientallen stukken over hoe erg het allemaal wel niet was.

    Een vlammende protestbrief van een groot aantal bewoners en bewonersorganisatie die recht inging tegen Ramesars verhaal, had sommigen aan het denken moeten zetten. Maar nee: de brief werd straal genegeerd. De brief paste niet in het straatje van de Sharia-driehoeksbelievers.
    Na Ramersars ontmaskering riep men: “Alweer een kritische journalist kaltgestellt door de politiek-correcte Trouw” (alsof een werkelijk politiek correct dagblad Ramesar zo lang zijn gang had laten gaan).
    Na verschijning van het redelijk lijvige rapport over Ramesars publicaties bleek zonneklaar dat hij de dingen waarover de grootste ophef was ontstaan, met name de Shariapolizei, had verzonnen.

    “Hoera!” zou je nu bij iedereen verwachten, “Hoera! Het is minder erg in de Schildersbuurt dan we dachten!”
    Maar nee. In plaats daarvan bijt men zich zuur vast in de eigen vooroordelen. Men *wil* helemaal niet geloven dat er geen Shariapolizei is. Men wil niet geloven dat je in de Schildersbuurt prima een ons varkensreuzel kan scoren.

    Om er dan op te wijzen dat er in Frankrijk 750 no-go areas zijn zoals jij hierboven stelt, of dat er in Engeland toch echt wijken zijn waar het niet pluis is, zoals Toets opmerkte, maakt op mij een vrij zwakke indruk als argument ter ondersteuning van de theorie dat de term “Sharia-driehoek” voor de Schilderswijk een juiste is.
    Ik noem deze benadering “Eindtijddenken”, omdat er een zeker geloof in de onontkoombaarheid van naderend onheil in besloten ligt.
    Ze doet ook afbreuk, is mijn mening, aan andere, meer valide argumenten die jij ongetwijfeld hebt tegen de islam en tegen moslims.

 26. jack

  Voor de Engels lezenden is onderstaand bericht wel interessant. Zouden ze in Den Haag nog iets anders lezen dan hun dag notules? Ik betwijfel het. Vaak heb ik het gevoel dat daar iedereen in een soort Alice in Wonderland leeft; realiteit is ver te zoeken. Het is een zeer huiverige tijd, vooral door de totale ontkenning van de realiteit in het Europese politieke theater.

  http://www.gatestoneinstitute.org/4986/nigeria-churches-destroyed

  1. W.H.J. Reiss

   Helaas de 4 ‘Sjonny’s’ hierboven kennen alleen maar ‘Ali gaat naar de hakkebar’. En ‘Wilders jij slechte man’, ‘Allah is groot’ ! moslims kunnen alleen te taal spreken waar ze een ‘oetkiering’ krijgen !

   1. arie_jansz

    Kun jij echt geen inhoudelijk woord tikken?

    Kies jij er voor om alleen te klieren en er een persoonlijke missie van te maken om de reaguuurders aan te vallen die niet achter de blonde leider aanhollen?

    1. Jacobus

     Reiss is een nare troll. Het lijkt me het beste hem te negeren.

     1. Beukman

      Hij noemt zichzelf een tokkie. Ik vind dat een belediging voor echte tokkies. Reiss, kom, je lijkt me geen domme kerel. Laat dat nou eens zien, wil je? Inhoud graag.

 27. toetssteen

  http://www.thereligionofpeace.com/

  Komt allemaal door PVV ‘aanhangers’.

 28. toetssteen

  Dat mensen op zo’n facebooksite dit soort dingen tikken, is zonder meer verwerpelijk. Ik vraag me alleen wel af of er ook niet wat antifa lui onder dat artikel (Op het artikel was overigens niets aan te merken, het was slechts een bericht.) hebben gereageerd. Dit soort false flags is een bekende strategie van deze mensen.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/de_vieze_man_junior.html

  Deze B. Eckhardt is al 10 jaar lid van de club.

 29. Ruud562

  Ha JanvanEechoud,

  Bedankt voor het signaal maar ik ben niet aan het radicaliseren hoor! Wel had me in mijn laatste post inderdaad wat genunanceerder moeten uitdrukken.

 30. nedroi

  Precies volgens de strategie van Mohammed om Medina over te nemen, de selectieve verontwaardiging. Die Marcouch is een wolf in schaapskleren. Zie hier de uitleg https://www.youtube.com/watch?v=XX6cJueu9tw#t=1355

 31. huuskesjong

  ‘monach’, ‘reageerbuis’, ‘nedroi’ en ‘Napoleon’: ik ben het met jullie eens.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 32. janszen

  Veel mensen hier die beweren dat het in Nederland best goed gaat, zijn ondertussen in die veertig jaar gewend geraakt aan het feit dat de werkloosheid, uitkeringsafhankelijkheid, schooluitval, misdaad en ga maar door van islamieten zeer hoog is. We houden de moslims rustig door nieuwe huizen voor hen te bouwen (krachtwijken), geld om te leven uitdelen, lage straffen geven als er iemand dood gereden wordt door een scooter of welke misdaad dan ook. Het komt er op neer dat we hen tegemoet komen in de hoop dat zij hetzelfde zullen doen. Maar dat doet een moslim niet. Een moslim leeft in een klein en eng wereldje genaamd het geloof in Allah. Daar buiten kijken kunnen de meeste niet. Misschien kunnen ze daar niets aan doen maar daar wordt de ‘samenleving’ ondertussen niet beter van. Uiteindelijk ligt de schuld hier van bij de maakbaarheids idealisten, de multiculti voorstanders, de cultuurrelativisten en politiek correcte lui die de oorspronkelijke bevolking op willen voeden samen te leven met een ons totaal vreemde cultuur i.p.v. andersom. En dan heb ik het nog niet eens over het geld wat het ons allemaal kost. Ik schat zo ongeveer de hele gasopbrengst is er mee gemoeid gegaan en nog.
  Ergo: we zijn er alleen maar slechter van geworden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.