Aso's willen snel geld verdienen aan Charlie Hebdo

Geen categoriejan 14 2015, 12:00
Ze kopen massaal exemplaren in en verkopen ze daarna voor 100 euro op Marktplaats.
Er is niets mis met kapitalisme en ook niets met de vrije markt. Hoera voor mensen die in hun eigen onderhoud voorzien en hun creativiteit gebruiken om wat extra geld te verdienen.
Toch is het moeilijk om al te positief te zijn over dit soort figuren:

Uit alles valt een slaatje te slaan. Dat moeten een paar gehaaide Brabanders gedacht hebben. Op Marktplaats wordt de nieuwste editie van satirisch magazine Charlie Hebdo te koop aangeboden. Tot nu toe zijn er drie mensen uit onze provincie die het tijdschrift te koop aanbieden. Gerdo uit Geldrop wil er 85 euro voor hebben, Magiel, ook uit Geldrop, hoopt het blad voor 110 euro kwijt te raken en Valentino uit Heesch heeft ‘m al verkocht. Die aanbieding staat op gereserveerd.

Eigenlijk is dit natuurlijk dieptriest. Mensen willen deze editie hebben om duidelijk te maken dat ze Charlie Hebdo steunen én omdat het een historisch moment is: heel Europa staat pal voor de vrijheid van meningsuiting die nu even vertegenwoordigd wordt door het satirische magazine.
Vervolgens zijn er een paar aso's die denken "hé, daar kan ik snel wat extra kratjes bier mee kopen!" In plaats van één magazine te kopen - zodat de mensen achter hen ook met een kopie naar huis kunnen - schaffen ze er meerdere aan... en die verkopen ze vervolgens zélf door. Dat geld gaat niet naar Charlie Hebdo - die toch wel een extratje kan gebruiken nu de halve redactie is uitgemoord - maar naar de bankrekening van deze zieke geesten.
Je moet het maar willen: snel wat euro's verdienen over de lijken van tien cartoonisten (plus verschillende agenten en onschuldige oodse winkelaars).
Kapitalisme is leuk, maar dat betekent niet dat we geen commentaar mogen hebben op zulke onfatsoenlijke figuren. Hierbij dus: dames en heren Charlie Hebdo-handelaren, jullie zijn walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten