Boko Haram bindt bom aan 10-jarig meisje, blaast haar op

In totaal vielen er 19 doden bij deze aanslag.

Het is nauwelijks te bevatten, maar Boko Haram is nog erger dan we dachten. De Nigeriaanse islamitische terreurorganisatie heeft gisteren namelijk een 10-jarig meisje gebruikt om een ‘zelfmoordaanslag’ te plegen.

At least 19 people have been killed and several injured by a bomb strapped to a girl reported to be aged about 10 in north-eastern Nigeria, police say.

The bomb exploded in a market in the city of Maiduguri, in Borno state.

“The explosive devices were wrapped around her body,” a police source told Reuters.

Het meisje – die natuurlijk volledig geïndoctrineerd was door Boko Haram – liet de bom afgaan in de buurt van een kippenmarkt. Volgens Abdulahi Kaura van de BBC (die in Lagos werkt) is het alles behalve de eerste keer dat Boko Haram zulke jonge meisjes inzet: het maakt deel uit van een nieuwe strategie. Jonge meisjes – en vrouwen in het algemeen – worden minder snel verdacht van terrorisme. Zij kunnen dus gemakkelijk drukke marktplaatsen, winkelcentra, etc. bezoeken.

Deze brute aanslag komt daags na een aanval op het plaatsje Baga waarbij honderden burgers werden afgeslacht door Boko Haram. Veel Nigerianen zijn al gevlucht voor het geweld (1,5 miljoen mensen), maar helaas blijven er nog veel meer mensen over die vervolgens in brute koelbloedigheid vermoord worden door de islamitische extremisten.

In Nederland en de rest van het Westen hebben we het regelmatig over ISIS, maar Boko Haram is net zo gevaarlijke als die Arabische terreurorganisatie: ook de Afrikaanse extremisten moorden hele dorpen uit en veroveren steeds meer terrein.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. VVM

  Dit heeft zeker ook weer niets met de islam te maken?

  1. zomaar

   het heeft alles met de islam te maken.

   alleen in de media word het zo omschreven , islamitische terreurorganisatie .

   zo verbloemen zij , door beknotting van de persvrijheid (waar men nu in Parijs voor aan demonstreren is ) , de werkelijke aard van het beest de islam

  2. Jacobus

   Nee, dat lijkt me niet. Hoe zou dat kunnen?

   1. zomaar

    mede door de doorgedraaide linkse opvattingen , dat alles wat links is en denkt , recht is .

    worden wij (ik en vele met mij) de mond gesnoerd !!, gewoon omdat wij inzien hoe de linkse denker , (lees voor het gemak de Internationale socialist) , de massa aan het manipuleren is .

    en daarom zijn wij volgens links rechts , en hebben volgens links de moordpartijen die UIT naam van de Islam gedaan worden niets maar dan ook niets met de Islam te maken , deze ideologie (liever doctrine) , staat gelijk aan het linkse socialisme , (weer lees het Internationaal Socialisme ) .

    een doctrine binnen onze samenleving , die vindt dat alle anders denkende de mond gesnoerd moeten worden .

    effe een link , hoe de Internationale Socialist zijn (hun) maakbare samenleving in wil richten !!.

    https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

    en zie het is gelijk aan de islam ,ieder die hun gedachten niet deelt moet verwijdert worden uit deze maakbare samenleving .

    en tevens is het gelijk aan het communisme, fascisme, marxisme .

 2. JanvanEechoud

  Afschuwelijk Michael!
  Men zou door zulke zaken bijna het de schepper verwijten, wanneer je daar in gelooft.
  Gelukkig ben ik op de hoogte van de reden
  waarom hij niet ingrijpt.
  Ja, die ís er inderdaad.

  Mvg.

 3. JanvanEechoud

  En, nee, Jacobus… die ga ik jou níet vertellen.

  1. Jacobus

   Dat is slim, vooral als je geen idee hebt.

   1. JanvanEechoud

    Lekker puh!
    Mvg. Jan v. E.

 4. aquarius

  Och is toch allemaal ver van ons bed . Daar schrijven we niet over en al helemaal heeft het niets met islam te maken . Pas als het in onze achtertuin gebeurt worden we een beetje wakker . Allemaal schuld van Wilders en le Pen zeggen we dan ………

  1. Chr26

   Allemaal schuld van Wilders en le Pen zeggen we dan ………

   Dat klopt grotendeels wel. Maar nog een groter factor is het Amerikaans/Zionistische imperialisme in het midden-oosten

 5. JanvanEechoud

  Niet mijn islam
  “Wij zijn voorstanders van de vrijheid van meningsuiting en respecteren deze. Dit betekent echter niet dat wij de meningen van anderen moeten en zullen faciliteren op deze pagina. We behouden ons dus het recht content die niet bijdraagt of zelfs tegenstrijdig is met ons doel te verwijderen.”

  Dit las ik pas nadat ik had geplaatst dat het goed is dat allen die reageerden blijkbaar een voorstander zijn van het weglaten van haatteksten uit de heilige boeken.
  Zal dus niet lang blijven staan.
  Misschien gelukkig, want mijn vrouw kreeg toch een angstig gevoel.
  Eigenlijk van de zotte. .. 🙁
  Mvg.

 6. Aron

  Kleine correctie: “Het meisje – DAT natuurlijk volledig…” Voordat we ook het slechte taalgebruik van veel van die moslimextremisten overnemen.

  1. lic

   Inderdaad. Zo erger ik me ook aan uitspraken als ‘die wil ik weten’. Compleet hersenloos.

 7. HR

  Feitelijk is het nog veel erger.
  Ik heb dit bericht afgelopen week in de krant gelezen en daar stond ook in dat de vader van dit meisje haar naar de lokale Boko Haram leider gebracht heeft.
  Het kind werd gedwongen, als ze niet zou meewerken dan zou ze levend begraven worden….
  Welke gek doet zoiets met zijn dochter?

  1. Maaike

   Al Qaida, IS, Boko Haram, allen lijken te vechten om de eer wie het allergruwelijkste is. Misschien moest dit arme meiske wel de familie eer redden of zo. Vergeet niet dat in veel landen dochters eigenlijk ongewenst zijn.

   1. Chr26

    Triest is dat groepen zoals deze erg lastig zijn te verslaan gezien hun populariteit. Hoe vreselijk het ook mag zijn, kunnen groepen zoals Isis en Boko Haram alleen maar uitgeschakeld worden door eigen bevolking. De zoveelste oorlogsmissie zit niemand op te wachten en zal uiteindelijk alleen maar negatief uitpakken

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.