Boko Haram bindt bom aan 10-jarig meisje, blaast haar op

Geen categoriejan 11 2015, 16:00
In totaal vielen er 19 doden bij deze aanslag.
Het is nauwelijks te bevatten, maar Boko Haram is nog erger dan we dachten. De Nigeriaanse islamitische terreurorganisatie heeft gisteren namelijk een 10-jarig meisje gebruikt om een 'zelfmoordaanslag' te plegen.

At least 19 people have been killed and several injured by a bomb strapped to a girl reported to be aged about 10 in north-eastern Nigeria, police say.

The bomb exploded in a market in the city of Maiduguri, in Borno state.

"The explosive devices were wrapped around her body," a police source told Reuters.

Het meisje - die natuurlijk volledig geïndoctrineerd was door Boko Haram - liet de bom afgaan in de buurt van een kippenmarkt. Volgens Abdulahi Kaura van de BBC (die in Lagos werkt) is het alles behalve de eerste keer dat Boko Haram zulke jonge meisjes inzet: het maakt deel uit van een nieuwe strategie. Jonge meisjes - en vrouwen in het algemeen - worden minder snel verdacht van terrorisme. Zij kunnen dus gemakkelijk drukke marktplaatsen, winkelcentra, etc. bezoeken.
Deze brute aanslag komt daags na een aanval op het plaatsje Baga waarbij honderden burgers werden afgeslacht door Boko Haram. Veel Nigerianen zijn al gevlucht voor het geweld (1,5 miljoen mensen), maar helaas blijven er nog veel meer mensen over die vervolgens in brute koelbloedigheid vermoord worden door de islamitische extremisten.
In Nederland en de rest van het Westen hebben we het regelmatig over ISIS, maar Boko Haram is net zo gevaarlijke als die Arabische terreurorganisatie: ook de Afrikaanse extremisten moorden hele dorpen uit en veroveren steeds meer terrein.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten