Canadese klimaatsceptici weren zich met reclamecampagne

Geen categoriejan 02 2015, 17:00
David Suzuki: Politici die twijfelen aan de menselijke broeikashypothese horen gevangen te worden gezet.
De Canadese klimaatsceptische 'Friends of Science' (FoS) heeft een aantal reclameborden laten plaatsen met teksten als: 'The sun is the main driver of climate change. Not you. Not CO2.', en: 'Global warming stopped naturally 16+ years ago.'
De Canadese milieubeweging ging door het lint en oefende druk uit op de verhuurder van de reclameborden om de campagne te beëindigen. Dat gebeurde niet.
In zijn programma op Sun TV schonk Ezra Levant in een interview met de woordvoerster van FoS, Michelle Sterling, aandacht aan deze zaak. Hij stelde dat als de milieubeweging zo zeker was van haar zaak, dat zij discussie zou dienen te verwelkomen, maar in plaats daarvan wenst zij deze te onderdrukken, hetgeen volgens hem getuigde van autoritaire instincten.
Die waren al eerder tot uitdrukking gekomen in uitspraken van David Suzuki, de Canadese Al Gore, die tijdens een recent bezoek aan Australië desgevraagd herbevestigde dat politici die getuigden van 'willful blindness' inzake de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde naar zijn mening dienden te worden veroordeeld en gevangenisstraf behoorden te krijgen. Waarop Ezra Levant concludeerde dat degenen die het niet eens waren met Suzuki volgens deze dienden te worden opgesloten.
Het betrokken TV–fragment is hier te vinden.
Inmiddels heeft de Franstalige milieubeweging in Canada een muzikale parodie op de FoS–campagne op het net gezet. Zie hier. Wel grappig, maar erg onnozel.
https://www.youtube.com/watch?v=t1p2NGEPA4M&feature=youtu.be
'Hide the decline' van de 'Minnesotans for Global Warming', zie hier, is intelligenter, geestiger, scherper en muzikaal beter. Maar dat moet onder ons blijven, want anders riskeer ik misschien nog gevangenisstraf.
Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten