D66-‘expert’ wil lagere straffen voor polderjihadi’s

Anders maken we ze alleen maar bozer.

We moeten vooral niet polderjihadi’s in de cel stoppen om ze te straffen voor terrorisme en terrorisme-gerelateerde activiteiten. Althans, dat vindt ‘terrorisme-expert’ Bibi van Ginkel van Instituut Clingendael. Yep. De NOS meldt:

“Er lopen op dit moment meer dan dertig onderzoeken,” zegt Van Ginkel. Justitie ziet de zaak tegen H. als een waarschuwing voor potentiële Syriëgangers.

Van Ginkel betwijfelt of het veel effect zal hebben: “Uit onderzoek blijkt dat dit mensen niet afschrikt. Voor dit soort mensen is weinig afschrikwekkend. Ze zijn tenslotte zelfs bereid hun eigen leven te offeren. Een beetje meer straf is dus niet iets waardoor ze zullen afzien van hun reis naar Syrië.”

Ik snap ergens wel wat Van Ginkel hier zegt. Een straf van een jaartje of hooguit een paar jaar levert weinig op. Als polderjihadi’s goed gedrag vertonen, mogen ze zo weer naar huis. Dát lijkt me niet de bedoeling. Echter, dat is niet wat de ‘expert’ bedoelt. Ze gaat zelfs een stap verder door te beweren dat polderjihadis “alleen maar bozer” worden als we ze opsluiten als ze naar Syrië willen afreizen om zich aan te sluiten bij ISIS.

Het wordt nog erger: dat geldt volgens haar óók voor de omgeving van die moslimterroristen. “Als die bozer wordt door de strenge aanpak van Syriëgangers, dan bereik je misschien wel het tegenovergestelde. Misschien kun je met een iets lagere straf en iets minder het label ‘terrorisme’, hetzelfde bereiken of ben je zelfs effectiever.” Als we ze nou maar geen terroristen noemen en ook niet zo lang in de cel stoppen, dan radicaliseren de jihadi’s en hun sympathisanten tenminste niet.

Dat is het verhaal van Van Ginkel.

Het is de omgekeerde wereld van het politiek-correcte D66-denken (Van Ginkel was in 2009 kandidaat voor D66 in het Europees Parlement). Er is op dit moment geen grotere dreiging dan die van het wereldwijde moslimterrorisme, dat steeds dichterbij komt. Daar moeten we ongenadig hard tegen optreden, onder andere door polderjihadi’s niet een paar jaar, maar tientallen jaren in de cel te stoppen. Ze hoeven wat mij betreft nooit meer vrij te komen. We moeten geen enkel medeleven hebben met terroristen die aanslagen willen plegen om zoveel mogelijk onschuldige Nederlanders te vermoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

52 reacties

 1. Jacobus

  Weet je wel zeker dat deze D66-expert lagere straffen voor jihadi’s bepleit, Frank?

  Of kun je nog even te de tijd vinden om het artikel even zorgvuldig te lezen?

  1. Frank Verhoef

   Jacobus, heb jíj het artikel wel zorgvuldig gelezen?

  2. Wachteres

   Ach, Jacobus zeg maar wat. Dat zijn we wel gewend.

  3. arie_jansz

   Ik kan dus letterlijk opmaken dat het hier gaat om syrië-gangers die zich bij IS willen aansluiten.

   In dat geval ben ik het geheel oneens met Frank, maar ook met Jacobus.

   Als reli-fanaat ben je volgens mij al helemaal over de kook als je besluit je aan te sluiten bij IS in Syrië, dus een lange afkoel-periode is dan wel het minste zou ik zeggen.

   Aan de andere kant zullen ze idd. nog pissiger worden en na 3 jaar zijn ze geradicaliseerd van “totaal niet voor enige rede vatbaar” in “helemaal van de pot gerukt”

   en dan stelt frank voor om ze voor tientallen jaren op te sluiten? Hoe gek zullen ze dan wel niet zijn?

   Het is lullig, maar m.i. gaat het hier om een realtief klein aantal dat je vooral moet aanmoedigen om een enkeltje naar Syrie te kopen.

   Wellicht worden ze daar heel gelukkig.

 2. Joop Klepzijkert

  D666 is om van te kotsen. Winkeldiefstal 1 maand brommen. Terroristische aanslag 4 uur papier prikken.
  Ga maar lekker als alternatief d666 stemmen, is nog erger dan de hele kunduzz coalitie pls sp samen.

  1. CJD

   Joop, D66 is onderdeel van kunduz dus wat jij hier zegt slaat weer eens nergens op. Als er een ding is waar je goed in bent dan is het roeptoeteren en overdrijven

  2. arie_jansz

   haha, die Joop.

   Het is wel duidelijk waar jij je steekwoorden vandaan haalt, maar om ze nu een keer in de juiste context te plaatsen is duidelijk teveel gevraagd.

   overigens sloot de PvdA NIET aan bij het kunduz-akkoord.

 3. CJD

  Volgens mij is de vraag niet welke straf het beste bij jouw hatelijke onderbuik gevoelens past maar wat het meest effectief werkt. Ik kan het me heel goed voorstellen dat het moslimjongeren juist een extra impuls geeft om te radicaliseren, en dat lijkt me niet jouw bedoeling, of wel?

 4. Baksteen

  Met een parachute in een roze balletpakje in noord Mali dumpen.

 5. Taljaard

  Waaom een gevangenisstraf, die alleen maar meer geld kost? Ze willen toch zo graag in die zandbak de mudjahedin en de martelaar uithangen?
  Geef ze een vliegticket enkele reis, waarbij ze als ruil voor die ticket hun NL paspoort inleveren.
  Opgerot a.u.b.!
  Opgeruimd staat netjes.
  Nooit meer terugkomen en het heilig kruisje na, met de groeten aan Mo en de 72 maagden.

  1. JanvanEechoud

   Kan ik ergens bijdragen in de expeditiekosten? 🙂

 6. Kuifje

  Het is te triest voor woorden dat dit soort mensen nog een media platvorm krijgen om die onzin te spuien.

  Volgens de redenatie van Van Ginkel kunnen we b.v bankrovers beter maar lagere straffen geven omdat , als we ze zwaarder straffen, alleen maar bozer maken met de kans dat ze meer banken overvallen.

  Dit soort denken word ingegeven door angst. En angst is een slechte raadgever.

  35 jaar lang pamperen van moslims heeft juist meer “moslim extremisme” opgeleverd. Dat zijn de feiten.

  Laten we nu maar eens de harde aanpak proberen en zware straffen geven aan moslim extremisten.

 7. Siphra

  Strafrecht dient om door handhaving normen levend te houden in de samenleving en niet voor de heropvoeding van criminelen.
  We straffen omdat we misdrijven niet kunnen tolereren. De zwaarte van de straf geeft aan hoe we over het gepleegde misdrijf denken. Worden de straffen te licht, het verblijf in detentie te aangenaam of straffen we door mensen thuis rond te laten lopen met enkelbanden, dan neemt de samenleving de straf niet meer serieus en dat doet afbreuk aan de normen die we ermee willen handhaven.

 8. Wachteres

  Je slaat de spijker op de kop Frank, onze ‘elite’ is bang.

  Doodsbenauwd voor de fundamentalistische moslims en we moeten hen vooral niet boos maken.

  Dat is de reden waarom ze zich in duizenden bochten wringen om het hen naar de zin te maken.

  En vooral niet over terroristen spreken, het zijn ‘vrijheidsstrijders’, ook als ze hier hun bommetjes gaan gooien.

  Daarmee willen ze ons dan ‘vrede’ brengen. De volmaakte vrede komt pas als de islam het hier volledig voor het zeggen heeft.

  D”66 is de enige partij die daar alle begrip voor heeft.

  Daarom zijn de D’66-ers ook of knettergek of ongelofelijk naïef. Laten we voor hen hopen dat het laatste het geval is.

  Natuurlijk spelen naast angst ook geld, olie en de handel met het Midden-Oosten een rol.

  Daarvoor kun je je land en volk wel naar de verdommenis jagen.

  Het zou me niet verbazen als iemand als Pechdrol rechtstreeks een regelmatge beloning vanuit het Midden-Oosten ontving.

  Niemand met enig gezond verstand wil Turkije bij Europa. Daar moet meer achter zitten.

  1. CJD

   Volgens mij ben jij de gene die bang is.

   1. Wachteres

    @CDJ Nee hoor, ik gebruik mijn gezond verstand, iets wat D’66 volledig mist.

    Moslimterroristen willen veroveren voor de islam en dat willen ze nog steeds, ook als je hen een heleboel cadeautjes geeft.

    En als ze niet in de gevangenis zitten dan lopen ze vrij rond en gaan ze opnieuw hun bommetjes of hun geweertjes uitproberen.

    Want volgens hen vindt Allah het heel goed van hen als ze dat doen. Voor niet-moslims hoef je namelijk geen respect op te brengen, die kun je zo neer knallen.

    Maar dat wil D’66 niet begrijpen. Vandaar dat de mosliminstroom van die partij ook rustig door kan gaan.

    Pechdrol heeft persoonlijk een gesprekje met hen als ze de grens over zijn gestoken, waarin hij hen uitlegt wat wel en niet mag bij ons en dan komt alles goed.

   2. JanvanEechoud

    Welkom op DDS, Compact Joop Disk……..

  2. arie_jansz

   U bent nogal vol van het woord “elite”.

   Ik bemerk dat vaak op DDS, veel reaguurders hebben zo hun stopwoordjes..

   Geit, landverrader, stront, leopardtank en d66rechter, EUSSR en elite zijn veelal gekopieerd van anderen die zonder teveel nadenken worden geadopteerd.

   De PVV zelf maakt zich druk om een bevolkingsgroep die veela aan de onderkant van onze maatschappij zit, ik noem dat geen elite.
   de elite die onze banken en bedrijven besturen, daar komt de liberale mouw van de PVV maar al te nadrukkelijk naar voren…

   Ik wens u succes om een eigen mening te gaan vormen en niet teveel op die rare sites rond te hangen…

   1. gaucheestmort

    Lol, eindelijk na al die jaren heeft eentje mij zover gekregen. Een Reactie.
    Ik lees het de afgelopen week veel, mensen zoals u, pas aangemeld of al wat langer. Die mensen aanvallen op de onderkant woordjes en niet op inhoud.
    Ik heb u vandaag vaker gezien, u met uw vriendjes op Thepostonline, Geenstijl, Elsevier, dag.standaard en nog wat van deze ‘rechtse’ sites.
    Mag ik vragen wat u betaald krijgt? Laat ik het zo zeggen, ik weet dat u betaald krijgt, mogen wij weten of dit veel is? Ik heb een mediabedrijfje en we zijn bezig met metingen op allerlei sites en u Arie Jansz komt ook een aantal keer voorbij met synoniemen en al.
    Grappig dat onze overheid nog een potje heeft gevonden om nu op het vrije internet de meningen te gaan beinvloeden. Had ik niet gedacht, ik wist van Groen Links en de SP dat vrijwilligers dit doen, maar betaald zoals Arie, nee, dat is nieuw.

   2. Teun

    Ik heb ook weleens gemerkt dat degenen die zich druk maakten om het gebruik van het woord elite zichzelf blijkbaar stilletjes tot die elite rekenden, omdat zij woorden als ‘onderbouwen’ en ‘inhoudelijk’ zo goed in een zin wisten te plaatsen.
    Zij voelden zich dus aangesproken en in hun eer aangetast.
    Anders kan ik niet verklaren, waarom zij bijna pissig reageerden op het gebruik van het woord elite.

 9. Ingwaz

  Standrecht toepassen!! Dan radicaliseren ze niet meer, een meelopers krabben zich ook nogmaals achter de oren.

 10. C.oitus

  Geef ze in plaats van straf een huis met een behoorlijke uitkering. Dan zien zij dat wij het goed met hun bedoelen en dan gaan zij nadenken en gaan zij helegaar geen gekke dingen meer doen, echt waar hoor dat werkt echt.

 11. Wachteres

  @ C.oitus

  Die plannen hebben ze in Zweden al, maar daar zijn de linksen dan ook nog veel gekker dan hier.

  1. Taljaard

   @Wachteres
   Dat wil ik ook wel!
   Lekker door de (r)overheid in de watten worden gelegd in plaats van continu te worden bestolen, geintimideerd en afgeperst, wat tot nu mijn enige ervaring met hen is geweest.

   Hierbij neem ik het initiatief tot de oprichting van de Nederlandse orde der Tempeliers.
   Want ben heul errug geradicaliseerd.
   Op naar de Levant, gij christenstrijders!
   Om aldaar de goede strijd te strijden.
   Jihad works both ways.
   Sla ze de koppen af.
   Deus vult!

   Krijg ik nu ook een huis en bakken met gratis geld?
   Of stoppen ze me in een TBS inrichting?

  2. arie_jansz

   oh, dus daar haalt u de mosterd.

   EJbron, nog te armoedig om een eigen website te claimen.

   1. gaucheestmort

    daar doet u het weer, waarom nu geen inhoud?

   2. Taljaard

    Haal mijn mosterd bij de Lidl.
    Misschien een beetje armoedig, maar in dit land wordt je daartoe wel gedwongen, met ”voorlopige” belastingaanslagen, die je echter wel voor eind februari hebt te betalen.
    Of mijn oudste zoon, die zich 2 jaar lang, 6 dagen in de week dag en nacht de pleuris heeft moeten werken, belaagd door dwangbevelen van zorgverzekerhaaien, omdat hij een restschuld voor een hypotheek moest afbetalen.
    Of mijn jongste, die ze bijna gek hebben gepest vanwege een verplichte ”gezondheidsverklaring”, die niet bij het CBR is aangekomen, omdat Post.nl tegenwoordig met uitgebeende flexcontracten werkt, zodat poststukken vaak niet eens aankomen.
    En ze hem dreigden met hem te zeggen dat hij zijn werk niet meer mocht doen. En hem zeiden dat ”u zulke belangrijke documenten aangetekend moet versturen.”

    Nee zeg.
    Het is veel beter om helemaal niks uit te vreten, mossel te worden, je kop zwart te schminken, want zieluuug en diskriemienasie, en je handje op te houden.
    Dan laten die bureauhengsten/merries je ten minste met rust.
    Als ik Jood was emigreerde, met mijn hele familie, naar Israel.

   3. Ingwaz

    Waarom zou er een eigen website geclaimed moeten worden? En waarom is het armoedig om dat niet te doen?

    Vragen vragen vragen…

   4. Taljaard

    O en hou dan ook even in de gaten dat mijn oudste zoon naar Afghanistan is uitgezonden en in de Chora vallei de kogels om zijn oren heeft horen suizen en een maat met een kapotgeschoten blaas van het slagveld heeft moeten dragen.
    Zijn uniform was na afloop op de rug doordrenkt met bloed en pis.
    Dank u wel, Nederlandse overheid!
    Dat is pas hete mosterd.
    En flink duur ook.
    Om dan in dit land als een stuk asociaal stront te worden behandeld en ik zelfs nog geld voor hem heb moeten voorschieten om te voorkomen dat die jongen als de eerste de beste boef ”in gijzeling” in de bajes terecht zou komen.
    DAT, mijn waarde @arie_jansz, is waar ik mijn mosterd vandaan heb gehaald,
    Loop toch naar de pomp, rooie luchtfietser

 12. V.K.

  -Omgekeerd slachtofferhulp zoals we van d66 gewend zijn.

  -Man wat maakt het nu uit dat ze in gevangenschap nog verder radicaliseren, zolang ze maar gevangen zitten, doen ze niemand kwaad.

 13. carthago

  In de bijbel is 66 het getal van het beest,vandaar dat d66 opkomt voor beesten.

  1. arie_jansz

   Nou….dan zou het toch echt D666 moeten zijn…

   1. carthago

    Dank je voor de correctie,maar met twee zessen komt pechtold c.s.ook al aardig ver richting beestachtig.

  2. Teun

   Het logo D’66 is m.i. afkomstig uit de vrijmetselarij. Misschien had de oprichter op het moment dat hij met de naam op de proppen kwam een slok teveel op. Of had een bevriende vrijmetselaar hem de naam voorgesteld. Dat kan bijna niet anders.
   De kleine letter d vermomd als hoofdletter en de kleine letter d op zijn beurt weer een vermomde want omgedraaide zes. 666 is bij moslim het heilige getal.
   Volgens een Palestijnse terrorist die christen is geworden, is 666 het getal van Allah en is de islam Het Beest, waarvan sprake is in de openbaring van Johannes.
   d66 is de partij die het meest sleutelt aan de joods-christelijke waarden in de samenleving.
   Voor euthanasie, abortus, cyborgs, prutsen met erfelijk materiaal en al het andere loslaten van normen en waarden, moet je bij hen zijn.
   Ik vind dat baasje van d66 een verschrikkelijk gladjakker en blaaskaak. Een nihilistische aap.

 14. halo1

  Ik heb het al vaker gezegd: D66 is voor NL een uiterst schadelijke partij.. die NL steeds dichter bij de anarchie brengt : criminaliteitsvertienvoudiging en schuld”sanering” gefaciliteerd, kostenexplosies, Eurofilisme, Islamofilisme..Eerlijk is eerlijk: hun standpunt t.a.v. levensbeeindiging vind ik wel prima .. maar verder : 1-5 voor de voordelen…

 15. kooitijger

  Mag het een ietsje meer zijn Carthago, 666…

  1. carthago

   No problem,maar 66 is ook al beestachtig genoeg.

 16. NemTudom

  Droppen boven ISIS zonder plu, zijn ze het snelst in het paradijs.

 17. rinus

  Overigens, vandaag een zeer interessant stuk in NRC van Peter van der Helm van Clingendael. Wilders heeft gelijk maar zal het nooit krijgen. Inzake de Islam. En dat er expres niet in wordt meegegaan omdat de linksliberalen het niet willen toegeven. Dat is naast deze prima column van Frank heel interessant leesvoer. Expres wegkijken is heel gevaarlijk.

 18. jonathan

  Van links moet je het niet hebben. Zeker D66 niet. Zulke betweters gevoed door hun narcisme,arrogantie(wij weten wat goed is)en de ongeloflijke naïeviteit. Ze denken dat als we ze minder straf geven dat ze niet meer boos zijn. Nou dat zijn ze toch wel want we zijn in hun ogen minderwaardig die moet worden vervolgd,vernederd en vermoord.Wereldwijd is de grootste groep die daar mee te maken hebben de Christenen door islamfascisten. Nota bene in vaak islamistische landen. Boos zijn ze altijd. Want zij willen de mensen wereldwijd de wrede sharia opleggen zodat zij de macht hebben. Daar gaat het hen om. Daar helpt een zachte aanpak niets tegen.Islamfastisten moet je net als bij psychopaten niet mee praten. Want dat helpt niet, maar een grens en structuur te geven door vooral een dam tegen hen op te werpen, tot hier en niet verder. Helaas kiezen zij dan voor geweld maar dan kunnen we meer met hun aanvangen doordat we ze weren.
  Met zachte straffen krijgen ze het arrogante idee nog meer wordt verheerlijkt en denken dat ze alles kunnen maken. De drempel tot extreem geweld is dan zo gelegd. Dat kun je voor zijn door zoals gezegd een dam tegen ze op te werpen.Doet hen twee keer nadenken of ze in actie te willen komen. Maatregelen nemen dus. Paspoortafnemen als zij gaan reizen en hoge straffen geven bij evt. terugkeer(indien dat mogelijk is)Dan zijn ze in ieder geval van de straat. D66 geeft hen een vrijbrief en creeërt een gevaarlijke samenleving voor islamterroristen.

 19. Willem

  D66 gaat uit van redelijkheid bij terroristen.

  Die geloven ook in de maakbaarheid van een EU. Alleen als het niet blijkt te werken, ik noem maar een referendum of een gekozen burgemeester, dan hoor je ze er niet meer over. Vertalend naar die idiote godsdienstfanaten zijn we tig aanslagen en een paar honderd doden in NL verder voordat ze het licht zien.

  Kijk in de Dikke Van Dale en bij de betekenis van ‘Wereldvreemd’, zie je ‘een D66’er’ als voorbeeld genoemd.

  1. Jasterke

   die houden we d’r in 😛

  2. carthago

   Pechtold is ook nog veilingmeester,dus de democratie verkopen aan bijvoorbeeld een sjeik als hoogste bieder is voor hem een fluitje van een eurocent.
   D66 loopt volgend jaar precies 50 jaar achter op de samenleving,jubileum!

 20. jansje2

  Precies wereldvreemd zijn D66’ers en naïef. En dan vooral ook nog doen alsof je de wijsheid in pacht hebt. De opmerking als we ze langer opsluiten worden ze alleen maar bozer, haha! Het is toch niet te geloven dat een gestudeerde volksvertegenwoordiger zo’n opmerking maakt, dan ben je behoorlijk het spoor bijster!

 21. ikwoudatiedereennadacht

  Vanmiddag bijna jankend gekeken naar de Auschwitz-herdenking.
  Zo verschrikkelijk mensonterend wat daar gebeurd is. Niet alleen Joodse slachtoffers natuurlijk, maar wel veel te veel Joodse (volkomen onschuldige!) slachtoffers.
  Mag ik de redactie van DDS vragen om alsjeblieft de komende 24 uur ( of graag nog langer) geen enkele antisemitische column en reacties toe te staan. Bij voorbaat dank !

 22. Joop Klepzijkert

  gaucheestmort
  27 januari 2015 at 16:51

  Je moet die figuren als arie zwans,jacobus,CJD geen antwoord geven, want dan hebben ze een reden om te schrijven.Pavlov gebruikte straffen en belonen. Goed gedrag belonen, slecht gedrag straffen. Hoe slechter het gedrag hoe harder je moet straffen.
  En alle politieke partijen zijn verrot in Nederland, de PVV is de minst slechtste partij.
  Nu ff geen soera, maar een spreekwoord: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 23. Gil de Vlaming

  In heel Europa dit uitschot hun paspoort ontnemen en elke bijstand ontzeggen. Zo snel mogelijk terugsturen naar hun zandbak.

 24. Thomasson

  Bibi van Ginkel is typerend voor haar partij. D66 is de PARTIJ VAN DE KRUIPERS, de partij VAN DE KONTLIKKERS en kleine miezerige verradertjes. Het is de partij die toejuicht de voortschredende dictatoriale neigingen van de EU. Het is een partij die wordt geleid door onbetrouwbare opportunisten met dubbele agenda. Het is een partij waar een van haar boegbeelden, Alexander Rinooy Kan heeft gezegd dat de Nederlanders te verwend zijn en hechten te veel waarde aan hun vrijheid. Hij vergeleek ze met de arbeidsslaven in de fabrieken van China. Hij vindt tevens dat wij moeten offers maken voor de Euro http://www.bnr.nl/nieuws/257415-1206/rinnooy-kan-offers-brengen-voor-euro Het is een partij die graag de taak van lijm heeft om coalities te lijmen. Reden: haar toppers krijgen na hun politieke loopbaan bij de TK, gelegenheid om topfuncties bij alle mogelijke instellingen en raad van besturen. Ze worden in no time miljonairs. Dus in dit licht en zo’n achtergrond is het niet vreemd dat Expert Bibi meent dat Syrië Jihadisten moeten met zijde handschoenen worden behandelt. Moslims …en vooral OPEC Sjeiks …betalen prima. Waarom kansen kapot maken voor een verkeerd uitspraak?

 25. Likoednl

  Het is ook veel goedkoper, dan hen 7 x 24 uur buiten de gevangenis in de gaten te moeten houden.

 26. jackholland

  Er is maar 1 oplossing! Terugkerende Jihadisten het land uit schoppen paspoort afpakken nooit en nooit meer terug.
  Een jihadist die zijn ideologie volgt, maakt zich schuldig aan staatsondermijnend gedrag niet meer en niet minder.

  Jihadisten moet niets in de weg worden gelegd om het land te verlaten. op voorwaarde nimmer retour.

  Er is nu een beetje een landelijke gedachte /idee om vooral nu over te gaan tot verbroedering, sociaal tov elkaar, tolerant.

  Ik sta daar 100 % achter .Het is alleen niet mogelijk met moslims.
  Een moslim wordt geacht islam allah mohammed als de hoogste soevereiniteit te aanvaarden.
  Deze soevereiniteit overstijgt iedere andere wet.

  Dit brengt de moslim in een positie waarbij hij niet kan/mag verbroederen, sociaal zijn, tolerant tov andersdenkenden.

  De moslim die dit wenst bedoelt met tolerantie dat de andersdenkende tolerant moet staan tov de intolerantie
  van de moslim.

  Hoe kan een moslim verbroederen met christenen en joden terwijl hem via meerdere soera s in de koran (hoogste soevereiniteit voor moslim)wordt opgedragen geen vrienden te worden met joden en moslims ?

  Hoe kan een moslim sociaal zijn tov christenen en joden als de Islam(hoogste soevereiniteit) als ideaalsituatie voorschrijft een wereld 100 % islamitisch
  kalifaat waarbij joden en christenen getolereerd worden met een dhimmistatus (2e rangsburgers met minder rechten en ondergeschikt aan moslims )

  Waarom geeft niemand deze antwoorden aan moslims
  in praatprogramma s?

  Vraag een moslim die beweert tolerant te zijn, verbroedering wenst met andersdenkenden, of hij afstand wil doen /afkeuring wil geven aan bepaalde regels opdrachten wetten van de koran .

  Dat kan /wil/mag hij niet want dit is voor hem de hoogste soevereiniteit.

 27. Ni28

  Jihadisten zijn net zo dodelijk als politieke correctheid die ze in stand houdt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.