Haatimam Fawaz Jneid: moslims mogen niet sympathiseren met Charlie Hebdo

Geen categoriejan 15 2015, 8:00
Geen moslim mag medeleven tonen met de slachtoffers van "het moeder der viezigheden tijdschrift" Charlie Hebdo.
Daar is 'ie weer: de Haagse haatimam Fawaz Jneid. We konden er de klok op gelijk zetten dat de fundamentalistische imam iets belachelijks zou zeggen en schrijven over de terreuraanslagen op Charlie Hebdo. Op Facebook schrijft hij dat moslims zich geen seconde mogen inzetten voor de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid als cartoonisten en journalisten zijn profeet Mohammed beledigen.
Ik citeer:

Het standpunt van de moslims is, dat het niet toegestaan is om journalisten in Europa en het westen te vermoorden die de beste der schepselen, de Profeet Mohammed -Vrede Zij Met Hem-, belachelijk maken. Dit komt doordat de Islamitische wet dit verbied en doordat hier grote gevaren (voor moslims) het gevolg van kunnen zijn.

Dit houdt echter niet in, dat het toegestaan is voor een moslim om zich in te zetten voor cartoonisten, journalisten of wie dan ook en voor hen te strijden om de Islam belachelijk te maken. Net als het doen van uitspraken of verrichten van daden vanuit solidariteit samen met de bespotters van de Islam of de Profeten. Allah (de Verhevene) heeft het namelijk verboden voor een moslim om zich te bevinden of deel te nemen aan een zitting of bijeenkomst van ongeloof waarin Zijn religie wordt bespot.

Het is nog een wonder dat hij vindt dat het voor moslims verboden is om journalisten in Europa en het Westen te vermoorden, maar verder is dit radicale nonsens van een fundamentalist die geen seconde begrip heeft voor westerse waarden als de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat niet één moslim mag sympathiseren met Charlie Hebdo. Niet één moslim mag meelopen met demonstraties voor de slachtoffers van Charlie Hebdo. Niet één moslim mag 'je suis Charlie' zeggen.
In een andere Facebook-post vervloekt de haatimam iedereen die bij "het moeder der viezigheden tijdschrift" Charlie Hebdo werkt én iedereen die die medewerkers niet vervloekt (dat zijn er nogal een hoop, dus hij zal de rest van zijn leven wel bezig zijn met het vervloeken van mensen):

Hierbij richt ik mijn woord aan alle medewerkers die werkzaam zijn in het moeder der viezigheden tijdschrift Charlie Ebdo:

Wij vervloeken jullie en vervloeken wie jullie niet vervloeken.

Om af te sluiten met de woorden van een Arabische dichter aan de medewerkers van Charlie Ebdo en wie hun steunt:

Ik schaam mij niet om jullie ware aard te laten zien ... namelijk dat een varkensstal reiner is dan de meest reine persoon onder jullie

Geschreven door iemand die houdt van de boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem),

Deze man, die een niet weg te wuiven invloed heeft op de Nederlandse moslimgemeenschap, is in de ogen van de seculiere westerling helemaal van het padje af. Knettergek. Idioot. Etc. Dat is nou precies het probleem. Deze haatimam is helemaal niet van het padje af; hij vertelt juist wat talloze radicale moslims geloven. Deze Facebook-posts leggen bloot wat veel wegkijkers niet willen geloven: dat de radicale islam een verschrikkelijke vorm van islam is die we in Nederland niet zouden moeten willen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten