De vrijheid wint altijd: 9 miljoen euro voor Charlie Hebdo

Een hele dikker vinger naar de radicale moslims.

De vrijheid van meningsuiting is here to stay, hoeveel radicale moslims er ook alles voor over hebben om een einde aan die westerse vrijheid te maken. Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo heeft met het nieuwe nummer na de terreuraanslag op de redactie genoeg geld verdiend en gekregen aan donaties om voorlopig niet bang te zijn voor een faillissement (waar de redactie vlak voor de aanslag nog bang voor was).

Het gaat om miljoenen euro’s:

De krant Le Parisien heeft berekend dat het weekblad circa 9 miljoen euro binnenkrijgt aan donaties en met de opbrengst van de woensdag verschenen editie, waarvan de oplage stapsgewijs is verhoogd naar vijf miljoen exemplaren.

Overal is de nieuwe Charlie Hebdo met op de cover de islamitische profeet Mohammed die een bord omhoog houdt met de tekst ‘je suis Charlie’ uitverkocht. Dat zullen ze op een zekere school in Heemskerk wel weer niet oké vinden. In de rest van het blad staan geen andere cartoons van Mohammed, maar wel cartoons van moslimextremisten.

Kortom, de redactie van gaat ook zonder de acht vermoorde medewerkers – inclusief de hoofdredacteur – door waar het mee bezig was, zonder enige vorm van zelfcensuur. Waarvoor hulde. Dat het blad, dat normaal een oplage van 40.000 stuks heeft, he-le-maal is uitverkocht (onder andere dankzij Air France, die 20.000 exemplaren heeft gekocht om uit te kunnen delen aan klanten), is geweldig nieuws.

Het bewijst dat de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid het altijd winnen van de barbarij van moslimterroristen. Voor wie Charlie Hebdo ook wil steunen: probeer deze week snel nog een exemplaar van het satirische weekblad te bemachtigen. Er zijn een paar winkels in Nederland die het blad verkopen. Wij laten ons nooit onderdrukken door de aanhangers van de radicale islam. Nooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Rick Naert

  Niet te vroeg victorie kraaien aub. In een 20-tal winkels in het Brusselse en Luikse werden dreigbrieven, die aanslagen in het vooruitzicht stellen, afgeleverd als Charlie Hebdo er nog verkocht wordt donderdag. Om logistische redenen is dit is één dag later dan in Frankrijk. En dat zijn geen loze bedreigingen.

  1. -Harry

   Inderdaad , en dan zijn er nog koekenbakkers ( zoals verderop ) die bang zijn dat die criminele moordenaarsbende beledigd wordt !?!
   Hoe bang en defaitistisch kan iemand zijn ?

   Ik kan me niet in die gedachtenwereld verplaatsen .
   Wat bezielt zo iemand ?
   Keihard optreden is de enige remedie !
   Lafheid heeft nog nooit voordeel gebracht , behalve voor de laffe zelf .

 2. Kuifje

  Erdogan is weer bezig mensen het zwijgen op te leggen.

  “Twitter and Facebook as well as many other websites face closure after anonymous accounts published new revelations about a case involving illegal arms shipments by Turkish spy agency to opposition groups in Syria, including al-Qaeda.”

  http://www.todayszaman.com/national_govt-tries-to-hush-up-leaks-about-arms-shipment-to-syria-with-internet-ban_369820.html

 3. Maaike

  Frank, die 9 miljoen zijn die 17 levens echt niet waard.

 4. Beukman

  Frank Verhoef schrijft:

  “Een hele dikker vinger naar de radicale moslims.”

  Het is in deze geglobaliseerde wereld vooral een hele dikke middelvinger naar *alle* moslims. Het beledigen van de profeet is in de islam immers meer dan een dingetje.
  Als de bedoeling achter het recht op een vrije mening is om anderen te beledigen, kan het wat mij betreft door de plee.
  Een heleboel gematigde mensen, waaronder ondergetekende, hebben er helemaal geen behoefte aan om anderen te beledigen als doel op zich. Het moge echter duidelijk zijn dat als straks een handjevol ex-Syrië-gangers o.i.d. een paar aanslagen pleegt, onder de slachtoffers tal van juist deze gematigde mensen zullen zijn, mensen met de ouderwetse opvatting dat er een verantwoordelijkheid vast zit aan het uitoefenen van het recht op een vrije meningsuiting. Met hun levens wordt dus gespeeld, omdat een handjevol mensen een aardig speeltje heeft gevonden in het kwetsen als doel op zich. Gewoon, omdat het kan.

  Een wijs man sprak eeuwen geleden de woorden: “Een onrechtvaardige vrede valt te verkiezen boven een gerechtvaardigde oorlog.” Daar wil ik me graag bij aansluiten.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Nou hop op de knieën dan maar hè, En vergeet niet luidkeels de Marseillaise aan te heffen.

   Pff en dan Erasmus aanhalen die om het vege lijf al was vertrokken naar Bazel.
   Heel wijs.

 5. mijn-idee

  Gelul.
  Een docent die een cartoon had opgehangen is zwaar op zijn vingers getikt…

  Geemotioneerde moslimleerlingen kon het niet velen, en de poster is verwijderd
  De docent moest ( zover ik heb meegekregen ) de klassen rond om zijn excuus aan te bieden

  De radicale moslims worden misschien meer gescand, maar de “normale” moslims hebben de macht al in handen, en daar worden we nog meer de dupe van dan van een aanslag…………

  Aanpassen, inleveren, en bek dicht tot heel het land er bij neervalt……….onder het Islam-juk.

  Mag ik er voor die tijd dood bij neervallen………

 6. Frits B

  @Beukman: Wie wil mag zich beledigd voelen door wat dan ook. Dat recht heeft iedereen. Maar het betekent niet dat anderen met geweld het zwijgen opgelegd mag worden omdat een zekere uiting de subjectief beledigde niet aanstaat. Daar ligt de grens, en die grens wordt met name van moslimzijde bijzonder graag overschreden. Toegeven aan zulk geweld is daarom verkeerd. Men zal in die denkwereld toch moeten leren dat anderen andere opvattingen hebben en dat die net zo goed uitgesproken mogen worden als de islamitische verkondigingen.
  Iets anders is uiteraard dat je best wat rekening met de mogelijke gevoelens van anderen mag houden. Dat valt onder goede manieren en heeft niets met de vrijheid van meningsuiting te maken. Die komt pas in gevaar als een beledigde partij begint te schieten en te steken.

 7. Willie.F

  Voorlopig is het dikke vinger van de Islam richting de Nederlandse bevolking(politiek) die elkaar de tent uit vechten.De Moslims lachen zich een deuk in ons land,ze hoeven zelf niets meer te doen. Over een dom volk gesproken.

 8. Beukman

  @Frits 22.48

  Wat er mag en wat er niet mag weet ik, Frits. Maar kun je me uitleggen wie er eigenlijk iets mee opschiet om op wereldschaal een “profeet” te beledigen die nogal veel betekent voor een grote groep aardbewoners? Of bedoel je dat die vrijheid een doel op zich is? Of bedoel je dat het doel van beledigen is dat de beledigde leert dat ie er maar tegen moet kunnen? Ik zou dat aanmatigend, arrogant en belerend vinden.

  “Rekening met de mogelijke gevoelens van anderen”, zoals je wmb terecht nuanceert, valt indirect wel degelijk onder het recht op een vrije meningsuiting. Het suggereert heel voorzichtig dat je er ook op een verantwoordelijke manier mee om kunt gaan.

 9. Frits B

  @Beukman
  Wat mij aan het gekwetst zijn van en zekere bevolkingsgroep stoort is vooral dat het zo eenzijdig is. Op de website van de NRC stond dezer dagen een stukje (ik kan het nu niet meer zo snel terugvinden) over studenten aan de Engelse universiteit van Reading die voor een of ander project een ananas neergezet hadden met het naamkaartje Mohammed. Die ananas moest verwijderd worden wegens belediging van de profeet, hoewel de studenten aanvoerden dat hij niet meer weergaf dan een bevolkingsgroep (neren werden door andere vegetatie voorgesteld) en dat Mohammed nu eenmaal de verreweg meest voorkomende naam in die groep is, en vast niet alle Mohammeds lijken op de profeet van wie immers geen portret overgeleverd is (al schijnt er goed verstopt in een bibliotheek in Iran wel degelijk een oud geschrift te zijn waarop Mohammed afgebeeld is – maar dat mag niet getoond worden). Ik accepteer dat belediging van de Profeet iets is wat men niet zou behoren te vermijden, maar de tenen zijn in dit opzicht als dat zo uitkomt bijzonder lang en de reactie buitensporig gewelddadig. Zie ook de kwestie op de school in Heemskerk waar aankomende Nederlandse pubers hun profeet beledigd achtten. Respect moet van twee kanten komen, en dat is doorgaans niet het geval – zoals alle kankerjoden kunnen bevestigen.

  1. Jacobus

   Voor mensen die een appeltje met moslims hebben te schillen, en daar zijn er nogal wat van op dit blog, staat de vrijheid van meningsuiting vooral in functie van de mogelijkheden om moslims zoveel mogelijk te kwetsen en te beledigen. Dat laat het recht om dat te doen onverlet maar het is in mijn opinie wel misbruik van het recht op vrije meningsuiting. Het is bovendien opmerkelijk dat degenen die dit hier op soms op gênante wijze doen vaak tegelijkertijd moslims willen beletten van dat recht gebruik te maken.

   1. lanex

    Het recht wat moslims gebruiken is geweld, wat zegt u daar dan op?
    Vrijheid van meningsuiting wordt graag door moslims bepaald, en daar heeft en zouden de vrije westerse burgers lak aan moeten hebben, ik althans wel.
    Charlie Hebdo mag alles en iedereen beledigen, het is voor de minder begaafden om boos te worden zullen we maar zeggen!

  2. Beukman

   Ik onderschrijf je reactie volledig – de teentjes zijn inderdaad aan de lange kant. Zelf probeer ik sowieso geen grappen te maken over iemands geloof, maar soms zeg of doe je wel eens iets in je onschuld zonder dat je er erg in hebt.

   Het ananasverhaal heb ik gevonden:
   http://www.nrc.nl/prinsananas/2015/01/12/de-haatananas/
   Het is een interessante botsing van waarden. Ja, het mot kenne, vind ik ook. Van de andere kant was er waarschijnlijk een vruchtbaardere discussie ontstaan zonder die ananas.

   1. lanex

    Het is zo onvoorstelbaar belachelijk en absurd waarom die lui zo makkelijk beledigd zijn dat ik ze verdenk van half comateus te zijn, volle verstand is hier ver te zoeken.
    Het laat ook zien hoe het dictaat van de religie werkt.

 10. Frits B

  @Beukman
  Ik zie bij nalezing van mijn reactie hierboven dat in de zin “Ik accepteer dat belediging … iets is wat men niet zou behoren te vermijden” het woord “niet” is blijven staan toen ik de zin aanpaste. Het “niet” moet dus weg.

 11. Ploppel

  “De vrijheid van meningsuiting is here to stay…”

  Voor zolang het duurt. Probeer één moslim te vinden die Sharia law verwerpt, en je weet meteen dat de ‘oorlog’ verloren is. Kwestie van tijd en numerieke logica.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.