Guardian zet waarschuwing boven nieuwe cover Charlie Hebdo

Geen categoriejan 13 2015, 8:03
Warning: this article contains the image of the magazine cover, which some may find offensive.
Blijkbaar is de Guardian zo vreselijk politiekcorrect dat ze fundamentalistische moslims nu al waarschuwen als ze een cartoon van Mohammed plaatsen. Het is ongelooflijk, maar dit staat écht boven een artikel over de nieuwe cover van Charlie Hebdo:
Screen Shot 2015-01-13 at 08.45.47
"Waarschuwing: dit artikel bevat een afbeelding van de voorpagina van het magazine, welke sommige lezers beledigend kunnen vinden." Vervolgens wordt uitgelegd dat de "beledigende" cartoon waarvoor vooraf een waarschuwing wordt afgegeven een tekening is van Mohammed, de islamitische profeet.
Ik houd niet van termen als "dhimmitude" (vooral omdat die term te pas en te onpas gebruikt wordt), maar ik weet niet hoe ik dit soort wangedrag anders moet noemen. Serieus, we gaan nu al zo ver dat we content warnings afgeven omdat fundamentalistische moslims zich mogelijk 'beledigd' voelen?
What's next? Waarschuwingen boven lingerie-advertenties? Daar kunnen fundies ook niet tegen namelijk. Of alleen boven artikelen waarin de islam wordt bekritiseerd (maar dan zonder behulp van een cartoon)? En waarschuwt de Guardian katholieken voortaan ook als een artikel kritisch is over de paus? En worden protestanten gewaarschuwd als er een cartoon of schilderij van Jezus wordt getoond? Katholieken vinden het immers prima om Jezus af te beelden, protestanten niet.
Natuurlijk niet. De reden? De Guardian is bang voor moslimextremisten óf geeft alleen om hun gevoelens (omdat ze een zielige, beklagenswaardige minderheid zijn).
Omdat wij niet bang zijn om materiaal te plaatsen dat "aanstootgevend" kan zijn voor moslimradicalen hier de cover van de nieuwe Charlie Hebdo: het is een cartoon van een huilende profeet Mohammed die een bord ophoudt met daarop "Je suis Charlie." Boven de profeet staat: "Alles is vergeven."
charlie hebdo cover
Een mooiere cover is nauwelijks denkbaar. Deze cartoon is gemaakt door Luz, de cartoonist die de aanslag overleefde omdat hij te laat op het werk verscheen.
Terug naar het artikel in de Guardian: triester wordt het niet. Zoals @Lamyae twittert:
Bizar is te zacht uitgedrukt. Dit is onwerkelijk en schokkend. Nog even en we kunnen verklaren dat radicale moslims deze strijd officieel gewonnen hebben. Niet omdat ze sterker zijn dan wij, maar omdat wij continu een stap terug doen voor ze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten