Kamer debatteert dinsdag over gruwelaanslagen Parijs

Geen categoriejan 12 2015, 21:00
Durft de Tweede Kamer met échte oplossingen te komen?
Dinsdagavond gaat de Tweede Kamer met premier Mark Rutte en in ieder geval vicepremier Lodewijk Asscher en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) debatteren over de aanslagen in Parijs en wat Nederland kan en moet doen tegen de dreiging van jihadistisch terrorisme. Of Ivo Opstelten (Veiligheid) erbij is, is nog onzeker, omdat hij dan ook in de Eerste Kamer moet zijn om zijn begroting te verdedigen. Hoe dan ook, het wordt een heel, heel belangrijk debat.
Het debat is aangevraagd door Joram van Klaveren van VNL. Van Klaveren wil dat het kabinet tientallen miljoenen euro's extra investeert in de geheime diensten en de politie, om polderjihadi's beter in de gaten te kunnen houden. Dat is hard nodig. Als het waar is dat er niks klopt van het officiële aantal van 180 polderjihadi's en dat het echte aantal minstens twee keer zo hoog ligt, dan kan de AIVD ze nooit allemaal in de gaten houden. Dan is het gewoon wachten tot er een ontploft op een treinstation, bij het Binnenhof, of op een andere drukke plek.
Als het kabinet morgen geen harde maatregelen neemt tegen de oprukkende radicale islam, dan hebben zij bloed aan hun handen als het straks misgaat. Het kabinet moet een paar dingen doen: investeren in de geheime diensten om de jihadi's te kunnen monitoren, investeren in Defensie om een grotere rol te kunnen spelen in de strijd tegen de radicale islam en de immigratiestroom fors inperken zodat we niet nog meer problemen importeren. We hebben al genoeg problemen in Nederland.
Ik ben bang dat het kabinet niet over de brug komt. Het was dit kabinet dat fors wilde bezuinigen op de AIVD en het was dit kabinet dat nog meer bezuinigde op Defensie. Van Klaveren wil het extra geld voor de AIVD betalen van Ontwikkelingshulp. Nee, de PvdA geeft nog liever de radicale islam ruim baan dan dat er ook maar een cent wordt bezuinigd op de linkse hobby van Diederik Samsom. Reken maar. Ik verwacht helemaal niks van het kabinet wat dat betreft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten