Immigranten: ‘Inburgeren? Doe dat lekker zelf!’

Slechts vijf procent van de nieuwe asielzoekers en gezinsherenigers heeft het inburgeringsexamen  succesvol afgerond.

Oh, oh, oh, wat zijn we in Nederland toch streng zeg. Ja, ja, asielzoekers en andersoortige immigranten komen er alleen maar in als ze zich aanpassen aan onze cultuur, een inburgeringscursus doen, Nederlands spreken, onze cultuur leren kennen, etc. enzo.

Toch?

Helaas valt dat een beetje tegen:

Het verplichte inburgeringsexamen voor immigranten lijkt uit te lopen op een complete mislukking. Van de tienduizend gezinsherenigers en asielzoekers hebben sinds 2013 maar liefst negenduizend het examen niet gemaakt…

Van de duizend immigranten die wel de moeite namen om de toets te maken, slaagden bovendien maar 574 mensen

Kortom, een magere 5 procent van de nieuwe asielzoekers heeft het papiertje in handen. De rest kan zich er niet druk om maken. Geef die uitkering en laat die ‘taal’ maar voor wat het is. Hopsa “did is mein bankreckenung nimmer.”

Sinds januari 2013 moeten immigranten de inburgeringscursus zelf regelen. Als ze dat niet doen – of er niet voor slagen – kunnen ze een boete krijgen. Leuk bedacht, maar helaas hebben nieuwe Nederlanders daar massaal lak aan. Hele volksmassa’s nemen de cursus niet, maar een klein deel doet dat wel en een nog kleinere deel slaagt er uiteindelijk voor.  De rest heeft belangrijkere dingen te doen (zoals ‘inburgeren’ door Boer Zoekt Vrouw te kijken, of zoiets? Of zullen ze de godganse dag naar hun eigen tv-kanalen kijken, die ze met de satelliet ongetwijfeld kunnen ontvangen?).

Het zal wel weer bijzonder racistisch van me zijn, maar op de één of andere manier vind ik deze gang van zaken totaal onacceptabel. En nee, ik ben niet van de school ‘grenzen dicht, niemand erin.’ Mensen die iets toevoegen aan onze maatschappij, gezinsgenoten en – jawel – echte politieke vluchtelingen zijn wat mij betreft welkom, mits ze zich aanpassen aan onze cultuur en de taal leren. Zij die dat weigeren moeten zonder pardon op het vliegtuig worden gezet; ga maar terug naar je eigen land, waar je misschien wél productief wilt zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

114 reacties

 1. halo1

  Het is nogal logisch.. ga zelf eens proberen Turks te leren b.v. :een verzameling onbegrijpelijke onherkenbare nooit te leren klanken..dat geldt dus ook voor die asielzoekers t.a.v. Nederlands.. die immigratie zo veel mogelijk beperken dus.. 100 per jaar is al meer dan genoeg…ook je taal=cultuur gaat (achteruit) naar het niveau van “ik-station-gaan”…!.

  1. Ronald Zomer

   Klopt.

   Waarom inburgeren: Nederlanders moeten zich maar aanpassen. Zij zijn zo gastvrij die lui op te nemen. Duh.

   En dat zag je ook bij theorie examen rijbewijs: alle importlingen kochten dit af bij een rijschool van ook een importling die de antwoorden had weten te stelen.

   Maar EUfielen&links Nederland slapen liever door, wegkijkers van de Weg Kijk Partij (WKP).

 2. Wachteres

  Ik denk dat de meeste partijen, D’66 voorop, het helemaal niet meer zo nodig vinden dat er ingeburgerd wordt.

  We zijn immers allemaal met elkaar al één groot Europees rijk?

  Weg met ons als Nederlanders, op naar, uiteindelijk, één wereldrijk.

  Wie zal het Nederlands dan nog belangrijk vinden?

  Het zal in de annalen komen als een dialect uit voorbije tijden, waar alleen bepaald geleerden nog onderzoek naar doen.

  Waarschijnlijk krijgt het Engels de overhand en komen het Spaans en het Frans op de tweede en/of derde plaats.

  We hebben toch niet anders gewild?

 3. lic

  Ik vind inburgeren helemaal niet nodig. Dat is het probleem ook nooit geweest. Het probleem is dat er te veel mensen binnenkomen die alleen maar geld kosten.

 4. Nekkie

  Meeste kans op succes = Nederlands leren. Doe het in iedergeval voor de toekomst van je kinderen.

 5. C.oitus

  Ik vind het allemaal wel goed, boeien gewoon betalen en je bek houden.

 6. Ni28

  Deze immigranten kwamen naar Nederland niet om een andere taal te leren maar om geld te ontvangen. Sommige komen maar even, zoals de Bulgaarse zigeuners, en ontvangen geld in eigen land. En daar hebben zij aan eigen taal genoeg.

 7. arie_jansz

  Inderdaad een aanfluiting.
  Dit zijn van die geweldige plannen die door een publiciteitsgevoelige VVD’er of CDA’er wordt ingebracht en met behulp van bv. D’66 op een meerderheid kan rekenen.

  Mooi klinkende plannen waarbij over de uitvoering nog nooit is nagedacht.

  Was deze wet niet het paradepaardje van Rita Verdonk?

  Een typisch voorbeeld van falend rechts beleid.

 8. Jacobus

  Integratie is een kwestie van tijd en een omgeving waarin immigranten als volwaardige medeburgers worden beschouwd. Om die reden integreren immigranten in een land als de V.S. sneller omdat immigranten niet worden gestigmatiseerd als vreemde vreemdelingen.

  Beleidsmaatregelen zoals inburgeringscursussen dragen relatief weinig bij in een omgeving waarin allochtonen zich niet welkom voelen. Dat ontneemt de lust tot integreren en blijft de oriëntatie op het land van herkomst in stand.

  Om die reden was Fortuyn en is Wilders een ramp voor het integratieproces.

  1. W.H.J. Reiss

   @Jacobus
   Hr. Wilders is het weer schuld !!! Ik denk dat de meeste van die hoerallochtonen Hr. Wilders nog nooit gezien noch gehoord hebben !!!
   Ga je aanmelden bij de allochtonenkrapuulpartij want ze kunnen echt nog enkele idealistische ‘gelovige’ klotskoppen gebruiken !!!

   1. JanvanEechoud

    Jij leert het ook nooit, Reis……, zucht…..

    Mvg

  2. zomaar

   Jacobus toch !!, hoe kom je aan die onzin?.

   als je elke allochtoon de plicht oplegt, te integreren en anders GEEN inkomsten uit uitkeringen !.

   moet je eens kijken hoe vlot dit gaan zal !.

   maar nee Nederland, (de diverse partijen en regeringen ), hebben het altijd nodig gevonden om in elk overheidsgebouw de papieren in diverse talen klaar te hebben liggen , zij hebben het altijd nodig gevonden om deze mensen voorzien van een tolk de weg te wijzen , waar en hoeveel (hoe lang) zij hier voor niks doen geld konden krijgen !!.

   als deze mensen maar niet de N-taal zouden gaan spreken , kregen zij als vanzelf geen werk , dus hun levenlang een uitkering .

   het integratieproces komt niet op gang als de autochtonen bevolking zich gaat , buigen en kronkelen naar de autochtonen .

   iets wat wij door de overheid verplicht waren en zijn , wand kijk eens hoe slecht zij het in hun oude samenleving hadden !.

   nu nog iets er zitten verschillen tussen hen die willen en die niet willen , als je christen pakt uit het midden-oosten , die integreren beter dan de mohammedanen.

   die vanuit hun geloof zich boven de ongelovigen gesteld voelen .

   zo jou weer wat geleerd !!

   1. zomaar

    deze zin moet zijn “het integratieproces komt niet op gang als de autochtonen bevolking zich gaat , buigen en kronkelen naar de allochtonen !!!!.

    1. Jacobus

     Je stelt hier een andere vraag, namelijk welk integratiebeleid werkt of niet. Ik ben het met je eens dat pamperen niet werkt, eigenlijk denk dat geen enkel beleid echt werkt. Het enig dat werkt is tijd en het behandelen van allochtonen als gewone, geaccepteerde medeburgers.

     1. janszm

      Het enige wat werkt is de asielzoeker aan zijn lot overlaten. Geen hulp is de beste hulp. Geen mens wil dood en zal moeten overleven op de manier die hem het beste uitkomt. In de USA wordt men niet gepamperd, daarom zijn de asielzoekers wel succesvol. In NL eist de’asielzoeker en krijgt. Waarom zou je jezelf uitsloven in cursussen waaraan geen eisen gesteld worden?
      Dank goedmens voor dit wurgende inzicht.

  3. Ronald Zomer

   Trol Jacobus is zo vermakelijk: ik denk dat hij PVV’er is, die zo rechtse mensen nog rechtser maakt. Door zijn volstrekt idiote redeneringen…

   Dat Wilders de schuld is van met mislukte multi culti experiment. Het moet niet mooier worden… ook voordat Fortuyn iets durfde te zeggen keek ik neer op mensen die hun vaderland verlaten, omwille van een paar centen! Zoiets heet lafbekken, net zoals de vluchtelingen die nu onze huurhuizen gaan inpikken.

   Hihi, die was wel erg doorzichtig. Maar hij heeft er weer voor gezorgd dat ik nog meer pro PVV ben en nog meer schijt op de WKP (Weg Kijk Partij).

   De WKP is straks de reactie op de groei van de PVV. Zodat alle andere partijen, die eigenlijk hetzelfde zijn in één CDA achtig broedsel gaan klonteren. In dat broedsel zitten : EUfielen (VVD, D66) en wensdenkers (PVDA, Groenlinks) en omdat CDA altijd al een broedsel was ook die partij.

   1. Jacobus

    Er was nooit sprake van een multiculti-experiment. Er was sprake van een grote instroom van goedkope arbeidskrachten uit het buitenland die ons plaatste voor een omvangrijke integratieproblematiek. Een beleidsprobleem dus, niet een bewust ondernomen experiment.

 9. AlexanderArts

  Inburgeren is al een halte te ver. Het zou fijn zijn als ze in hun eigen regio gehuisvest kunnen worden. Turkije heeft volgens mij nog ruimte zat. Kunnen ze meteen met de gordijnen dicht een glaasje bier met Michael gaan drinken.

 10. Frits B

  Ik zou de VS niet willen noemen als een land waarin immigranten niet worden gestigmatiseerd als vreemde vreemdelingen. Er wonen daar miljoenen illegalen onder de radar, en ook zonder uitkering. Echt welkom zijn ze in veel gevallen ook niet. Willen ze iets bereiken, dan zullen ze de taal moeten leren, of in zodanige aantallen binnenkomen dat hun taal naast de landstaal gangbaar wordt; zie het Spaans in de zuidelijke staten.
  Ik begrijp overigens die boete niet. Als er al een financiële sanctie gewenst is, kun je toch veel beter het vertrekken van een uitkering koppelen aan een proeve van bekwaamheid in het Nederlands?
  En wat dat onbegrijpelijke Turks betreft, ik vermoed zo dat Michael zich daar best mee kan redden. Hij woont daar en heeft Turkse schoonfamilie. Dan leer je wel. Integratie …

  1. Frits B

   Vertrekken = verstrekken. Mijn toetsenbord wordt oud.

  2. Kuifje

   De VS is een immigranten land en immigranten zijn welkom in de VS.

   Dan praten we over immigranten die de legale weg bewandelen en sterk gemotiveerd zijn om te integreren in de Amerikaanse samenleving en niet over de miljoenen illegalen die op een niet-legale weg de VS proberen binnen te komen en voor allerlei problemen zorgen.

   De miljoenen illegalen (op dit moment geschat 22 miljoen) kan de VS onmogelijk legaliseren. Dat kan het systeem niet aan. Deze mensen zorgen ook voor enorme overlast.

   Nogmaals je moet een onderscheid maken tussen legale immigranten die welkom zijn in de VS en graag willen integreren en de massa illegalen die op een niet-legale weg de VS willen binnenkomen en voor allerlei problemen zorgen.

  3. Jacobus

   Je hebt gelijk met je waarneming dat in de V.S. grote immigrantengroepen rechteloos onder de radar leven en worden uitgebuit en gediscrimineerd. De reden daarvoor is echter Is echter niet vreemdelingenhaat of racisme, het vloeit voort uit hun rechtspositie.

 11. V.K.

  -Turkse immigranten zijn vrijgesteld van inburgering, niet dat ik dit deze Turken kwalijk neem, maar wel de regerende Nederlandse elite welke er blijkbaar geen brood inziet om de belangen van de autochtone Nederlander te behartigen.

 12. Kuifje

  Verreweg de meeste immigranten zijn niet geïnteresseerd in “inburgering” en de grondbeginselen van onze samenleving.

  Ze zijn vooral geïnteresseerd in al het “gratis” wat hier te krijgen is in Nederland. Dat is voor de meeste de reden om naar Nederland te komen.

  1. Jacobus

   Ze zullen geïnteresseerd zijn als de Nederlandse samenleving voor hen de moeite waard is om in te integreren. Voor een groot deel van de immigranten is dat het geval maar voor een deel ook niet. De oorzaak ligt in de vijandigheid jegens immigranten die in Nederland sedert Fortuyn is opgefokt.

 13. VVM

  Dan flikkeren die immigranten toch weer lekker op als het hen niet bevalt, een verrijking voor dit land zijn zij niet, dat volk kost de staat zo’n kleine tien miljard per jaar, gewoon opzouten dus naar de ellende waaruit je kwam als je niets over hebt voor een beter leven.

 14. ikwoudatiedereennadacht

  Hele goede reactie van VVM op het gezwam van jacobus

  1. Jacobus

   Misschien wordt het tijd dat jij eens gaat nadenken.

 15. ikwoudatiedereennadacht

  De meerderheid wil niet integreren en zal ook nooit of te nimmer integreren zolang ze zonder voorwaarden gratis geld en spontaan en royaal meer hulp van de overheid krijgen dat de autochtonen ooit hebben gekregen.

  1. Jacobus

   De meerderheid is al geïntegreerd en houdt zich keurig aan de Nederlandse wet. Meer mag en kan je niet eisen.

   Een minderheid integreert vertraagd of radicaliseert onder druk van een moslimvijandig klimaat.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Wel geheel toevallig dat het over de hele aardbol heen hetzelfde verhaal is bij exact dezelfde groep mensen.

    1. JanvanEechoud

     Zit je nou hardop in jezelf te kletsen, Toeststeen?

     1. toetssteen

      @Jan van Eechoud
      Blijkbaar. De waarheid zal wel te onaangenaam zijn.

 16. Joop Klepzijkert

  De meerderheid die hier komt is bezig met het kalifaat. Ze mogen van hun geloof (lees ideologie) zich niet eens aanpassen of vrienden met niet moslims worden.
  Ze willen de sharia (want dat moet van hun geloof) dus is er geen plaats voor democratie.
  Het is allemaal heel simpel, je moet er alleen de koran en de Hadith voor bestuderen.

  Bestrijdt diegenen… die… noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.” (Soera 9:29)

 17. Ego non solus

  @Jacobus

  In een ander artikel gaf jij aan dat degeen die beweringen doet met bewijzen daarvan moet komen. Zeker als ze niet passen in jouw beeld of straatje dan pats, ontkracht je een ander zonder argumenten.

  Jij hebt op DDS veel bijdragen, veel prikkelende uitingen, maar zelden met ondersteunend bewijs. Jouw opmerkingen dat je met bewijzen moet komen geldt alleen een ander?

  1. Jacobus

   Welk ondersteunend bewijs wordt voor welke stelling begeerd?

 18. W.H.J. Reiss

  Een rechtgeaarde autochtone slimme Nederlander is bezig met ‘uitburgeren’ ! Naar een mooi land zoals Australië, Zwitserland of naar het verre Thailand. Een fatsoenlijke Nederlander zorgt dat hij over 10/20 jaar uit deze ‘krapuulzone’ weg is !!!

  1. grobaatje

   @ Reiss. Jij snapt het.

  2. arie_jansz

   Haha Reiss, ouwe viespeuk!
   Thailand zei je?

   1. toetssteen

    @Arie_Jansz
    Waarom zegt u dit? Wel wijzen naar wat anderen zeggen, maar u schopt eens fijn onder de gordel.

 19. Pimsch

  Stelling:
  Immigranten willen niet werken, maar uitkering.
  Immigranten komen voor betere zorg.
  Immigranten mogen niet werken voor ongelovigen.
  Immigranten hoeven niet te werken anders dreigementen.
  Vrouwelijke immigranten mogen niet werken.
  Immigranten willen willen terrein winnen.
  Immigranten houden niet van ons en onze cultuur.
  Immigranten willen lage straffen.
  Immigranten willen betere woningen.
  Ondanks kou, weinig zon, vreemde taal, vreemde wetten, sociale uitsluiting, verveling, democratie, cultuurshock, slecht imago, hoge vaste lasten, etc. TOCH hier blijven.
  Statistieken aub.

 20. arie_jansz

  Kleine inschatting dat de meerderheid hier nog maar een paar jaar geleden al hun politieke hoop in de schoot van Rita Verdonk hadden gelegd…

  Je zou dan toch iets meer krediet verwachten bij deze volstrekt nutteloze dom-rechtse maatregel.

 21. Rapunzel

  Deze mensen willen/kunnen/mogen helemaal niet inburgeren. Het beste voorbeeld daarvan waren wel de ouders van Nasrdin Char, die halve zool die een fokking gouden kalf gekregen had omdat hij moslim heeft.

  40! jaar in Nederland wonen en dan nog in middeleeuwse klederdracht in je eigen takkie-takkie taal toegesproken moeten worden door je zoon die nota-bene een Nederlandse Nederlands sprekende acteur in Nederlandse films is!

  Ze kunnen @#$%^&*()^&*( niet eens verstaan waar die knakker zijn geld mee verdient! Lekker betrokken! Blijf dan op zo’n gouden kalf uitreiking ook maar weg i.p.v. belangstelling te veinzen.

  Verder heb ik uit betrouwbare bron, namelijk van Harry zelf, dat hij een ban heeft hier.

  Zeker gemeld door De Dagelijkse Maaike, De Dagelijkse Jacobus en De Dagelijkse arie_jansz.

  Voorlopig dus weer niks te lachen hier, behalve dan dat dit keer dit illustere trio eens een anti-PVV/Wilders site aan het slopen is.

  1. JanvanEechoud

   “die halve zool die een fokking gouden kalf gekregen had omdat hij moslim heeft.”
   Das toch wel jumor, hoor! 🙂

   “Verder heb ik uit betrouwbare bron, namelijk van Harry zelf, dat hij een ban heeft hier.”

   Iemand enig idee… waaróm? Welke uitdrukkingen zijn er door Harry gebezigd die dit zouden rechtvaardigen?
   En daar bedoel ik mee niet voor de redacties van DDS, maar rechtvaardiging voor mij, om hier te blijven?

   Denk dat er met open vizier gedebatteerd moet worden en daar moeten “beledigingen” in voor kunnen komen zonder schunnige vergelijkingen en scheldwoorden.

   Hoewel ik “links” genoemd worden toch echt een schunnige opmerking vind! 😉 ….

   Maar, over harry? Misschien een data vaudtje?

   Mvg

 22. W.H.J. Reiss

  Dan wil ik ook een ban.
  Jacobus jij vuile gluiperige hoerenzoon !!
  Maaike vieze hoer dat je bent !!!

  1. Jacobus

   Je kunt ook gewoon ophouden met het plaatsen van bijdragen. Waarom moet je daar met een ban toe worden gedwongen?

   1. Maaike

    Hij wilde dat gewoon even zeggen Jacobus, laat hem nou.

  2. JanvanEechoud

   Reiss! Houdt nou je grote b…, mond een keer man!! Eikel!!
   Zulke scheldwoorden hoor ik normaliter bij de mensengroep waar jij een pesthekel aan hebt!!
   Nokken, Reiss! (aub….)

 23. Rapunzel

  W.H.J. Reiss,

  ik kan geen ban uitdelen maar heb u wel een mailtje gestuurd met mijn emailadres.

  U lijkt me namelijk wel een aanwinst voor mijn verzameling normale mensen met verstand.

  1. arie_jansz

   Ik zou haast denken dat je aan het ronselen bent.

  2. JanvanEechoud

   Rapunzel!!!

   Hoerenzoon!! ….??
   Een aanwinst?? Euh…..?

 24. Rapunzel

  LOL, wat geef ik er nou om wat jij haast denkt arie_jansz.
  Helemaal niks!

  Jij bent [x] ongeschikt

 25. Rapunzel

  Hee Jan,

  Harry zal wel een ban hebben omdat ze niet zo slim zijn bij de redactie van DDS.

  De Dagelijkse Jacobus/Maaike/arie-jansz hebben al meer sites gesloopt met hun onophoudelijke gezuig.

  Wel grappig dat ze nu van armoe een anti-PVV/Wilders vehikel aanpakken!

  Als De Dagelijkse Maaike dood is gaan ze misschien wel door naar De Joop!

  1. JanvanEechoud

   Kunnen we toch gewoon vrágen?

   Ik weet het…, het ging faliekant mis in het verleden……, maar dat geeft geen garantie, weet je wel?

   Moderators?
   Tegen welke zonde heeft “Harry” gezondigd zodat wij niet in dezelfde “valkuil” vallen?

   Mvg, Jan van Eechoud

  2. Maaike

   Harry heeft een ban omdat hij zich op zijn zachts gezegd niet fatsoenlijk gedroeg, tenminste dat denk ik.
   De DDS is de enige website waar ik reageer, lieve Rapunzel, en slopen, dat heeft meer met jouw gedachtespinsels te maken.
   Dit gezegd hebbende, hoop ik dat vanaf nu mogelijk is een goede discussie te voeren.
   Ik mis hier een ding: ik dacht immigranten die hier naar toe willen komen, bijvoorbeeld door een huwelijk in hun eigen land al een inburgerings- en taalcursus moeten doen. Dat is op eiegen kosten. Dan moet je hier weer een cursus doen, en dat moet je zelf regelen?? Voor sommige nederlanders is het al moeilijk om iets te regelen, laat staan voor iemand die de taal nog niet machtig is en het nederlandse systeem.

   1. V.K.

    -@Maaike,

    -Ik heb er ook even over nagedacht,
    -Nou, van mensen welke hier binnenkomen als vluchteling, kan je toch niet verwachten dat zij voor de vlucht nog even snel een cursus inburgeren in het land van herkomst doen.

    -Als het goed is dan wacht er al een ingeburgerde partner met een inkomen boven het minimum loon in Nederland op je, welke deze cursus in NL kan betalen. Maar ja, in de wonderlijke wereld van neef/nicht relaties en bruidsschatten wordt het uiteraard ook gewoon gevonden dat de belastingbetaler opdraait voor de broodnodige vervolgcursus..en ja, het staat jouw geloof in de weg wanneer je vrouw staatswege in een vreemd klaslokaaltje lessen moet gaan volgen.

    -Dat er van de 1000 mensen welke wel een vervolgcursus volgen , ongeveer de helft slaagt, kan er wel eens mee te maken hebben dat ongeveer de helft van deze mensen werk heeft gevonden en de studie op een lager pitje hebben gezet.

    1. Maaike

     Nee V.K., van vluchtelingen kun je niet verwachten dat ze een cursus inburgering volgen van te voren. Het moeilijke van vluchtelingen is om uit te vinden of ze wel vluchteling zijn, je kunt meestal geen papieren op vragen in het desbetreffende land, en dus moet je dan uitgaan van het verhaal dat de vluchteling zelf verteld. Neem daarbij dat een autoriteit (politie/mensen in functie) anders zijn in landen van herkomst dan hier. Daar werkt de politie tegen je, en is vaak door en door corrupt. En als iemand hier niet kan blijven, neemt het land van herkomst ze vaak ook niet meer terug. Of ze willen niet terug, omdat van hen wordt verwacht door de achtergebleven familie dat ze geld meenemen. En dan zijn het uiteindelijk ook nog allemaal mensen, met allemaal een ellendig verhaal. Het is ontzettend moeilijk, asielzaken.
     En dan heb je ook nog de huwelijksmigratie. Dat kost veel geld, veel geduld en veel tijd om je partner over te laten komen. Wel goed, denk ik ,dat de eisen zijn aangescherpt. Je moet wel een aantal minimale vaardigheden hebben om je in dit land te kunnen redden, maar blijkbaar verlopen de cursussen dus nog niet optimaal begrijp ik uit dit artikel.

    2. Maaike

     Dat is trouwens ook een interessant discussiepunt. Stel je inderdaad voor dat een man zijn vrouw over laat komen naar Nederland, maar zij mag van die man geen cursus volgen omdat er ook mannen aan die cursus deelnemen. Gewoon dwingen of aanpassen?

 26. JanvanEechoud

  Wat is hier aan de hand?
  Is iedereen gek geworden?

  Gaan de vóórstanders van intolerantie tegen intolerantie elkaar nu het leven zuur maken en het schaamrood naar de kaken jagen??

  Rapunzel? Reiss? Wie nog meer? Alsjeblieft!!?!

  Ik doe geen beroep op enkelen die ik volledig, met veel genoegen, negeer…. en ik hoop dat jullie dat ook kunnen zodat je niet meer het bloed onder je nagels vandaan laat treiteren en vervalt in echte tokkie taal die ik niet verwacht van doorsnee PVVers!

  Mvg, Jan van Eechoud

 27. Rapunzel

  Beste Jan, ik ben niet gek geworden, al ben ik niet vies van een potje creatief schelden. Maar ik heb wel iets beters te doen dan hier rondhangen met Jacoboïden.

  Ik ken ook leuke mensen waaronder jij.
  Toch niet gek dat je daar liever mee optrekt?

  1. JanvanEechoud

   Ok, ok, Rapunzel, ik houd ook van grappen en grollen en cynisme.

   Maar waarom laat Reiss, bijvoorbeeld, zich zo gáán??

   Ik hoor zulke taal als “hoerenzoon” en “hoer” juist bij het gespuis wat ik mijn land uit zou willen hebben!

   Kan me ook niet voorstellen dat, bijv. weer Reiss, zich in het dagelijkse leven bij een fel debat ook zo zou laten gaan.

   Ik ben het echt óp aan het geven. Ik VERDOM het mee te gaan in scheldkanonnades…..

   Mvg. Jan v.Eechoud.

   1. Beukman

    Iemand hoerenzoon noemen duidt op een verkrampte seksualiteit. Reiss verdient ons medelijden, eerder dan onze woede.
    Verder raad ik je aan om je eigen morele kompas te blijven voeren. Alleen zo is het mogelijk dat mensen met verschillende opinies op een vruchtbare wijze hun gedachten uitwissellen.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Na tien keer onder de gordel, op de persoon moet men gewoon nog van gedachten wisselen alsof je vrouw (als je die al hebt) voor koe is uitgemaakt, jij als lichtelijk debiel bent weggezet enzovoort.
     Nee, ik zal me daar persoonlijk nooit toe verlagen. Maar ik ben niet de ander.

     Tokkie, geteisem, en meer van dat soort fraais, dat is prima, maar zodra iemand de stoom uit de oren komt, gaat het ineens over de toon van het debat.

     Luister Beukman, jouw knuffelclub heeft bergen boter op het hoofd.
     Ik laat me niet verleiden zomin als Jan van Eechoud (bijvoorbeeld) . Het is niet verstandig, maar ik herinner me nog levendig hoe een paljas dreigde op A7 (bestaat nu niet meer) om mijn vrouw een tikkie te verbouwen en wat ik ervan vond?
     Mijn antwoord was dat hij zich aan kon melden, maar dat ik niet instond voor de gevolgen.
     Mag jij drie keer raden, mijnheer blèrde dat hij bedreigd werd. Uhuh.

     1. Maaike

      Kom op Toetssteen, wie gaat schelden, kan verwachten dat diegene die wordt uitgescholden wat terug zegt. Dat dat dan niet vriendelijk gebeurd is toch logisch, niet waar? En Reiss,neem me niet kwalijk, maar die neem ik al niet meer serieus sinds hij schreef dat ik in de keuken thuishoor. Misschien moeten sommige mensen leren dat een discussie heel hard kan zijn, maar niet persoonlijk.

     2. Beukman

      Ja zeg, die arme Reiss. Voordat ik een keertje gekscherend naar de koe op zijn website wees, had ie zich al honderden keren in me vastgebeten met reacties die uit niets anders bestonden dan uit oproepen om mij en een paar anderen niet meer te lezen, gescheld (“booslims”, “hoerenzonen”, “allochtonenhoer”, “Sjonny’s”, “schorem”), bestialiteit (“ga een geitje dekken”), en ander onsmakelijk geschreeuw waarmee een loser zichzelf te kakken zet (“Ga je kinderen de dood in jagen, daar ben je goed in!”).
      Heb ik een klacht over hem ingediend? Nee. Verdiende hij het om op zijn minst een waarschuwing te krijgen? Ja.
      Ga jij zijn gedrag nou niet lopen vergoelijken, Toets, want je maakt jezelf belachelijk.

 28. Teun

  Jacobus: De oorzaak ligt in de vijandigheid jegens immigranten die in Nederland sedert Fortuyn is opgefokt.

  U slaat de spijker op de kop. De media vergroten alles uit, verdraaien uitspraken en geven de immigranten daarmee het gevoel dat ze door 80% van het volk gediscrimineerd worden en in de media een medestander vinden.
  Heel goed gezien, Jacobus.

 29. Teun

  Jacobus: Welk ondersteunend bewijs wordt voor welke stelling begeerd?

  Kijk daar heb je Geerd weer.
  Jacobus is volkomen begeerd.
  Waar zijn hart vol van is, ……
  Jacobus heeft het ook altijd over stellingen. Klinkt deftig met een schijn van wetenschappelijkheid die zo hevig begeerd wordt door Jacobus.

 30. jelle

  @Beukman
  “Iemand hoerenzoon noemen duidt op een verkrampte seksualiteit.”

  Ja,
  Islamieten die hoerrr roepen naar een vrouw die zich niet volgens hun voorschriften kleedt, mag je natuurlijk niet riposteren met:
  “Je moeder”.
  Duidelijk.

  1. toetssteen

   @Jelle
   Welnee! Dat is slecht een uiting van frustratie. Als islam de toon voert, hebben zij de lekkere hapje zo voor het uitkiezen.
   Ow, dat is toch wel tikkeltjes seksueel gefrustreerd.

   Ik zal de dag prijzen dat alle religie een ferme trap onder de edele delen krijgt.

 31. toetssteen

  @Artikel
  5% stel je Michael, en dat gaat dan breed. Is dat uitgesplitst? Het zou me waarachtig niet verbazen als die schamele 5% voor een groot deel ook nog eens zou bestaan uit ICT mensen uit India.
  Ik zou dit graag gespecificeerd willen zien.

  Hoe dan ook, Nederland kent vee te weinig druk óm in te burgeren. Mijn voorstel is: alle vangnetten weg, zog dat Nederland alleen aantrekkelijk is voor mensen die er wat van willen maken.
  Wie u bent, waar u vandaan komt het maakt niet uit (ik heb het natuurlijk niet over oorlogsmisdadigers). Eigenlijk kan het me niet eens veel schelen of iemand Nederlands spreekt zolang hij/zij zijn eigen boterham verdient. Engels is immers al een behoorlijke tijd de voertaal in de technische wereld.

  Dus hophop, eigen broek ophouden en niet zeuren.

 32. Joop Klepzijkert

  Ik heb bij dit artikel 1 bijdrage geleverd. Ik heb er bij geschreven waarom moslims niet willen/mogen integreren. Ik heb dit beargumenteerd met een soera (ik kan er eventueel nog 100 soera’s bij zetten) Er is er niet 1 die de moeite heeft genomen om dit te weerleggen met sterke argumenten. Natuurlijk zijn er enkele moslims die het wel goed doen in onze democratische maatschappij. Dit zijn dan waarschijnlijk niet openlijke afvalligen (op afvalligheid staat de doodstraf) of dit zijn homo’s (ook daar staat de doodstraf op) Ik doe een oproep aan: Beukman,Maaike, arie en jacobus. Ik schrijf dit nu fatsoenlijk in alle eerlijkheid en verwacht dat dus van jullie ook. Als jullie dit niet doen is het voor elke moderator duidelijk wat jullie doel is op dit webblog en zou zo’n moderator daar dus een conclusie aan moeten verbinden. Het lijkt me duidelijk dat DDS het leuker vind als het veel gelezen word, zoals bijvoorbeeld de Postonline.Nou doe jullie best.

  1. Jacobus

   Het citeren van een soera biedt geen enkel aanknopingspunt voor de beantwoording van de vraag of moslims wel of niet integreren. Dat stel je vast door eenvoudig te kijken of dat in de werkelijkheid gebeurt of niet.

   Reeds in 2004 werd daar een omvangrijk onderzoek naar uitgevoerd waaruit werd geconcludeerd dat de integratie van grote groepen allochtonen voorspoedig gaat. https://toolbox-extremisme.nctv.nl/uploads/a7/46/a746007ff25f9834090705f82f75bd43/Onderzoek-integratiebeleid.pdf

   De negatieve focus op enkele probleemgroepen ontkracht dit algemene gegeven niet.

 33. VVM

  Er is wel het èèn en ander verandert sedert 2004 vind je zelf ook niet?
  Dit soort wij van wc eend onderzoeken kan zo bij het vuilnis.

 34. VVM

  Je bent toch “rijp voor een lobotomie” als je heden ten dage stelt dat de integratie, van vooral islamitische allochtonen, voorspoedig verloopt.

  De segregatie klotst in geheel Nederland tegen de plinten aan, hoe hard multicul liefhebbers ook hun best doen dit te ontkennen.

  1. Jacobus

   Ik zag de afgelopen weken dat, onder aanvoering van een islamitische burgemeester, moslims in Nederland massaal afstand namen van moslimextremisme en de aanslag in Parijs scherp veroordeelden.
   Dat was een groot verschil met de situatie rond de moord op van Gogh, toen moest Cohen theedrinken met moslimorganisaties om ze bij de oplaaiende discussie te betrekken. Die tijd ligt nadrukkelijk achter ons, moslimorganisaties spraken zich direct helder uit en veel moslims namen deel aan demonstraties.
   Ik noem dat integratie, moslims die zich niet meer vanzelfsprekend verbonden voelen met alles waar het etiket islam op wordt geplakt maar zich als moslim uitspreken voor hun eigen moderne interpretatie. Die verschuiving en nuancering kennen we in Nederland overigens al langer … bij het christendom.

   1. zomaar

    kom , kom , Jacobus , ben eerlijk hoeveel keren heb jij die tien moslims geteld die bij het staatsjournaal getoond zijn ?.

    punt een het gaat niet over alle moslims , het gaat over het merendeel die vanuit hun geloof (ideologische) overtuiging , vinden dat elke ongelovigen in hun ogen (opvattingen ), zich moet buigen naar hen , en zij zich dus niet verplicht voelen om zich aan onze westerse maatstaven aan te passen ..

    (mijn levenservaring leert mij , dat de moslim die wel geïntegreerd is , verre van de moskeet blijft en zijn geloof binnenshuis beleid ), dus ver van de radicale predikers!!.

    en zeker deze moslims zijn ook aanwezig geweest bij de demonstraties, toch (ook voor jou niet zichtbaar , qua kledij !!).

    dus roem niet met jou schrijven dat de moslims in Nederland massaal afstand namen en of genomen hebben , van het radicale binnen hun ideologie.

    hoe verklaar jij dan dat 73% van de hier levende moslims , Isis bejubelen en hun goedkeuring geven aan de wandaden , (moorden op anders gelovigen)plegen .

    kom ik zal trachten het je uit te leggen !!, 90% van de in het westen levende moslims behoren tot de tak der soennieten , en zoals ik (en ik verwacht jij ook!!), weet , is het juist deze tak en onder takken , die de wereld willen overheersen !!, en willen bekeren tot de islam , (de ware islam in hun ogen ).

    1. Jacobus

     De bewering dat 73 % van de moslims in Nederland de gruweldaden van ISIS zouden bejubelen is evident onjuist.

     1. zomaar

      zo , enkele maanden terug kwam op de staatsomroep , dit percentage ook te voorschijn .

      vooruit hier een link !!.

      http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/21-09-2014/fragmenten/een-ongemakkelijke-boodschap

      wel kijken en bovenal luisteren !!.

      en dan mag je weer terug komen , om je kletspraat verder te zetten .

     2. Jacobus

      Uit de link van VVM:

      “Bijna driekwart van de Nederlandse moslims vindt het prima dat Nederlanders naar Syrië vertrekken om mee te strijden tegen het regime van Assad. Die jongens doen wat de Verenigde Naties nalaten: actief steun verlenen aan de opstandelingen, vinden zij.”

      Ik vrees dat je zelf niet door hebt dat dit een totaal andere vraagstelling is.

 35. VVM

  Ik zag de afgelopen weken dat, onder aanvoering van de MSM moslims vooral geen afstand namen van moslimextremisme, in tegendeel het janken en klagen dat zij zo verschrikkelijk werden behandelt in Nederland voerde de boventoon.

  Ook de volstrekt debiele mening dat het allemaal niets met de islam te maken zou hebben was weer bonton, en de Jineks en de rest van journalistiek Hilversum maar braaf ja knikken.

  Dus ik weet niet welke zenders jij bekijkt op je schotelantenne.

  1. Jacobus

   Ik vermoed dat je gehecht bent aan je beeld over radicale moslims. Die zijn er wel en ze vormen ook een groot probleem maar je kunt lastig ontkennen dat de officiële moslimorganisaties in Nederland en andere Europese landen helder en krachtig afstand namen van deze aanslagen en benadrukten dat ze in hun zienswijze niet door de is.am kunnen worden gelegitimeerd.

   1. zomaar

    Jacobus , de moslims (moslim organisaties), hier ter landen eisen van onze regering dat hun moskeeën beveiligt , moeten gaan worden .

    dit ondanks dat er geen moslim (door de autochtonen bevolking) een haar gekrenkt word nog werd .

    in tegenstelling tot de autochtonen bevolking (vrouwen , Joden ), bedreigt zijn en worden door de moslims binnen en buiten onze grenzen .

    de aanslagen die gepleegd zijn , worden nog altijd onderling gepleegd , zoals zij dat uit de landen van herkomst gewend zijn .

    en hier wijs ik weer op de islam en zijn vele neventakken .

    1. Jacobus

     Het is toch niet zo vreemd dat de moslimorganisaties aandacht vragen voor de veiligheid van moskeeën?

     http://www.demorgen.be/buitenland/geweld-tegen-moslims-escaleert-in-frankrijk-al-drie-aanvallen-gepleegd-op-moskeeen-a2175084/

     1. zomaar

      dat is duidelijk , toch moet men daarom hier om extra beveilig vragen ?.

      dit slaat als een tang op een varken .

     2. VVM

      Het is vrij logisch dat burgers van een land de vijandelijkheden beantwoorden wanneer men wordt aangevallen door de islam, en wat is dan meer logisch dan zich richten op de symbolen van die islam, de moskeeën?

      Het valt mij mee dat de repercussies zo miniem in aantal zijn gezien de feiten die zijn voorgevallen.

     3. Jacobus

      @VVM

      Begrijp ik goed dat je de aanslagen op moskeeën gerechtvaardigd vindt?

 36. Beukman

  VVM 10.27:
  Dat artikel is van mei 2013. ISIS had de opstand tegen Assad toen nog niet gekaapt, en de verhalen over gruweldaden behelsden meestal Assads troepen. Weet je nog, dat gifgas? Opstandelingen tegen Assad werden door het westen gesteund met materieel en logistiek – tamelijk naief, zeker. Zo heel vreemd is het dus niet dat driekwart van de Nederlandse moslims de Syrië-gangers toen helden vond. Ook de gewone autochtone pers stond in die korte periode als ik het me goed herinner niet onwelwillend tegenover de jonge idealisten die daadwerkelijk wilden vechten Assad.

  1. VVM

   Het is anno 2015 niet anders hoor, sterker nog, ik ben van mening dat het percentage nog wel eens hoger zou kunnen liggen gezien de wanstaltige reacties na de moord op de redactieleden van Charlie Hebdo gedaan door veelal jonge moslims in Nederland en in de rest van de wereld.

   Jullie kunnen het constant wel trachten te downplayen maar daar trapt men niet meer zo lichtzinnig in.

   Althans ik niet in ieder geval.

   1. Jacobus

    Ik begrijp dat je gelooft dat moslims denken zoals je je voorstelt dat ze denken.
    Overtuigend hoor.

   2. Beukman

    Jij beweerde: “Hoe verklaar jij dan dat 73% van de hier levende moslims , Isis bejubelen?” en voerde een oud krantenartikel aan als bewijsmateriaal. Al wat ik heb gedaan is aantonen dat je bewijsmateriaal niet deugt. Als je nog steeds meent dat 73 procent van de Nederlandse moslims ISIS bejubelt, zal je met wat anders moeten komen.

    1. VVM

     Dan bekijk je toch de door ‘zomaar’ aanbevolen link even, die is van eind 2014.

     http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/21-09-2014/fragmenten/een-ongemakkelijke-boodschap

     Die suikerislam smoesjes die jullie trachten te verkopen daar trap ik al tijden niet meer in Beukman.

     1. Jacobus

      Mogelijk zag je het filmpje zelf niet: daarin wordt gesteld dat Wilders de feiten van het onderzoek verdraait en manipuleert.

  2. toetssteen

   @Beukman
   Huh? Assad zijn gifgas? Hoeveel keer moe ik die rapporten nou nog linken? Eentje van Carla Del Ponte en één van een team onderzoekers (allemaal specialisten en in opdracht van).
   Dat gifgas Beukman is door die lieve rebellen zelf gebruikt!

  3. toetssteen

   @Beukman
   Nog een aardige:

   http://www.wsws.org/en/articles/2013/09/02/syr2-s02.html

   Zulke aardige jongen zijn die door prins Bandar geholpen eerlijke rebellen nou. Volkomen geïntegreerd.

 37. Harrybr

  Moet ik van een gevluchte Syrier, die vloeiend Engels / Frans spreekt, vragen om Nederlands te leren, terwijl hij/zij die in de uitoefening van zijn/haar vak totaal niet nodig heeft ? Ik denk aan die electro-ingenieur uit Damascus maar ook die tandarts uit Aleppo, die chirurg uit Homs enz. waar het medisch diploma hier de waarde van behang heeft, zelfs als die persoon tot de wereldtop behoort.
  Zelfs die OK-verpleegkundige, die vliegtuigmonteur, die systeemontwerper, die HBO-biochemie… zal meer met Engels doen dan met Klompentaals. Zo snel mogelijk mee de schouders onder de Economie hier, zou IK zeggen. Zelfs de vakkenvuller bij Aldi spreekt voldoende Engels om deze specialist te vertellen, waar de couscous staat. Het zijn niet allemaal geitenhoeders.

 38. VVM

  ” Hij stelt de overdrijving te betreuren omdat de cijfers op zichzelf al verontrustend genoeg zijn. ”

  http://www.nu.nl/politiek/3881030/wilders-gebruikte-cijfers-bij-beschouwingen-verkeerd.html

  Maar jodocus en Beukman doen net of er niks aan de hand is, yeah right….

  1. Jacobus

   Volgens mij beweerde niemand dat er niets aan de hand is. Dat is ook niet zo, we spreken over een ernstig probleem.

   1. VVM

    Dan vraag ik mij af waarom jij en je companen die suikerislam trachten te verkopen, je bent de godsganselijke dag bezig die islamellende te downplayen gezien je alhier geplaatste bijdragen.

    1. Jacobus

     Je verwart downplayen met het geven van realistische voorstelling van zaken. Er is niet sprake van moslimellende maar van ernstige problemen met een kleine minderheid van moslims die terroristische aanslagen pleegt, niet vanwege de islam maar vanwege hun, niet geheel onterechte, perceptie dat ze zich in oorlog met het Westen bevinden.

     1. VVM

      Je bent een moslimfluisteraar, erken het nu maar.

      ” ernstige problemen met een kleine minderheid van moslims die terroristische aanslagen pleegt

 39. Joop Klepzijkert

  Ik heb 1 niets zeggend antwoord gehad, .Ik kan ook een stukje uit een krant uit 2004 oplepelen.Voor mij en de moderators zou dat duidelijk genoeg moeten zijn.Genoemde personen zijn alleen maar bezig hun mening aan het doordrammen en dit web blog aan het verzieken.Stel je voor ik twijfel of de islam een goed geloof is en zou mezelf willen bekeren. Dan kunnen genoemde personen mij echt niet overtuigen. Ik heb vandaag een begrip gelezen en zo ga ik mijzelf ook noemen islamoloog. Ik weet namelijk heel veel over de islam en lees dagelijks nog meer omdat kennis maakt macht. Je moet natuurlijk ook weten hoe de vijand denkt.
  De islam haat de democratie.

  1. Jacobus

   Ik ontraad je je te bekeren tot de islam. Je bent volledig vrij om dat te doen maar zeg alsjeblieft niet dat ik je dat heb aangeraden.

  2. Beukman

   Gaat dit nog steeds over die ene soera? Geloof me: de huidige islamhater kent de koran inmiddels beter dan de huis-, tuin- en keukenmoslim. Ik zal de moslims die ik ken die drinken, ook niet aan hun kop zeuren dat dat helemaal niet mag van hun geloof.

 40. Seneca

  Nu krijgt Rita Verdonk de schuld van het mislukken van de wet. Dit individu heeft blijkbaar nooit gehoord van handhaven. Een wet heeft slechts zin als deze gehandhaafd wordt en gesteund wordt door sancties.

 41. VVM

  “Jacobus
  24 januari 2015 at 17:00

  @VVM

  Begrijp ik goed dat je de aanslagen op moskeeën gerechtvaardigd vindt?”

  Ja natuurlijk vind ik dat gezien wat er is voor gevallen, het is nu eenmaal oorlog met de islam.

  Wat denk je, dat we ons maar af moeten laten slachten door dat islam schoelje wat dit soort acties uitvoert?

  1. Jacobus

   Je redeneert als een extremistische moslim: omdat ze zich in oorlog wanen met alle Joden, alle christenen en alle bewoners is de westerse landen is elke aanslag op welk doel dan ook gerechtvaardigd.

   Een trieste immorele logica.

   1. VVM

    Ik zie er niets in om zoals de joden in de vorige eeuw deden ons geweldloos over te geven, we weten allemaal wat de gevolgen waren.

    Die toon de andere wang opties zijn aan mij niet besteedt.

    1. Jacobus

     Pijnlijk.

     1. VVM

      Dat is vergast worden of je hoofd verliezen ook.

 42. zomaar

  ach ja nog iets gevonden .

  http://www.volkskrant.nl/dossier-burgeroorlog-in-syrie/driekwart-nederlandse-moslims-vindt-syrie-gangers-helden~a3448325/

  citaat “Door een overgrote meerderheid (73 procent) van de moslims worden de Syrië-gangers zelfs gezien als helden. Autochtone Nederlanders zijn het met deze visie absoluut niet eens. 70 procent kan zich niet vinden in dergelijk heldendom.”.

  en mannekes als iemand jullie in link aanreikt !!, die jullie niet weerleggen kunnen , WIL dit niet zeggen dat anderen aan het TROLLEN zijn .

  nee jullie worden met de feiten om de oren geslagen , en reageren gelijk als jullie favoriete populatie , hij zit mij te jennen .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.