Immigranten: 'Inburgeren? Doe dat lekker zelf!'

Geen categoriejan 23 2015, 16:00
Slechts vijf procent van de nieuwe asielzoekers en gezinsherenigers heeft het inburgeringsexamen succesvol afgerond.
Oh, oh, oh, wat zijn we in Nederland toch streng zeg. Ja, ja, asielzoekers en andersoortige immigranten komen er alleen maar in als ze zich aanpassen aan onze cultuur, een inburgeringscursus doen, Nederlands spreken, onze cultuur leren kennen, etc. enzo.
Toch?

Het verplichte inburgeringsexamen voor immigranten lijkt uit te lopen op een complete mislukking. Van de tienduizend gezinsherenigers en asielzoekers hebben sinds 2013 maar liefst negenduizend het examen niet gemaakt...

Van de duizend immigranten die wel de moeite namen om de toets te maken, slaagden bovendien maar 574 mensen

Kortom, een magere 5 procent van de nieuwe asielzoekers heeft het papiertje in handen. De rest kan zich er niet druk om maken. Geef die uitkering en laat die 'taal' maar voor wat het is. Hopsa "did is mein bankreckenung nimmer."
Sinds januari 2013 moeten immigranten de inburgeringscursus zelf regelen. Als ze dat niet doen - of er niet voor slagen - kunnen ze een boete krijgen. Leuk bedacht, maar helaas hebben nieuwe Nederlanders daar massaal lak aan. Hele volksmassa's nemen de cursus niet, maar een klein deel doet dat wel en een nog kleinere deel slaagt er uiteindelijk voor. De rest heeft belangrijkere dingen te doen (zoals 'inburgeren' door Boer Zoekt Vrouw te kijken, of zoiets? Of zullen ze de godganse dag naar hun eigen tv-kanalen kijken, die ze met de satelliet ongetwijfeld kunnen ontvangen?).
Het zal wel weer bijzonder racistisch van me zijn, maar op de één of andere manier vind ik deze gang van zaken totaal onacceptabel. En nee, ik ben niet van de school 'grenzen dicht, niemand erin.' Mensen die iets toevoegen aan onze maatschappij, gezinsgenoten en - jawel - echte politieke vluchtelingen zijn wat mij betreft welkom, mits ze zich aanpassen aan onze cultuur en de taal leren. Zij die dat weigeren moeten zonder pardon op het vliegtuig worden gezet; ga maar terug naar je eigen land, waar je misschien wél productief wilt zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten