ISIS-bondgenoot Boko Haram blijft bezig eigen kalifaat uit te breiden

De Nigeriaanse islamitische terreurgroep Boko Haram heeft eerder dit weekend de miljoenenstad Maiduguri aangevallen.

Hoe vreselijk, gruwelijk en afgrijselijk ISIS ook is en hoe genadeloos het ook huishoudt in Irak en Syrië (vandaag weer met de onthoofding van een Japanner, bijvoorbeeld).. we moeten niet vergeten dat ISIS geen unieke organisatie is. In Nigeria heb je ook een terreurgroepering die bezet grondbied tot kalifaat heeft uitgeroepen en alle andersdenkenden executeert. Kan niet zo erg zijn als ISIS, hoor ik u zeggen? Nou, Boko Haram is de enige significante organisatie ter wereld die ISIS als legitieme staat aanmerkt. En zelf speelt het op Irakees-Syrisch leest geschoeide wijze voor kalifaat met hun eigen ‘islamitische staat in Nigeria en Kameroen’. En het draait de hand niet om voor het uitmoorden van hele dorpen.

Voorlopig kan de organisatie vrij ongestoord hun reign of terror uitvoeren. Het leger van Nigeria is hopeloos inefficiënt en Kameroen is net sterk genoeg om Boko Haram tegen te houden. En dat is bekend. De consequentie? Zoals strontvliegen afkomen op uitwerpselen, zo komt Boko Haram af op zwakte. En dan krijg je dit soort taferelen:

De terreurbeweging Boko Haram heeft zondag in het noordoosten van Nigeria een aanval uitgevoerd op de hoofdstad van de deelstaat Borno, Maiduguri.  Dit hebben de autotoriteiten in de stad van circa één miljoen inwoners gemeld. De gevechten aan de rand van de stad duren voort.

Het Westen moet verantwoordelijkheid nemen en de bevolking van Nigeria te hulp snellen. Een aantal goedgerichte bombardementen zouden al enorm kunnen helpen om dit probleem in te dammen, maar liever nog komen er troepen. De woorden die Michael vorige week publiceerde over deze situatie hebben nog altijd niets aan kracht ingeboet:

ISIS wordt terecht gebombardeerd door het Westen, maar hetzelfde moet gelden voor Boko Haram. We kunnen het ons eenvoudig niet veroorloven dat moslimextremisten het ergens – waar dan ook – voor het zeggen krijgen. Niet in het Midden-Oosten, maar ook niet in Afrika. We hebben op 9/11 immers gezien waar dat in resulteert: in grootschalige aanslagen op het Westen.

En zo is het.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. Pimsch

    Jullie zeggen wij terrorist, maar Amrika terrorist. Amrika is knechtje van zionisten kijk maar naar Rotschild en FED. Met mislukte oorlog in Irak. Met onderdrukking van de palestijnen. Jullie durven ons niet te bombarderen want Allah heeft schrik en verdeeldheid in jullie harten gebracht. Wij muslims prijzen de ruiters van Allah die de ongelovigen gelijkmaken. Zoek maar hulp bij Jezus en de apostelen in jullie lege kerken. Alleen Qur’an komt direkt van Allah en Bijbel is verbergse boek gestolen door de joden. Zij geloven in getallen als 666. Wij muslims geloven niet in getallen en niet in kruisiging en niet in democratie en vrijheid. Jullie cultuur is afgelopen kijk mar om je heen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.