Kerry: sorry dat ik niet in Parijs was

Geen categoriejan 16 2015, 14:00
John Kerry had kennelijk wat beters te doen dan een vrijheidsmars bijwonen.
Waar waren de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, vicepresident Joe Biden en president Barack Obama tijdens de vrijheidsmars na de islamitische terreuraanslagen in Parijs? Ze waren nergens te bekennen. Ze hadden er gewoon bij moeten zijn om hun medeleven te betuigen en te laten zien: wij pikken het niet dat er aanslagen worden gepleegd, wij staan vóór vrijheid.
Bij de vrijheidsmars die dwars door Parijs ging, liepen leiders van meer dan veertig landen mee. Het was behoorlijk indrukwekkend. Het was alleen bijzonder jammer dat er een paar figuren meeliepen die daar helemaal niet thuis hoorden. De mars zag er zo uit:
https://www.youtube.com/watch?v=v9HCJnCQ5jU
Amerika stuurde slechts de minister van Justitie, Eric Holder. Kerry zegt nu sorry dat hij er niet bij was op die dag:

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft zich vrijdag verontschuldigd voor het feit dat hij niet aanwezig was bij de grote mars in Parijs na de aanslagen in de Franse hoofdstad.

Dat zegt de Franse collega van Kerry, Laurent Fabius. Kerry is vrijdag in Parijs om zijn medeleven te betuigen. Hij sprak in Parijs met Fabius en president François Hollande.

Kerry zei ook dat hij in India en Bulgarije moest zijn voor werkafspraken. Nu is hij van plan de fout te herstellen. Dat kan hij wel zeggen, maar deze fout is onomkeerbaar. In de Verenigde Staten zijn terecht veel journalisten, opinieleiders en andere Amerikanen woedend op het feit dat zowel Kerry als Biden als Obama afwezig waren na de afschuwelijke aanslagen. Alsof ze vrijheid van meningsuiting en persvrijheid helemaal niet zo belangrijk vinden.
Wat een teleurstellende leiders heeft de VS op dit moment. Ik weet zeker dat een Republikeinse president wél was afgereisd naar Parijs. Republikeinen hebben doorgaans een beter gevoel voor wat écht belangrijk is in deze wereld, in tegenstelling tot Democraten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten