Laffe Spekman tegen PvdA’ers: nou ja, jullie hoeven de straat toch maar niet op

Ze roepen één keer heel hard boeeeeeeeee en Hans Spekman doet meteen water bij de wijn.

Wat zijn Nederlandse politici eigenlijk ook een stel enorme watjes zeg. Kijk naar Hans Spekman, de grote baas – ahem – bij de PvdA. In november presenteerde hij een rapport waarin PvdA-politici te horen kregen dat ze 25% van hun (werk-) tijd ‘op straat moeten doorbrengen. Dat betekent: bij de mensuh!

De gedachte daarachter was (en is) dat sociaaldemocratische baantjesjagers het contact met ‘de gewone kiezer’ verloren zijn. Daar moet iets aan worden gedaan: dwing ze om te spreken met Jan met de Pet et voila, voor je het weet staat de partij weer op 38 zetels in de peilingen.

Helaas voor Spekman dachten PvdA’ers zelf daar net een beetje minder positief over. Ze riepen allemaal ‘boe’ in koor en…

PvdA-politici hoeven toch niet verplicht een kwart van hun tijd buiten gemeentehuis of Tweede Kamergebouw door te brengen. Op het partijcongres van de PvdA zei partijvoorzitter Hans Spekman dat hij het percentage wil laten vallen. Hij stemde in met een ander voorstel om 25 procent van de tijd te vervangen door ‘frequent’.

Man. Man. Man. Hoe ongelooflijk zwak kun je zijn als leider? Als je het van belang vindt dat mensen eenvierde van hun tijd buiten het kantoor doorbrengen moet je dat gewoon verplichten. Gezeur over “moet je dan een stopwatch gebruiken!” is precies dat: gezeur. Natuurlijk hoeft dat niet; er wordt vanuit gegaan dat mensen het heel goed zelf kunnen regelen. Dat er PvdA’ers zijn die vervolgens grappen en grollen maken over het bijhouden van de tijd (in- en uitloggen?) zegt meer over hun gebrek aan volwassenheid dan over Spekmans plan.

Opmerkelijk om te zien dat de man die zich voor de bühne als de nieuwe Stalin gedraagt in feite een politiek watje pur sang is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Jacobus

  Spekman een nieuwe Stalin, toe maar, Michael, dit gaat een boost geven aan je geloofwaardigheid.

 2. V.K.

  -Gelukkig, er wordt zo’n beetje 24 uur per dag reclame voor de PVDA op de staats tv en radio gemaakt, vind het zelf wel lekker om op straat niet te worden lastiggevallen door voorgeprogrammeerde jongens en meisjes met rode roosjes welke je in tegenstelling tot tv en radio niet zijn voorzien van een aan/uitknop.

  1. Maaike

   V.K., de PvdA houdt dit weekend congres, vandaar dat ze nu wat meer in het nieuws zijn.

 3. Maaike

  Kijk, beste Michael,dit is nu een voorbeeld van vooroordelen hebben. Spekman heeft blijkbaar geluisterd naar zijn medepolitici. Die hebben aangegeven dat een kwart van de tijd op straat niet uitvoerbaar blijkt te zijn. Mijn conclusie is dat Spekman voor rede vatbaar is, jouw conclusie dat het een watje is. Ik weet dat van je wordt verwacht dat je rechts populistisch schrijft Michael,maar probeer toch dat telegraafniveau wat te ontstijgen.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Maaike
   18 januari 2015 at 15:25
   Nou, zal ik jou en Michael dan allebei gelijk geven? Hij is een voor rede vatbaar watje. Zo beter omschreven?

   1. Maaike

    Een voor rede vatbaar watje….dat vind ik leuk uitgevonden Suijkerbuijk!

 4. VVM

  Ik ben het wel eens met Spekman, alsof we nog niet genoeg geteisem op straat hebben, ophokken dus die PVDA leden.

 5. halo1

  Logisch..want de meesten zullen aan de deur van een koude kermis thuiskomen..het PVDA-verhaal is uitgespeeld : aanzuigende werking, veel te veel van de staat afhankelijke en veel geld kostende en overlast gevende mensen, te grote criminaliteits-tolerantie, schooluitval, aso-figuren..te weinig discipline…kostenexplosies etc..ik zou wel raad weten met zo!n PVDA-figuur aan de deur….!!

 6. Anna

  Hypocriet Spekman is aan het woord. Staat ie daar in z’n werksloffie. Dan lijkt het nog alsof de grootverdiener binnen de PvdA voor de arbeider opkomt. Zouden Cohen, Spekman, Van Rijn, Samsom, Melkert, Bos, Hamer, Kok, Timmermans enz ook hun arts niet mogen kiezen? Van de PvdA-top mag de arbeider dat in ieder geval niet.

 7. zomaar

  een tijdje terug , was hij uit genodigd als gesprekspartner , bij oog in oog (van de KRO).

  afin als dit de intellectuelen moet zijn , (of vertegenwoordigen), op links .

  is het huilen met de pet !!.

  wat een oetlul , zat bij elke vraag onzinnig rond te draaien , en kwam dan met antwoorden die kant nog wal raakte .

  mijn gedachten waren dan ook daar zit de glorie van onze linkse kerk .

 8. The Fox

  Wie maakt het wat uit? Als we de NPO niet hadden, zouden we sowieso minder van deze club horen. Spekman heeft aan de lijve ondervonden dat de maakbare samenleving binnen zijn club niet mogelijk is.

  De middenklasse heeft dankzij de PvdA (en loyaal geholpen door VVD!) ondervonden dat zij alleen maar uit is op verdere verarming. Alleen arme mensen met veel toeslagen zijn onder controle te houden.

 9. ikwoudatiedereennadacht

  Alweer een voorbeeld van het vele miljoenen naar zich toe graaien door de pvda.
  Of zou Spekman uit zijn eigen zak (of die van al die volgevreten pvda-ers zoals Marcel van Dam etc.) al die verzuimdagen gaan betalen. Tel al die salarissen en emolumenten van die politici bij elkaar, en als je het door 4 deelt, krijg je een bedrag waar een flink aantal verzorgingshuizen veel goede dingen mee kunnen doen.
  Aan de andere kant: Misschien kunnen die pvda-ers ons belastinggeld beter op die manier verbranden, dan dat ze in die tijd hun domme politiek plannetjes (met veel subsidie richting vriendjes) realiseren.

 10. HenryJoseph

  …”er wordt vanuit gegaan dat mensen het heel goed zelf kunnen regelen”.

  Dat is een denkfout Michael. Socialisten kunnen (of willen) dat niet. Zij willen alles van bovenaf geregeld zien.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.