Maiwand al-Afghani: moge Allah de Kouachi-broers zegenen

Want ze hebben “de eer van de profeet gered.”

Maiwand al-Afghani is één van de meest zieke geesten in Nederland. De moslimextremist pur sang studeert aan de Universiteit Leiden en beschouwt zichzelf in zijn vrije tijd als ‘jihad propagandist’ nummer één.

Vandaag maakte hij duidelijk op Twitter dat hij de broers Kouachi – die verantwoordelijk zijn voor de aanslag op Charlie Hebdo en die eerder vandaag gelukkig uit de weg werden geruimd door de Franse politie – helden vindt. Ja, ja, ze verdienen in zijn ogen niet minder dan de beloning van Allah.

Hoe kan het in vredesnaam zo zijn dat deze jongen nog aan een Nederlandse universiteit studeert en vast ook studiefinanciering krijgt? Waarom zit hij niet al lang vast omdat hij banden heeft met terrorisme, een hatelijke ideologie verkondigt en – oh ja – terrorisme niet slechts verdedigt, maar zelfs verheerlijkt? Zie ook deze tweet waarin hij de aanslag in Parijs al eerder verdedigde. Vergeet deze óók niet:

Beste AIVD en Universiteit Leiden, kunnen jullie misschien in actie komen? Dit soort types horen helemaal niet vrij te kunnen rondlopen in ons land.

Of laten wij werkelijk zo over ons heen lopen dat we deze extremist niet durven aan te pakken?

Dat kan niet zo zijn. Oppakken en voor altijd achter slot en grendel zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

48 reacties

 1. Willie.F

  Anjem Choudary, de bekendste Britse moslimleider en onderwijzer van de Sharia in Londen, heeft op de aanslagen in Parijs gereageerd met forse kritiek op de vrijheid van meningsuiting in het Westen. Bovendien haalde hij een streep door de beweringen van de gevestigde Westerse orde dat de ware islam enkel vrede wil. ‘In tegenstelling tot wat het publiek abusievelijk denkt, betekent islam geen vrede, maar enkel onderwerping aan de geboden van Allah,’ aldus Choudary in USA Today. ‘Daarom geloven moslims niet in het concept van vrijheid van meningsuiting, omdat hun woorden en acties worden bepaald door goddelijke openbaring en niet zijn gebaseerd op de verlangens van mensen.

  1. nick

   Wilde net de zelfde tekst hier melden..

   vervolg:

   ‘Moslim beschouwen de eer van de profeet Mohammed hoger dan die van hun ouders of zelfs van henzelf. Het verdedigen van die eer wordt als een verplichting opgevat. Als iemand schuldig wordt bevonden door de Sharia is de strenge straf de dood, die wordt uitgevoerd door een Islamitische Staat. Dat komt omdat de boodschapper Mohammed heeft gezegd dat ‘iedereen die de profeet beledigd, moet worden vermoord’.’

   ‘Het werd tijd dat de onschendbaarheid van de profeet, die wordt vereerd door een kwart van de wereldbevolking, werd beschermd.’ Daarmee gaf de moslimleider indirect zijn goedkeuring aan de recente golf van aanslagen in Frankrijk, en gaf hij tevens het groene licht aan alle moslims in Europa om vergelijkbare aanslagen op de burgerbevolking te plegen.

 2. Gielah

  O… dat doet allah vást en zeker… hen zegenen!
  Alleen jammer dat allah een van de vele maskers van de duivel is… en die beloont zelfs zijn eigen instrumenten niet: stúkmaken en ongelukkig maken is diens grootste genoegen…..en voor zijn ‘zegeningen’ kan men dus alleen maar huiveren.

 3. Sjonny

  Mevrouw Goelag doe es normaal met al dat rare gepraat over god duivel en hel. Doe dat maar in u eigen kerk. U bent een moslimhater en u bent boos op iedereen. Drink een glas wijn of een andere borrel en zet een roos op u hoed. Dan komt het mischien goed.

  1. Gielah

   Af! In je hok… lummel!

   1. jjvdberg

    # Gielah

    Het klinkt alsof je wat losser wordt. Moederlijke gevoelens of zo?
    Of is de gifbeker leeg en heeft u nu eens gewone inkt gevonden voor uw pen? Schrijft veel beter en is beter geschikt hier voor een DISCUSSIE.

    1. toetssteen

     JJvdBerg

     Als u nu even wat op zou hebben gelet had u geweten dat mevrouw net weduwe is geworden.
     Goeie opmerking die gifbeker, ook zo goed doordacht Socrates.

     1. jjvdberg

      # Toetssteen

      Waarom zou ik rekening moeten houden met :

      a: Wat ik niet weet/kan weten.
      b: Met haar gedrag op deze website die kennelijk niet beïnvloed is door het overlijden van haar echtgenoot.
      c: Wat heeft e.e.a. in vredesnaam met elkaar te maken.
      d: Als zij rouwt dan kan zij even stoppen hier dacht ik zo.
      e: De gifbeker is haar bron waaruit zij drinkt voor inspiratie. Zij schrijft ook met veel gif.

      Met vr. groet.

  2. cmsuijkerbuijk

   Leer eerst maar eens goed Nederlands te schrijven!

  3. Moose

   Te zielig voor woorden…sorry

 4. LantR.fant

  Ik weet natuurlijk niet of dat proces tegen Wilders nog doorgaat. Het zou na deze week zelfs voor de D66e rechter die we maar hebben duidelijk zijn dat dit dit proces ronduit potsierlijk zou worden.
  Wilders uitspraak is eerder visionair, al had hij daar op die bewuste geen weet van.

  Inmiddels staan we aan de rand van een burgeroorlog. Nederlanders worden bedreigd door islamieten en we hoeven ons geen illusies te maken over de ernst van de bedreiging.

  Binnen dat kader is er sprake van een dubbele moraal als deze haatgebaarde tonprater van het zwijn allah niet vervolgd wordt.

 5. VVM

  ” May Allah have mercy upon the Muslim brothers who were martyred after defending the honour of the prophet (pbuh). May Allah forgive them ”

  Als allah hen moet vergeven dan lijkt het erop dat die twee stukken uitschot die nu met een kaartje aan hun grote teen in een koelcel liggen, toch iets verkeerd hebben gedaan.

  Zou Maiwand Al-Afghani dit begrijpen met zijn pindabrein?

 6. Willie.F

  Ik lees net dat Lodewijk Asscher de Islam kritiek de oorlog heeft verklaart, hij noemt dit haat.

  1. Gielah

   Wat hij doet is, zo schreef ik net op Twitter, een grove belediging van een gepláágd volk!

   De man moest zich schamen en maar liever heel stilletjes in een donker hoekje wegkruipen.
   Karakterloos in het kwadraat!

 7. Kuifje

  Op de universiteit kun je de grootste verdedigers van de islam vinden.

  Helaas is ook op universiteiten in de VS de islam aan een opgang bezig. Dit omdat sommige universiteit besturen zeer links zijn en sympathie hebben met moslims.

  Hamas On Campus
  http://www.youtube.com/watch?v=00PODH73y1o

 8. Michel108

  http://10news.dk/nicolai-sennels-we-have-islamonausea/

  Kijk ajb even naar Nicolai Sennels’ site en commentaren.
  Hij is hoog opgeleid en hiermee schiet meteen het “PVV-profiel” mis dat de goedmensenpolicorbrigade zo graag afvuurt op critici van de islam.

  Sterkte mensen!

 9. Joop Klepzijkert

  Waarom zit hij niet al lang vast omdat hij banden heeft met terrorisme, een hatelijke ideologie verkondigt en – oh ja – terrorisme niet slechts verdedigt, maar zelfs verheerlijkt? Zie ook deze tweet waarin hij de aanslag in Parijs al eerder verdedigde.

  Kijk Michael, je kan het wel. Zo verdien je respect van mensen wiens ogen open zijn.

 10. Joop Klepzijkert

  De islam erkent Mozes als de eerste profeet en dus ook de 10 geboden die rechtstreeks door god tegen mozes zijn geopenbaard. Maiwand al-Afghani komt zeker in de hel (als die bestaat dan he)

 11. Wouters

  Laat ik eens een bommetje vallen hier: ondanks dat ik de uitspraken van deze knakker verwerpelijk vind, heeft hij ook geen recht op vrijheid van meningsuiting?

 12. Joop Klepzijkert

  Tuurlijk Wouters. het is alleen verwerpelijk dat hij van onze belasting centen moord in het kalifaat.

  1. Wouters

   Ok Joop, deze zin zult u toch echt moeten toelichten. Het lijkt alsof u zijn vrijheid van meningsuiting respecteert. Echter tegelijkertijd vindt u het louter verwerpelijk dat hij een vermeende moord heeft gepleegd buiten Nederlandse grenzen met behulp van Nederlandse overheidsgelden? Zal ik dit maar interpreteren als “uw vrijdagmiddagborrel is ook in volle gang”?

 13. Joop Klepzijkert

  Wouters ik moet helemaal niets, waarschijnlijk ben je sjonny of jacobus met een andere naam. Jullie trollen, ik kan dat ook.

  1. Wouters

   Nee Joop, er wordt niet getrolld. Ik stelde een serieuze vraag. Daarnaast heeft u inderdaad geen verplichtingen jegens mij, maar als u alleen graag uzelf hoort praten, waarom neemt u dan de moeite uw mening op DDS te verkondigen?

   1. Beukman

    @Wouters
    Joops meest tot nog toe waargenomen substantiële mening tot nog toe is dat Tim kanker moet krijgen. Zie http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/01/video-wilders-bezuinigt-leger-weg-en-wil-het-daarna-inzetten/
    Ik vrees dat je te veel van hem vraagt door hem door te zagen over wat hij hier eigenlijk komt doen.

    1. VVM

     Beukman tracht weer eens iemand een ban te bezorgen, zegt het begrip “kopgeld” jou iets Beukman?

     1. Beukman

      Bullshit. Ik bezorg alleen iemand een ban als ie mijn goeie naam door het slijk haalt. Ik vind het juist prettig dat gajes zoals Joop als zodanig herkenbaar is. Laat ze hun vullis hier maar deponeren.

   2. VVM

    In het kakelfaat mag die aangeklede nageboorte kakelen wat hij wil, maar dit soort opmerkingen behoren te worden gesmoord, en als je dit niet snapt dan vrees ik dat er geen redding voor je mogelijk is, dan treed je namelijk toe tot het gilde der dymmies, en daar hebben we er al zoveel van.

    1. Wouters

     Nu zit ik sowieso niet te wachten op enige vorm van redding (toch bedankt), maar ik snap het inderdaad niet. De afgelopen dagen hebben wij, de Westerse beschaving, ons hard gemaakt voor onze verworven vrijheden en met name de vrijheid van meningsuiting. Echter zodra een dwaas uitspraken doet, die u (en mij) niet bevalt, dan is het huis te klein? Die aangeklede nageboorte mag juíst in ons land kakelen wat hij wil. Of hij op zijn plek is in ons land valt dan wel te betwijfelen, maar staat los van de principiële vrijheid van meningsuiting.Of bent u toch niet zo gesteld op een vrije samenleving?

     1. VVM

      Ik zie wat die vrije samenleving ons heeft gebracht tot nu toe, namelijk 4 halfapen die een land zoals Frankrijk de laatste dagen in een staat van beleg heeft gebracht met bijna 20 slachtoffers, je vindt het toch zeker niet erg dat ik zo onderhand pleit voor een wat minder vrije samenleving?

      Het is namelijk in mijn ogen zo dat alleen het ongedierte profiteert van die vrije samenleving, en de wat beter oppassende mensen de sjaak zijn.

 14. vanGodlos

  Maiwand Al-Afghani: Dit soort misbaksels zou zou onmidelijk het land uit gezet moeten worden ,op transport naar dat kalifaat, hoe is het in Gods naam mogelijk dat er voor dit soort fascistische en haat zaaiende figuren nog plaats is,En die daar openlijk deze moord partijen onder steunen, Weg met die gasten die onze tolerantie misbruiken en daar intolerantie en haat tegenover stellen.

 15. Wouters

  @VVM

  “…je vindt het toch zeker niet erg dat ik zo onderhand pleit voor een wat minder vrije samenleving?”

  Dan verschillen wij fundamenteel van mening. Wat mij betreft, valt er niet te tornen aan onze vrijheid, en al helemaal niet aan de vrijheid van meningsuiting. Geert Wilders zou het roerend met mij eens zijn. Ik kan hier veel woorden aan vuil maken, maar Benjamin Franklin heeft het al eens beter verwoord, dan ik ooit zou kunnen:

  “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

  1. VVM

   Benjamin Franklin leefde in een andere tijd, hetzelfde met onze grondwet, die is opgesteld in een tijd dat een moslim een rariteit was, en kijk nu eens….

   Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!

   1. Wouters

    Nu ben ik het met u eens dat principes en idealen kunnen veranderen met de tijd, maar de vrijheid van meningsuiting toch niet? Daar tonen we ons toch juist nu solidair aan? Maar u wilt daags na de slachting in Frankrijk hier grenzen aan stellen? Dan snapt u er werkelijk geen barst van.

 16. VVM

  @Beukman

  Vandaar dat je er nog even op terug komt met een link naar het een of ander, rot toch op man met je selectieve bullshit.

  1. Beukman

   Doe niet zo akelig politiek correct, man. Lieden die anderen kanker toewensen moeten niet worden geband, maar voor iedereen zichtbaar blijven.

   1. VVM

    Doe Matty Verkamman nog even de groeten Beukman, ook zo’n politiek correct gütmensch zoals jij.

 17. Beukman

  Nooit van gehoord, maar klinkt als “ik sta met mijn mond vol tanden.”

  1. VVM

 18. Pimsch

  ik had die praatjes van een jihadist allang verwacht.
  in een eerdere posting deed ik een simulatie, maar die is niet geplaatst.

 19. Michael van der Galien

  Hier een bericht van de hoofdredacteur: kunt u allen op een normale, civiele manier met elkaar omgaan? Het valt me op dat er enkele reaguurders zijn die zo’n hekel hebben aan andere denkbeelden dat ze meteen beginnen te schelden. Dat mag u op uw eigen Fabebookpagina doen, maar niet op DDS.

 20. Michael van der Galien

  Kankerverwensingen kunnen en mogen niet. Ik zie een excuus tegemoet van Joop. Indien die niet snel komt volgt er een ban.

 21. Pimsch

  Als ik naar Maiwand kijk zie ik een magiër met een paddestoelmuts. Deze man is totaal religieus. Desnoods is de aarde plat en is alle wetenschap ijdel en dwaas. Dit alles omwille van de jaloerste god uit de geschiedenis. Die de beste uitleg geeft over leven en dood: Zijn Wil. Want Allah heeft de wereld geschapen alsook de mens. En de mens vond als bijzonder dier genade mits hij gehoorzaamt aan de geopenbaarde wetten en plichten. Die genade is het Paradijs en niet het gezond blijven en oud worden op aarde. Dit is geen echte genade, want onze diepste angsten zijn existentieel: lichamelijk en aards. Eenmaal overleden heeft niemand angst. De Bijbel heeft een andere uitleg over leven en dood. God schipe de mens naar zijn beeld en gelijkenis. Zonde is de oorzaak van alle dood en onzaligheid. De zonde zit in onze genen en vrije wil. Alleen door het bloedoffer van de Messias kan de zonde worden weggenomen. Deze genade komt voort uit Gods liefde en compassie voor ons mensen. De prikkel des doods wordt weggenomen. Ook geeft de Bijbel een sympathiekere uitleg over de reden waarom de mens is geschapen.
  De mens wordt in zijn diepste geregeerd door angst en magie. Niemand neemt volledig genoegen met wetenschappelijke verklaringen over het ontstaan van alles, de duizelingwekkende wonderbaarlijkheid van het universum, de uitzonderlijke aarde, de natuur, het fenomeen mens, de tragiek en gruwel van de dood.Welke roker gelooft 100% dat zijn einde door longkanker wordt veroorzaakt. Welk geweldsslachtoffer gelooft 100% dat in eigen onschuld. Het grote mysterie gaat ons verstand te boven en slechts de “Zauber” biedt troost. De Islam zal niet verdwijnen zolang het 1) niet door een ander geloof wordt overtuigd en 2) niet met geweld wordt tegengehouden.

 22. Godefroy France

  Wat deze gesubsidieerde haatbaard niet begrijpt is, dat zijn achterlijke incestueuze religie de kluit belazert door de zelfmoord idioten 72 maagden te beloven, gezien de aantallen opgeblazenen is er een tekort ontstaan!!! uiteindelijk worden zij beloond met een 72 jarige maagd!!!

 23. Frayek

  Waar zijn de juristen als je ze nodig hebt. Ze moesten hem dit en dat, maar het zou wel eens kunnen dat hij met zijn misselijk makende haatpraat geen grenzen overschrijdt, om het met burgemeester van A. te zeggen. Kan één van de gevolgen van Charlie Hebdo dus graag zijn dat de wetten aangescherpt worden? In andere landen is ‘aanzetten tot / apologie voor het terrorisme’ een ernstige misdaad waar jaren gevangenis op staat.

 24. Teun

  Sjonny
  Ach arme Sjonny. Last van Goulash? Aan de reut, Sjonnie?
  Of kou gevat op je Piaggio Zip?
  Teveel wijn op, samen met je Anita?

 25. Teun

  Ik hoop dat overgegane terroristen zoveel maagden krijgen dat hun potlood op een gegeven spontaan tussen hun benen vandaan valt. Een geval van materiaalmoeheid in de immateriële werkelijkheid, als het ware.
  Dan zullen zij helaas toch op zoek moeten gaan naar een andere hobby. Er zitten leuke hobbys tussen, hoor. Zoals daar is het spiritueel bezig zijn met het geloof.
  Of in een bushaltehokje naar een leuke poster van een dame in lingerie kijken en erover filosoferen dat het allemaal eigenlijk best wel meevalt, vergeleken met wat hij zijn potlood en die 72 maagden allemaal heeft laten doorstaan.

 26. Gielah

  Het eeuwig lot van die moordenaars boeit me nauwelijks.
  Het in bedwang houden van degenen, die nog op deze aarde róndlopen.. dat lijkt me topprioriteit.

 27. Teun

  Onze vijand is niet de islam, maar onze eigen overheid. Ook moslims moeten in de gaten krijgen hoe zeer zij gemanipuleerd worden. Onze behekste overheden rammen ons het mondiaal fascisme door de strot. Hun afgod is de mammon. Zij misbruiken de moslims door ze als bruinhemden tegen vermeende nazi´s en vreemdelingenhaters in te zetten, of op z´n minst niet tussenbeiden te komen en in te grijpen als er zich ongerechtigheden voordoen. Zo kweekt men zorgvuldig haat. Veel overheidsdienaren zouden best weleens praktiserende satanisten kunnen zijn, evenals veel pedofiele rechters, die in satanische pedofiele netwerken van o.a. hofleveranciers verstrikt zijn geraakt (voorbeeld, de geruchten rond ´hofleverancier´ Dutroux, Het Europese Hof, het beklinken van een opgedrongen verdrag (1997) met het offeren van een blond kind met bijzondere lichamelijke kenmerken (bijv. twee ogen van verschillende kleur). Satanisten zijn uitzonderlijk bijgelovig en obsessief vanuit hun reptielenbrein.
  De overheid doet er alles aan om ons in een burgeroorlog te betrekken en anders wel in een oorlog tegen Rusland.
  Door overdreven te ageren tegen Wilders en aanhang schept de overheid bovendien een sfeer van hysterie onder moslims, zodat die zich als slachtoffers zien van allerlei misdaden die feitelijk nooit gepleegd zijn.
  Op internet beweerde een Surinaamse vrouw tegen een teleurgestelde jonge Marokkaan die Nederland wilde verlaten dat Wilders wel 100.000 mensen had vermoord. Te gek voor woorden.
  Men zou nog eerder geloven dat Wilders, Rutte, Pechtold in het geniep kinderoffers hebben gebracht, ten gunste van Bilderberg, het verdeel-en-heers-spel en het vestigen van de totalitaire satanische nieuwe wereld orde.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.