Man dwingt meisje (12) tot naaktfoto’s, krijgt slechts taakstraf

Dit is niet rechtvaardig.

We hebben echt te veel D66-rechters in Nederland. Een man van 20 uit Emmer-Compascuum komt weg met een taakstraf van 100 uur, een schadevergoeding van 500 euro en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor het seksueel misbruiken van een 12-jarig meisje uit Roosendaal. Het gebeurde allemaal via internet, maar dat is óók seksueel misbruik.

De man en het meisje leerden elkaar kennen via een chatsite. Al snel ging het helemaal mis. De man eiste dat het meisje foto’s maakte van haar geslachtsdeel en haar borsten. Die moest ze dan via haar telefoon versturen naar hem. Dat heeft ze braaf gedaan, waarschijnlijk omdat ze doodsbang was dat er anders iets zou gebeuren met haar. Zo dwingend kwam de man kennelijk over.

De moeder van het meisje ontdekte de schokkende foto’s op haar mobiel en schakelde de politie in. Op die manier kon de man uit Emmer-Compascuum worden aangehouden.

Een paar dingen: zonder de ouders te schuld te willen geven van wat er is gebeurd, ouders moeten veel beter opletten wat hun kinderen doen op het internet. Dit soort dingen gebeurt namelijk wel vaker. Ouders zijn de baas in huis, dus zij mogen ook bepalen wat hun kinderen doen op internet. Ten tweede: deze man moet voor minstens een paar jaar uit de samenleving worden verwijderd.

Dat is niet alleen rechtvaardig, het is tegelijk een signaal naar alle andere pedo’s die het internet afstruinen naar onschuldige jonge kinderen die ze kunnen misbruiken via chatsites, spelletjes e.d., en het maakt onze samenleving veiliger. Iemand die een 12-jarig meisje zover heeft kunnen krijgen seksfoto’s te maken, is een manipulatieve hufter die het waarschijnlijk niet zal laten om het nog eens te proberen. Opsluiten dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Dat meisje, zij is natuurlijk de schuldige. Had ze maar geen meisje moeten zijn. En natuurlijk zijn ook haar ouders zou fou als maar zijn kan. Zomaar een mobieltje en een computer voor dat kind. Dat is toch uitlokking?
  Ik vind die straf véél te zwaar! (Ahum)
  Het is toch echt godsgeklaagd, dat zo’n viespeuk met deze belachelijke “straf” wegkomt. En deze rechter moet zich écht doodschamen. Die heeft duidelijk een brevet van onvermogen afgegeven.
  Het feit, dat rechters zich niet hoeven te verantwoorden en voor het leven benoemd zijn, toont nu al jaren haar tekortkomingen en is dringend aan verandering toe. Laat ze maar verkozen worden voor een bepaald aantal jaren. Dan kunnen ze nadien afgerekend worden op hun “prestaties”.

 2. Zander

  Volgens mij heet dit Hawking waarbij een viezerik als een “Havik” het internet afspeurd opzoek naar een kwetsbaar slachtoffer.
  Ik wil niets goed praten maar als het slachtoffer bijvoorbeeld 17 jaar zou zijn en de viespeuk 25 hoe zijn de verhoudingen dan. Het leeftijdsverschil is 8 jaar, natuurlijk is een 12 jarige veel te jong voor dit soort shit maar zie het contrast. Het betreft hier een dader die als jong volwassene kan worden beschouwd van slechts 20 jaar. Ik denk dat de strafmaat daar op is aangepast. Ik praat het absoluut niet goed maar een dader van achter in de 30 zal wellicht en terecht een zwaardere straf opgelegd hebben gekregen tov deze dropveter. Deze jong volwassene moet ook op de blaren zitten en naast de opgelegde taakstraf flink in de buideltasten om het meisje schadeloos te stellen.

 3. Daniel

  Als je dwaalt door de krochten van internet kom je een ongelofelijke hoeveelheid baggerzooi tegen.
  Dit is nu bekend geworden, maar heel veel wordt nooit bekend.
  Half Nederland zit een groot deel van de dag op internet.
  Vuilbekkend reageren op artikelen in diverse websites, kijken naar pornosites, speurend naar nieuwe sensatie in de ‘kranten’ om hun eigen onvermogen en teleurstelling in hun dagelijkse leven te spuien.
  Natuurlijk reageren ook veel mensen uit oprechte betrokkenheid, maar er is gelukkig ook meer dan internet.
  Van met de hond wandelen, een goed boek lezen, met je maatje iets gaan drinken in de stad, van al die dingen wordt je veel gelukkig.
  Zelf moet ik me soms ook een trap onder de kont geven en anders doet de hond of mijn vrouw het wel.
  Zeker is dat geluk niet op het internet te vinden is.

 4. Seneca

  @Daniel
  Helemaal mee eens maar Frank schrijft dit niet over het internet, neen Frank schrijft over die van god verlaten rechters, die menen zich van alles te kunnen permitteren en door hun ‘signaal’ aan de maatschappij deze tot op het bot corrumperen.

 5. CJD

  D66-rechters

  Volgens is dit het meest populaire woord op deze site. Kom maar eens met wat anders!

 6. HR

  Het zou fijn zijn als er eindelijk zwaarder gestraft zou worden in Nederland, met name voor het soort vergrijpen als hierboven beschreven.

  Ik heb echter de laatste tijd alleen de verkeersboetes omhoog zien gaan……

  Zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat het verreweg de simpelste manier is om extra geld binnen te halen…..

  Volgens mij zit je tegenwoordig sneller in de bak voor het niet (kunnen) betalen van een verkeersboete (geen misdaad) dan voor een echte misdaad.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.