Eindelijk: politie moet verplicht pistool mee naar huis nemen

Eindelijk: politie moet verplicht pistool mee naar huis nemen

Een slimme anti-terreurmaatregel.

Jihadi's die kwaad in de zin hebben (of herhaal ik mezelf nu?) hebben het bij aanslagen altijd gemunt op politie-agenten, omdat zij degene zijn die de jihadi's kunnen tegenhouden. In Parijs werden agenten koelbloedig geëxecuteerd door de Kouachi-broers, in Verviers wilden moslimterroristen een politie-agent ontvoeren, hem onthoofden en er een filmpje van online zetten.

Dit kan ook in Nederland gebeuren. Kijk maar hoe ver Tarik Zahzah kwam op het Mediapark met een (nep)vuurwapen. Als hij een jihadi was geweest, dan waren er veel, heel veel doden gevallen. Logisch dus, dat Nederlandse politie-agenten voortaan verplicht hun dienstwapen mee naar huis moeten nemen, zodat ze altijd en overal zichzelf kunnen beschermen:

Om het meenemen van het wapen mogelijk te maken, krijgen agenten versneld allemaal een wapenkluis of wapenslot thuis. Agenten mochten tot nu zelf beslissen of ze hun wapen mee naar huis willen nemen. Dit mocht alleen als ze het veilig konden opbergen.

Het besluit is genomen vanwege een toenemende terreurdreiging tegen agenten. Het is een van extra maatregelen die zijn genomen na de arrestaties in het Belgische Verviers en de aanslag in Parijs.

De (geplande) aanslagen zijn een wake-up-call voor Nederland. Dat politie-agenten buiten diensttijd al die jaren geen beschikking konden hebben over hun vuurwapen, is een gotspe. Gelukkig is dat nu hersteld. Volgens Gerard Bouman, korpschef van de Nationale Politie, zijn er nog meer anti-terreurmaatregelen genomen om agenten zo goed als mogelijk voor te bereiden op aanslagen.

Er komt een noodknop voor baliemedewerkers op alle politiebureaus, voor het geval een terrorist binnen komt vallen en begint te dreigen of zelfs wild om zich heen begint te schieten. Dan gaat er meteen een alarm af op het politiebureau en staat de baliemedewerker in direct contact met de meldkamer. De meldkamer kan dan meeluisteren naar wat er gebeurt. Heel wijs.

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer maatregelen worden genomen door de politie in de strijd tegen het islamitisch terrorisme, maar niet alles hoeft bekend te zijn. Jihadi's zouden daar alleen maar profijt van kunnen hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties