Man dwingt meisje (12) tot naaktfoto's, krijgt slechts taakstraf

Geen categoriejan 31 2015, 9:00
Dit is niet rechtvaardig.
We hebben echt te veel D66-rechters in Nederland. Een man van 20 uit Emmer-Compascuum komt weg met een taakstraf van 100 uur, een schadevergoeding van 500 euro en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor het seksueel misbruiken van een 12-jarig meisje uit Roosendaal. Het gebeurde allemaal via internet, maar dat is óók seksueel misbruik.
De man en het meisje leerden elkaar kennen via een chatsite. Al snel ging het helemaal mis. De man eiste dat het meisje foto's maakte van haar geslachtsdeel en haar borsten. Die moest ze dan via haar telefoon versturen naar hem. Dat heeft ze braaf gedaan, waarschijnlijk omdat ze doodsbang was dat er anders iets zou gebeuren met haar. Zo dwingend kwam de man kennelijk over.
De moeder van het meisje ontdekte de schokkende foto's op haar mobiel en schakelde de politie in. Op die manier kon de man uit Emmer-Compascuum worden aangehouden.
Een paar dingen: zonder de ouders te schuld te willen geven van wat er is gebeurd, ouders moeten veel beter opletten wat hun kinderen doen op het internet. Dit soort dingen gebeurt namelijk wel vaker. Ouders zijn de baas in huis, dus zij mogen ook bepalen wat hun kinderen doen op internet. Ten tweede: deze man moet voor minstens een paar jaar uit de samenleving worden verwijderd.
Dat is niet alleen rechtvaardig, het is tegelijk een signaal naar alle andere pedo's die het internet afstruinen naar onschuldige jonge kinderen die ze kunnen misbruiken via chatsites, spelletjes e.d., en het maakt onze samenleving veiliger. Iemand die een 12-jarig meisje zover heeft kunnen krijgen seksfoto's te maken, is een manipulatieve hufter die het waarschijnlijk niet zal laten om het nog eens te proberen. Opsluiten dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten