Moslimterroristen Boko Haram ontvoeren veertig jongens

De Nigeriaanse vrienden van ISIS slaan weer toe. 

Er gaat geen week voorbij of de Nigeriaanse moslimterroristen van Boko Haram terroriseren de (vaak christelijke) inwoners in het noorden van het Afrikaanse land. Dat doen ze door meisjes te ontvoeren en te verkrachten, christenen massaal af te slachten, en zelfmoordaanslagen te plegen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Nu hebben ze weer veertig jongemannen ontvoerd tijdens een razzia:

De militanten kwamen vrijdagavond het dorp binnen en zeiden dat zij op missie waren voor de islam. Alle mannen uit het plaatsje werden bijeengeroepen onder het mom van een religieuze bijeenkomst.

Ongetrouwde mannen tussen de 18 en 23 jaar werden vervolgens meegenomen. De groep vertrok richting het Sambisabos, dat bekend staat als bolwerk van Boko Haram.

De lokale jongerenburgwacht heeft de ontvoering bevestigd. Wat er gaat gebeuren met die jongemannen? Er zijn drie mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat ze, net als talloze andere Nigerianen, worden vermoord door de moslimterroristen van Boko Haram, bijvoorbeeld door hun hoofden af te hakken.

Een andere mogelijkheid is dat Boko Haram met deze gijzelaars hoopt een flink bedrag aan los te kunnen opstrijken bij de overheid. Een derde mogelijkheid, en dit lijkt me het meest waarschijnlijk in dit scenario (omdat alleen ongetrouwde mannen tussen de 18 en 23 jaar zijn ontvoerd), is dat Boko Haram om terroristen verlegen zit en wel wat vers bloed kan gebruiken om nog meer dorpen in Nigeria te kunnen veroveren en zo de zelfuitgeroepen Islamitische Staat in Nigeria te verstevigen.

Ik noem Boko Haram niet voor niets de vrienden van ISIS. De leider van Boko Haram heeft trouw gezworden aan de zelfbenoemd kalief van de Islamitische Staat in Irak en Syrië, Abu Bakr al-Baghdadi. Nu is het natuurlijk niet sexy om de slachtoffers van moslimgeweld in Afrika te helpen op een of andere manier, maar het lijkt me tamelijk cynisch als we helemaal niets doen om het noorden van Nigeria te bevrijden van Boko Haram terwijl we wél ISIS in Irak bombarderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. JanvanEechoud

    Goed. We horen het te weten.
    Maar…, what’s new??

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.