Hooligans Oud en Nieuw voelen zich onaantastbaar

Hooligans Oud en Nieuw voelen zich onaantastbaar

Niet zo gek: dat zijn ze namelijk ook.

Het Algemeen Dagblad komt vandaag met een verhaal over relschoppers in Utrecht die tijdens Oud en Nieuw maar liefst 33 auto's in de fik hebben gestoken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

Hoe dat kan? Experts hebben het antwoord:

,,Die jongens hebben het idee dat ze onaantastbaar zijn," zegt Hjalmar van Marle, forensisch psychiater aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Volgens Van Marle weten de daders dat de pakkans gering is. ,,Ze zijn zich ervan bewust dat ze ermee wegkomen. Dat spreekt zich rond op straat, iedereen weet dat. Zoiets speelt een grote rol in deze nieuwe branden."

In een normaal land wordt dit soort tuig natuurlijk opgepakt en vastgezet, maar niet in Nederland. Daar worden dit soort types gewoon met rust gelaten zodat ze volgend jaar nog een keer los kunnen gaan. Individuele pyromanen moeten er vaak aan geloven, maar hele groepen hooligans hoeven nergens bang voor te zijn. Als ze geen geen domme dingen zeggen of doen op sociale media komen ze zonder problemen weg met hun misdaden.

De kans is dan ook groot dat de schade volgend jaar nog verder oploopt. De jongeren scheppen tegen elkaar op dat ze auto's in de fik hebben gestoken en ermee zijn weggekomen... en dagen hun vrienden uit hetzelfde te doen. Dit jaar 33 auto's, volgend jaar misschien wel 50. En de gemiddelde burger zich maar bedremmeld afvragen hoe dit toch kan.

Nou, we weten het antwoord: het komt doordat de autoriteiten volstrekt incompetent zijn. Ze kunnen uw leven totaal vernietigen door u op te zadelen met allerlei boetes en incasso's, maar criminelen arresteren, ho maar. Dat is te veel moeite.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties