Pat Condell: held van het vrije woord

Geen categoriejan 31 2015, 20:00
Nee, ik ben het lang niet altijd met hem eens, maar wat is deze man een held.
Veel lezers van De Dagelijkse Standaard zijn bekend met Pat Condell, de Britse atheïst die week op week interessante video's plaatst op YouTube. Niet zo gek, want deze man is één van de moedigste mensen in zijn land. Nee, herstel: in de wereld. Anders dan vrijwel iedereen is hij namelijk niet te beroerd - of te bang - om de Radicale Islam verbaal hard aan te pakken.
Zie bijvoorbeeld deze video die hij onlangs online zette in verband met de herdenking van de holocaust:
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=YQjTLGgQV2w#t=135[/embed]
Let wel, ik ben het lang niet altijd eens met Condell (wat niet zo vreemd is aangezien hij een atheïst is... en ik niet), maar wat is deze man - zoals Glenn Beck ook zegt - een held. Hij is één van de weinige mensen die de moed heeft om de Radicale en zelfs Mainstream Islam te bekritiseren. Wat dat betreft is hij niet anders dan de vermoorde cartoonisten van Charlie Hebdo: ook hij stelt islamitisch antisemitisme en terrorisme aan de kaak en doet dat zonder zich ervoor te verontschuldigen. Nee, hij heeft een mening - en maakt zich terecht ernstig zorgen over de groei van de Radicale Islam in de islamitische wereld - en verkondigt die luidkeels.
Ik twijfel er geen moment aan dat dit soort werk bijzonder gevaarlijk is. Er zullen ongtwijfeld maar wat veel radicale moslims zijn die hem naar het hiernamaals willen jagen omdat hij het lef heeft hen te bekritiseren. Het ironische daarvan is natuurlijk dat ze daarmee zijn punt juist bewijzen, maar helaas zijn ze te achterlijk om dat te bevatten.
Hoe dan ook, vandaar dus even speciale aandacht voor Pat Condell, één van de moedigste mannen ter wereld (die de EU overigens bij tijd en wijle ook geweldig mooi op het hakblok legt).
(P.S.: overigens, als je de hadith laat liggen en je alleen concentreert op de Koran zul je ongetwijfeld zien dat er daar juist ook vreedzame en tolerante verzen in staan. Het is aan moslims om die verzen te laten te omarmen en de vijandig gezinde verzen in hun historische context te zetten, etc. De islam hoeft niet automatisch antisemitisch te zijn - en verschillende moslims en zelfs islamitische gemeenschappen hebben dat in het verleden ook aangetoond. Alleen moeten moslims dan wel het lef hebben om de totaal onbetrouwbare hadith en de 'meningen' van zelfverklaarde 'islamitische experts' terzijde te schuiven.)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten