Polderjihadi bedreigt columnist Ebru Umar met de dood

Vandaag heten wij allemaal Ebru Umar.

Terwijl er nog steeds wordt gejaagd op de twee daders van de aanslag op Charlie Hebdo, zijn er Nederlandse radicale moslims die fantaseren over het plegen van een aanslag. Een aanslag op Ebru Umar welteverstaan, een van Nederlands bekendste columnisten.

Een vrouwelijke polderjihadi met de Twitter-naam @muhajirahnl (het account is inmiddels offline gehaald door Twitter) zette vanochtend bovenstaande doodsbedreiging op Twitter. De polderjihadi zette er een foto van een vuurwapen en haar Nederlandse id-kaart bij. Er zit geen woord Spaans bij de tweet: “Voorbereidingen treffen om @umarebru van het leven te beroven. Met vriendelijke groet, vanuit het khalifaat.”

Even later stuurde ‘muhajirahnl’ deze tweet:

muhajirahnl4

Volgens de biografie van het Twitter-account gaat het om een ‘muhajirah’ uit Nederland, oftewel een immigrant, en woont ze in ‘bilad al islam’. Dat is de Arabische naam voor het Syrië uit de 7e eeuw. Ook beweert de jihadi een bekeerling te zijn en een oud-student rechten aan de UvA. Daarnaast ontvangt ze nog doodleuk studiefinanciering van de Nederlandse overheid:

muhajirahnl3

Hallo, AIVD, letten jullie even op? Deze vrouw hoort geen cent aan studiefinanciering te ontvangen. En ze mag nooit meer Nederland in. Op basis van deze tweets kan de AIVD ongetwijfeld ontdekken om wie het gaat. Zeg, ik heb een idee, om de AIVD een beetje te ontlasten want ze hebben het al zo moeilijk met alle terugkeerjihadi’s, vraag aan de Amerikaanse overheid of ze even een bommetje willen gooien op het Syrische huis van deze dreigjihadi. Zijn we meteen van het probleem af.

Oh, en vandaag heten we dus allemaal Ebru Umar.

Update:

Het gaat niet om een man, maar om een vrouw. Vandaar de naam ‘oum mujahid’, wat zoveel betekent als ‘moeder van jihadisten’. H/t.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

54 reacties

 1. Napoleon

  Kom er maar in Jacobus ik smacht om jou ontkenningsbericht te lezen 🙂

  1. Jacobus

   Ik ben het eens met het pleidooi om de identiteit van deze zottin te achterhalen en haar te vervolgen.

   1. Frits B

    Identiteit is allang bekend: Antoinette van der Ploeg, voormalig rechtenstudente in Groningen, woont nu in Syrië, met een NL studieschiuld van 7300 euro die ze niet van plan is ooit te voldoen; gegevens door haarzelf op Twitter bekend gemaakt. Kortom, een miskende, ondergeprivilegieerde immigrante uit een achterstandswijk. Bekeerlingen, dat zijn de ergste. Vluchtelingen weten tenminste nog waarvoor ze gevlucht zijn.

    1. twitterfreak

     Helaas klopt deze identiteit volgens mij niet helemaal..

 2. Michel108

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23538018/___Schutter_Montrouge_kennis_terreurbroers___.html

  Allemaal toeval.
  Komt omdat ze weed verslaafd zijn,
  werkeloos,
  wezen,
  zielig,
  etc..

  Toch Jacobus?

 3. Locke

  Men haast zich in de MSM om te verkondigen dat het geen oorlog is tegen religie maar tegen terreur.
  Bij mij komt dan de vraag, is dit geen fundamentalisten religie terreur die alles wat anders is wil vernietigen?

  1. huuskesjong

   ‘Locke’, beter had ik het niet kunnen zeggen.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. cmsuijkerbuijk

  Als we zo gaan doen “We heten vandaag allemaal “Ebru Umar”, dan is er nog wel een andere persoon, wiens leven nog meer wordt bedreigd, wiens naam wij kunnen gaan dragen. Zullen we afspreken, dat we dan allemaal “Geert Wilders” zijn, of kan dat alleen bij personen die “in de pul” vallen?

  1. loritta

   Hele goede reactie

  2. aquarius

   akkoord !

 5. Joop Klepzijkert

  tim is net zo lachwekkend als jacobus en johnny en nog een paar. Hoe willen ze in spaghetti’s monsters naam (godsnaam) Ebru beveiligen? En de lijst zal groter en groter worden van alle mensen die beveiligd moeten worden. Het zal wel veel nieuwe banen opleveren voor de beveiligings diensten, dat dan weer wel.

 6. Pjotter

  Na de ferme woorden van Rutte gisteravond ben ik benieuwd hoe deze basterd ontvangen wordt als hij terugkeert, een hui ? of huis van bewaring.

 7. Joop Klepzijkert

  Locke ze zijn bang voor een burgeroorlog. de media moet zich van de regering behoudend opstellen. De islam is het kwaad, iedereen weet dat.

 8. Henk.B

  Krenk een haar van ebru en je zal voelen hoe het is om
  een Amsterdamertje naar binnen geschoven te krijgen voeld zo iets als een klein meisje teworden verkracht
  door Mo de auwe lul .

 9. Michel108

  https://twitter.com/Blondemevrouw1

  Volg deze dame…
  Ooit schreef ze hier.
  Messcherp.

  1. Paul

   @Michel108
   9 januari 2015 at 12:23

   Hahaha….:

   Blondemevrouw ‏@Blondemevrouw1

   #JeSuisCharlie? Mais non; #JeSuisHypocrite

 10. Arie Bombarie

  Tsja, Ebru Umar is een seculiere Nederlandse ex-Moslima van Turkse afkomst en derhalve bij uitstek een doelwit voor deze Middeleeuwse fanatici.

  De manier waarop Ebru Umar over de Islam schrijft is in vergelijking met hoe sommige autochtone Nederlanders erover schrijven (neem Annabel Nanninga) nog betrekkelijk mild.

  Maar ja, Ebru Umar is een ex-Moslima. En ook al is ze hier geboren en is Nederlands haar moedertaal. In de ogen van de Jihadisten is ze op de eerste plaats een Turkse afvallige.

  Deze bedreiging moet helaas heel serieus genomen worden.

  1. JanvanEechoud

   “Deze bedreiging moet helaas heel serieus genomen worden”
   En de bedreiging van Geert Wilders, Arie?
   Of heeft hij het wél verdiend?
   Mvg. Jan v. E.

   1. Arie Bombarie

    Jezus Christus Jan Van Eechoud. Moet ik hier nou een serieus antwoord op geven?

    Dat Geert Wilders bedreigd wordt is geen nieuws. De man staat al ruim tien jaar lang op de dodenlijst van de Jihadisten.

    Maar dat nu zelfs er een serieuze bedreiging komt vanuit Jihadisten aan het adres van Ebru Umar, ja dat is wel nieuws.

    1. JanvanEechoud

     Je wil het maar niet begrijpen waar de prioriteiten in je leven horen te liggen, Arie…….
     Je vermeldde niet dat het nieuwswaarde had.
     Je vermeldde dat de bedreiging aan haar adres serieus genomen moest worden.
     Maar blijkbaar vind je dat de bedreiging van GW niet serieus genomen hoeft te worden.
     OK. Duidelijk.
     JvE

 11. Gielah

  Wilders heeft zojuist verklaard: ” Al gaat Rutte elke ávond op de Dam staan…. een revolutie kómt er!’

  Zijn uitspraak: ‘Wij laten ons onze vrijheid niet afnemen’ was dan ook een enorme belediging in de richting iedere Nederlander, die nog tegen de media-stroom in probeert de waarheid te ventileren… al dan niet honend gehinderd door een leger (overheids)trollen en ander ondermaats ongerief.

  Hij heeft er actief aan méé gewerkt, dat de vrijheid van meningsuiting op alle mogelijke plekken gehinderd en verdacht gemaakt en/of ( bijvoorbeeld op de website van de Telegraaf… potjandorie…) helemaal niet eens gepláátst wordt.

  Het downplayen van de jarenlange waarschuwingen en de haarscherpe analyses van het gevaar door meneer Wilders zelf… komen óók op zijn conto!

  Als anti-vrijheidsmensen gaan roepen dat ZIJ ” zich de vrijheid niet laten ontnemen “, dan kan geen normaal mens daar blij om worden… want die weet belázerd te worden.

  Het rare geschrijf gisteravond, als zouden wij een soort algemene verzoeningsavond en een roerende saamhorigheid hebben meegemaakt, komt dan ook enkel en alleen uit de pennen en computers van hen, die óf zelf de vrijheid om zeep gebracht willen zien, of te dom zijn om beter te weten.
  We werden bedonderd.
  We werden ingepakt.

  Dat Wilders … ooit… een revolutie ziet aankomen… vind ik dan ook rijkelijk optimistisch.
  Je hoeft alleen maar de hele dag door naar de radio te luisteren – wat ik meestal doe – én in je kennissenkring je oor te luisteren te leggen en je kunt maar één conclusie trekken:
  de ene helft van Nederland is bezig de andere te misleiden… en dat misleiden lokt ákelig goed!
  Voor een revolutie heb je een heleboel mensen nodig die wél wakker zijn en die dáárdoor aan de goede kant zijn gaan staan.
  Die zijn er niet of te weinig.

  1. Pjotter

   Maar David versloeg Goliath, en een kleinere en begeesterde en gemotiveerde horde kan veel aan.

   1. Gielah

    Dank voor de hoopgevende woorden.
    En ja.. u hebt gelijk.

  2. vanGodlos

   Dit zou ,ik zij zou een begin of een kiem kunnen zijn van een begin ….houdt moet.

 12. Freek

  Hey, zoals wel vaker laten we niet kijken naar het bericht of de inhoud maar gewoon Wilders beschuldigen.

 13. JanvanEechoud

  Wat lees ik nóu weer, Frank?
  Wéér een incident?
  Het lijkt wel een fullspeed speelfilm!

  Mvg.

 14. hal2001s

  Zag ik gisteren op twitter:

  “The attack on Charlie Hebdo is an attack on freedom of speech”
  Says Angela Merkel today from London

  Well Angela, calling 20.000 concerned German citizens “Right Wing Scum” when they peacefully protest the Islamification of Europe and doing everything to demonize them is an attack on Freedom of Speech too.

  Except their concerns appear to be justified.

  Vervang Angela door Pechtold, Aartsen, Rutte, etc. naar eigen goeddunken.

  1. Avander

   En vervang 20.000 bezorgde Duitse burgers dan ook gelijk maar door “20 miljoen bezorgde Duitse burgers”, want zoveel zijn het er intussen.

 15. Anna

  Wat heeft Ebru Umar nou weer gedaan? Het enige antwoord dat veel islamieten hebben op kritiek is dood en verderf. Wanneer wordt de kern van de wrede fundamentalisten eens besproken door moslims en politici. Dat islamitische fundament komt voort uit de vele oproepen tot geweld en moord in de koran. Wij moeten niet de straat op. Moslims moeten met miljoenen de straat op om te demonstreren tegen het gevolg van deze oproepen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat in 2015 islamitische geestelijke deze passages uit de koran nog steeds aan hun volgelingen verkondigen. Verlichting is nodig in de islam! Moslims die iedereen gaan aangeven die kritiek leveren op de islam zoals veel islamitische organisaties zijn funest voor onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting. Met hen kom je geen stap verder maar wordt de hele toestand veel en veel erger.

 16. Frank

  Innaaien in een varkenshuid, ongelooid, met de vleesresten er nog aan, en dan ophangen.

  1. VVM

   Dat lijkt mij wat over de top, maar een flink aantal jaren gevangenisstraf en eten wat de pot schaft en daarna denaturaliseren en het land uit lijkt mij wel passend.

  2. Jacobus

   Ik zie dat Frank een oplossing voorstelt die onze beschaving op een hoger plan moet brengen.

 17. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg

  Bill Maher:Video: ‘Honderden miljoenen moslims staan achter aanslag Parijs’

 18. Gielah

  En nu maar wachten op hen, die ons gaan uitleggen dat dit een smerige leugen is… want de meeste moslims zijn gematigd… hetgeen betekent dat zij geen dónder geloven van wat er in hun eigen koran staat…
  en dat de westerse democratie hen intussen zó lief is geworden..
  dat zij daardoor graag het eeuwige leven ( dat de koran hen belooft als zij NIET gematigd blijven) opgeven!

  1. Jacobus

   In die logica geloven gematigde christenen ook niet wat er in hun Bijbel staat.

   Wat een onzin is dit!

  2. Paul

   @Wachteres
   9 januari 2015 at 13:36

   @Gielah
   9 januari 2015 at 13:43

   Gematigd is irrelavant:
   Brigitte Gabriel: ‘ The peaceful majority is irrelevant’.

   https://www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s

 19. Jasterke

  “Gematigde Christenen” noemt men een pleonasme Jacobus….een “dubbelzegging”…wéér wat geleerd 😛

 20. Jasterke

  p.s.

  wat “gematigde Moslims” dus niet is… dàt is een leugen !

 21. Gielah

  Intussen wordt er op dit moment een koshere supermarkt in Parijs gegijzeld.

  http://nos.nl/artikel/2012459-dader-montrouge-slaat-opnieuw-toe

 22. Adrianus 43

  Ik ben woest en zit nu te kijken naar de NOS,heeft natuurlijk niets met de Islam te maken.Maar heb ze gisteren ook zien staan met hen uitgestreken tronies.
  Sefies zien maken met een pen maar ben niet vergeten dat ze enkele maanden geleden de enige die opkomst voor onze vrije meningsuiting in grootte getalen met voorgedrukte aangifte aangaven.
  Verdomd het zijn dezelfde koppen!!!!

 23. Adrianus 43

  Opkomst=opkomt

 24. jjvdberg

  # Jacobus

  Het verspreiden van gif gebeurt hier op deze site in grote mate. Zover ik kan nagaan bent u één van de weinigen die alle onzin en haat op deze site met rede tracht te weerleggen. Ben het niet altijd met u eens maar zoiets behoort hier geen probleem te zijn.Hoe u dat volhoudt vind ik erg knap. Daarvoor mijn respect.
  J.J. van den Berg

  1. JanvanEechoud

   Há die J.J.,
   Mooi. Goed zo.
   Laat eens een argument zien waar vermeld staat door Jacobus, met soera vermelding graag, dat moslims zoenend door het leven gaan?
   Dat ze NIET de opdracht hebben middel Jihad de Islam te verspreiden?
   Argumenten dus graag.
   Mvg wegkijker dat je bent, getekend Jan v. E.
   (grove bewoordingen, vind je niet? Is schelden zeker?)

   1. Beukman

    Eén ding is zeker. Jij neemt de koran een stuk serieuzer dan de gemiddelde huis-, tuin- en keukenmoslim. Jij zou nog in staat zijn om moslims die alcohol nuttigen (ik ken er wel een paar) met de koran om de oren te slaan, al roepend: “Mag niet! Mag niet!”

   2. jjvdberg

    Helaas kunt u niet goed lezen wat ik schreef. Ook discusiëren lijkt mij voor u een probleem. U verlangt van iederen die een andere mening heeft dat hij/zij met bewijzen komt. Met verwijzingen naar: enz. enz. Dat behoeft niet altijd.
    Als je bijvoorbeeld met een schilder spreekt die een deur slecht geverfd heeft afgeleverd dan behoef je toch ook alleen maar te zegen dat je niet tevreden bent omdat er bijv. vlekken zijn.. Je behoeft dan toch niet te omschrijven hoe hij moet verven , met welke verfsoort, kwast en schoonmaakmiddel? Je behoeft toch ook niet steeds aan te halen dat de onstaansgeschiedenis van de verf zo en zo is?
    Zo kan je niet eens iets vragen aan iemand om iets voor je te doen.

   3. jjvdberg

    Waarom uw opmerking : “”wegkijker dat je bent”” erbij moet dat weet ik niet. Waar slaat het op?
    Dan daaronder:
    (grove bewoordingen, vind je niet? Is schelden zeker?)

    Wat is daar de bedoeling van? Wat wilt u eigenlijk zeggen?

 25. anna67

  Tanja Jess heeft haar zin:

  Reuring in de maatschappij; bijna burgeroorlog in Frankrijk, om weldra zich uit te breiden tot Nederland.

  Deze Zwarte Pieten haatster kan haar lol op. Ik hoop dat ze er heel veel plezier in beleefd; ’t Liefst in levende lijve.

  P.S. RTL 7 zend continu gijzeling uit in Frankrijk.

 26. Paul

  islam molenaar, islam molenaar.

 27. Frank

  Jacobus, don’t get mad, get even. Stille tochten, huilende mensen, verontwaardigde politici, brandende kaarsjes, dat is precies de reactie die deze achterlijken willen zien. Als je ze hard aanpakt vinden ze het ineens helemaal zo stoer niet meer om jihadi of hoe ze het noemen te zijn. Als het oorlog is moet je vuile handen durven maken.

 28. Michel108

  Een vierde voorval in twee dagen. Trocadero afgezet.

 29. huuskesjong

  Ebru, ik sta aan jouw kant.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  1. JanvanEechoud

   Ebru for president!!

   1. jjvdberg

    U mag mij best een antwoord geven hoor!!

 30. anna67

  Ja, Ebru!

  Was je door gerelateerd rumoer vandaag in Parijs e.e. ff vergeten te noemen: volhouden!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.