Premier Canada: “De Radicale Islam heeft ons de oorlog verklaard”

Stephen Harper spreekt duidelijke taal. Francois Hollande, Barack Obama en Mark Rutte kunnen daar het één en ander van leren.

De Canadese premier Steven Harper staat erom bekend dat hij openlijk problemen durft te benoemen. Waar andere politici graag om de hete brij heen draaien vindt Harper dat onverantwoord: je moet problemen benoemen en ze vervolgens bestrijden. Doe je dat niet, dan wordt het alleen maar erger.

Zo heeft hij in het verleden niet alleen duidelijke woorden gesproken over de Radicale Islam, maar ook over het groeiende antisemitisme in Europa.

Gisteren liet Harper zich voor de zoveelste keer van zijn goede kant zien. In plaats van er omheen te draaien, zoals Francois Hollande deed toen hij zei dat terroristische aanslagen niets te maken hebben met ‘de islam’ (waarom noemen we radicale moslims dan radicale moslims, meneer Hollande? Hmm?), zegt de Canadese premier gewoon duidelijk dat we in een staat van oorlog verkeren met de Radicale Islam. Punt.

Zie de speech die hij gisteren gaf, een dag na de aanslag op Charlie Hebdo:

Veel duidelijker dan dit wordt het niet. Nee, zeker niet alle moslims zijn radicaal, maar zij die dat wel zijn, zijn vijanden van het Westen en moeten bestreden worden. Niet omdat wij zo graag een oorlog met hen willen, maar omdat ze ons jaren geleden al de oorlog hebben verklaard.

Wat zou het geweldig zijn als andere Westerse staten ook geleid worden door een man als Harper; niet een rechtsextremist, maar wel iemand die problemen durft te benoemen… en vervolgens het lef heeft om in actie te komen, zoals hij doet door moslimextremisten aan te vallen in het Midden-Oosten en door het keer op keer weer op te nemen voor de enige echte democratie in die regio, Israël.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

34 reacties

 1. Joop Klepzijkert

  Van een geschiedenis leraar werkzaam 1 dag in de week bij het Johan de Witt college te Den Haag,hoef je niet veel te verwachten. Het zal mij benieuwen of ze weer gestopt worden bij Wenen. Dan is het bewijs geleverd dat de geschiedenis zich telkens herhaald en zal er nooit wat veranderen.

  1. Jacobus

   Ik begrijp dat je je excuses hebt aangeboden voor je vies agressieve taal, Joop. Dat is verheugend en mijn complimenten voor het voortschrijdend inzicht waartoe je in staat bleek.

   1. aquarius

    kun je dit even uitleggen Japie . Ik heb het even niet meegekregen geloof ik .

  2. arie_jansz

   Joop, je bent wel heel diep door het stof gegaan, ik hoop maar dat je. Je lesje geleerd hebt knul.

   1. aquarius

    ja hetzelfde verzoek aan jou Arie : graag even uitleg omtrent dat stof en zo .

  3. Future

   Geschiedenis herhaald zich niet maar rijmt.

 2. tonzwart

  Misschien worden de Europeese overheden nog op tijd wakker en komen ze niet verder dan de Turks-Griekse grens. Onze defensies fors versterken is de remedie. Het ongeregelde stel bandieten die de IS strijdmacht vormen, kunnen nooit op tegen goed uitgeruste reguliere legers. Het enige wat ze méér hebben, is doodsverachting.

  1. Future

   Ze zijn al voorbij Wenen.

 3. Joop Klepzijkert

  De IS mannen en vrouwen houden zich niet aan verdragen, het wordt dus erg moeilijk om mensen zonder geweten te verlaan. Straks maken deze mensen gebruik van vuile bommen, chemische of biologische wapens en wint er niemand.

 4. NemTudom

  MvdG #
  Het spijt me , ik ben zelf niet echt op de hoogte van de politie. Maar wat je nu schrijft , (Wat zou het geweldig zijn as andere Westerse staten ook geleid worden door een man als Harper;) als is verbrande turf. Als we zulke leiders hadden dan was er geen EU dan was Nederland geen provincie van Europa en hadden we zeker niet, de ellende en steden vol met volgelingen van mohammet van de vrede. Dan hadden we misschien een zekere Geert Wilders aan de leiding. Of was hij niet nodig geweest. Had mijn tante maar klootjes dan was…..

 5. Joop Klepzijkert

  Hans Teeuwen op GeenStijl meesterlijk

 6. Michel108

  https://twitter.com/CaptHarokku/status/553462759288242176

  Hier in deze tweets zegt een Fransman dat hele stukken land verkocht zijn als schuldaflossing. Ik denk dat Westeuropa door de vele schulden vast zit aan allerlei leenheren en verdragen en dat mede daarom onze politici alles maar laten gebeuren.

  http://dievoss.blogspot.nl/p/straburger-resolution.html

 7. Michael van der Galien

  Joop, waar kan ik jouw excuus vinden? Ik kan ‘m niet vinden in de draden over Maiwand en die over Wilders/Defensie.

 8. Joop Klepzijkert

  Ik ook niet Michael, ik besteed geen letter aan die figuren meer. Het is moeilijk om niet boos te worden. Maar ik ben een mens en dan word je wel eens boos.

 9. Willie.F

  Ik ben de draad kwijt waar het nog over gaat hier met de reacties.Maar goed.We zijn in oorlog met de hele Islam niet alleen de radicale Islam.Voor jaren had je de Nazi’s de SS en het boek Mein-Kampf de één was er niet zonder de ander.

 10. Joop Klepzijkert

  Willie er bestaat geen radicale islam, wel streng gelovige moslims en moslims die het zeggen het te zijn, omdat de doodstraf op afvalligheid staat.

  1. bonus00

   Joopie, even je RAM-geheugen resetten, er lijkt een vreemd virus in rond te waren, die het optimaal functioneren van het geheugen beïnvloedt.

 11. vanGodlos

  Future@
  ja dat klopt ze zijn Wenen al voorbij en, ver voorbij tot diep in de Scandinavische landen zijn zij door gedrongen de alone Wolves, Het is wachten op de volgende aanslag en die komt….Wanneer wordt men hier in Nederland waker .

 12. Joop Klepzijkert

  Klopt meneer vangodlos, Ik schrijf het zonder hoofdletter. De islam is verspreid over de hele wereld, behalve Japan. Maar, dat wist je al.

 13. vanGodlos

  Willie.F@
  Juist gezien , de SS kon ook niet zonder de Nazie s en er was ook geen gematigde SS (Ab knallen die luitte).

 14. Michael van der Galien

  Mensen, kan iemand mij een link geven naar de draad waar de woonplaats van een reageerder wordt genoemd? Ik wil erg graag ingrijpen maar kan de reactie niet vinden.

 15. Joop Klepzijkert

  Een stukje uit de toespraken van Caroline Glick en Greenfield, wil ik de lezers van DDS niet onthouden.

  er wordt een “proxy-proxy-war” gevoerd door fascistisch/dom links in het Westen en de gebruikte pionnen zijn de islam en “de Palestijnen”. Het is een complexe driehoeksverhouding: Westers fascistisch/dom links en de islam gebruikt “de Palestijnen”. Eigenlijk: Westers fascistisch/dom links gebruikt de Palmaffia’s (Hamas en Abbas) die op hun beurt hun eigen bevolkingen gebruiken, dat wil zeggen: gijzelen. Tegelijk gebruikt de islam Westers fascistisch/dom links en zijn deze fascistische/domme linksen natuurlijk blij bezig ook het Westen zelf – Europa en Amerika – uit te leveren aan de islam. Het enige wat op dit congres nog ontbrak is mijn stelling dat de ideologie waarmee Westers links collaboreert, de islam, de oudste vorm is van een nazi-mentaliteit, dus dat de islam een nazisme avant, pendant et après la lettre is.

 16. vanGodlos

  Michael van der Galien@

  Hmm …Bedoel je Alie ba ba en de 40 rovers?
  die wonen in een moskee die kun je overal in de grootte steden hier vinden een Moskee kan je herkennen aan de 2 lange raketten die ernaast staan.

 17. Joop Klepzijkert

  Joop Klepzijkert
  9 januari 2015 at 20:41
  Philippens
  9 januari 2015 at 20:28
  Ga je nu Joop Oogklepzijkert heten?

  En wat wil je nu dat ik ga schrijven? We kunnen een discussie onder 4 ogen beginnen. Ik woon in den Haag (laak kwartier) noem een tijd en een plaats.

 18. vanGodlos

  J.Klepzijker@
  Bien vu compatriote commentateur , mijn complementen voor dit uitstekend speurwerk. Bravo.

 19. Joop Klepzijkert

  Bij deze ban ik mezelf, de lol was er toch al vanaf. Vriendelijke groet allemaal. Verder bedoelde ik geen kwaadaardig kanker maar een goedaardige variant.

  Zoals ik al eerder schreef, ik had niet boos moeten worden, Daar heb ik spijt van.

 20. toetssteen

  Harper noemt het beestje bij de naam. Dat is voor iedereen het beste.
  Ik heb niets met religie, maar ik begrijp dat mensen zoeken naar een spiritualiteit. Dat kan filosofie zijn of Boeddha enzovoort. Die zaken zitten niet in kaders en zijn vrij.
  Boeddhisme valt sec beschouwd niet onder religie, ofschoon er afsplitsingen zijn die dat predicaat wel verdienen.
  Soefisme vind ik, maar dat is mijn persoonlijke mening, daar een afgeleide van. Het is een invulling voor de geest, maar geen doctrine.

  Wellicht dat het zinnig is om enige scheiding aan te brengen tussen zaken. En zeker omdat in islam een aantal richtingen net zo hard ‘bevochten’ worden als de kufars.

 21. Lieftinck

  Als uitvloeisel van de de-nazificatie, voortvloeiend uit een onmenselijke gedachtengoed uit de jaren 30 en de bezetting door Duitsland, hebben we de afgelopen decennia geleerd dat het fout is om iets te hebben tegen immigratie, en dat wij een grote verantwoordelijkheid hebben, en moeten nemen, om mensen die ziek zwak en misselijk zijn te helpen. Dat is er ingeramd. Nationalisme is een vies woord en mag alleen bij sport worden uitgevent.

  Op zich lijkt dit een loffelijk streven.

  Maar nu blijkt dat we te ver zijn doorgeschoten blijkt het bijna niet meer mogelijk te zijn dat een substantieel deel van de mensen de problemen zoals ze zijn te begrijpen, in de zin dat de oorzaak juist gelegen is in de te ver doorgeschoten solidariteit en de weg-met-ons maatschappij. De mensen zijn zo geconditioneerd dat ze niet meer in staat zijn om voor zichzelf op te komen. Zie de tegendemonstraties in Duitsland, waarin de Pegida demonstranten worden neergezet als de grote psychopathische monsters, terwijl zij niet zien wie het echte monster is, en dat ook nooit zullen kunnen zien.
  De meerderheid zal de krokodil dus blijven voeden, totdat de krokodil ook de goodguys zal grijpen, dan is het te laat. Zweden is wat dat betreft een goed voorbeeld, een land die ook gebukt gaat onder schuldgevoel gezien hun laffe optreden tijdens WOll

  Wij hebben leiders nodig die vetrouwd worden door de main stream mensen, en ze vertelt dat het probleem niet vanzelf weggaat maar alleen door onorthodoxe maatregelen opgelost kan worden, zoals ook te lezen op de site ‘Nieuwe realist’. Churchills dus.

  Na de de-nazificatie is het tijd voor de de-islamisering en moeten we errkennen dat het houden van ons land, en de idealen van onze voorouders, belangrijk zijn om voor te strijden.

  Als het alleen van de Le Pens en de Wilders-en moet komen, zal de meerderheid zich altijd blijven verzetten.

  Tijd dat de grote partijen met onorthodoxe oplossingen komen, i.p.v. alleen de partijen in de rechter flank.

  1. VVM

   Dit is inderdaad bedreigend, hier wreekt zich het feit dat men hier heeft toegestaan dat wijken vol met niet westerse allochtonen veelal van islamitische huize zich konden ontwikkelen. Toen destijds politici een spreidingsbeleid bepleitten werd men weggezet met allerlei nu nog steeds geuite clichés zoals racist en populist etc.

  2. Lieftinck

   Het ongelijk van de elite, de MSM en het OM die dit alles hebben laten gebeuren, en critici kapot hebben gemaakt.

 22. 4Duwertje3

  Heb er niet veel aan toe te voegen en inderdaad kan de lievelingspresident van het grootste gedeelte van de media, de aan golfen verslaafde Barack Obama beter een lesje gaan halen bij de premier van Canada, inclusief alle Europese leiders. Een man van mijn hart.

 23. jonathan

  Harpert begrijpt het gevaar. We zijn in oorlog met de islam. Omdat de Jood,Christen en de niet-moslim minderwaardig zijn en moeten worden vervolgd,vernederd en vermoord.De grootste groep wereld wijd die daar mee te maken heeft zijn de christenen, afgeslacht door islamterroristen die uit zijn op macht gevoed door de kwaadaardige islamideologie. Daarom wanen de islamieten zich superieur. Willen de wereld hun wrede sharia wereldwijd ONS opleggen.De islam is het kwaad in de wereld en moet een dam tegen opgeworpen worden.
  @toetssteen, het zal u wel niet leuk vinden maar ik voeg naast filosofie Jezus toe omdat Hij steeds weer voorhield dat je dient te streven naar vrede en liefde in het hart. Trouwens Jezus en boeddha hadden opvallend vaak de zelfde soort uitspraken. Die van vrede en liefde in het hart.Er is een boek daarover te vinden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.