Premier Canada: “De Radicale Islam heeft ons de oorlog verklaard”

Screen Shot 2015-01-10 at 16.14.36
Foto:

Stephen Harper spreekt duidelijke taal. Francois Hollande, Barack Obama en Mark Rutte kunnen daar het één en ander van leren.

De Canadese premier Steven Harper staat erom bekend dat hij openlijk problemen durft te benoemen. Waar andere politici graag om de hete brij heen draaien vindt Harper dat onverantwoord: je moet problemen benoemen en ze vervolgens bestrijden. Doe je dat niet, dan wordt het alleen maar erger.

Zo heeft hij in het verleden niet alleen duidelijke woorden gesproken over de Radicale Islam, maar ook over het groeiende antisemitisme in Europa.

Gisteren liet Harper zich voor de zoveelste keer van zijn goede kant zien. In plaats van er omheen te draaien, zoals Francois Hollande deed toen hij zei dat terroristische aanslagen niets te maken hebben met ‘de islam’ (waarom noemen we radicale moslims dan radicale moslims, meneer Hollande? Hmm?), zegt de Canadese premier gewoon duidelijk dat we in een staat van oorlog verkeren met de Radicale Islam. Punt.

Zie de speech die hij gisteren gaf, een dag na de aanslag op Charlie Hebdo:

Veel duidelijker dan dit wordt het niet. Nee, zeker niet alle moslims zijn radicaal, maar zij die dat wel zijn, zijn vijanden van het Westen en moeten bestreden worden. Niet omdat wij zo graag een oorlog met hen willen, maar omdat ze ons jaren geleden al de oorlog hebben verklaard.

Wat zou het geweldig zijn als andere Westerse staten ook geleid worden door een man als Harper; niet een rechtsextremist, maar wel iemand die problemen durft te benoemen… en vervolgens het lef heeft om in actie te komen, zoals hij doet door moslimextremisten aan te vallen in het Midden-Oosten en door het keer op keer weer op te nemen voor de enige echte democratie in die regio, Israël.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!