Terreuraanslag Canada werk van moslimradicaal

Geen categorieokt 23 2014, 9:00
De schutter van de aanslag in Canada is geïdentificeerd. Het gaat om de islamitische bekeerling Michael Zehaf-Bibeau.
Toen gisteren een Canadese reservist (24) door maar liefst vijf kogels werd neergeschoten bij het oorlogsmonument in Ottowa gonste het van de geruchten dat de dader van de terreuraanslag een moslim zou zijn. Waarom? Nou, dat is heel simpel. Alles wees er namelijk op.
Een paar dagen geleden pleegde een islamitische bekeerling met sympathie voor ISIS een aanslag op twee Canadese soldaten met zijn auto. De schutter van gisteren zou een zwarte sjaal om hebben gehad tijdens de aanslag, en na afloop zaten ISIS-fanboys te juichen op Twitter. Nou, dan weet je het wel. 1 + 1 = 2.
En inderdaad, het blijkt te gaan om de recent tot de islam bekeerde Michael Zehaf-Bibeau. Voorheen heette hij Michael Joseph Hall. Hierboven staat hij op een foto die is verspreid door een ISIS-account op Twitter. De naam van de terrorist klopt in ieder geval. Van de foto is nog niet met zekerheid te zeggen dat het ook echt Zehaf-Bibeau is, maar daar lijkt het wel op.
De soldaat - zijn naam is Nathan Cirillo - is overleden. Hij laat een jonge zoon achter. Hier een recente foto van hem als reservist:
De reactie van de Canadese minister-president Stephen Harper: "We will not be intimidated. Canada will never be intimidated." Dat lijkt me de enige juiste houding tegen de islamitische ISIS-fanboys die het Westen kapot willen maken. Wij moeten ons niet bang laten maken. We moeten keihard terugslaan en ISIS helemaal wegvagen. Liever vandaag dan morgen.
Oh, en nog één heel belangrijk dingetje: wie houdt die geradicaliseerde islamitische bekeerlingen voortaan wat beter in de gaten? Reken maar dat dit niet de laatste terreuraanslag is die wordt gepleegd door een islamitische bekeerling die een gruwelijke hekel heeft gekregen aan de omgeving waarin hij is opgegroeid; het vrije en superieure Westen.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten