PvdA: vrijheid van meningsuiting belangrijk thema bij inburgering

De PvdA draait om de hete brij heen.

Toe maar, zou je in eerste instantie denken, wat een sympathiek idee: PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat er bij inburgeringscursussen voor nieuwe allochtonen meer aandacht komt voor het belang van de vrijheid van meningsuiting in ons land. Dit naar aanleiding van de terreuraanslag op Charlie Hebdo in Parijs en het feit dat veel islamitische kinderen (en volwassenen, mind you) de aanslag oké vinden.

Hij vindt de manier waarop het belang in inburgeringsexamens nu naar voren komt te summier. “Er staat slechts een ja/nee-vraag of televisie en radio vrij zijn in hun mening. Nogal oppervlakkig,” aldus Marcouch.

De PvdA’er zegt op scholen te hebben gehoord dat veel kinderen begrip hadden voor de aanslagen. “Daar werd gezegd dat die uitingen van Hebdo niet kunnen en dat ze de aanslagen dus over zichzelf hebben afgeroepen,” aldus Marcouch. “En veel kinderen krijgen dat soort waarden van huis uit mee.”

Marcouch zegt: “We moeten duidelijk maken dat in Nederland de overheid terughoudend is met wat wel of niet kan, maar dat eventuele woede altijd geuit kan worden met de pen. Geweld is niet acceptabel.” De PvdA’er heeft gelijk – geweld is geen optie als de islamitische profeet in de ogen van moslims wordt beledigd door een cartoon – maar ik vind het allemaal erg makkelijk van hem.

Alsof een extra paragraaf over de vrijheid van meningsuiting voorkomt dat tienduizenden moslims in ons land sympathiseren met moslimterroristen die ons kapot willen maken. Een lachertje. Marcouch draait om de hete brij heen, precies zoals we van de PvdA gewend zijn. Oké, wat mij betreft komt die aandacht voor de vrijheid van meningsuiting er, maar ik wil dat het kabinet meer maatregelen treft om de oorlog met de radicale islam te winnen.

Ik vind dat de grenzen moeten worden gesloten voor lageropgeleide economische migranten, in ieder geval net zolang we de inburgering in dit land op orde hebben. Dat kan een paar generaties duren, maar dat deert niet. En ik vind dat het kabinet moet verklaren dat we in oorlog zijn met de radicale islam. Dat betekent dat we er alles aan doen in dit land om het radicale gedachtegoed te marginaliseren, en dat we de rest van de moslims helpen weerbaarder te worden en mee te doen in de ideeënstrijd.

De PvdA zal die twee voorstellen nooit serieus nemen omdat ze de allochtone achterban niet kwijt willen raken, dus daarom moeten er zo snel mogelijk verkiezingen komen. Dan kan de PvdA de oppositiebankjes in en kan er eindelijk wat worden gedaan aan de twee meest urgente issues van deze tijd: de massa-immigratie en de radicale islam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Robert Lemm

  Als die vrijheid alleen maar draait om het recht om godsdiensten belachelijk te maken, ziet het er pover uit. De werkelijkheid is, dat als iedereen alles mag zeggen, niemand meer luistert.

 2. Avander

  Elk pasje vooruit in de richting van een vrije liberale maatschappij moet genomen en feitelijk gevierd worden. Toch zullen we moeten gaan werken naar een gigantische mentaliteitsverandering en omslag in denken bij de hier aanwezige Moslims. Te beginnen met het uitzetten van niet gewenste haat-imams, tot nu toe wordt elke mm winst na het vrijdaggebed weer omgezet in 1cm achteruit.

 3. Johan de Wit

  Vrijheid dient ook om diezelfde goddiensten toe te staan (Scheiding van staat en kerk).
  Maar wie gaat er dan bepalen wat er wel of niet gezegd mag worden ? U ? Een paar wereldvreemde ambtenaren of politiek wellicht ? En wie kiest hun dan uit ?
  Wees blij dat we mogen zeggen wat we willen. In sommige landen wordt u voor dit soort uitspraken al in de bak gesmeten. Mijn oplossing is dat inburgering pas volgt na het foutloos en dialect loos zingen van het Nederlands Volkslied Willem van Oranje. En dan wel uieraard alle 15 coupletten.

 4. Johan de Wit

  Oeps, vraag was bedoelt voor Hr. Lemm, maar systeem werkte weer eens niet juist.

 5. Adrianus 43

  Er bestaat geen radicale islam,de islam is de islam Wel zijn er gelovigen die de Koran ,Hadith en jihad serieus nemen.Dat zijn de echte moslims,ieder ander die zegt moslim te zijn maar niet volgens de Koran leeft en denkt is geen echte moslim maar een afvallige.
  Maar die moeten wij net zo vrezen als de echte moslim want ook zij kunnen taqcia plegen.

 6. zomaar

  jaren terug , (pak weg 40 jaartjes ), hebben partijen zoals de PvdA, mede gezorgd , door de import van de intolerante , (onder anderen de ideologie islam genaamd), wij onze vrijheid kwijt geraken .

  steeds minder mag , van wat binnen onze cultuur gebruikelijk is , steeds minder mag je corrigerend zijn op lieden die zich hier niet aanpassen , (cq aangepast hebben ), dan ben (of was) je immers een racist volgens de Internationale denkers binnen onze samenleving .

  nu heb ik een vraag aan al deze voorstanders van het Internationale, gebeurt er door middel van een aanslag , iets met een (of meer) familielid iets.

  kan ik dat dan bij hun afrekenen ?.

  1. arie_jansz

   Fout dus alweer, het waren CDA en VVD die goedkope arbeid hebben geïmporteerd.

   Hoe vaak moet dat nog herhaald worden?

   1. zomaar

    Arie , mag ik u wijzen op de voormannen /vrouwen , uit de door mij aangehaalde partijen !!.

    en hoe vaak moet ik dat nog herhalen , dat deze oude elitaire partijen (rapaille ) , tot op heden bezig is om juist de instroom van kansloze te bevorderen , (lees meer en meer onze grenzen over te trekken).

    en misschien een weetje voor u , (zodat u later weer niet op de bek glijd , met deze opmerking !!).

    alle oude partijen hebben hun goedkeuring gegeven , aan dit wanbeleid , om mensen uit de islamitische landen aan te trekken , en zich hier te laten vestigen ..

 7. jonathan

  Niet wij zijn in oorlog met hen maar zij zijn in oorlog met ons. Zij will,en ons alleen de wrede sharia opleggen. Omdat zij zich superieur wanen omdat in hun oorlogzuchtig boek staat dat de Jood,Christen en de niet-moslim minderwaardig is. Die moet worden vernederd,vervolgd en vermoord, De grootste groep wereldwijd die daar mee te maken heeft zijn de Christenen. Nauwelijks aandacht voor door de eenzijdige (linkse)media.
  Die aanslagen is het bewijs dat zij zich meer voelen en verheven boven ons staan. Getuige de aanslagen waar kritiek kan maar niet op de islam. De segregatie die ze aanhangen. Daarom gaat het niet hier. Twee culturen gaat ook niet samen. Wel ethniciteit. Zeker het islamfascisme wat haaks staat op democratie en vrijheden gaat niet. Dus terug dringen het islamfundamentalalisme. Beter is de islam niet meer toelaten in het Westen. Islam het kwaad van de wereld.

  1. zomaar

   de huidige politieke partijen , halen al tientallen jaren hun stemmen binnen deze geïmporteerde groepen moslims .

   dus u wens om geen moslim hier nog binnen te laten , is een droom zolang het huidige politieke rapaille het hier voor het zeggen heeft .

   binnen het CDA , de VVD, SP, PvdA, CU , GroenLinks ,D66 , zitten moslims als onze vertegenwoordigers in de eerste en tweede kamer , in gemeentebesturen , afin noem maar op waar zij niet in zitten .

 8. V.K.

  -Wat een ge**l,

  -blijken die jihadisten voor het merendeel de 2e of 3e generatie moslims te zijn.

  -Zou het niet beter zijn om de alhier heersende elite een curisis vrijheid van meningsuiting te geven

 9. Ongemakkelijk

  Lees eens goed wat Marcouch zegt:
  ” dat veel kinderen begrip hadden voor de aanslagen. “Daar werd gezegd dat die uitingen van Hebdo niet kunnen en dat ze de aanslagen dus over zichzelf hebben afgeroepen,” aldus Marcouch. “En veel kinderen krijgen dat soort waarden van huis uit mee.”
  met andere woorden het gevoel dat veel Nederlanders hebben dat veel Marokkanen helemaal niet zo die aanslag in Parijs veroordelen klopt. Wij hebben terecht wantrouwen. Maar oh wee als we dat wantrouwen uiten, dan scheren we iedereen over een kam. Gelukkig blijkt uit onverdachte hoek Marcouch, dat we wel degelijk duidelijke stellingname van Marokkanen mogen verlangen. maar ja, niet dus van het linkse gedachtegoed, want stigmatiserend.

 10. Bes Tolen

  De bevolking heeft nooit begrepen, dat linkse radicalen begin jaren tachtig steeds de hele Tweede Kamer achter zich wisten te krijgen als het om de uitleg en betekenis van mensenrechten ging. Daardoor is dadelijk blijvend die uitleg van mensenrechten een heel eenzijdige en radicale geworden en zijn de algemene maatschappelijke belangen en in het bijzonder die van de autochtone bevolking sindsdien zwaar geschaad. Een tweede punt is dat de kandidaatstelling voor de Tweede Kamer bij de meeste partijen geheel in handen kwam van lieden, die geacht werden het nieuw te ontwerpen overheidsbeleid te dragen. Welk beleid in de tachtiger jaren m.i. als politiek terrorisme moet worden gezien.
  Financieel of economisch deskundigen, bijvoorbeeld, werden al zonder meer als rechts gekwalificeerd. Aan rechts zouden ook steeds dezelfde foute opvattingen zijn verbonden. Nee, er moesten mensen bij in de Kamer, die het met de ”nieuwe minderheden” op hadden en daarvoor werkten. Ook al waren ze niet echt met Nederland verbonden. Zelfs illegaal hier waren binnen gekomen. Aldus kwam een aantal lieden met dubieuze opvattingen het parlement binnen, dat tot op de dag van vandaag nog altijd veel ongerief met zich mee draagt. Onleuke verpeste samenleving sindsdien.

 11. Jacobus

  Ook na herlezing van het artikel wordt me niet goed duidelijk wat de PvdA verkeerd doet danwel zou nalaten.

  Als je de PvdA wilt bashen is dat prima maar probeer dan wel een helder punt te maken, zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.