Sarah Palin meldt zich: ‘serieuze interesse’ voor 2016

Wordt Sarah Palin de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten?

En nu wordt het leuk. Officieel heeft nog geen enkele Republikein zich gemeld voor de presidentiële verkiezingen van 2016, maar de gematigde kandidaten Jeb Bush, Mitt Romney en Marco Rubio (al is die iets rechtser) zijn al volop bezig met de voorbereiding op de Republikeinse voorverkiezingen.

Daar komt nu een vierde mogelijke kandidaat bij: Sarah Palin, een echte rechtse houwdegen die er niet voor terugdeinst om verbale klappen uit te delen aan politiek-correct links. In een gesprek met journalist Robert Costa van The Washington Post heeft Palin gezegd dat ze serieuze geïnteresseerd is in 2016. Costa twitterde haar opmerking vanochtend vroeg onze tijd:

Citaat uit het artikel van Costa op de site van The Washington Post:

“You can absolutely say that I am seriously interested,” Palin said, when asked to clarify her thinking about a possible presidential bid.

Palin, the GOP’s 2008 vice-presidential nominee, said she stood by comments she made Thursday in Las Vegas to ABC News, where she first expressed enthusiasm about potentially competing for the Republican presidential nomination.

“I am. As I said yesterday, I’m really interested in the opportunity to serve at some point,” Palin said Friday, as former Pennsylvania senator Rick Santorum, a potential 2016 rival, looked on.

Palin zegt vooralsnog niet dat ze zich ook écht in de race gooit. Daar heeft ze nog wat meer tijd voor nodig (om te kijken of ze genoeg geld zou kunnen ophalen, wat heel belangrijk gaat worden de komende tijd), maar met deze opmerkingen geeft ze wél aan dat ze deze kans niet bij voorbaat laat schieten.

De Republikeinen hebben juist nu een conservatieve kandidaat nodig met conservatieve overtuigingen om de Republikeinse achterban naar de stembus te krijgen. Dat weet Palin als geen ander. De zoveelste gematigde kandidaat – een Bush, een Romney – gaat het niet winnen van iemand als Hillary Clinton. Conservatieve kiezers zullen zich afvragen waarom ze nog moeten gaan stemmen als de keuze is tussen twee centrumkandidaten.

Ik hoop dat Palin meedoet, omdat ik vind dat ze goede ideeën heeft, een hart voor Amerika heeft, en omdat ik een spannende voorverkiezing wil zien bij de Republikeinen. Het zou knap waardeloos zijn als de strijd straks gaat tussen twee gematigde kandidaten die het niet eens stiekem 100 procent met elkaar eens zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. Wilhelmson

  Palin spreekt de burger aan , maar of ze ook het geld aanspreekt is niet zeker. Zonder geld , geen kans , helaas !

  1. Kuifje

   Je hebt daar een belangrijk punt. Het geld.

   Sarah Palin is vooral een anti-establishment kandidaat die niet gesteund word door het Republikeins establishment waarmee ze een aantal keren aan de stok heeft gehad.

   Sarah Palin spreekt vooral voor de hardwerkende “kleine man”.

   Dus Sarah Palin heeft geen grote donoren en moet het vooral hebben van de “kleine man”. De kleine beurs.

   En naar mijn idee is dat niet genoeg geld om te kunnen winnen.

   Om mee te kunnen aan de verkiezingen moet je enorm veel geld hebben. Dus grote donoren hebben.

  2. De Friese

   Dat DSS Palin serieus neemt, als de Republikeinen met haar als presidentskandidaat aankomen kunnen ze het wel schudden.

   Ze wist veel van internationale betrekkingen af, omdat ze de Sovjet-Unie vanuit haar keukenraam kon zien liggen.

   Jezus, als er iemand zo’n domme doos serieus neemt dan is dat land verloren. Achja de oerdomme Bush heeft het ook geschopt tot president.

   Helaas gaat het in Amerika niet om de inhoud, maar om het geld. En elke idioot met geld kan president worden

 2. arie_jansz

  The ” Moose-o-lini”

  Dit neemt dus niemand serieus, kunnen we zelfs aan McCain navragen.

  1. Cresto

   Mother, governor, moose shooter. Dat was het flauwe grapje dat Obama over Palin maakte. Seksistisch als wat, maar de heilige Barack kon zich in 2008 alles veroorloven.

   Als de Democraten met Hillary Clinton op de proppen komen als presidentskandidaat, dan is iedere Republikeinse kandidaat bij voorbaat gezien. Tenzij het ook een vrouw is. Dus schrijf Palin maar niet te snel af…

  2. Kuifje

   Sarah Palin was de enige kans die McCain had in 2008.

   McCain lag ver achter op Obama. Nadat Sarah Palin VP werd en na haar schitterende toespraak lag McCain voor op Obama.

   En ze bleven voor liggen op Obama tot het moment van de financiële ineenstorting.

   Toen kwam het team van McCain met het idee om de verkiezing campagne tijdelijk te stoppen en naar Washington te gaan zonder een echt plan.

   Dat was een grote fout want die beslissing werd door de bevolking gezien als zeer slecht.

   En dat was ook het moment dat de verkiezingscampagne was beslist ten gunste van Obama en ook het moment dat verschillende leden van het McCain verkiezingsteam roddelverhalen over Sarah Palin naar de pers lekten om de schuld van de komende verkiezings- nederlaag op haar af te schuiven.

   En aangezien de (Obama) media een enorme hekel hadden/hebben aan Sarah Palin werden die roddelverhalen gretig rondgestrooid zonder te controleren of het nu echt wel waar was en zonder weerwoord van Sarah Palin.

   Dus de feiten tonen aan dat zonder Sarah Palin McCain nooit zover kunnen komen.

   En dat word ook bevestigd door onafhankelijk onderzoek.
   http://washingtonexaminer.com/report-you-betcha-sarah-palin-helped-john-mccain-in-2008-has-2016-support-base/article/2539935

   Ook McCain zegt dat de feiten aantonen dat Sarah Palin heeft geholpen tijdens de 2008 verkiezing. Dat heeft meermalen gezegd in interviews.

   De media hebben veel sprookjes over Sarah Palin rondgestrooid om haar te demoniseren en een van die sprookjes is dat Sarah Palin een nadeel was voor zijn campagne.

   De feiten vertellen een ander verhaal.

   McCain: No regrets over Sarah Palin
   http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/9695839.stm

 3. VVM

  De beledigende teksten richting Sarah Palin zullen wel weer losbarsten, terecht of onterecht, wel kunnen we vaststellen dat die troetelneger Obama ook een enorme flop is en was.

 4. Kuifje

  Sarah Palin is vijand nummer 1 voor de media en is sinds 2008 constant aangevallen en zwart gemaakt, zowel door de media als door het Republikeins establishment .

  Door al de misinformatie die door de media word rondgestrooid is er een onjuist beeld ontstaan over haar.

  Sarah Palin is een vrouw die zonder een rijke man (invloedrijke man) of vader carrière heeft gemaakt.

  Dus niet zoals Hillary die met haar man is “meegelift”.

  Zij heeft een anti-establishment houding en heeft in Alaska de corruptie in haar eigen partij aangepakt en strijd gevoerd met de olie maatschappijen die ze heeft gewonnen.
  An

  Dat heeft haar bij het Republikeins establishment in Alaska de nodig vijanden in de Republikeinse partij op geleverd.

  Ook heeft zij een sterk fiscaal beleid gevoerd wat tot een credit rating van AA naar AA+ heeft geleid in April 2008 door Standard & Poor.

  Haar coalitie in Alaska bestond uit Democraten , onafhankelijken en z.g Palin Republieken.

  Bij de verkiezingen in 2010, 2012 en 2014 heeft ze goede resultaten behaald met de kandidaten die ze heeft gesteund bij deze verkiezingen.

  Het is een bijzonder sterke vrouw die maling heeft aan de media en niet inbind om de “aai over de bol” van de media te krijgen wat veel ander politici wel doen.

  Het nadeel van Sarah Palin is dat ze gehaat word door de media die er alles aan doen om haar negatief neer te zetten terwijl Hillary word gesteund in verband met 2016.

  Sarah Palin politiek is niet typisch Republikeins; eerder anti-establishment. In dat kader kan zij ook met Democraten samenwerken zoals ze ook in Alaska heeft gedaan.

 5. Wachteres

  Als ik in Amerika woonde dan zou ik absoluut rechts stemmen.

  Laat rechts a.u.b een goede, solide, betrouwbare kandidaat naar voren brengen.

  En daar hoort wat mij betreft Sarah Palin niet bij.

  Ik heb een paar keer een interview met haar gezien en ik had toen last van plaatsvervangende schaamte.

  Ze is één keer running-mate geweest en daar volledig mislukt.

  Is dat niet voldoende?

  Het is dat ik een vrouw niet al teveel wil afvallen, maar anders …. brrrrr!

  1. Kuifje

   “Ze is één keer running-mate geweest en daar volledig mislukt.”
   ————-
   Ze is niet mislukt. McCain was de “top of the ticket” en zijn campagne is mislukt.

   Met hulp van Sarah Palin heeft hij nog zover kunnen komen.
   http://washingtonexaminer.com/article/2539935#

   Sarah Palin is zeer solide en geen filp flopper en heeft geen angst voor de media.

   Dat is juist een van de punten wat haar aantrekkelijk maakt voor de mensen die haar kennen.

 6. Jacobus

  Frank wordt helemaal warm van Sarah omdat ze zulke rake klappen aan links zou kunnen uitdelen. Ik wens Clinton haar als tegenkandidaat toe en dan maar eens kijken wie er klappen gaat krijgen.

 7. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=VXuBIyJsbCE

  Of je nu links bent of rechts … dit is toch schaamachtig, ze weet eenvoudigweg niet waar ze het over heeft en zo iemand moet je niet als president willen.

  Obama is een gevaarlijke gek en Amerika heeft een sterke rechterarm nodig, voor het te laat is voor dat land; man of vrouw, dat maakt me niet uit

  1. Kuifje

   The Young Turks is een Obama supporter en Palin hater die veel anti- Palin video’s heeft gemaakt met de bedoeling Sarah Palin zwart te maken.

   Daarbij worden haar woorden verdraait en een bepaalde interpretatie gegeven aan haar woorden.

   Dat is allemaal deel van het politieke proces.

   Je gelooft toch niet werkelijk wat zo iemand zegt over Sarah Palin?

   Dat is precies hetzelfde als je allemaal gelooft wat b.v Bommel zegt over Israël en Hamas.

   Sarah Palin is een sterk supporter van Israël en heeft er over geschreven en is daar geweest en heeft Bibi persoonlijke gesprekken gehad.

   Zoals ik al heb gezegd de “media” (Hollywood,etc) hebben de pest aan Sarah Palin en proberen haar vaak negatief neer te zetten en haar woorden te verdraaien.

  2. Wachteres

   https://www.youtube.com/watch?v=sw5UYakw8d4

   Dit interview is uit 2013. ZE SLAAT GEWOON WARTAAL UIT!

   Mijn kleindochter van zes kan zinniger dingen zeggen.

   En linkse journalisten hebben alle recht om haar belachelijk te maken, daar vraagt zij om.

   @ Kuifje, hoe wil jij deze woorden anders interpreteren dan onzin. En zo staan er wel tien razend gekke filmpjes van haar op dezelfde internetpagina.

   O please America, niet Sarah Palin.

   1. Kuifje

    Wederom post je een video van een Palin hater die geknipt heeft in de video en deze video heeft voorzien van negatief commentaar om de kijker te beïnvloeden.

    Ik kan natuurlijk ook video’s posten waarin geknipt is en die voorzien zijn van negatief commentaar om zo de kijker te beïnvloeden.

    Als je het originele interview heb gezien dan zie je dat ze legitieme punten maakt over Bengazhi , over de staatschuld, over de GOP.etc.

    Dit is de originele video. Ze zegt zeer zinnige dingen over verschillende issues.
    http://insider.foxnews.com/2013/10/18/kelly-file-video-sarah-palin-warns-gop-senators-who-voted-dems

    De mensen die deze video hebben gemaakt proberen die punten die Palin maakt (en dat is kritiek op Obama’s beleid) in die video onderuit te halen door haar persoonlijk aan te vallen en belachelijk te maken. Dat is de hele opzet van de video.

    Typisch is dat je Palin haar aanvalt op het persoonlijk vlak en niet op de onderwerpen zoals economie, energie, belastingen,etc.

 8. Joop Klepzijkert

  Als in neederland een miezerig geschiedenis leraartje minister president kan worden , moet het ook mogelijk zijn om Sarah Palin president te laten worden. Hilary Clinton schat ik veel hoger in, maar het volk krijgt de president die het verdiend.

  1. Kuifje

   Het “bijzondere” is dat Hillary Clinton “meegelift” is met haar man en eigenlijk niet zo veel voor elkaar heeft gekregen.

   Tijdens het presidentschap van Bill Clinton heeft Hillary een platform kunnen creëren voor haar carrière.

   Na het Presidentschap van Bill Clinton is Hillary senator geworden waarin ze niets bijzonders heeft gepresteerd. Ze was een “gemiddelde” senator.

   Nadat ze heeft verloren bij de 2008 verkiezingen is ze ,als compromis, vier jaar Secretary of State geweest waarin ze veel heeft rondgereisd maar zeer weinig heeft bereikt.

   Dit zeg ik niet om haar af te kraken maar als constatering.

   In het Midden-Oosten heeft Hillary geen enkel initiatief ontplooit en haar steun aan het Moslim Broederschap is ook in Egypte verkeerd gevallen.

   De reset met Rusland is ook mislukt en in Libië heeft ze ook enorm geblunderd bij de beveiliging van de Ambassade. Dat heet de Ambassadeur en anderen het leven gekost.

   Natuurlijk heeft Hillary de steun van de meeste media.

   En die media proberen een positief beeld van haar te creëren want ze willen haar als president in 2016.

   Maar laten we haar eigen supporters aan het woord in deze video.
   DNC attendees can’t name a single Hillary accomplishment
   http://www.youtube.com/watch?v=J6LKdPuNgxg

   1. jwhueting

    @ Kuifje

    Ik lees uw commentaren inzake de VS met veel plezier. Het is duidelijk dat u wél weet waar u het over heeft, in tegenstelling tot veel reageerders hier.

    Ik heb bewondering voor Palin. Ik hoop dat ze het aandurft. Ik geloof ook dat ze Clinton zou kunnen verslaan. Kijk naar het succes van bijvoorbeeld Ernst in Iowa. Dat is toch een swingstate die ze overtuigend wist te winnen.

    Er zijn echter twee grote problemen: 1. de media. Die zullen haar op alle mogelijke manieren aanvallen. En 2. de grote donoren uit Wallstreet en Hollywood. Die zullen de portemonnee graag opentrekken om Palin te zien verliezen.

    Een uphill-battle. Maar daar houdt ze wel van. En wat zou het voor de basis heerlijk zijn om eens op een conservatieve kandidaat te kunnen stemmen!

 9. Frulen

  Kuifje’

  Geheel eens met uw reactie. Voeg daarbij ook dat de MSM in de US democratisch (links) is en ze qua moderatie (knippen en plakken) meer bedreven zijn dan onze staatsmedia, hoewel die de laatste jaren met een inhaalrace bezig zijn. Echter, door de puinhopen die de vorige Presidenten ervan gemaakt hebben wordt duidelijk dat links en rechts een pot nat is. Ze voeren dezelfde agenda, daarom deel ik uw opmerking dat Palin meer “Anti Establishment” is ten volle. Ik denk ook dat wanneer ze deze race aangaat, zeker van de Nederlandse media zal worden weggezet als de Marine le Pen van Amerika of de vrouwelijke Geert Wilders, zoiets. Sarah Palin is een sterke vrouw en ik hoop dat ze het heel moeilijk gaat maken voor Clinton in de politieke arena, want in een echte arena heeft Hillary geen enkele kans.

 10. arie_jansz

  Vandaag kunnen de republikeinse kandidaten zich helemaal inzuigen bij de Gebroeders Koch…

  Wie zijn er uitgenodigd en zijn dus te koop?

  Scott Walker, Ted Cruz, Rand Paul en Marco Rubio

  Vergeleken bij deze marionetten is Palin zo gek nog niet….maar natuurlijk zo kansloos als wat.

 11. Beukman

  @ Wachteres
  Nou inderdaad. Palin, was dat niet de vrouw die Irak niet kon aanwijzen op een landkaart? Palin is een absolute nitwit. Ze leest geen kranten en heeft een belabberde algemene ontwikkeling.
  Ik ben ook niet zo blij met H. Clinton als mogelijke tegenkandidaat, maar voor Hillary hoeft niemand zich tenminste te schamen.

 12. Phoenix

  Dat mens is gewoon oerdom. Ik zal bijvoorbeeld nooit die video vergeten waarin ze zich smalend uitliet over geld dat werd besteed aan onderzoek bij fruitvliegjes. “I kid you not!” kraaide ze nog. Dat ze het belang van dat soort onderzoek niet begrijpt is al erg, maar dat ze daar dan nog in het openbaar zulke uitspraken over doet, zonder zich eerst eens te verdiepen in het waarom ervan, getuigt van verregaande stompzinnigheid. Een klassiek voorbeeld van een Dunning-Kruger mentaliteit.

  Ze is ook een voorstander van het onderwijzen op school van creationisme naast de evolutietheorie. Dat ze zich “anti-establishment” opstelt, is nog geen garantie dat ze een geschikte presidentskandidaat zou zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van haar onbenulligheid en onwetendheid om te kunnen concluderen dat ze de slechtst denkbare Republikeinse kandidaat is.

 13. NemTudom

  Het onbenullige ten top Obama zit bijna acht jaar.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.