Surrealistische Thieme: VVD, PVV en CDA jagen kiezers bewust angst aan

Screen Shot 2015-01-16 at 12.06.53
Foto: carin verbruggen+ferry drenthem soesman (bron: Wikimedia Commons)

Want de Radicale Islam is helemaal niet zo gevaarlijk!

Marianne Thieme, het blondje dat het voor het zeggen heeft bij de Partij voor de Dieren, is niet te spreken over de manier waarop CDA, PVV en VVD omgaan met de terreurdreiging van islamitische gekkies.

„Ze proberen mensen wijs te maken dat je door middel van repressie een samenleving veel veiliger kunt maken. Terwijl je die zo juist veel onveiliger maakt”, aldus Thieme. „Als partijen zeggen dat je alleen veiligheid kunt creëren door de privacy in te perken en mitrailleurs te leveren aan politiemensen, vind ik dat misbruik maken van de angst van mensen.” Ze spreekt in dat opzicht van ‘schijnveiligheid’.

Nou ben ik het er helemaal mee eens dat gewone burgers hun privacy niet op moeten geven in de strijd tegen moslimextremisme, maar voor de rest slaat wat Thieme zegt natuurlijk nergens op. Ten eerste maak je de samenleving niet “onveiliger” door ferme maatregelen te nemen tegen extremisten. Je kunt zeggen dat de samenleving misschien minder vrij wordt (hoewel dat ook alleszins meevalt), maar onveiliger? Pertinente onzin.

En denk eens aan het leveren van machinegeweren aan politiemensen. Hoe maakt dat Nederland onveiliger? Een politieagent met een kalasjinkov schiet echt niet sneller dan één met een gewoon vuurwapen. Het enige verschil is dat hij effectiever kan optreden als er daadwerkelijk geschoten moet worden, wat bij antiterreuracties nogal eens nodig is. Zie als voorbeeld ook de aanval op Charlie Hebdo waarbij de Franse politie machteloos stond toe te kijken (en agenten zelfs werden doodgeschoten) omdat de terroristen zwaarder bewapend waren dan zij.

Als er iemand is die Nederland onveiliger maakt dan zijn het Thieme en haar collega wegkijkers. Door net te doen alsof de dreiging van de Radicale Islam wel meevalt zorgen ze ervoor dat Nederlandse burgers een groter risico lopen dan ooit. Zij verdient dus kritiek, PVV, CDA en VVD niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!