Surrealistische Thieme: VVD, PVV en CDA jagen kiezers bewust angst aan

Want de Radicale Islam is helemaal niet zo gevaarlijk!

Marianne Thieme, het blondje dat het voor het zeggen heeft bij de Partij voor de Dieren, is niet te spreken over de manier waarop CDA, PVV en VVD omgaan met de terreurdreiging van islamitische gekkies.

„Ze proberen mensen wijs te maken dat je door middel van repressie een samenleving veel veiliger kunt maken. Terwijl je die zo juist veel onveiliger maakt”, aldus Thieme. „Als partijen zeggen dat je alleen veiligheid kunt creëren door de privacy in te perken en mitrailleurs te leveren aan politiemensen, vind ik dat misbruik maken van de angst van mensen.” Ze spreekt in dat opzicht van ‘schijnveiligheid’.

Nou ben ik het er helemaal mee eens dat gewone burgers hun privacy niet op moeten geven in de strijd tegen moslimextremisme, maar voor de rest slaat wat Thieme zegt natuurlijk nergens op. Ten eerste maak je de samenleving niet “onveiliger” door ferme maatregelen te nemen tegen extremisten. Je kunt zeggen dat de samenleving misschien minder vrij wordt (hoewel dat ook alleszins meevalt), maar onveiliger? Pertinente onzin.

En denk eens aan het leveren van machinegeweren aan politiemensen. Hoe maakt dat Nederland onveiliger? Een politieagent met een kalasjinkov schiet echt niet sneller dan één met een gewoon vuurwapen. Het enige verschil is dat hij effectiever kan optreden als er daadwerkelijk geschoten moet worden, wat bij antiterreuracties nogal eens nodig is. Zie als voorbeeld ook de aanval op Charlie Hebdo waarbij de Franse politie machteloos stond toe te kijken (en agenten zelfs werden doodgeschoten) omdat de terroristen zwaarder bewapend waren dan zij.

Als er iemand is die Nederland onveiliger maakt dan zijn het Thieme en haar collega wegkijkers. Door net te doen alsof de dreiging van de Radicale Islam wel meevalt zorgen ze ervoor dat Nederlandse burgers een groter risico lopen dan ooit. Zij verdient dus kritiek, PVV, CDA en VVD niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

69 reacties

 1. luis_indepels

  VVD, PVV en CDA jagen angst aan? Dat kan de islam heel goed zelf daar heeft ze deze politieke partijen niet voor nodig.

 2. -Harry

  Gebrek aan vlees werkt ook door in je denkvermogen , volgens mijn zwager die dierenarts is .
  En ze eet dan misschien geen vlees , en nu zelfs al geen eieren of sprinkhanen meer , maar haar eigen kont wordt wel steeds vleziger .
  Hoe kan dat als je alleen nog een blaadje sla en een tomaat eet ?

  Feit is , dat ze steeds grotere wartaal uit gaat slaan , die vegetarische lynx .
  Ze zal toch geen wit poedertje nemen ter compensatie ?

  Al met al is het een totaal overtollig secreet in mijn optiek .
  Agnes Kant 2.0 .

  1. Maaike

   Weer op de man (vrouw in dit geval). Een ding weet ik zeker, Marianne Thieme is een stuk intelligenter dan jij bent Harry.

  2. Jacobus

   Zou Harry kunnen inzien dat zijn bijdrage geen enkel argument bevat?

   1. Maaike

    Harrie, nee,die is vooral bezig met zijn familie, geloof ik. In een commentaar op mij heeft hij het over zijn lesbische nicht, en nu weer over zijn zwager.

 3. V.K.

  -Die ferme maatregelen kan natuurlijk ook zijn dat zij daar de invoering v/d sharia mee bedoeld.

 4. V.K.

  -Die ferme maatregelen kan natuurlijk ook zijn dat zij daar de invoering v/d sharia mee bedoeld..

 5. Joop Klepzijkert

  Ze is sinds kort veganist, de grote vraag: bevat de lippenstift op de foto dierlijke vetten?

 6. Jacobus

  Marianne Thieme heeft volkomen gelijk. Over de idiote Wilders wil ik het niet meer hebben maar het is evident dat VVD en CDA om electorale motieven stoere taal spraken over mitrailleurs en oorlogsrecht waarvan ze heel goed weten dat het onzin is. Dat is politieke exploitatie van de angst van mensen.

  Ik vond dat een weerzinwekkende vertoning en Thieme stelt dat volkomen terecht aan de kaak.

  1. Adrianus 43

   Graag! Dan zijn we in ieder geval van jouw geleuter verlost.

 7. Kokkie

  Ik ben een fel tegenstander van de Islam, laat dat duidelijk zijn. Maar ik vind de suggestie dat Thieme de stelling ‘Want de Radicale Islam is helemaal niet zo gevaarlijk!’ zou verdedigen zeer verwerpelijk en kwalijk. Natuurlijk moet de politie adequaat kunnen regeren door speciale eenheden, maar we moeten er voor waken dat er van de politie bij voorbaat een intimiderende houding uitgaat.

  1. Jacobus

   Juist, Kokkie en daarom is het idioot om gewone politieagenten met mitrailleurs te laten rondlopen en oorlogsrecht in te voeren alsof we ons een een oorlogsnoodtoestand zouden bevinden.

   Politici die deze sfeer scheppen en bizarre voorstellen doen laden een grote verantwoordelijkheid op zich.

 8. VVM

  Jacobus pleit ervoor dat politie beambten blootgesteld dienen te worden aan zware door islamitisch ongedierte gehanteerde wapens, het liefst zou hij zien dat de politie werd ontwapend.

  1. Jacobus

   VVM legt me bizarre meningen in de mond om er vervolgens misbaar over te maken. Een vorm van redekunstige masturbatie die de zeer zwakke debater kenmerkt.

   1. VVM

    De samenleving en in het verlengde daarvan de politie wordt bedreigd door de islam waarvan de aanhangers aanvallen plegen met zware wapens en jij bent erop tegen dat die mensen zwaarder worden bewapend.

    Of je bent een trol, wat iedereen trouwens wel door heeft, of je staat aan de kant van moslim terroristen, in beide gevallen toon je aan een weerzinwekkend persoon te zijn.

    1. Jacobus

     Ik meen dat het niet verstandig is gewone politieagenten met mitrailleurs uit te rusten en het oorlogsrecht in te voeren. Toevallig denkt de politietop daar ook over. Het enige wat ze willen, en nu ook al mogelijk is, dat ze in crisissituaties snel kunnen opschalen naar een hoger geweldsspectrum.

     Opnieuw praat je over zaken waarvan je de elementaire details niet lijkt te kennen.

    2. arie_jansz

     Is het niet opvallend dat er altijd gescholden gaat worden of met geiten en trollen gesmeten wordt als zo’n PVV-Tokio er niet meer uitkomt?

    3. -Harry

     Goeie diagnose VVM !

     Het enige wat ik nog zou willen weten is , wie hem betaalt om de hele week rond , hier te gaan zitten treiteren .
     Anders kan ik het niet duiden .
     Zou ie door “joop” hier gestationeerd zijn ?
     Het moeten wel een zwerm linkse of islamitische serpenten zijn die zoiets instigeren , met als opzet om deze site te sluiten .
     En andermans leven te vergallen .

     We zullen wel nooit antwoord krijgen op de vraag waarom iemand liever de vijand van zijn eigen volk steunt , dan de Nederlander die mogelijk zijn uitkering betaalt .

     Het is een buitengewoon raar verschijnsel .

     Nou is dat bij socialisten wel vaker het geval , de Nationaal Socialistische Bond had ook meer met de vijand op dan met de Nederlander .

     Denk ook maar eens aan Spekman : nivelleren is een feestje .
     Terwijl zo’n zool toch een vorstelijk salaris verdient en zelf mogelijk ook afgeroomd gaat worden , geniet ie er van dat anderen nog méér in moeten leveren .
     Ziek , ziek , ziek .

     In mijn woonplaats woonde ook nog lang een oud-nsb-er . Nou had ie voor zover bekend niet zo veel op z’n geweten , dus hebben ze hem laten leven . Maar tot ie dood ging op 84-jarige leeftijd , als ik het goed onthouden heb , hebben ze hem dat nog regelmatig onder z’n neus gewreven , dat heb je op een dorp . hij ging dan ook nooit meer van huis , stond hooguit een tijdje buiten als de zon scheen .

     Ik denk niet dat onze huidige neo-nsb-ers net zo veel geluk gaan hebben in de toekomst .
     De wereld is verhard , een mensenleven is veel minder waard en volgens die geitenn…… helemáál niks !
     Denk dat we maar op dezelfde toer moeten gaan . Oog om oog , tand om tand .

 9. Pimsch

  Ik heb vind dat Thieme is gewoon vrijheid van meningsuiting dus islamisten mogen ook. Jullie zelf zijn vrij maar zetten ons in een tijgerkooi. Wij mogen niet vrij ons geloof in daden omzetten. Wij mogen geen joden uitroeien en geen hard roepen uit minaretten en geen polytheisten onthoofden. Wij voelen ons erg onderdrukt. Jullie zeggen want beschaving maar is alleen discriminatie en doofheid voor de waarheid van Allah en zijn boodschapper. En het is Zijn wil dat veel immigratie en slachting. Ga maar janken bij Jezus en mensenrechten en Wilders.

  1. lanex

   Huh?

  2. HR

   Heb je ook een nepsnor opgeplakt?

 10. LantR.fant

  Moslims discrimineren honden en varkens. Dat zou voor meisje Thieme toch onverteerbaar moeten zijn?

 11. 4Duwertje3

  Merkwaardig opmerkingen van vrouwtje Thieme en ook trouwens het zogenaamde, z e e r d u b i e u z e onderzoek, groots gebracht door onze meesterwegkijker en versjacheraar van Nederland, ons lief heertje Pechtholt. Een onderzoek waaruit zou blijken dat maar een heel klein, klein, pietsieklein gedeelte van de Islamieten verantwoordelijk zijn voor de terreurdaden van de laatste decennia, ja, ja. Afschuwelijk, misselijkmakende, barbaarse terreurdaden gepleegd door mensen met een Islamitische achtergrond. Nee hoor dit is niet de Islam, nee echt niet. Sommige politici nemen blijkbaar alleen het nieuws tot zich waarin hun eigen naam breedvoerig wordt gebracht. Verder zijn er geen gebeurtenissen in de wereld, want zij, de politici dus, zijn de wereld. Schaamteloos en niets anders dan schaamteloos. Er is hier geen sprake meer van naïviteit, nee hier zitten kwaadaardige bedoelingen achter. Echter, wij de burgers in het algemeen accepteren dit gedrag, wij verkeren in een alles zaligmakende comateuze multiculte toestand veroorzaakt door een totale hersenspoeling door politici en de diverse media gedurende een 40-tal jaren. Sommige media die zich tegenwoordig een zelfcensuur oplegt t.a.v. de daden van de probleemmakers de dingen en feiten altijd weer zo omdraaiend,dat de schuld steeds weer bij de autochtone bevolking komt te liggen. Murw gebeukt geloven we in die schuldtoewijzing en dus stemmen we bij verkiezingen uiteraard weer op de niet voor onze veiligheid opkomende, wegkijkende politieke partijen Wanneer worden we in hemelsnaam wakker????

  1. Jacobus

   Mogelijk kan 4duwertje3 ons onderzoeksgegevens presenteren waaruit zonneklaar blijkt dat Pechtold er volledig naar zat.

   1. Jacobus

    Naar zat moet naast zat zijn

 12. anna67

  Psychologie uit de 70 tiger jaren, hopeloos ouderwets, die Thieme.

 13. HR

  Die Thieme is een beetje trieste figuur, maar ook zij heeft het recht om te zeggen wat ze wil.
  Dat haar mening niet die van de meeste andere is moge duidelijk zijn, of dat ligt aan haar eetgewoontes weet ik niet, zij wijkt niet af van andere links politieke figuren…

 14. Maaike

  Hoe wil je dat doen, Michael? Als je veiligheid wilt door meer controle, zul je privacy moeten inleveren. Laten we eens bij het begin beginnen. Het tot op de tanden bewapenen van politiemensen, zware controle op het vliegveld, zware paspoortcontroles,zwaarbewapende mannen bij overheidsinstanties, bij de trein, bij de supermarkt, controle van telefoongesprekken en e-mail. Allemaal veiligheidsmaatregelen, want om veiligheid te creeeren heb je gegevens van mensen nodig om potentiele moordenaars op te sporen. En uiteindelijk kun je niet alles beveiligen. Het schendt uiteindelijk de privacy en de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. En dan heb je uiteindelijk dus wat terroristen willen. Marianne Thieme heeft uiteindelijk gewoon gelijk.

  1. cmsuijkerbuijk

   Onzin. Dus omdat je je ID-bewijs moet laten zien, wordt je privacy geschonden? En dan mag/kun je je niet meer overal naar toe verplaatsen? Hoezo niet? Het duurt misschien iets langer, da’s alles. En dat in kunnen zien van E-mails of afluisteren van telefoongesprekken gebeurt bij een specifiek persoon pas, als bepaalde sleutelwoorden regelmatig worden gebruikt, zodat er een verdenking gaat ontstaan, die afluisteren of “meelezen” wettigt. Dat kan ook niet anders, want het is eenvoudigweg ondoenlijk, om álles af te luisteren en álles te lezen. En als dat er voor kan zorgen, dat de meeste narigheid hierdoor voorkomen kan worden, dan heb ik dat er graag voor over! Want iets doen is altijd nog beter dan niets.
   Altijd die rare reflex bij “privacy”.

  2. Jacobus

   Precies, het is een hysterische overreactie waarin we meer ellende veroorzaken dan problemen voorkomen.

  3. -Harry

   Zeg Maaike ,
   heb je nou al antwoord gegeven op de vraag of je die lesbische nicht van nét onder Amsterdam bent of niet ?
   Maakt het communiceren een stuk makkelijker .
   Als jij het was , die ’s morgens haar tieten helemaal camoufleerde door ze met breed verband helemaal in te zwachtelen , zodat niemand kon zien dat je eigenlijk een meisje was , dan kan ik dat gedeelte laten rusten .
   En ’s zomers ook altijd een dikke trui aan vanwege de camouflage van diezelfde dingen , weet je dat nog ? Vond het altijd zo raar .

   En de ergste handicap was wel ondanks dat je uit een zeer bemiddelde familie komt , dat je toch altijd van die linkse onzin uitkraamde .
   Over kapitalisten en zo , terwijl je vader de week ervoor nog zo’n schitterend paard voor je gekocht had , waar jij trouwens met je veel te dikke reet een enorme deuk in dat arme beest zijn rug hebt gehotst .
   Was jij dat nou Maaike ?
   Zoveel vrouwen zijn er niet tenslotte , met die naam .

   1. Maaike

    -Harry, simpele ziel, ga met je fantasieen naar een pornosite, daar lijk jij me beter thuis met jouw niveau.

  4. Willie.F

   Ik denk dat we allemaal met feestneus op moeten gaan lopen. Wedden dat dit helpt.

 15. HR

  Maaike, we kunnen zonder zware bewapening, zichtbaar op openbare plaatsen, ook meer en sneller straffen.

  Dat is minstens zo effectief.

 16. HR

  Maaike, we kunnen zonder zware bewapening, zichtbaar op openbare plaatsen, ook meer en sneller straffen.

  Dat is minstens zo effectief.

  Volgens mij niet

 17. HR

  “volgens mij niet” was een reactie op een ingrijpen van DDS en heeft niets met mijn standpunt te maken

 18. Willie.F

  Ik denk dat menig schaap of geit heel angstig wordt als deze een moslim met een mes aan ziet komen. En dat is niet de schuld van Wilders.

  1. Maaike

   Dit is een grapje, toch? Want als dit serieus is, is het echt heeel dom!

   1. Jacobus

    Ik vrees dat het serieus is.

    1. Maaike

     Op de DDS verbaas ik mij nergens meer over, maar ik blijf tegen beter weten in hoop houden.

    2. Willie.F

     Dat is dom.

     1. Maaike

      Om tegen beter weten in hoop te houden dat men hier wat slimmer wordt?

 19. Rapunzel

  Ik heb een beter idee.
  Wat als we nu gewoon de grenzen sluiten voor islamitische immigranten, elke have zool die naar Syrië wenst af te reizen lekker laten gaan en nooit meer terug laten komen en vooral het beest bij de naam noemen. Het heet islam.

  Geen radicale islam, geen extremistische islam, geen uit de klauwen geëscaleerde islam, gewoon islam.

  Erdogan zei het zelf: “er is maar 1 islam”.

  En bij die islam, nou ja, dat is zo’n vreselijke foute club, daar moet je niet bij willen horen. Een normaal mens gruwt van die hele handel.

  Ik was dan ook onaangenaam verrast dat op deze site bovenaan een tekst staat die verwijst naar stukken over de islam waar ook weer dat “radicale” er voor staat.

  Nog gekker is natuurlijk dat Michael van der Galien in zijn stuk hierboven zelfs Radicale Islam met hoofdletters schrijft.

  Het begint met taal. Laat dat radicale gerust achterwege, scheelt nog typen ook.

  1. -Harry

   Goed verhaal Rapunzel !

   Je lijkt me een vrouw toe aan je woordkeuze te zien . Proficiat !

   Je bent wel op een site beland waar een stel linkse idioten de boel continu op zitten te stoken , wen er maar aan , want ze zijn zo hardleers dat ze van al die antwoorden van al die reageerders totaal niks opsteken .
   Erger nog , ze worden met de dag erger .
   Of hun hersens worden met de dag verder aangetast .

   Op een andere site waren ze er allang afgedonderd !

 20. Rapunzel

  Willie.F zegt helemaal niks doms Maaike, in tegenstelling tot jij mag ik daar wel aan toevoegen.

  De herdertjes liggen weer bij nachte hoor! Zij liggen bij nacht in het land.

  Want telkens als er één of andere moslimhappening gaande is, wat zij “feest” noemen, worden schapen gestolen, in de berm geslacht en het slachtafval wordt zo in de sloot gekieperd. En als die schapen toevallig drachtig zijn mieteren ze de ongeboren foetussen erbij.

  En als er dan een uitbraak van Q-koorts is…..rara politiepet, hoe zou dat nu toch komen?!

  1. Maaike

   Nog zo’n slimmerd erbij. En een nieuwe complottheorie: MENSEN: DE Q KOORTS, DAT IS DE SCHULD VAN DE MOSLIMS! Dat u het maar even weet. Zelden zoveel domheid gelezen op een dag.

   1. -Harry

    En de islam is nooit ergens schuldig aan , Maaike .

    Als ze de boel opblazen , dan heeft het NIKS met de islam te maken .
    Als ze mensen vermoorden en allah uh akhbar roepen , dan is dat louter toeval .
    Als ze mensen onthoofden heeft dat niks met de islam te maken .
    Als ze iemand’s hart er uit snijden en opeten heeft dat ook niks me de islam te maken , dat doen immers zovelen !
    As ze tientallen onschuldige mensen klakkeloos vermoorden , dan heeft dat ook helemaal niks met die vredelievende religie te maken
    Als er twee vliegtuigen in de Twin Towers vliegen , dan was dat een stuurfoutje , niks met de islam van doen .

    Hoe krijg je het uit je toetsenbord , dat soort waanzin?

    Lig jij soms iedere nacht met zo’n geitenneuker in bed te spartelen , dat je zulke onzin uitkraamt ?

    En jij durft mensen te beschuldigen van DOMHEID ?

   2. -Harry

    Je komt zeker uit de stad . Maaike ?
    Was je dan toch niet die lesbische nicht wiens vader dierenarts was ?

    Op het platteland weten ze dat Q-koorts reuze besmettelijk is , als je er met je laarzen doorheen loopt moet je ze al HEEL goed desinfecteren om niet meer besmettelijk te zijn .
    Water kan die besmetting heel goed dragen en transporteren !

    Maar goed , er zijn wel meer fronten waar je niet zo veel van snapt .

    Moslims en islam , dat is ook zo’n blinde vlek !

   3. J. C. Th. Kohler

    Maaike:

    “DE Q KOORTS, DAT IS DE SCHULD VAN DE MOSLIMS! ”

    Wat is dat nou voor geleuter? Iedereen weet toch dat het de schuld is van de Joden. Of de fietsers, daar wil ik vanaf zijn.

    j.c.th.kohler@online.nl

 21. Rapunzel

  En over taal, ik zag dat Maaike vier keer achter elkaar “uiteindelijk” in haar reaguursel gebruikte.

  Dat deed mij terugdenken aan een bakker die vroeger aan de deur kwam in mijn dorp. Die zei zo vaak “feitelijk” dat het hem de bijnaam “Keesje Feitelijk” opleverde.

  Toentertijd kreeg je in een dorp nog allemaal een kaartje in de bus als iemand overleden was en daar stond op dat “Keesje Feitelijk” was gaan hemelen, met zijn echte naam kleiner eronder omdat anders niemand zou weten om wie het ging.

  Daar moet je dus en beetje mee oppassen, hetzelfde woord eindeloos herhalen.

  1. Maaike

   Natuurlijk Rapunzel, val jij over de frequentie van woorden, want inhoudelijk snap je er natuurlijk niets van.

  2. Adrianus 43

   Dat had de corrector van het bureau nog niet opgemerkt,was even een plasje gaan doen.

 22. Rapunzel

  Harry, kom kom, niet zo hard oordelen, Maaike Uiteindelijk en Jacobus stonden waarschijnlijk ergens anders vooraan toen de hersenen uitgedeeld werden.

  Soms is het in een familie gewoon op, dat kun je goed zien bij de familie Bouazza, daar heeft Hafid alle beschikbare hersenen gekregen en toen was er voor Haatsnee Bouazza niks meer over.

  Je moet maar zo denken Harry: “blij dat ík niet zo ben”

 23. Rapunzel

  Ach Maaike, bij iemand als jij kan toch niemand goed doen, werk je in het onderwijs dat je 24/7 met dat vingertje loopt te wapperen? Ja hé?

  Nou meid, veel sterkte.

  Ik verdeel de wereld de laatste jaren in mensen die bij mij om aardappelen mogen komen when the shit hits the fan en zij die niet om aardappelen hoeven te komen.

  Jij en Jacobus hoeven niet om aardappelen te komen. Vraag maar aan je aardige islamitische buurman, moeha.

 24. J. C. Th. Kohler

  Marianne Thieme:

  “Want de Radicale Islam is helemaal niet zo gevaarlijk!”

  Kijk even naar de video bij E. J. Bron, over de Saoudische beul die een vrouw onthoofdt met een zwaard. Midden op straat, met de hele fanclub er omheen. Maar dat heeft waarschijnlijk niets met islam te maken.

  Van veganisme schijn je dus geestelijk gestoord te worden.

  j.c.th.kohler@online.nl

 25. Teun

  Alle klokken luiden, bim bam bom.
  Ik hoor Frère Jacques weer oreren in zijn slaap.
  Zeer inhoudelijk oreren over redekunstig onanerende debaters. Nachtmerrie Greet komt ook nog even voorbij galopperen.
  Bestaat Odol nog? Ga je mond ermee spoelen, Frère Jacques, of anders met Oral B, als je er tenminste nog lenig genoeg voor bent.
  Dit was mijn wat vreemde en weinig inhoudelijke bijdrage, maar toch wel lekker redekunstig.

 26. Wolveshead

  Ik ben het met de auteur eens dat Thieme niet zoveel had toe te voegen aan het debat dat is gevoerd. Ik vond haar interruptie ook ronduit zwak en vol van zelfprojectie. Vaak vind ik haar scherp in debatten die betrekking hebben op de EU. Wat haar haarkleur met al die zaken van doen heeft ontgaat mij echter volkomen., laat staan de kwalificatie die de auteur aan de haarkleur verbindt. Onthoud jezelf van dit soort typeringen Michael, je bent beter als dat en je hebt het helemaal niet nodig om scherpe artikelen te schrijven.

 27. Wolveshead

  Dat gezegd hebbende; ik verwacht dat we binnenkort naar de stembus mogen om ook een nieuwe volksvertegenwoordiging te kiezen.
  Maar waarom dan Wolvenkopje?

  Wel, hierom:

  hoewel men binnen de PVDA beweert dat de “leiderschapskwestie” nu geen rol speelt doet het dat wel degelijk. Er is al gemor over het onderwerp dat vandaag de agenda van het congres zou moeten beheersen. Het zou voornamelijk moeten gaan over de nieuwe Zorgwet ( maar mogelijk zit “Charlie” in de weg). Het is bekend dat die de partij intern al verdeeld heeft. Dan mag men daar bij optellen dat de PVDA kiezer in overtuigende meerderheid de “dissidenten” steunt, waar dat bij de leden op ongeveer 50/50 ligt. Leden zijn leuk maar vertegenwoordigen een verwaarloosbaar aantal zetels, in tegenstelling tot het potentieele electoraat.
  In een soortgelijke poll geven de kiezers aan dat Asscher de partij zou moeten leiden, ook daar overtuigende cijfers. De recente ontwikkelingen aangaande terroristische aanslagen vereisen een daadkrachtige regering. Faalt men daarin, dan zal dat nog decennia doorwerken voor de partijen die in het Kabinet vertegenwoordigd waren. Aangezien VVD en PVDA een andere aanpak van deze situatie voorstaan zal het niet verbazen dat dit spanningen in de coalitie teweeg brengt. We hebben dit ook kunnen zien tijdens het recente debat, hoewel men elkaar niet af- of aanviel was er een duidelijk verschil te zien in de voorstellen die werden ingediend teneinde het tij te keren. Van harte ging het allemaal niet en niemand had het idee dat er ook maar iets bereikt was na afloop. Pijnlijk voor de VVD die juist nu en hier de kans had zich te profileren maar niet kon vanwege…juist.
  Terug naar het PVDA-congres van morgen. Met spanning werd daarnaar uitgekeken en de kopstukken waren nog bezig met de hoofdthema’s. In elk geval zou de Zorgwet hoog op de agenda staan, want heel belangrijk voor de partijleden. Minister Schippers zou misschien/waarschijnlijk komen om het nog een keer uit te leggen. Is dat cool of niet!
  Grapje bleek later, Schippers had wel verwacht dat iedereen dat zou snappen. Ik ben geen PVDA’er maar ik snapte het ook niet. Wat blijft dan hangen? Schoffering. En dat pik je natuurlijk niet als partij, als leden of als kiezer. Die hele AMVB gaat er ook niet komen omdat de kont tegen de krib gaat. Als je als PVDA nog ergens geloofwaardigheid wil houden is het op dit terrein. Het moet dus nu klappen, nu kun je nl. nog de schuld geven aan “lone wolves” binnen je 1e Kamerfractie.
  En laten we wel wezen, niemand zit te wachten op Kabinetsdeelname in oorlogstijd wanneer je op je vingers kunt natellen dat je daar geen deuk in een pakje boter slaat als je niet overtuigend eensgezind bent als Kabinet. Hoe ga je dan de kiezer aan je binden die nu massaal lijkt te kiezen voor iets anders als jouw partij? Hoe voorkom je dat die kiezer gaat voor lijfs- en Landsbehoud en kiest voor die ene partij waar jij je altijd tegen hebt gekeerd?
  Wellicht een ander kapsel, dat schijnt ook heel belangrijk te zijn!

 28. V.K.

  -Ach die Thieme,

  -Gebruikt de zelfde tabel als Pechtholt.

  -Van het terrorisme in Europa is zo’n 2% islamitisch en 98% plofkip .

 29. Michael van der Galien

  MENSEN. Kunnen we elkaar op een enigszins normale manier toespreken, dus zonder elkaar zwakzinnig, idioot, de moddervette lesbische nicht van, en ga zo maar door te noemen?

  1. Maaike

   Inderdaad Michael, ik voer graag een discussie waar ieders mening wordt gerespecteerd. Bedankt voor dit commentaar.

 30. Joop Klepzijkert

  Dat jullie reageren op jacobus, arie, maaike en nog een paar andere, daar begrijp ik nou geen snars van. Zo’n jacobus moet een beroepskracht zijn. iemand die de hele dag binnen 10 seconden reageert op elke reactie op DDS, heeft niks te doen, is niet goed bij zijn hoofd of is een beroepskracht. Voor mij zijn er niet meer smaken.

  1. cmsuijkerbuijk

   Je hebt volkomen gelijk Joop, maar soms is het net als met jeuk van een muggebult. Je weet dat als je gaat krabben, het alleen maar erger wordt, maar tóch kun je het dan niet laten. Om er daarna weer spijt van te hebben!

 31. Ni28

  De realiteit ver voorbij in de Linkse dromen van naïevelingen die denken dat het kwaad alleen met goed bestreden kan worden. Uit de geschiedenis weten wij dat wij dit punt bereikt hebben met vele slachtoffers en dat het zo 600 jaar heeft geduurd. Omdat wij die 600 jaar al vergeten zijn en denken uitsluitend democratisch maakt het denken van mevrouw Thiemen ons zeer kwetsbaar.

 32. Joop Klepzijkert

  meneer cmsuijkerbuijk, ik begrijp wat u bedoeld en had er zelf ook last van. Ik had mezelf een ban gegeven, deze heb ik inmiddels weer opgeheven. Genoemde insecten zijn niet voor rede vatbaar en dus verspilde energie. Ik heb wel wat energie moeten gebruiken om tot dat inzicht te komen, maar kan er inmiddels mee omgaan. Schelden enz. is bij mij uit den boze, maar toch heb ik mij daar schuldig aan gemaakt. Pure onmacht en die insecten (kakkerlakken) lachen zich rot.Soms zou je zulke insecten plat willen trappen helaas zijn het binaire anarchisten.

 33. anna67

  Ha, ha,

  Ik heb niet alles gelezen, maar zou het er dan werkelijk van komen dat de door Thieme genoemde partijen nu ook gestraft worden voor het brengen van de boodschap?Dat zij in feite hezelfde doen als de terroristen, nl angst zaaien?

  Kortom, ook gaan projecteren zoals Samson naar Wilders deed?

  Dan is er mss toch ng hoop?

 34. Seneca

  Ik zal zowel van Mientje, Jacobus, Beukman en AJ een veeg uit de pan krijgen, maar soit. Beste lezers van dit forum: ‘indien u voornoemde figuren niet meer wilt zien, dan is het voldoende om niet meer te reageren op hun braaksels’. Als zij geen weerwoord ontvangen, dan worden zij door het ministerie van veiligheid waar zij voor werken, niet meer betaald’. Dus afgesproken: NIET MEER REAGEREN!!!

  1. arie_jansz

   Natuurlijk krijg je een veeg uit de pan.

   Een oproep plaatsen om een andere mening dood te zwijgen? Hoe fris toch weet.

   Of dacht je dat DDS een exclusief clubhuis was om de goorste fantasieën uit te wisselen?

 35. ikwoudatiedereennadacht

  Thieme zal wel rondlopen met “je suis Charlie”
  Ze kan beter een T-shirt kopen met “je suis Chamberlain” er op! Misschien de aankoop samen doen met Groen Links. Kunnen ze gigantische kwantumkorting krijgen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.