‘Vrijheidsstrijder’ Wilders meest loyale bondgenoot van autocraat Poetin

Screen Shot 2015-01-18 at 18.02.24
Foto: Fabio Visconti (bron: Wikimedia Commons)

Ach ja zolang Poetin zich maar niet tot de islam bekeert. Toch?

De PVV is in de peilingen tegenwoordig de grootste partij van het land. Dat komt vooral door twee zaken: 1. de kiezer heeft het gehad met het kabinet Rutte II en Wilders is nu eenmaal de meest mondige oppositieleider, 2. iedere kiezer begrijpt dat de Radicale Islam een serieuze bedreiging voor ons vormt. Wilders lijkt vaak de enige in Den Haag die dat ook begrijpt.

Leuk voor Geert Wilders, maar toch valt er nogal wat aan te merken op hem en zijn partij. Uit onderzoek blijkt namelijk dat … de PVV de meest pro-Rusland partij is van Europa. Fok.nl legt uit:

Uit een onderzoek naar het stemgedrag van politieke partijen in het Europees Parlement komt iets heel opmerkelijks naar voren. Niemand minder dan onze eigen PVV blijkt de meest Rusland-vriendelijke partij van de hele Europese volksvertegenwoordiging.

Dit is allemaal gebaseerd op onderzoek van de Zweedse journalist Patrik Okanse. Hij heeft het stemgedrag van Europese partijen geanalyseerd en kon alleen maar concluderen dat de PVV <3 Poetin.

Of, zoals onze vrienden van Fok.nl het verwoorden:

Uit zijn “Russia Index” blijkt dat het onze eigen Partij Voor de Vrijheid (of moeten we zeggen Partij tegen de Vrijheid van Russische homo’s, journalisten, Oekraïners en moslims?) is die het meest pro-Rusland stemt.

Het is natuurlijk gemakkelijk om zo’n grap te maken, maar de auteur van het stuk heeft wel degelijk een punt. Poetin is een wannabe dictator in de traditionele Russische versie van het woord; een tsaar dus. De man onderdrukt journalisten, oppositieleiders en gewone kritische burgers massaal. En dat is niet alles, deze antidemocraat is ook nog eens grote vrienden met Arabische dictatoren en islamisten. Zie hoe hij de Charlie Hebdo-cartoons heeft verboden uit angst om zijn extremistische vrienden voor het hoofd te stoten.

Kortom, het is nogal ironisch dat de PVV tegelijk sterk pro-Rusland én anti-islamistisch en hoegenaamd ‘pro-vrijheid.’ Het zou Wilders sieren als hij daar zelf ook even over zou nadenken … om zich vervolgens af te wenden van Poetin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!