Bandiet Poetin heeft amnestie voor MH17-knallers bewerkstelligd

Het Minsk-akkoord kan wel eens heel erg onvoordelig uitpakken voor Nederland. Schandalig.

Zoals ik eerder vandaag al schreef heeft maffiosi Vladimir Poetin het weer mooi voor elkaar: Oekraïne komt definitief niet bij de NAVO, en hij krijgt z’n zelfbesturende pro-Russische republiekjes. Maar de beerput is nog dieper dan ik al dacht. Want niet alleen gaan alle “pro-Russische rebellen” die Oekraïense burgers hebben staan executeren vrijuit, maar ook de BUK-bedienden die de MH17 met een rakettenregen hebben neergehaald nabij Donetsk:

De Tweede Kamer wil van het kabinet weten of het akkoord in het conflict in Oekraïne ertoe kan leiden dat de daders van de vliegramp met vlucht MH17 niet vervolgd kunnen worden. In de in Minsk gesloten overeenkomst over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne zouden afspraken zijn gemaakt over amnestie voor misdaden die zijn gepleegd in de regio’s Loehansk en Donetsk, het gebied waar de MH17 neerkwam.

De Tweede Kamer is flink boos, en terecht. Al tijden is de regering niet in staat om voortgang te boeken of openheid te tonen rondom het Maleistische toestel waarin 200 Nederlanders hun laatste vlucht beleefden. Nu komt er nog eens bovenop. Het is ronduit bizar te noemen dat Nederland niet op tijd aan de bel heeft getrokken in Minsk, waardoor de MH17-moordenaars strafrechtelijk onaantastbaar worden. Een zoete droom voor Poetin, maar een nachtmerrie voor alle nabestaanden.

Premier Rutte beweert dat de daders van de MH17 niet onder de amnestieregeling vallen, maar dat is op z’n best een gokje van onze eerste minister. Het Minsk-akkoord rept er met geen woord over.

Maar het is niet alleen Nederlands falen. Het is vooral onbegrijpelijk dat Merkel – die in alle fasen met Poetin aan één tafel onderhandelde – hier mee akkoord ging. Niet alleen omdat Duitsland zelf ook vier mensen verloor in de ramp, maar vooral omdat Nederland al jaren haar trouwste bondgenoot is. Is dit nu de manier om dankjewel te zeggen? De families van tweehonderd van onze landgenoten gewoon de middelvinger te geven omwille van wat nietsbetekende toezeggingen uit Moskou?

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. Ahles

  Dat had onze eigen regering al gedaan voor de Oekraïnse knallers. Ook bij geheime overeenkomst ook van vervolging uitgesloten.

 2. Willie.F

  Dat is een toegift van Poetin aan Kiev.

 3. aquarius

  Nou Tim je blaast weer aardig voor je beurt ! Jouw geweldige premier Rutte heeft zojuist verzekerd ( voor wat het waard is bij die meneer) dat er géén amnestie zal plaatshebben .
  Misschien verandert hij wel weer indien mocht blijken dat het toch oekrainers zijn geweest ?

  1. Jacobus

   Ja, je zou van Tim nu een rectificatie mogen verwachten.

  2. Theo345

   Wat Rutte zegt is helemaal niet van belang.
   Hij heeft niet een bepaling uit de overeenkomst geciteerd, maar hij heeft verklaard dat hij ‘heeft horen zeggen dat de MH17 niet onder de amnestieregeling viel’.

   Voorzover je Rutte überhaupt kan vertrouwen, is dit toch wel een heel dunne verklaring.

 4. Baksteen

  Nog wat anders betekent dit ook dat Kiev niet vervolgd kan worden voor het schenden van het oorlogsrecht, nl het gericht bombarderen van de burgerbevolking?

  1. Twan 21

   Baksteen
   12 februari 2015 at 18:28

   Nog wat anders betekent dit ook dat Kiev niet vervolgd kan worden voor het schenden van het oorlogsrecht, nl het gericht bombarderen van de burgerbevolking?
   ——–
   Blijkbaar hebben de Amerikaanse 8th USAAF en de RAF die memo in WOII ook nooit gehad.

 5. pfortz

  Wat kan Rutte anders doen? De oorlog verklaren aan Rusland?

 6. Philippine

  Amnestie voor separatisten.
  Over MH17-knallers wordt niet gesproken.
  Het lijkt net alsof de discussies over de MH-17 ramp aan
  De Dagelijkse Standaard voorbij zijn gegaan als je de kop van het bericht leest.
  Hieronder een verslag.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/02/12/abkommen-von-minsk-sieht-autonomie-fuer-ost-ukraine-vor/

  1. Anna

   Philippine. Dat verslag in het Duits kunnen de tegenwoordige columnisten en journalisten niet lezen.

 7. Twan 21

  ” Maar het is niet alleen Nederlands falen. Het is vooral onbegrijpelijk dat Merkel – die in alle fasen met Poetin aan één tafel onderhandelde….. ”

  Dat is helemaal niet onbegrijpelijk. Het is zelfs heel begrijpelijk.

  Het leven van mensen die nog leven en mogelijk zullen sterven indien de gevechten voortduren is heel wat belangrijker dan de levens van mensen die toch al dood zijn.

  Daarbij krijgt Nederland een lesje real politiek dat hoog nodig was. Nederland met zijn zijn irritant grote mond maar zijn muizenlegertje krijgt eindelijk de deksel op z’n neus en z’n plaats gewezen.

  Nederland heeft altijd al veel te veel vertrouwen gehad in de internationale gemenschap en de spelregels die daar afgesproken worden.

  Maar zoals ieder kind, dat een grote broer heeft weet, regels zijn voor slappelingen en opdondertjes. Je grote broer doet toch wat hij wil en zo gaat dat ook met grote landen.

  Nederland heeft weliswaar een grote economie maar totdat Nederland een leger heeft dat bij zijn economische status past, en de ballen, zal het altijd een speelbal blijven van de grootmachten.

  Blaffende honden bijten niet en Nederland kan niet eens bijten.

 8. nogmaals

  Heeft timmetje al overwogen dat zijn verafgoodde leiders uit de EU en USA vooral vanwege die amnestieregeling Putin zijn zin hebben gegeven, .
  Als je foute dingen hebt gedaan, ben je maar wat blij met een amnestieregeling.

 9. nogmaals

  Misschien vindt TIm dit een mooie aanleiding om dan eindelijk met zijn bewijzen voor de ware MH17-toedracht te komen. Worden wij allemaal beschaamd stil, en Tim krijgt de Pulitzerprijs.

 10. nogmaals

  @TIm,
  Het woord “MH17-knallers” dat je hebt gebruikt om je titel beter te laten bekken, is niet erg gepast als je bedenkt dat je hier heel veel mensen in NL mee kwetst.
  Kennelijk is je verontwaardiging over de “Russische oorlogsmisdaden met vele honderden onschuldige slachtoffers, waar je steeds zoveel consideratie mee leek te hebben, niet echt, maar enorm vals !

 11. W.H.J. Reiss

  Ik lees alleen nog maar de kop van het verhaal en dan sporadisch een paar ‘comments’. Hoe zou dat komen ?

 12. Joop Klepzijkert

  Ook dit stuk valt onder de categorie satire volgens Tim.

 13. lanex

  Iedereen weet dat er niemand ter verantwoording wordt geroepen, we weten niet eens of het Oekraïne was of de separatisten, sommigen denken het zeker te weten, zoals Tim bijvoorbeeld en de rest van de EU aanhangers, maar er is geen enkel bewijs!
  Hoe gaat het dan met het oorlogs- recht, Nederland vliegt willens en wetens over oorlog’s gebied met een passagiersvliegtuig?
  Dit gaat zich jaren voortslepen, de nabestaanden krijgen voorlopig geen rust.

 14. CJD

  Gefrustreerd Tim? Therapie zou je misschien kunnen helpen. (heel misschien)

 15. CJD

  En bovendien weten we al lang wie achter de MH17 is. De Kiewse fascistische junta! Nieuws lezen zou wel eens kunnen helpen, en dan niet de achterlijke NRC of telegraaf

 16. jwhueting

  In dit stukje is veel frustratie en teleurstelling terug te lezen dat ‘den Grooten Oorlog’, die de heren van DDS zo graag hadden gezien, door verstandig en volwassen optreden van wereldleiders Poetin, Merkel en Hollande is voorkomen.

  Geheel in 19e eeuwse-Bismarckse stijl heeft Merckel hier haar rol gespeeld. Geef toe, Tim. Daar moet je toch stiekem ook bewondering voor op kunnen brengen.

 17. Lieftinck

  Ik dacht even dat ik op een complot site terecht was gekomen.
  Overigens, goed werk van mevrouw Merkel.

 18. Anna

  Minsk -Akkoord: “Amnestie: Für die Rebellen gibt es eine Amnestie”.
  MH17 staat er niet bij. De hele Kamer had het kunnen weten en ook columnisten schrijvers en de pers.

 19. van Urk

  Zolang men nog geen namen van de daders kan bemachtigen van de Russen,rebellen of de Oekrainers zal er van terechtstelling van deze daders weinig van terechtkomen en zullen ze levenslang in amnestie rond blijven huppelen op de wereld!

 20. noordling

  Die onderste steen,ligt diep heeeeeeeel diep begraven.

 21. JanvanEechoud

  Ik wacht nog even met mijn oordeel, beste Tim, tot ik álle info heb.
  Mvg.

 22. Two Ravens Black Kettle

  Heeft de haat-predikant Van Baalen ook amnestie gekregen ?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.