CNN verklaart oorlog aan Zwarte Piet

Een documentairemaker van de Amerikaanse zender komt later dit jaar met een anti-Zwarte Piet-film.

Het Algemeen Dagblad bericht dat CNN besloten heeft dat het maar eens afgelopen moet zijn met onze Sinterklaastraditie. Volgens de Amerikanen – die verder niets begrijpen van onze cultuur en geschiedenis – is Zwarte Piet namelijk racistisch tot op het bot. En dat kan niet.

Voor Roger Ross Williams kan de discussie over Zwarte Piet niet vroeg genoeg beginnen. De Amerikaanse documentairemaker van CNN bereidt een film voor over dit ‘dirty, little secret’, waar Nederland volgens hem nog grote economische gevolgen van zal ondervinden.

Volgens Williams postte hij vorig jaar enkele foto’s van Zwarte Piet op Facebook (natuurlijk zonder de context ervan te vermelden), waarna veel Amerikanen geschokt reageerden. “Ze konden het nauwelijks geloven,” aldus de man uit een land waar men (lees: blanke Democraten, jawel: Democraten) tot enkele decennia geleden zwarten nog systematisch lynchte. “Het hoofd van CNN’s filmafdeling zei bij een drankje: ‘Hier moet je echt een documentaire over maken. Dit moet de wereld weten’. En dat vind ik ook.”

En dus is hij maar meteen aan de slag gegaan. Niet geheel verrassend richt hij zich daarbij vooral op anti-Zwarte Piet-activisten die maar wat blij zijn dat ze eindelijk een sterke bondgenoot hebben gevonden die ons land internationaal aan de schandpaal kan nagelen.

Want ja, dat is hij nadrukkelijk van plan. Williams zegt dat hij ook zal spreken met voorstanders van Zwarte Piet, maar het is nu al duidelijk dat hij hen belachelijk wil maken en ze weg zal zetten als racisten pur sang. Daarmee dreigt hij er vervolgens ook flink op los:

Als de wereld deze praktijken ziet, kan dat grote gevolgen hebben voor het toerisme en dus ook voor de economie. En vooral voor de manier waarop naar jullie land gekeken wordt door mensen uit andere landen. Dat beeld van een uiterst progressief land zal moeten worden bijgesteld.”

Het ergste van dit alles? Williams is tegenwoordig redelijk vaak in Nederland en wil hier zelfs een productiemaatschappij opzetten. Heel gek, maar op de één of andere manier denk ik dat de gemiddelde Nederlander hem liever kwijt dan rijk is.

Als je ons land zo vreselijk racistisch vindt, Williams, stel ik voor dat je lekker in Amerika blijft en Nederland links laat liggen. Wij hebben al genoeg allochtonen die onze cultuur haten en van alles en nog wat willen veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

39 reacties

 1. HenkieAltea

  Hier past maar een reactie op.
  BOYCOTTEN VAN CNN.

 2. Gielah

  Wat moet men in Amerika in vredesnaam met onze folklore?
  De meeste Amerikanen weten nauwelijks waar Nederland ligt!

  U hoort Nederlandse christenen toch ook niet ach en wee roepen over dat rare Halloween-gebeuren van hén daar ( helaas ook door sommige Nederlanders geadopteerd) dat een soort koketteren met niet al te frisse (want aardgebonden) geesten en demonen gaat?

  Ik zeg: láát hen!
  Zolang ze niet bij mij aan de deur aanbellen met doodskoppen en andere ongein bij zich… en snoep eisen in ruil voor dat aanvechtbare gedoe… zult u er mij geen stampei over horen maken.

  Dus zou men zich in Verweggistan even héél snel met de éigen zaken willen gaan bemoeien… want heel wat erger dan Zwarte Piet is die “muslim-in-disguise” van dezelfde kleur ( hoewel zijn kleur mij op zich nul komma niets interesseert),
  die ze daar nota bene het hoogste ambt hebben laten bekleden… en zodoende invloed op de hele wereld laten uitoefenen!

  1. Swieber

   De z.g main stream media in de VS zijn sterk naar links opgeschoven, inclusief CNN, en hebben een linkse agenda die ze uitvoeren.

   Niet enigszins objectieve nieuwsvoorziening is het doel maar activisme.

 3. Gerardsbroer

  Begin december kreeg ik als donateur het bericht dat de middelen om de documentaire ‘Zwart gemaakt’ van Arnold-Jan Scheer te maken, binnen zijn. Deze docu vertelt het ware, historisch verantwoorde, verhaal van de (Europese) oorsprong van ZP. Tot nu toe weigerde de publieke- en commerciële omroepen alle medewerking om de docu tot stand te brengen en uit te zenden.
  Maar de centjes zijn dus rond en CNN, Quintie Gario en de rest van die wannabe Malcolm X figuren zullen in het stof bijten met hun slavenfetisch.

  1. Baksteen

   Ik kan niet wachten!

 4. Baksteen

  Amerikanen? Cultuurloze, geschiedloze agressieve bevolking, sinds dat ze bestaan hebben ze 200 van de 225 jaar in het buitenland oorlog gevoerd. Kijk eens wat ze hebben aangericht de laatste 50 jaar alleen al. Helemaal klaar voor een oorlog met Rusland over onze ruggen, zorg eerste maar dat je je eigen troep opruimt!

 5. nick

  Idd, ik heb ook een donatie gedaan voor die Docu en ben ik afwachting. Vond het een geweldig initiatief en de enige manier om die hitsende malloten voor eens en altijd de mond te snoeren.

 6. nakkie123

  is het nou niet verstandiger om dit soort berichtgeving over de zp discussie te negeren ?
  m.i. maak je die gasten veel te belangrijk zo.

  stoppen met de discussie over zp en hopelijk zodoende dood laten bloeden.

 7. zomaar

  kom laten wij de Amerikanen (hun kerstviering (traditie) eens onder de loep nemen ), de Kerstman een oude dik manneke met een zuip neus, bijgestaan door kleine mensjes , (lilliputters genaamd ).

  is dat zo fris ?, is dat geen discriminatie ? , van de ongelijke (afwijkende norm), medemens .

  dacht van wel .

 8. zomaar

  in en binnen onze Internationale Sociale , maakbare multiculturele samenleving , moeten wij ons alles aan laten leunen door nazaten van mensen , die blij mogen zijn dat hun voorouders ooit ontdekt zijn geworden .

  hierdoor (kannen ) zij meetellen binnen onze samenleving , als zij inplaats van onnodig gezoek , de schouders onder hun eigen carrière zetten .

 9. Swieber

  Vroeger was CNN een goede informatieve nieuws zender.

  De laatste jaren is CNN afgegleden naar een linkse zender die zich ,zoals veel andere zenders, meer bezig houd met activisme dan met nieuwsvoorziening.

 10. HenkieAltea

  Ga zo door,en ik ga nog van Poetin houden.

 11. Koos_Koets

  Behoorlijk schijnheilig van de yanks, die de autochtone Indiaanse cultuur helemaal hebben gesloopt.

 12. Mike V.

  Laat maar komen die documantiare. Dat doet me niets. Die relschoppers zoals Quincy zorgen evoor dat we steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Wat een leuk feest is/was moet gewoon keihard kapot worden gemaakt. Vernietigd. En de zwarte piet, die krijgt de witte mens. White privilege, jeweetog.

 13. Yato

  Zo’n film zal inderdaad racisme laten zien, namelijk racisme tegen blanken.

 14. Johan de Wit

  Amerika,

  is dat niet het land waar ze eerst bijna alle oorspronkelijke bewoners genaamd indianen hebben uitgemoord, om vervolgens zwarten te importeren en als slaven te laten werken en nu nog steeds volop afdelingen aanwezig zijn van de KKK ?

 15. Trudy

  Wat zijn die zwarten toch gauw aangebrand zeg…

  1. nakkie123

   vandaar die kleur…

 16. LantR.fant

  Is Roger Ross Williams misschien een neefje van de Grootmoeftie van Washington?

 17. JOzephius

  Wat een kansloos mannetje is dat zeg.

 18. Trudy

  Het lijkt wel of die zwarten hun kleur niet mooi vinden….want alles wat zwart is moet verdwijnen…..tot aan onze negerzoenen toe….Wat kijken die aangebrande zwarten toch alles zwart-wit 😉 😉 😉 (LOL)

 19. W.H.J. Reiss

  De enige Cultuur die Amerika heeft is de Burgeroorlog en Cowboys en Indiaantje. En dat schieten en oorlog voeren dat doen ze dus nu al 200 jaar.
  .
  De Indianen Cultuur hebben ze ook om zeep geholpen.
  En dat Amerikaanse Krapuul komt ons nu vertellen wat goed voor ons is !

 20. van Urk

  Ach ja, de indianen wat er nog van over is, eenzaam en door armoede aan de fles vastgeklemd met vuurwater nog wonende in reservaten alsof dat iets humaan is van het rijke Amerika! En trouwens is er eigenlijk uberhaupt een amerikaan(op een enkele intellectuele zwarte na of een Amerikaan met Hollandse voorouders) die naar zulke docu,s kijkt? De meeste Amerikanen hebben weinig kaas gegeten wat er buiten hun grens afspeelt en denken dat alles alleen maar om Amerika draait.

 21. Nico2000nl

  Als je nog geen hekel had aan donkere mensen, (zoals ik) krijg je het wel door dit handje vol haatzaaiers…

  1. Ali Baba

   Ok heb normaal nooit last van ze, maar als ze ons willen gaan vertellen hoe wij ons moeten gedragen met onze eigen tradities in ons eigen land, dan leidt dit enkel tot onnodige polarisatie. Ze zijn bezig met creeren van verdere tegenstellingen.

 22. Gielah

  Moeten wij als blanken eigenlijk zo onderhand geen hetze tegen Sinterklaas opstarten?
  Bijvoorbeeld omdat we, als we hem zien, ons ineens zo vréselijk getraumatiseerd voelen, als we denken aan alle shit, die ons in de loop der eeuwen van de zijde van bisschoppen en andere prelaten ten deel is gevallen?

  En dan de Verenigde Naties te hulp roepen om de Sint te laten boycotten?

  Ik kan me hier zelfs in de verte niets bij voorstellen.

 23. toetssteen

  De paashaas moet nog langshuppelen en dan is het op de een of andere manier november! Kunnen die lui nou echt niet wat anders gaan doen dan zich bezighouden met een fictiefiguur?

  In Nederland zijn nooit zwarte slaven geweest, de enige slaven waren de dagloners die een riante leeftijd haalden van max 37. Waar de hotemetoten overheen stapten als hij dood neerlag, next! En dan krijg je van zo’n omhoog gevallen malloot te horen dat deze nakomelingen erg fout zijn!

  Ik vraag me trouwens af waarom deze mensen zoveel generaties na de opheffing van de slavernij in Amerika, nog steeds jammeren over hun voorgeslacht. Zouden die het in Afrika echt beter hebben gehad? Ik maak het me sterk.

  1. Ali Baba

   Wat is dat toch in Nederland? De moslims willen de grenzen van onze waarden en tradities inperken en nu deze flappies ook al.

   Zijn wij autochtone Nederlanders een stelletje pussys met te weinig eigenwaarde? I don’t like where this is going.

   1. toetssteen

    @Ali Baba
    Gnah, mijn koffer zal vol zitten met mjum, lekker paasbrood met noot en spijs, paaseieren in alle smaken en niet te vergeten Fries suikerbrood.
    Van de laatste zeker tien, maar reizend met SQ mag ik dertig kilo per koffer meenemen, dus ik kan een handel opzetten ;). Stroopwafels erbij en niet te vergeten de gelderse en rookworsten.
    Serieus, keer op keer lach ik me wild om dit soort onnozelheid en de woorden die men eraan vuil maakt. Trek een lange neus en laat ze maar fijn doen.
    Zo en nu nog een paar kilo van de beste kaas inslaan. Koop ik natuurlijk wel bij de vakman.

 24. nakkie123

  alleen alle blanken zijn racisten !!!!

 25. jelle

  Nog even en Frans Timmermans moet excuses gaan maken bij CNN.
  Ik zie het zomaar gebeuren.

 26. jelle

  Oh,
  pardon, Koenders, natuurlijk.

 27. Ali Baba

  Moraalriddertje: mind your own business.

  Een amerikaan die Nederlanders wil gaan vertellen dat ze conform zijn waarden moeten leven: fuck off.

 28. toetssteen

  Zonder mankeren is dit op de Joop morgen een artikel in chocoladeletters, want laatstelijk valt er al zo weinig te maken van de reële economie die alles zo’n beetje tegenspreekt wat socialisten graag wensen.
  Zwarte Piet…..
  De VS is failliet:

  http://www.paulcraigroberts.org/2015/02/23/whatever-became-economists-american-economy-paul-craig-roberts/

  Maar een toneelfiguur, dat is pas talk of the day.

 29. vanGodlos

  Na het lezen van het artikel kreeg ik een raar onderbuik gevoel…..en voelde een ‘dirty, little secret’, op kommen….hoe komt dat nou toch?

 30. Lieftinck

  Tja, en dat terwijl de zwarte piet niets anders is dan de hulpjes van Wodan, waarvan die van de nacht (noche geloof ik) de belangrijkste is.

  Zij gingen ook wel eens als raaf door de wereld, en luisterde bij de huizen en keken door de schoorstenen naard de offers aan wodan in de schoenen.

  Waarom maakt de PO daar geen documentaire van? Oh nee, de PO is links geïndoctrineerd en ultra politiek correct, tot de laatste snik.

  1. Gielah

   Zwarte Piet is oorspronkelijk Oel, de dodengod van de Germanen en de zoon van Wodan.
   Wodan reed op zijn achtbenige hengst Sleipnir op stormachtige nachten door de wolken, gevolgd dus door Oel, wiens taak het o.a. was om door de stookgaten in de daken van de huizen naar binnen te kijken, of men wel offers voor Wodan had neergelegd.
   Het wel of niet vruchtbaar zijn van de akkers en de vrouwen was daarvan afhankelijk.
   Wat wij nu kennen als de roe was een bosje groen gebleven takjes, waarmee men zowel het land als de vrouwen zachtjes aanraakte… ook dat bevorderde de vruchtbaarheid.
   Men wierp op donkere decemberdagen erwten en bonen de woningen in… want hoewel die keihard waren, wist men dat van binnen een zachte, vruchtbare kern zat… en dat vruchtbare nieuwe voorjaar wenste men de wereld en zichzelf zichzelf ook toe.

   Zelfs onze speculaas- en taaitaaipoppen hadden met vruchtbaarheid te maken… als men iemand leuk vond, gaf men die zo’n pop… dat was een soort aanzoek.

   Dit waren dingen die ik als godsdienstlerares mijn brugklassers al bijbracht…. maar CNN en Amerika weten daar nul komma niets van.
   Het zijn cultuurbarbaren!

 31. Baksteen

  Het vernietigen van de nationale staat en de bijbehorende cultuur van volkeren, De specialisatie van de EU en de VS, dit verhaal is geen toeval.
  Voor de statistiek, de slavernij in de VS is door de republikeinen afgeschaft, de democraten hebben dat proberen tegen te houden.

 32. Ruud562

  Het zal hem opbreken in komend november: duizenden Zwarte Pieten, mét rode lippen én kroeshaar, zullen er in Nederland zijn! Lekker gek doend, onderdanig aan de blanke Sinterklaas, de échte Nederlander zal ze met open armen ontvangen!! Helaas voor die nikker en zijn gelijken. Excuses voor mij woordgebruik, ik wilde het netjes houden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.