De hyperrealiteit van het ‘islamdebat’ in Nederland

De loopgravenoorlog over de islam tussen links en rechts woekert voort. Zeker na de Chapel Hill shootings.

‘Hyperrealiteit’ is een door ‘handelaren in kennis’ en ‘rogue media scholars’ gebruikt woord dat ‘schijnwerkelijkheid’ betekent. En dan specifiek een schijnwerkelijkheid die door de media gecreëerd wordt. De moderne (sociale) media zijn zo snel en alom tegenwoordig dat er – in combinatie met de onuitputtelijke behoefte aan informatie – op een haast wetmatige manier, tijd en informatie onevenredigheden optreden die versterkt door subjectiviteit van ontvangers en zenders een schijnwerkelijkheid voortbrengen. Die schijnwerkelijkheid gaat vervolgens een eigen leven leiden en beïnvloedt met terugwerkende kracht vanwege haar a priori karakter de ‘echte’ werkelijkheid. U kunt zich voorstellen dat dit proces in een gepolariseerd debat als dat over de islam of het aanverwante RACISME!-debat de polarisatie onevenredig doet toenemen. Maar genoeg wetenschappelijk gelul! Tijd voor een voorbeeld!

Vorige week dinsdagnacht werden in de VS drie onschuldige moslims vermoord door een blanke man. Die man bleek op zijn Facebookpagina een fanatiek atheïst te zijn en zo kwam het verhaal in de media dat het hier om een islamofobe aanslag zou gaan. Woensdagochtend in Nederland druppelden de eerste alarmistische tweets hierover binnen. De mediacategorie ‘linksgekkies’ dook er gelijk op. Zij zitten sinds het kolonialisme kwijlend voor hun schermen te wachten op de eerste dodelijke slachtoffers van islamofobie en‘de golf van geweld tegen moslims’ die door het westen raast. Nog opgewonden van de ‘onmenselijke bezetting’ van een moskee in aanbouw door vier rechtsgekkies met een spandoek de zaterdag ervoor, kwam nu eindelijk hun verlossende gelijk. Rechtse mensen, blanke mensen, domrechts, PVV’ers zijn nog erger dan moslimextremisten! stom!

De ware toedracht van het tragische incident was echter nog niet bekend en door het tijdsverschil lag de informatietoevoer uit de VS waar het nog nacht was een aantal uren stil. Dit kan de reden zijn geweest waarom grote nieuwssites als de NOS – ondanks een redactie van 400 medewerkers altijd wat laat en een beetje wereldvreemd – het nieuws nog niet brachten. ‘Shoot outs’ en gewelddadige moordpartijen zijn in de VS immers een beetje als Peter R. de Vries die in een Nederlandse talkshow opdraaft dus wellicht waren ze bij gebrek aan context wat voorzichtig om in het ISLAMOFOBIE!-frame mee te gaan. Op twitter werd hier echter gelijk moord en brand over gegild! Doofpot! Zionistisch complot! Chris Rock ging helemaal Edward Said (ORIENTALISME!) op de main stream media en werd driftig geretweet.

Het valt ook niet mee natuurlijk. Neem een site als Joop.nl. Wekenlang sinds Charlie Hebdo iedere lekkende kraan in een moskee omschrijven als een ‘rechts-extremistische aanslag op een islamitisch doel’ en dan op het moment suprême staat de NOS als een verwarde man te treuzelen. Maar terug naar de werkelijkheid. Er gaat geen golf van haat laat staan geweld tegen moslims door Nederland. Natuurlijk waren er rechtsgekkies met walgelijke tweets als ‘weer drie minder’ naar aanleiding van de Chapel Hill shootings, maar dit zijn zielige figuren waarvan we weinig te vrezen hebben. Achter een schermpje hebben ze een grote mond maar zet ze in de vroege ochtend op een lege bouwplaats met een spandoek dan piepen ze wel anders. Net als na de moord op Theo van Gogh is het in Nederland sinds Charlie Hebdo en de wekelijkse IS horrorshow (zou IS ‘Boer zoekt vrouw’ kennen?) rustig gebleven. Veel incidenten die de media halen hebben een hoog hoax gehalte. Ook al hangen er camera’s, daders worden niet gepakt, aangiftes niet gedaan en je hoort er nooit meer wat van.

Het probleem van de gecreëerde schijnwerkelijkheid van ‘moslimhaat in Nederland’ is dat er wel weer een blik ‘gewone moslims’ opengetrokken zal worden voor tv-programma’s die, in plaats van dat ze de communicatieve vaardigheden van de lesbische boerin Bertie becommentariëren, de grijsgedraaide plaat van moslimslachtofferschap afdraaien. Bovendien voelt de mediacategorie ‘genuanceerd links’ zich door de alarmistische sfeer ook genoodzaakt zich in het hypermediadebat te mengen en het ISLAMOFOBIE-frame te bekrachtigen zoals Miko Flohr afgelopen donderdag op The Post Online over de Chapel Hill Shootings. Zijn stuk stond nog niet online of Twitter stroomde al weer vol met tweets van personen uit de mediacategorie ‘genuanceerd rechts’ met de mededeling dat het motief van Chapel Hill shootings een burenruzie om een parkeerplaats bleek te zijn. Die laatsten hadden rustig gewacht op een paar tweeps uit de mediacategorie ‘rechtsgekkies’ die met een scanner 24/7 de politie van Chapel Hill monitorden om hun moorddadige mede-Neanderthaler van islamofobie vrij te pleiten.

Geduld is een schone zaak zou je naar aanleiding van dit alles kunnen zeggen. Maar niets is minder waar. Want toen afgelopen zaterdagmiddag de mediacategorie ‘het werkelijke genuanceerde midden’ – de zaak Chapel Hill lang genoeg op zich in had laten werken en in de pen klom, kwam een bericht over een schietpartij in Kopenhagen binnen. De timelines stroomden vol. Onder de beoogde slachtoffers zou een ‘controversiële cartoonist’ zitten. Nou dan weet je het wel! Dan heeft het gelukkig niets met de islam te maken! Iedereen ging rustig slapen. Alleen in de synagogen brandde er nog licht.….


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

46 reacties

 1. zomaar

  heel stil is en blijft het als een moslim in de VS , anders gelovigen vermoord .

  ik denk hierbij aan de moorden in Ford.Hood, waar en islamitische psychiater, 13 jongen soldaten vermoorden uit naam van de islam .

  en zo zien wij weer dat deze islamitische zendelingen , (dat zijn zij per slot , als ik de woorden van Erdogan juist interpreteer),in alles bevoordeelt worden , door de IS aanhang binnen onze samenlevingen .

  1. zomaar

   waarom in hemelsnaam een debat , met mensen die een ideologie eren , aanhangen die geen mededogen heeft met anders gelovigen , vrouwen, homo’s , Joden , ect , ect .

   met zulk soort mensen ben je vlug uit gedebatteerd, in hun ogen is hun ideologie de waren , en alles wat daar uit voortvloeit rechtvaardig .

  2. Antidotum

   @zomaar

   Maakt allemaal niets meer uit.

   Wat er nu allemaal passeert lijkt veel op de voorspellingen inzake de eindtijd.

   Het beest 666 C.q de antichrist is opgestaan i.d.v.v. Al baghdadi en heeft reeds zeer veel volgelingen overal ter wereld, zoals is beschreven.

   Ik hoop dat deze duivel en zijn companen bijtijds kunnen worden gestopt.

   Ik hoop dat mijn voorgevoel het mis heeft. Serieus!

   https://jdreport.com/gruwelijke-video-isis-waarschuwt-christendom-voor-een-aanstaande-zee-van-bloed/

   http://www.gotquestions.org/Nederlands/zeven-zegels-bazuinen.html

 2. JanvanEechoud

  “iedere lekkende kraan in een moskee omschrijven als een ‘rechts-extremistische aanslag op een islamitisch doel’”.

  Das een leuke!! 🙂

  http://10news.dk/swedish-police-mosque-fire-was-an-accident-muslim-leader-threats-comes-from-other-muslim-groups-not-from-extreme-right/

 3. Gielah

  Media die ons een schijnwerkelijkheid presenteren zijn bedrieglijke media.. leugenachtige media… staatsgevaarlijke media.

  Ik denk al jaren: het wordt weer tijd voor muurkranten!

  Maar gezien de eveneens bedrieglijke en leugenachtige overheden krijgen we daar vast geen vergunning voor.

 4. Pieter G

  In de VS 12.000 moorden in een jaar.
  Je hoort er alleen iets over wanneer een (witte) politie agent al dan niet terecht een zwart persoon uitschakelt.

  Of men heeft tussen de 12.000 moorden wellicht, misschien, is het dan echt waar? Iemand gevonden die een paar moslims vermoord heeft. reden:omdat ze hoogstwaarschijnlijk moslim waren en de dader atheïst.

  (Dat een atheïst een ander vermoord om zijn levensovertuiging (of om welke reden dan ook) is dus zo ontiegelijk zeldzaam dat het wereldnieuws is.

  Wat de levensovertuiging van de andere 11.999 moordenaars hebben en hun slachtoffers doet er niet toe.

  Hoe manipulatief selectief kan je nog nieuws brengen als nos zijnde. Dit moet een wereldrecord zijn.

  Net als de EERSTE reactie op de Deense terroristische aanslag waarbij we moslima’s zagen die gelijk zeiden dat het niets met de islam te maken had.

  de NOS is een politiek propaganda kanaal wat de werkelijkheid naar believen moedwillig verdraaid.
  Anti nieuws.

 5. Sorensen

  Goed stuk (ik probeer ook even mijn nieuwe registratie)

 6. Swieber

  Het is altijd hetzelfde verhaal met de media.

  Als een moslim iets word aangedaan (om wat voor reden ook) schreeuwen de media moord en brand.

  Maar als ,zoals nu gebeurt , er in het Midden Oosten massale christen vervolgingen plaatsvinden door moslims zwijgen de meeste media.
  https://www.youtube.com/watch?v=ytdMUddGe-U

  De schietpartij in de VS waarbij die moslims zijn neergeschoten zijn het gevolg van een langlopende ruzie om een parkeerplaats.

  De dader was links , atheïst en had een hekel aan alle religies.
  http://pjmedia.com/tatler/2015/02/11/killer-of-3-unc-chapel-hill-muslim-students-was-hardcore-anti-religion-progressive/

  En uit zijn facebook pagina blijkt dat hij moslims ook nog verdedigde en meer een hekel had aan christenen dan aan moslims.

  Hij verdedigde b.v ook de bouw van de moskee op “Ground Zero”.
  http://www.breitbart.com/video/2015/02/12/report-chapel-hill-shooter-hicks-defended-ground-zero-mosque/

  In het weekend zijn twee mensen neergestoken door een moslim.

  De man vroeg of de mensen moslim waren en toen de mensen zeiden dat ze geen moslim waren werden ze neergestoken.

  Zeer weinig media aandacht voor deze zaak omdat de slachtoffers geen moslims zijn.

  En de Wapo probeerde zelfs het verhaal om te draaien en te suggereren dat moslims het slachtoffer waren.

  Dat is dus hoe de media werkt.

  “Last weekend, police report that a Muslim man from Detroit stabbed two bystanders at a bus stop after he asked if they were Muslims and they said no.”
  http://www.breitbart.com/big-government/2015/02/17/wapo-falsely-implies-detroit-stabbing-was-hate-crime-against-muslims/

 7. Jasterke

  Het schijndebat dat dagelijks wordt gevoerd
  voegt niets meer af of toe aan wat al is gezaaid…
  zolang de waarheid doelbewust nog wordt verdraaid
  voedt men de haat waarmee de één de ander steeds beloert !

 8. Jacobus

  Ik denk dat de recente aanslagen duidelijk maakten dat het islamdebat van de afgelopen decennia wel degelijk iets opleverde. Met name de opstelling van de moslimorganisaties is heel duidelijk, men neemt helder afstand van terrorisme en maakt duidelijk dat die niets met de islam te maken heeft. De modernisering van de islam, de, Europese islam zo men wil, komt steeds duidelijker in beeld.
  We mogen voortrekkers als Aboutaleb, Marcouch en de meiden van Halal wel dankbaar zijn. Het vraagt moed om een culturele voorhoede te vormen en ze verdienen onze steun.

  1. cmsuijkerbuijk

   Zozo, je noemt zomaar even drié personen op (alhoewel die meiden van Halal dan weer een groepje is), die voor één miljoen Moslims zogenaamd voortrekkers zijn! Dát zal zoden aan de dijk zetten (trouwens, dat merken we al dagelijks. Het wordt steeds maar erger) Je had cabaretier moeten worden, weliswaar een hele slechte, maar toch!

   1. nogmaals

    Jacobus wordt met de dag gekker.
    Begint op Hitler in de berlijnse bunker 1945 te lijken.
    Het eind in zicht en toch maar blijven brallen in de hoop dat sommigen/velen zich nog gek laten maken en dat de sneuvelbereidheid in stand blijft.

  2. Swieber

   ” De modernisering van de islam, de, Europese islam zo men wil, komt steeds duidelijker in beeld.”
   ————–
   Welke modernisering?

   Moslimfundamentalisme in West-Europa geen marginaal fenomeen
   http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/13/moslimfundamentalisme-in-west-europa-geen-marginaal-fenomeen/

   Zwijgende meerderheid moslims steunt geweld; in Nederland 100.000 moslims bereid geweld te gebruiken
   http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5882

   De feiten laten juist zien dat veel moslims fundamentalistisch zijn geworden in hun geloof en er grote steun is voor Jihadistische bewegingen onder moslims.

   30 jaar terug waren veel moslim in Nederland veel gematigder in hun geloof en zag je b.v haast geen hoofddoek.

   Nu zijn hoofddoeken voor zeer kleine meisjes al heel gewoon in het straatbeeld.

   Om over het antisemitisme onder moslims nog maar te zwijgen.

   1. Jacobus

    Is het Swieber bekend dat de ontkerkelijking onder moslims in Nederland harder gaat dan die onder christenen? Daarin is hetzelfde patroon te zien als onder christenen: laag moskeebezoek als eerste fase en geloofsafval in de tweede fase.

    Ik weet wel dat de aandacht veel meer is gericht op de radicaliserende minderheid dan op de hoofdstroom van moslims die seculariseert en moderniseert maar zo liggen de feiten wel.

    1. Swieber

     “radicaliserende minderheid “?

     Er zijn nog nooit zoveel moskeeën gebouwd al nu en de jeugd is veel fanatieker moslim dan veel ouderen.

     Nogmaals hier wat feiten.

     Zwijgende meerderheid moslims steunt geweld; in Nederland 100.000 moslims bereid geweld te gebruiken
     http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5882

     Cijfers! Hoe zeldzaam is moslimfundamentalisme?
     http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/nederland_scoort_weer_lekker_op_de_haatmeter.html

    2. cmsuijkerbuijk

     Het gáát niet om de meerderheid. Die is van nul en gener belang. Het gaat om het geradicaliseerde moordlustige deel!
     Bij lieden zoals jij en Peggol en de rest van de linkse wegkijkers schuilt nou dáárin juist het gevaar: “De meerderheid is toch lievvvv”. Maar daar gaat het ook helemaal niet over! Om wanhopig van te worden, van zoveel domheid en wegkijkgedrag!

     1. nogmaals

      ISIS wordt gevormd door de ontmenselijkte
      frontsoldaten van de islam. De “gewone” soldaten zijn de NL-moslims die wel al met ons in oorlog zijn, maar bij wie nog geen AK-47 in handen is gedrukt, of die nog wachten op hun bomgordels. Alle andere moslims zijn in feite reservisten die elke vrijdag gaan informeren bji de imam of hun mobilisatie-oproep al binnen is.
      Er is door al die policor land- en volk-verraders een compleet leger van de vijand binnengehaald in NL, en onze belastingcenten worden gebruikt om dit leger optimaal te onderhouden en voor te bereiden op hun heilige taak.

  3. Thoth

   Hé, je hebt Samson, Pechtold, van Ojik, Erdogan, Elaktik en Bouyeri vergeten…. Jacobus.
   .

  4. Antidotum

   @Jacobus

   hier staat te lezen dat jouw idee van de modernisering van de islam, of wat daar dan ook voor door mag gaan, onzin is als puntje bij paaltje komt.

   Je bent nog steeds niet goed op de hoogte van wat de verschuilingszuil takiyya daadwerkelijk betekent.

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/12/ISIS-vaardigt-nieuwe-wet-uit-Bijbellezers-worden-gexecuteerd

   Mogelijk dat je de schouders ophaalt voor XanderNieuws, maar ongelijk hebben ze zeker niet.

   1. Jacobus

    Ik beschouw Xander-nieuws inderdaad niet als een serieus te nemen bron.

    Trouw neem ik wel serieus: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1746970/2004/07/23/Moslim-ontkerkelijkt-SCP-Invloed-islam-op-allochtoon-daalt.dhtml

    1. TijlUilenspiegel

     Jacobus 18 februari 2015 at 13:48

     Het artikel wat je hebt gedeeld is uit 2004. Het is nu 2015.

   2. nogmaals

    @antidotum
    Jacobus weet als geen ander hier wat takiyya betekent. Hij is daar 24/7 mee doende !

  5. Jasterke

   àlles wat de Wereldvrede bedreigt heeft met de Islam te maken…méér smaken ZIJN er domweg niet !

  6. zomaar

   JACOBUS bedoel jij die moslimorganisaties , die voor 8 maart die haatpredikers uitgenodigd hebben .

   ik heb al eens geschreven , toch doe dat nu weer .

   en expliciet een vraag aan jou , zijn er geen andere predikers binnen de islam , als dit stel wat uitgenodigd is geworden door de moslimorganisaties in Nederland , (algemeen beschouwd de westerse wereld ), ?.

   zo ja waarom deze haatpredikers dan uitgenodigd ?.

  7. Andre_Butter

   Jacobus, u schrijft “moslimorganisaties maken duidelijk dat dit niets met islam te maken heeft”. Kunt u dan aangeven op welke wijze ze dat dan inhoudelijk gedaan hebben (anders dan de kreet “islam is vrede”)?

 9. JanvanEechoud

  Gaat-ie weer……., zucht.

  Wiens beurt is het? 🙁

 10. JanvanEechoud

  CM op de 1e plaats! Proficiat.
  Swieber op de 2e plaats. Niet slecht gedaan. Waarschijnlijk zat je onderbroek nét iets te strak?

  En Thoth op een 3e plaats.
  Ff wat sneller reageren volgende keer.

  Stel je voor dat we niks meer te zeiken hebben over Jacobus!! 🙁

  Mvg.

 11. nou2maar

  Hoewel ik niet vaak reageer maar zoveel onzin in een paar zinnen maakt toch duidelijk dat hier Jacobus betaald bezig is om D66 onzin uit te kramen op deze site.

  “Ik denk dat de recente aanslagen duidelijk maakten dat het islamdebat van de afgelopen decennia wel degelijk iets opleverde. Met name de opstelling van de moslimorganisaties is heel duidelijk, men neemt helder afstand van terrorisme en maakt duidelijk dat die niets met de islam te maken heeft. De modernisering van de islam, de, Europese islam zo men wil, komt steeds duidelijker in beeld.” De “Europese islam” hoe krijg je het voor elkaar om zoiets krankzinnigs op te schrijven.
  Deze man zit hele dagen achter zijn P.C. met de gordijnen dicht en komt nooit buiten. Bij nieuwsuitzendingen staat het geluid uit hij bedenkt de tekst namelijk zelf wel.

 12. V.K.

  -De realiteit is, is dat er geen islamdebat is, dat is namelijk niet mogelijk.
  -Wat je wel hebt zijn een grote groep min of meer gelijk gestemden welke het altijd met elkaars standpunten eens zijn en hierover neuzelen.

  1. Jacobus

   Dit is onzin, er is in de moslimorganisaties in Nederland overeenstemming over hun afkeer van islamisme en terrorisme. Een culturele verandering van de moslimgemeenschap zal altijd via een culturele voorhoede moeten gaan en die beweging is zeer duidelijk gaande.

   1. zomaar

    zolang zij haatpredikers uit nodigen , en blijven uitnodigen , kan jij vertellen wat jij wil .

    geloven doe ik er geen zak van , Jacobus .

    1. Jacobus

     @ zomaar,

     Je gelooft de feiten niet en daar kan ik verder ook niets aan doen.

     http://nos.nl/artikel/2016165-moslimorganisaties-pakken-haatpredikers-aan.html

 13. pejoar

  Hetzelfde was met de 3 aanslagen in Zweden op moskeeën .
  1 was een foutje zei de brandweer en de 2 anderen waren waarschijnlijk door moslims veroorzaakt zei een moslimleider.
  Juist nog gelezen over een “islam geleerde”die beweert dat de zon om de aarde draait.
  Ik heb het gehad met die club klagers

 14. Taljaard

  @Allen
  Gewoon niet meer op die pestkop reageren.
  Hij meent nog geen 50% van wat hij zegt echt, want weet zelf ook wel dat hij voornamelijk onzin uitkraamt.
  En dat natuurlijk zo provocerend mogelijk
  Is er gewoon op uit om zoveel mogelijk mensen tegen zich in het harnas te jagen, zodat hij daar weer op kan reageren.
  Dat is de reden waarom hij al jaren lang op verschillende fora rondspookt. Totdat hij weer eens tegen een ban aanloopt.

  1. Jacobus

   Taljaard is een beetje bitter omdat ik er niet aan kon ontkomen de verhalen van deze zelfverklaarde christen, theoloog en letterkundige stuk voor stuk door te prikken.

   De vraag rijst waarom hij zich meldt op een debatforum.

 15. W.H.J. Reiss

  @ Jacobus
  Vraagje: Draag jij soms een rode puntmuts en ben je soms helemaal blauw ?
  Zo ziet men jouw hier met je gewauwel !

  1. Jacobus

   “Zo ziet men jouw hier”

   Nederlands is best wel een moeilijke taal.

 16. anna67

  Prima stuk, weer,Jan.

 17. Dennis_WSPK

  @Jacobus : de terreuraanslagen en ISIS hebben nu juist ALLES met de islam te maken ! Die dragen de islam uit zoals de pedofeet dat 1.400 jaar geleden voor ogen had !

  Die zogenaamde moslimorganisatie met hun gematigde praatjes zitten nu eenmaal in een lastig spagaat. Ze willen ook graag een samenleving zoals Mohammed die voor ogen had. Compleet met sharia en zonder democratie en zonder VVMU.

  Maar men weet daar ook wel, dat dit lastig is in een seculiere samenleving als Nederland.
  En dat men dus moet schipperen om acceptabel te blijven voor de Nederlandse samenleving.
  Daarom neemt men zogenaamd afstand van hun daadkrachtige geloofsbroeders- en zusters en komt met de leugen dat “het allemaal niets met de islam te maken heeft”. Terwijl het dat wel heeft en dat weten ze.

  Ik ben wel benieuwd welke kant deze zogenaamde “gematigde soennieten” kiezen als het er op een kwade dag op aan komt. Ik denk dat ik het wel weet !

 18. Wachteres

  Dit is precies wat moet gaan gebeuren:

  ‘Onthef massaal de leden van de linkse kerk uit hun posities. Op alle plekken van bestuur, politiek en media’

  http://politiek.thepostonline.nl/2015/02/18/islam-in-nederland-angsthazen-opportunisten-en-zachte-heelmeesters-verkwanselen-westerse-kernwaarden/

  Met goedgelovigheid, naïviteit en humanisme werden moslims in Europa ontvangen. De linkse kerk heeft ze vertroeteld en met voorrang behandeld ten koste van de eigen bevolking. In Nederland komt er nog een ingrediënt bij dat het geheel tot een explosief mengsel maakt. Gevoel voor urgentie ontbreekt totaal in de Lage landen. Vandaar het spreekwoord ‘de put dempen nadat de kalf is verdronken’. En het is bijna zover waar het gaat om islamisering en islamterreur.

  Zachte heelmeesters als Cohen, Halsema en Pechtold

  Mega-haatpaleizen worden gebouwd, openlijk wordt massaal aangegeven dat de wetten van Allah boven de landswetten staan, jodenhaat wordt alsmaar opener en extremer. Wie had kunnen denken dat joden in Amsterdam zich onveiliger zouden voelen dan ik mij als jood in Marokko voelde? Met dank aan de zachte heelmeesters als Job Cohen, Femke Halsema, Alexander Pechtold, Geert Mak en vele andere naïeve sukkels. En nog steeds wordt een podium geboden aan achterlijke, half debiele figuren om hun afkeer van het westen, de democratie en de joden openlijk en omstandig te propageren. In kranten, radio en tv. De media zijn in handen van diezelfde linkse kerk.

  ‘Heeft ooit een jood moslims bespuugd, uitgescholden of bedreigd?’

 19. Wachteres

  ‘Islam in Nederland: angsthazen, opportunisten en zachte heelmeesters verkwanselen westerse kernwaarden’

 20. Wachteres

  Zoek geen nuance of relativering. Niemand is hiermee gebaat. Dat is nu wel gebleken. Decennia lang hebben de zachte heelmeesters en de linkse kerk hun recept uitgeprobeerd. Wij zien nu waartoe dit heeft geleid. Geef nu ruimte aan een ‘nieuwe elite’ met ballen.

 21. Theo345

  Een interessant debat. Er worden verklaringen tegenover elkaar geplaatst en die worden voorgesteld als feiten. Intussen zien we dat de invloed van de islam op het openbare leven toeneemt, een verschijnsel waarvoor het woord ‘islamisering’ is uitgevonden.

  Ook is het een feit dat onze overheid alles doet om de islam uit de wind te houden bij wat er ook gebeurt. Een gloedvolle toespraak hier in Utrecht naar aanleiding van de Charlie Hebdo-aanslag, maar het woord islam valt nergens.
  De voorzitter van de plaatselijke Ulu Camii moskee komt verklaren dat geen van zijn bezoekers enige sympathie heeft voor de aanslagen. Hoe komt het dat ik hem niet geloof?

  Een cartoontekenwedstrijd in Rotterdam wordt afgelast wegens risico op aanslagen. En ons wordt voorgehouden dat deze agressieve bescherming van de waarden van de islam niets met de islam te maken heeft. Zelfs zouden de moslims er afstand van nemen. Is dit nog geloofwaardig?

  Ik zou ook graag denken dat ik me zorgen maak om niets, maar dat lukt me echt niet.

 22. kees rudolf

  Zonder Jacobus, virtuoze procateur, zou het hier lang niet zo’n vermakelijke boel zijn op dit reactieforum. Heb weer eens lekker kunnen lachen. Dank.

 23. kees rudolf

  Provocateur wou ik schrijven. Kan niet met zo’ n ellendige tablet omgaan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.