Egypte bombardeert ISIS-moordenaars de grond in

Caïro neemt volkomen terecht keihard wraak voor de brute en bloederige moord op 21 Koptische christenen.

Gisteravond publiceerde ISIS een nieuwe onthoofdingsvideo, die bloederiger was dan de meeste eerdere moordfilmpjes die de terroristenclub al online had gezet: niet alleen zagen we een radicale islamiet zwaaien met een mes en dreigen dat heel Europa er binnenkort aangaat, maar ook was de onthoofding van 21 Koptische christenen gewoon in de video te zien. Die zogenaamde “kruisvaarders” (aldus ISIS) waren afkomstig uit Egypte, en het land reageerde snel. Alhoewel President al-Sisi zelf een moslim is, is hij geen radicale salafistische gekkie. En dus verscheen hij nog dezelfde avond op televisie. Hij kondigde een week van nationale rouw af, en zwoer wraak op de ISIS-beesten.

En die wraak? Die liet niet lang op zich wachten. Vannacht vlogen de eerste Egypte straaljagers al uit naar Libië, waar ISIS zich steeds sterker manifesteert. En menig moordlustige jihadist kan dat niet meer navertellen:

De Egyptische luchtmacht heeft maandagochtend doelen van terreurbeweging Islamitische Staat in buurland Libië gebombardeerd. Dat heeft het leger in een verklaring op de staatstelevisie meegedeeld. De aanval concentreerde zich op kampen, trainingsplaatsen en wapenopslagplaatsen van IS.

Dat heeft het leger in een verklaring op de staatstelevisie meegedeeld. De aanval concentreerde zich op kampen, trainingsplaatsen en wapenopslagplaatsen van IS.

Nederland moet uiteraard het goede voorbeeld van Egypte volgen. Zoals ik ook gisteren al schreef zou Europa de strijd tegen de moslimbarbaren moeten intensiveren:

Het Westen moet in actie komen tegen dit barbaarse terrorisme. Sterker nog: laten we hopen dat deze gestoorde maniakken snel van de aardbodem worden weggebombardeerd – zo snel mogelijk!

Met luchtmacht, landmacht, marine en de hele rataplan. Niet alleen wat bombardementen in Irak, maar de whole nine yards in alle landen waar ISIS actief is. De wereld moet zo spoedig mogelijk afscheid nemen van deze bloederige monsters, anders zullen er ongetwijfeld nog meer onthoofdingen volgen. Tabee.

Ik wil die oproep hier vandaag herhalen, want met de halfzachte bommetjes die de anti-ISIS-coalitie momenteel zo nu en dan afwerpt gaan we deze gewetenloze schurken er niet onder krijgen. We zullen gewoon onder ogen moeten zien dat deze lui de 21e eeuwse, islamitische variant op het Derde Rijk zijn. En evenals in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw is het enkele bestaan van deze onmenselijke ‘staat’ een bedreiging voor de mensheid, menselijkheid en alles waar een fatsoenlijk Europeaan voor staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

30 reacties

 1. Limburgse Kuifje

  Beste Tim, natuurlijk heb je gelijk dat Europa hard moet ingrijpen tegen IS. En met wortel en tak moet IS worden uitgeroeid, tot de laatste man. Maar wat doet Nederland?

  Die laat gewoon een drietal haatimans toe om op 8 maart a.s. hun haat te verspreiden in Rijswijk. Ze krijgen hier een podium om nog meer gif in de jongeren te spuiten zodat die hier ons nog meer gaan haten en overgaan tot het plegen van aanslagen.

  En opastelten kan het verbieden en de organisatoren vervolgen cq. laten straffen, maar hij en zijn maten in Den Haag doen niets.

  En daarmee moet je wel beginnen, dat is een eerste stap.

  1. Uwe Hayek

   @Kuifje
   Waarom doet de politiek er niets aan ?

   Omdat het hun toch geen stemmen kost.
   Wilders, die kost hun stemmen, en dat is het enige waar ze rekening mee houden.
   Wilders is hun vijand, en niet de Islam.
   Dus blijven Wilders/Vlaams Belang stemmen tot ze het door hebben.
   Maar daar wringt de schoen : met 6% in België en 25% in Nederland, WHO CARES ?

   “Een volk heeft de leiders die het verdiend”

   Uwe Hayek.

   1. Jacobus

    Wilders is wel een vijand voor de goede zeden in de politiek maar als machtsfactor is ze irrelevant.
    Wilders haalt hoogstens 15% van de stemmen bij de PS. Daar heeft niemand last van behalve hijzelf omdat hij weer meer politieke amateurs en gelukzoekers n zijn gammele kruiwagen moet weten vast te houden.
    Het CDA gaf al aan het Kabinet niet weg te willen sturen. Dus de huidige politieke stabiliteit houdt tot 2017 aan.

    Eer is geen enkele reden tot zorg bij de fatsoenlijke politieke partijen.

    1. zomaar

     Jacob en nu een betoog , waarom de politiek faciliteert dat haatpredikers !, hier hun haat tegen onze westerse normen en samenleven mogen spugen .

     dat riedeltje van jou om Wilders, weer eens aan te vallen kennen wij langzamerhand wel , dus geef jou mening waarom dit soort van moslims een podium krijgen , van onze politieke partijen .

     1. Jacobus

      Omdat we in dit land het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting hebben.

     2. Trudy

      Feitelijk heeft Wilders aan zijn publiek niet eens gevraagd over meer of minder Marokkanen……Hij liet dat het publiek in de zaal zaal zeggen…hijzelf zei het niet……Voor hetzelfde geld had het publiek geroepen: Meer Marokkanen…..en dan was er niks aan de hand geweest…Verder wat de Imams krijsen…is heel wat erger dan “minder…minder” wat Wilders zelf niet eens hebt gezegd! 😉 😉 🙂

 2. CJD

  Goezo! Ik zeg, geen medelijden als het om ISIS terroristen gaat. Snoeihard aanpakken, en hoe meer landen mee helpen deze monsterlijke organisatie uit te roeien hoe beter. Toch is er nog geen reden om al te hoopvol te zijn aangezien onze jihadisten nogsteeds geinspireerd zijn op deze monsters, die hier vervolgens meer en meer aanslagen zullen plegen.

 3. V.K.

  -Zag ik nog niet zolang geleden een voorzitter oid van het Euro-parlement , geflankeerd door 2 stoer geklede arabieren zich krachtig uitspreken tegen een made by Copt filmpje, zo stil is het nu…na ja , bjj Mevrouw Netjes zal wel geen Sisi in de koelkast staan.

 4. Limburgse Kuifje

  @Uwe Hayek

  Dat is waar! Zou het niet een goed idee zijn om een fundamentele wijziging aan te brengen in de kieswet/grondwet. De winnaar van de verkiezing (de grootste partij dus) zou een x aantal zetels extra moeten krijgen bijvoorbeeld iets tussen 30 en 50 stuks. Daarmee kan vrijwel zeker de grootste partij de regering vormen zonder al teveel coalitiebeslommeringen. En daarmee krijg je dus in een klap een ander beleid, dus andere maatregelen.

  Het volk heeft die partij immers omarmd en hen het grootste gemaakt, laat hen dan ook regeren.

  Je zag het de laatste keer weer. De VVD wordt de grootste met 41 zetels en moet alsnog met die kneuzen van de pvda samengaan. Het alternatief was met drie of vier anderen samen. En dan krijg je nooit een wijziging van beleid.

  Maar o jee, dan wordt Wilders dus de premier en dat zal men (de eenheidspartijen) niet willen.

  1. Nico

   Slecht idee. Een partij kan met 20 of 30% wel de grootste zijn; het betekent wel dat de overgrote meerderheid NIET op die partij gestemd heeft. Het zou zomaar kunnen dat in jouw stelsel de SP met 25% een snoeihard communistisch beleid aan de overige 75% oplegt

   1. Limburgse Kuifje

    En nu is het anders ?????

    1. Nico

     Nu steunt de regering op een meerderheid van de kiezers in 2012

     1. CJD

      Precies, met de resultaat dat niemand tevreden is

 5. Jacobus

  Het betreft slechts symbolische acties die ISIS op geen enkele wijze zullen verzwakken.
  Als je echt wat aan de situatie wilt doen zul je moeten werken aan de vorming van een centraal gezag. Egypte zou daarin een beslissende rol moeten spelen en met dit soort bombardementen versterk je slechts de totale chaos in dat land.

  Ook deze vreselijke situatie is overigens het directe gevolg van Westers ingrijpen. We vielen dat land binnen, hoopten onze oliebelangen veilig te stellen door een dictator te vermoorden en vertrokken vervolgens, het land in een gruwelijke burgeroorlog achterlatend.
  Waarom komt dit verhaal ons zo bekend voor?

  1. Nico

   Vanuit de lucht versla je een vijand niet. Je hebt boots on the ground nodig. En daarna een duidelijk plan om het land langdurig te besturen en te stabiliseren. Dus niet zoals het in Irak gegaan is.

   1. Jacobus

    @ Nico,

    Vanuit de lucht bombarderen van landen die zelf geen luchtmacht hebben en geen middelen om je te bestrijden is een tamelijk risicoloze operatie. Symbolisch druk je ermee uit aan welke kant je staat maar militair heeft het tegen dit soort bewegingen geen of weinig effect. Je maakt er per definitie veel burgerslachtoffers mee en daarmee steun je indirect de groepen die zich tussen de burgers bevinden.

    De chaos in Libië is ontstaan door roekeloos optreden van de NAVO. We zijn als Westen dus direct verantwoordleijk voor de chaos en we zouden ons geld moeten gebruiken om geduldig te werken aan stabilisatie in dat land. Bommenwerpers versterken die chaos, diplomatie en financiële steun niet.

    1. zomaar

     jacob , burger slachtoffers die bij het verbranden en of onthoofden, martelen , kruisingen, ect .

     aan de zijlijn staan te juichen en klappen , noem ik niet onschuldig .

     Nogmaals die burgers zijn uit vrije wil daar , en behoren tot de stam der soennieten , ieder anders gelovigen is al uitgeroeid.

     dus onschuldig gaat iets te ver Jacobus !!!

  2. -Harry

   Jacobus : ” Waarom komt dit verhaal ons zo bekend voor ” ?

   Nou misschien omdat het je al tientallen keren voorgehouden is door lui die niet zo gecharmeerd zijn van de amerikaanse gewoontes van buitenlandse politiek bedrijven onder leiding van Obonobo ?
   En Bush .

   En omdat zo ongeveer alles wat ze de laatste tijd overhoop gehaald hebben misschien voor de korte termijn enig succes gehad heeft dankzij een enorm overwicht , maar zodra ze hun hielen lichtten waren ze weer jaren achterop . Stomme donders !

   Wat we je ook steeds proberen te vertellen is , dat het onder islam beleid altijd ” vreselijke situaties ” zal geven .
   De enige manier om daar van af te komen , is de hele islam volledig uit te roeien , maar aan dat idee zal je ook nog wel enige tientallen jaren moeten wennen .

  3. Marcel Buurman

   Jacobus, je reactie is wat te eenzijdig. De situatie in Libie is ontstaan doordat daar een grote opstand tegen dictator Khadaffi was ontbrand, die Khadaffi met fors geweld probeerde in te dammen. Toen hebben met name Franse, Britse en Italiaanse straaljagers aanvallen uitgevoerd op de troepen van Khadaffi, daarmee de opstandelingen helpend de overwinning te behalen. Als het alleen om het veilig stellen van oliebelang was gegaan, dan waren de luchtaanvallen dnek ik niet de meest logische reactie. Dus het westen heeft een rol gespeeld, maar er is geen sprake van dat de situatie een direct gevolg is van westers ingrijpen. Het is anders dan wat de VS in 2003 in Irak in gang hebben gezet.

 6. DeManVanIngrid

  Limburgse Kuif, ben het helemaal met je eens dat er in ut Haagje (mijn stad) een hoop MOET veranderen maar niet alleen daar. Tot mijn vreugde zie ik dat het over een heel groot gedeelte van “ons” Westen minder, minder en minder geaccepteerd wordt dat moslims er zo maar mee wegkomen. Kijk bijvoorbeeld deze video:
  https://www.youtube.com/watch?v=M0cuVeuQ73s

  en:

  http://www.jihadwatch.org/2015/02/robert-spencer-at-pjm-who-is-to-blame-for-the-chapel-hill-murders-the-anti-muslim-hate-crimes-industry/comment-page-1#comment-1197740

  “Lawrence johnson says

  February 15, 2015 at 10:36 pm

  The case for Islamophobia is strong.
  It is a good thing for people to be “Islamophobic”.
  It means that you are aware of the depravity that is Islam and that you are willing to witness and act against it.

  Praise be to “Islamophobia” !
  Infidel : wear that badge PROUDLY !

  Dit was een van de meest tot mij doordringende comments op dit artikel:


  Lesley says

  February 14, 2015 at 4:10 pm

  The thing that blows my mind the most is that on the yahoo.com news, I saw an article on yahoo.com, ‘Muslim world asks: Were Chapel Hill shootings an act of terrorism?’ The ‘Muslim world’ is silent when Islamist gunmen shouting, ‘we have avenged the prophet’ massacre a bunch of artists at a French newspaper (plus over 25,000 acts of terror in the name of Islam only since 9/11), but are jumping to cry terrorism when three Muslims are killed in a dispute over parking with a man who seemingly has less against Muslims than Christians?

  I know it’s going to sound like I’m a paranoid chump in a tin-foil hat by saying this, but it’s looking more and more like there is some kind of conspiratorial Islamist agenda that our government is either humoring or actively in collusion with. Given the data about the shooter, and (by contrast) the rather hateful data put forth by the victims, I have to consider that anyone in our government who is goose-stepping along with this ‘Islamaphobia’ nonsense is actively against non-Muslims and our way of life.

  I just can’t believe that any person who is smart enough to pass a written exam to hold a driver’s license would look at the data and come to the conclusion that it is a hate crime. On the contrary: Islam brings the West no end of trouble. Rape gangs in the UK, anti-Semitism, mass casualty acts of violence, imposing their dietary restrictions on others, terror threat levels, extra security, blah blah blah blah blah.

  There are perfectly lovely countries ruled by Sharia law that Westerners don’t bother by immigrating to. There are even ‘secular’ nations where Sharia and Islam are warmly embraced (Turkey). I don’t believe that Muslims in the West really feel so threatened or oppressed. If they did, they would be fleeing the West in the way the Jews are fleeing France and the UK now. Instead, they are coming in droves, many of them draining national welfare resources and demanding special meals.

  I’m so sick of the mess that Islam has brought to our world and our way of life, that if they were fleeing in droves, I’d be all right with that. The ‘Muslim world’ needs to reform itself and remove the element of stone age barbarism before it can play nicely with the more civilized and enlightened West. I would wish them well and safe travels on their way out of our western nations. Converts would be welcome to leave, also. They would be welcome to go fulfill their dreams of being a school teacher in the Islamic State or something… “See class, Barbara was raped. We’re going to stone her to death. Now, for proper technique, hold the rock like this…”

  Mijn punt is dat niet alleen Nederland er genoeg van heeft en er veel mensen in de wereld zijn die het precies hetzelfde zien zoals wij,

  Het wordt tijd dat de moslims die onze cultuur/levenswijze aanvaard hebben zich ook daadwerkelijk aan gaan passen en als ze dit niet doen dan wordt het ik of hun.. Gelukkig zijn we nog in de meerderheid en worden we (het volk) wakker, Kijk naar de heer Wilders en zijn partij, zie wat er in Engeland en Frankrijk gebeurt, we worden het zat, niet meer dan terecht lijkt mij.

  Ik ben tegenwoordig verplicht mijn vrienden en familieleden te waarschuwen voor de tolerantie die wij zo hoog dragen, voor wat? Voor dit?
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6639940/a154d1f0/isis_onthoofdt_21_koptische_egyptenaren.html

  Kan er nog wel een paar laten zien maar iedereen begrijpt wat ik bedoel

  Waar is onze fabeltjeskrant?

  Oogjes dicht, slaap lekker, deze krant is vervangen door de staats TV, ONZE staat…Komop Geert, schepje er bovenop please!!!

 7. -Harry

  Jacobus nog niet wakker ?

  Hee Jacobus , ze betalen jouw salaris niet voor niks !

  Schiet eens op , ze beledigen je werkgever , ” halfzachte bommetjes ” , dat neem je toch zeker niet !
  Stel dat er andere onschuldige terroristen getroffen worden !
  Of “gewone” moslims !

  Of moet je nog even kortsluiten met Den Haag wat je wel en niet mag zeggen .
  Die verrekte rechtse zakken worden nu wel erg opdringerig , niet ?

 8. -Harry

  Wat me overigens een beetje verbaast is de nogal snelle reactie van Egypte .
  Wisten de Egyptenaren al waar Isis uithing , waar hun trainingskampen waren en hun opslagplaatsen ?
  Kan me niet erg voorstellen dat ze dat zo snel uitgevogeld kunnen hebben .
  In ieder geval hebben zowel Jordanie als Egypte doeltreffend opgetreden en snel , waar ik het met de schrijver wel eens ben dat het er op lijkt er slechts zeer terughoudend door de westerse mogendheden opgetreden wordt .

  Bang om de Jacobussen tegen zich in het harnas te jagen ?

 9. cmsuijkerbuijk

  Allemaal weer mooi en aardig, dat “we” als Nederland mee moeten doen, maar met wat? Ik heb begrepen, dat we al bommen moeten “lenen”, want de onze zijn op. Dankzij de vooruitziende blik van die Blonde Dolly en excuustruus van een MinDef. kunnen we niet eens mee doen, al zouden we willen, want er wordt nog steeds bezuinigd op de krijgsmacht. Alleen een beetje minder dan eerst was begroot. Dát moet eerst opgelost worden, namelijk weer een volwaardige eigen krijgsmacht, die op álle terreinen goed uitgerust is. Slechts dán en alléén dan kun je het ook vragen
  én verlangen van de militair, om zijn/haar leven te wagen in zulke operaties!

 10. Dennis_WSPK

  ISIS is er op uit zoveel mogelijk landen in de jihad mee te slepen. Syrië, Iran, Irak, Jordanië, Egypte en straks misschien ook nog Israël. De chaos in het MO is compleet.

  Het is een mooie waarschuwing dat de islam gewoon levensgevaarlijk is. En reken maar dat een groot deel van de moslims in het westen liever de kant van de salafisten kiest dat de kant van de seculieren !

  En wat doen we in het westen ? Hier hebben we
  Jacobusjes die wegkijken en hun pijlen liever richten op Wilders, de enige politicus die een reële kijk op de zaken heeft en het enorme gevaar van de duivelse islam doorziet.

 11. Gielah

  Iemand die voortdurend pijlen afvuurt op meneer Wilders, inderdaad de enige die het gevaar inziet en inderdaad óplossingen aandraagt… (hoewel de rest daar niet aan wil, maar dat is dus zijn schuld niet…..)
  iemand die dus steeds op hem pijlen afschiet, die staat daadwerkelijk aan de kant van de vijand en van het gevaar dat ons bedreigt.

  En dan intussen maar hypocriet en zalverig aan het zeiken slaan over liefde en zo… en letterlijk alle wél eerlijke en sympathieke mensen, die ze in het vizier krijgen aanvallen en zwartmaken.

  We leren zo het kwaad-in-mensen wel kennen!

  Ontmaskeren en afwijzen.. elke dag opnieuw! ~
  Kunnen ze vast wennen aan hun uiteindelijk lot.

 12. Trudy

  Egypte is goed bezig om dat kankergevaar te vernietigen…maar dat dodelijke gevaar zit over heel Europa verspreidt en wat er uit Afrika nog aankomt als vluchteling………en de wandelende Jihad-tijdbommen vooral in de Schilderswijk…..genoeg om dat gevaar uit te bannen…

 13. Two Ravens Black Kettle

  Maar wat wil DDS doen met de teruggekeerde moslim-nazi’s en de moslim-nazi’s die deze moslim-nazi’s steunen ?
  De politiek doet niks, de magistratuur straft niet en hun lakeien in de media beschermen de Politiek Correcte fictie.

  Wat doen we met die nazi’s ?

 14. hendrikush

  Laat de religie van de haat vooral doorgaan met het tonen van haar broederliefde. En zorg ervoor dat het westen niet voor de zoveelste keer wordt gechanteerd met haar naastenliefde. Laat ze elkaar maar uitputten.

 15. HenryJoseph

  Jacobus, waar haal je in hemelsnaam al die tijd vandaan?

 16. Gielah

  Staat vast een hoop tegenover.
  Aandacht… ook negatieve aandacht… geld… krom idealisme….dat kan állemaal.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.