Frank Verhoef op WNL: 'D66-rechters begrijpen niets van terrorisme'

Geen categoriefeb 10 2015, 9:00
Zo is het maar net.
Gisteren berichtten wij dat een moedeloze D66-rechter besloten heeft dat twee overduidelijke Syriëgangers totaal geen kwaad in de zin hadden en gewoon lekker op vakantie gingen. Ofzo. Het gevolg: hij sprak ze vrij.
Dit ondanks het feit dat ze bivakmutsen mee hadden, een afscheidsbrief hadden achtergelaten, hun computers vol stonden met gewelddadige jihadfilms, camouflagekleding hadden gekocht, en - oh ja - op weg waren naar Syrië (hoewel één van hen zei naar Turkije te gaan. Uhuh, ja. En van daaruit naar Syrië, ja).
Een blinde kan nog zien dat deze twee van plan waren om zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie zodat ze ongelovigen konden vermoorden, maar de rechtbank dacht daar net een beetje anders over.
De vrijspraak heeft voor flink wat woede en onbegrip gezorgd in ons land, wat dan ook de reden is dat omroep WNL er gisteren in Vandaag de Dag aandacht aan besteedde. Eén van de (twee) mensen die ze om commentaar vroegen, was onze eigen Frank Verhoef. Kijk de video:
[video width="640" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/02/frankverhoef_wnl_10feb.mp4"][/video]
Zoals Frank vertelde kun je het OM in deze zaak weinig kwalijk nemen. Justitie begrijpt dat types als Mohamed el A. en Hakim B. niet alleen een groot gevaar vormen voor onze samenleving, maar ook voor het Midden-Oosten. Daarom wil men ze onmiddellijk achter slot en grendel zetten; daar kunnen ze immers niemand kwaad doen.
Vervolgens komt de zaak bij een van de werkelijkheid losgeslagen D66-rechter terecht die eens op zijn gemakje naar de zaak kijkt en zegt, 'ach, misschien gingen ze gewoon op vakantie joh!' Et voila: de heren staan weer op straat en mogen het nog een keer proberen om naar Syrië te gaan (of, erger, aanslagen te plegen in eigen land).
Als we de oorlog tegen de Radicale Islam willen winnen moet iedereen in een positie van macht en invloed begrijpen waar we tegen strijden. De politiek wordt langzaam wakker, Justitie ook... nu de rechterlijke macht nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten