Het zinkende schip getiteld Barack Obama

De bewoner van het Witte Huis komt helemaal geïsoleerd en zonder vrienden te zitten. Al z’n trouwe personeelsleden verlaten hem.

Op RTL Nieuws werd het met Bijbelse termen aangezet in een artikel getiteld “De Obama-exodus,” maar was wel feitelijk correct over wat er nu gebeurt:

De leegloop is begonnen. Een voor een verlaten Barack Obama’s vertrouwelingen het Witte Huis. Niet omdat ze ruzie met hem kregen, of een burn-out opliepen. Nee, ze vertrekken naar Hillary.

Deze week liet het Witte Huis weten dat een van Obama’s hoogste adviseurs, Dan Pfeiffer, voor het eerst sinds de verkiezingscampagne in 2007 van de zijde van Obama zal wijken. Hij stapt op. Ook hoofd communicatie van het Witte Huis Jennifer Palmieri zegt ‘doei’.

Meneer Pfeiffer laat nog in het midden wat hij hierna gaat doen, net als adviseur John Podesta die al eerder opzegde. Maar van beiden wordt aangenomen dat ze naar het Hillary-kamp gaan.

De Bijbelse term ‘exodus’ heeft een geestige overeenkomst met de realiteit: net als in de originele exodus – toen de Joden vluchtten voor de Egyptische farao die zichzelf weliswaar als een zonnegod presenteert, maar in feite gewoon een tiran is – loopt men achter een zelfbenoemde profeet aan. Maar of Hillary Clinton een Amerikaanse Mozes is, valt echter nog te bezien. De Republikeinen hebben dit keer een heel sterk speelveld. De volgende president kan zomaar weer iemand zijn uit de Grand Old Party.

Voor Obama zit er niet veel anders op dan lijdzaam toekijken hoe de ene na de andere trouwe topshot zijn nabijheid vaarwel zegt. Het was dan ook een presidentschap. Hij beloofde Amerikanen zeven jaar geleden om overal ‘hope and change’ te brengen. Nou, change kwam er. Het communistische Cuba werd snikkend in de armen gevallen, terwijl het hele Midden-Oosten in afwezigheid van Amerikaans leiderschap langzaam verkruimelde tot één grote burgeroorlog.

Een fabelachtige president van het kaliber Ronald Reagan had echter z’n mensen tot de allerlaatste seconde aan zich kunnen binden. Maar Barack Obama is geen Ronald Reagan. Obama bracht geen IJzeren Gordijnen neer of veranderde de wereldkaart ten goede. Obama is vooral een teleurstelling, en ziet dientegenvolge teleurgestelde aanhangers – zelfs hondstrouwe aanhangers – overlopen naar het kamp van zijn voormalige tegenstrever in de primaries van 2008. De droom van ‘hope and change‘ gaat uit als een nachtkaarsje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

37 reacties

 1. V.K.

  -Naja, overlopen?

  -Ik zie het eerder, want Obama kan niet aan de verkiezingen meedoe, als je baantje veiligstellen voor de volgende termijn.

  1. aquarius

   helemaal mee eens V.K.
   Er valt niets meer te winnen met Obama .

  2. Ali Baba

   Precies en bij Hillary kunnen ze mogelijk aan het werk blijven.

   Raar en onzorgvuldig artikel Tim.

 2. Lieftinck

  Misschien was het beter dat Obama president was gedurende 9/11 dan de afgelopen jaren. Wellicht was er dan niet ingegrepen in Irak.

  We hebben 2 verschrikkelijke presidenten gehad.

  1. Eminem2

   Bush 1 en 2 bedoelt u?

 3. Jacobus

  Obama heeft in twee termijnen Amerika veranderd en zal worden opgevolgd door een volgende Democratische president die de politieke lijn zal kunnen doortrekken.

  Ik vind het niet zo’n slecht resultaat.

  1. mijn-idee

   Ja hoor hij heeft Amerika veranderd.

   Vraag alleen is: ten goede of ten kwade….

   1. Jacobus

    Ten goede, het land heeft zich teruggetrokken uit Afghanistan en Irak en is overgegaan op een minder interventionistische politiek. Voorts heeft Obama de ziektekostenverzekering erdoor gekregen waardoor het land een stap heeft gezet naar een solidaire verzorgingsstaat.

    Obama had meer kunnen bereiken als hij niet 8 jaar lang was gehinderd door een Republikeins/Teaparty meerderheid in het Congres.

    1. M. Brandenburg

     Het goede was dus dat hij de plannen opgesteld onder Bush heeft uitgevoerd, ten dele, want ondertussen voerde hij ook overal nog even oorlogsdaden uit met executies, zaken waar een Republikeins leider(als ze ooit op die grote schaal zouden zijn voorgekomen) keihard zou zijn afgemaakt. Nee Obama heeft veel verandert maar weinig ten goede, of je moet het goed vin den dat gezondheidszorg nu nog verder weg is voor mensen dan voor Obama en zijn Obamacare, of het feit dat minderheden er massaal op inkomen keihard achteruit zijn gegaan, door beleidsdoorvoeringen van Obama en zijn vrienden. En laten we het al helemaal niet hebben over de grotere tegenstellingen tussen blanken een minderheden(opvallend want er zijn ondertussen meer minderheden dan blanken) waar Obama werkt als een katalysator om het vuurtje naar grote hoogste te stoken. En openlijk wetshandhavers onder de bus gooit voor zijn eigen politieke en misselijke agenda, met een duidelijk beeld van armoe voor iedereen.

    2. Kuifje

     Toen Obama de troepen terugtrok uit Irak in 2012 was Irak stabiel en het leiderschap van Al Qaida verslagen.

     Obama werd toen gewaarschuwd dat hij wat troepen moest achterlaten omdat er anders een vacuüm zou ontstaan waar Jihadisten zouden inspringen.

     Obama heeft niet geluisterd en waarvoor gevreesd werd is gebeurt.

     ISIS is in het vacuüm gesprongen met alle ellendige gevolgen.

     Toen Obama werd gewaarschuwd voor de opkomst van ISIS deed hij dat af een stel “amateurs” .

     Hij greep niet in met als gevolg dat ISIS kon groeien als kool.

     Pas na de onthoofdingen werd de publieke druk zo groot dat Obama besloot in te grijpen met wat bombardementen. Halfslachtig ingrijpen dus.

     Dus voor een groot deel is Obama verantwoordelijk voor de opkomst van ISIS en alle ellende die daarmee verbonden is.

     Toen de burgeroorlog in Syrië begon heeft Obama niets gedaan om het gematigd verzet ,dat in het begin van de burgeroorlog aanwezig was ,in Syrië te steunen.

     Daardoor kregen de Jihadisten de overhand in Syrië en werd het verzet geradicaliseerd.

     En laten we Libië niet vergeten. Obama heeft Kadaffi weggebombardeerd waardoor Libië nu speelveld is geworden van Jihadisten en het land verscheurt is.

     En in Egypte heeft Obama het Moslim Broederschap gelegitimeerd in zijn Cairo speech in 2009 en Moebarak laten vallen als een baksteen.

     Veel Egyptenaren begrijpen niet dat Obama het extreme Moslim Broederschap steunt.

     Ook is de z.g “reset” met Rusland mislukt en heeft Putin (door het zwakke beleid van Obama) vrij spel gekregen in de Oekraïne van Obama.

     Tijdens de Groene Revolutie in Iran waarbij de jeugd in opstand kwam tegen de regering van Iran en mensen werden doodgeschoten in de straten heeft Obama geen steun uitgesproken in in essentie de regering van Iran gesteund.

     Onder Obama heeft de VS aan kracht ingeboet ;heeft Obama vrienden en trouwe bondgenoten in de steek gelaten en is het niet veiliger geworden in de wereld.

  2. carthago

   Inderdaad,hij heeft het veranderd in een tandeloze tijger en armlastige sovjetstaat.

  3. Taljaard

   @Jacobus
   Geert Mak’s ”Reizen met John” gelezen?
   Aanrader.
   Ook daar komt Obama’s optreden er niet zo goed van af.
   Waarbij zij aangetekend dat ook het binnenlandse asociale wanbeleid van Bush jr. stevig op de korrel wordt genomen.
   M.i. terecht.
   Wanneer de Republikeinen nu eindelijk eens een keertje met een aansprekende en competente kandidaat voor de dag zullen komen (hoop op dr. Ben Carson) dan kan
   Hilary het wel schudden.

   1. Jacobus

    Ik las het boek. Ik meen overigens dat de economische en sociale verloedering van het Amerikaans achterland niet redelijkerwijs Obama kan worden verweten. Die is vooral het gevolg van de rechtse, liberale politiek die van de V.S. een economische jungle maakten.

    Uw verwachting dat een Republikeinse president dit probleem met voorrang zal oplossen getuigt niet van inzicht in de oorzaken ervan. Ik meen dat alleen met een Democratische president die denkt en handelt in de geest van Obama enige verbetering mag worden verwacht,

    1. Taljaard

     @J.
     Beschouw dit boek eerder als een stevige waarschuwing voor wat ons in Europa ook te wachten zal staan wanneer Brussel haar zin krijgt.

 4. carthago

  Inderdaad een mislukte omhooggevallen verlosser.Obama heeft alleen een beleid van pappen en nathouden gehad en inmiddels volstrekt zich genocide wereldwijd.Grote woorden ,geen daden,dramatisch.

 5. reageerbuis

  Het trieste is dat de EU nog steeds naar zijn pijpen danst.

 6. Kuifje

  Obama zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als een nog slechtere president als Charter.

  En dat zegt wat.

  Onder Obama heeft Amerika sterk in kracht ingeboet en hij toont geen enkel leiderschap, geen visie.

  Zijn grootste supporters zitten bij de media en Hollywood. Dat verklaart dan ook dat hij met dingen weg komt waar een andere president niet mee wegkomt.

  Verleden week deed Obama weer eens wat domme uitspraken in zijn verdediging van de islam.

  Obama: christendom niet verschillend van de Islamitische Staat (IS)
  https://ejbron.wordpress.com/2015/02/07/obama-christendom-niet-verschillend-van-de-islamitische-staat-is/

  1. Jacobus

   Ik geef toe dat die Charter geen beste president was, sterker, hij was het nooit.

  2. Maaike

   ejbron kun je niet beschouwen als objectieve, serieuze bron, beste Kuifje.

   1. Kuifje

    Het is een goed artikel met een aantal links die ook over die domme uitspraken gaan van Obama.

    Het internet staat bol over deze domme uitspraken door Obama. Hij werd daarvoor terecht sterk bekritiseerd.

    Om de kritiek op de islam te verlichtten gaat Obama christenen bekritiseren over iets wat 800 jaar geleden gebeurt is.

    Natuurlijk is dat appels met peren vergelijken omdat de context volledig ontbreekt en we nu met het probleem van islamitische terreur te maken hebben.

    http://www.nationalreview.com/article/398030/horse-pucky-obama-jonah-goldberg

    http://pjmedia.com/rogerlsimon/2015/02/05/a-jew-examines-why-obama-never-names-islam/

  3. Lieftinck

   Het is opmerkelijk dat de grote doorbraank van het Islamitisch fundamentalisme gestalte kreeg onder Jimmy Carter. De Amerikaanse president hield zich afzijdig tijdens de opstand in Iran tegen de Sjah van Perzië, terwijl hij juist bezig was wat sucessen te boeken, zoals het camp David akkoord. Tijdens de gijzeling van Amerikaanse ambassade personeel pakte Carter het een en ander onhandig aan. Op zich kun je je afvragen of andere presidenten het beter gedaan hebben.

   Echter, wat je Carter wel zeer kwalijk kunt nemen is dat hij de kiem heeft gelegd voor het Islamitisch fascisme in Afganistan en Pakistan, die wellicht ISIS gebaard hebben. Ik citeer Wikipedia:


   Om de Sovjetbezetting van Afghanistan tegen te gaan startten Carter en Zbigniew Brzeziński een 40 miljard dollar kostend trainingsprogramma voor islamitische fundamentalisten in Pakistan en Afghanistan. Terugblikkend wordt het wel gezien als oorzaak van de instabiliteit van post-Sovjet Afghaanse regeringen, die leidden tot de opkomst van de islamitische theocratie in de regio. ”

   En nu hebben we Barack Hoessein Obama en een dreigend kalifaat die zich straks wellicht uitstrekt tot ver in Afrika, en die anderdenkende vernietigen en mensen onderwerpen als slaaf. Wrang dat dit gebeurd onder progressieve presidenten.

   1. Jacobus

    @ Lieftinck,

    Naar mijn inzicht is de opkomst van ISIS en Al Qaida inderdaad te wijten aan het Amerikaanse optreden in die regio. Al Qaida met name in relatie tot de steun die Bin Laden (en meer specifiek de Moedjahedien) van de V.S. kregen in het geopolitieke pokerspel met de Russen in Afghanistan (ik ben het eens met uw analyse hierboven terzake) en ISIS vanwege de onwettige inval in Irak die het land in een middeleeuwse burgeroorlog achterliet. De barbarij van ISIS is de barbarij die kan ontstaan in een land waar elke economische, politieke, sociale en culturele infra-structuur is ingestort. Daarvoor zijn de Amerikanen als eerste verantwoordelijk te stellen. Wat ze nu doen in het bestrijden van ISIS is op de keper beschouwd doorwrijven in de zelfgemaakte vlek.

  4. -Harry

   Inderdaad , Kuifje ,

   Hij heeft absoluut geen visie .
   De enige zwarte die wél visie heeft is een verrekijker .

 7. M. Brandenburg

  Opvallend hoeveel mensen deze man steunen, de man die vele misdadige zaken heeft gepleegd, de man die als zijn naam Nixon had geweest hij niet eens de kans had gekregen a la Nixon om op te stappen, maar gewoonweg al in zijn eerste jaar een impeachment aan zijn broek zou hebben hangen. Een zaak die elk jaar en in meer gevallen had kunnen gebeuren, simpelweg omdat hij een mixje is, met een overwegend zwart kleurtje mocht hij blijven zitten, en bleef hij de steun van de media houden, die zelfs openlijk voor hem begonnen te liegen, om vooral het beeld dat werd gecreëerd maar in stand te kunnen houden.

  Nee deze man staat nu al in de boeken als de slechtste president of de VS ooit, en niemand die er ook maar een beetje bij hem in de buurt komt. Daarnaast heeft hij de zogenaamde zwarte zaak niets goeds gebracht, de eerste zwarte president was een een president van Afrikaanse allure, een dictatorschap, met enkel slechte gevolgen voor de mensen en de economie.

  Terwijl dit allemaal speelt, valt de linkse Obama steunende media, Republikeinse zwarte politici aan, politici, die wel aantoonbaar met hun hersenen werken en niet vanuit een socialistische/communistische indoctrine. En zien we wederom hun ware gezicht. Het gezicht is eigenlijk nog exact hetzelfde als in de begin jaren van de Republieken. Voor Democraten geld dat je zal zwarte of Democraat bent, of je niets te vertellen hebt. Het is nooit verdwenen bij deze racistische bende.

  1. Jacobus

   Welke misdadige zaken pleegde Obama?

   1. M. Brandenburg

    Benghazi, Fast and Furious, alwaar Obama hoofdelijke aansprakelijk is voor de gevolgde stappen. Deze kwamen direct uit de hoge hoed van Hussein, algemeen bekend, bewezen en genegerd door de linkse media en Mensch.

    De zaken bagatelliserend, zoals zij altijd doen met dictatoren in spe. Om achteraf de vermoorde onschuld te spelen.

    Uiteraard dit zijn er maar twee, maar wie het niews en de actualliteiten een beetje gevolgd heeft in de VS, weet dat het ongelijk onbegrijpelijk is dat deze President er nog zit, en er nog geen strafrechtelijke onderzoeken zijn ingesteld. En dit terwijl men aan alle kanten toch echt aan het drukken is om de wet uit te voeren en die stappen uit te voeren, maar de vriendjes van onze linkse vriend zijn hoog doorgedrongen op elke afdeling die maar iets kan doen. Er is beweging maar het gaat heel langzaam. Tegen de tijd dat men echt stappen kan maken zit Hussein allang en breed bij zijn islamitische vrienden om nooit meer terug te keren.

    Misschien kunnen we dan eens een keer zijn geschiedenis gaan onderzoeken, een geschiedenis, waar nu alle belangrijke zaken zijn verzegelt. Zoals zijn tijd op Harvard, alwaar niemand van zijn jaar hem kan herinneren op Harvard…. Terwijl hij toch dagelijks naar de college banken moest. Helemaal niemand, je vraagt je af, waarom probeert men dat uit de media te houden, waarom gaan de hoernalisten niet aan de slag om dat bloot te leggen. Want een ding is ondertussen duidelijk de man is niet wie hij zegt dat hij is.

   2. -Harry

    En wat te denken van de sancties die wij van Obonobo aan Rusland op moesten leggen en Amerika sprong gelijk in dat gat om wél te leveren .
    Bij ons noemen ze dat gereformeerde rotstreken , maar daar zou je ook jouw favoriete “religie” voor in kunnen vullen .

  2. Kuifje

   Obama heeft de steun van de meeste media.

   En aangezien de media nog altijd voor een groot deel de publieke opinie bepalen is dit dus gunstig voor Obama.

   Veel mensen weten niet eens bij hoeveel schandalen Obama is betrokken en hoeveel hij gelogen heeft. (op video vastgelegd)

   Het is altijd zeer gunstig voor een politicus als de media je gunstig gezind is. Dat werkt positief voor de beeldvorming.

   http://pearlsofprofundity.files.wordpress.com/2013/03/obama-lapdogs-1.jpg

 8. NemTudom

  Obama @

  Zal geen geschiedenis schrijven. Hij verdwijnt in een zwart gat waar uit hij niet kan terug keren. Zijn naam is een aanfluiting voor Amerika. Niets zeggend een lege bladzij de in het zwart.

 9. Frulen

  Zijn geboorteacte, nauwe banden met Moslimbroeders, adviseurs die moslim (broeder) zijn en z’n uitspraken betreffende islam, immigratiebeleid etc worden hem door een groot deel van de bevolking ook niet in dank afgenomen. Het gaat er meer om wat hij nog meer aan ellende kan toevoegen aan z’n wanbeleid.

 10. HR

  Het lijkt mij dat Obama niet de geschiedenis in zal geen als een van de sterkste presidenten van de afgelopen jaren, zoveel is wel duidelijk.

  Dat er in het laatste jaar medewerkers opstappen hoeft daar echter niets mee te maken hebben, dat gebeurt (bijna) altijd in een tweede termijn van een Amerikaanse president…..

  In de serie “The West Wing” werd daar ook aandacht aan besteed en wie deze serie gezien heeft weet dat dit geen “vreemd” verschijnsel is in de Amerikaanse politiek.

  Het kan best zijn dat het nu meer of vaker plaatsvind dan onder vorige presidenten, of het nu democraten of republikeinen waren, maar ik denk dat als iemand zich echt wilde distantiëren van Obama, hij of zij dat dan wel eerder gedaan zou hebben…..

 11. nick

  Obama heeft zijn land verraden, deze menig hebben velen zeer teleurgestelde Amerikanen. Hij is dan ook in werkelijkheid geen echte Amerikaan, deze z.g. veronderstelling deel ik. Hij zal idd de geschiedenis in gaan als de slechtste president ooit die de Amerikanen en wereld geen enkele goede dienst bewezen heeft integendeel.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/02/Obama-schokt-Amerikanen-nodigt-voor-nationaal-gebed-moslim-jihadist-uit

  De Amerikaanse president Obama heeft opnieuw een storm van verontwaardiging in christelijk en conservatief Amerika opgewekt door voor het jaarlijkse Nationale Ontbijtgebed een moslim jihadist -die lid is van een regering wier leider door het ICC wordt gezocht voor oorlogsmisdaden- uit te nodigen, en bovendien tijdens zijn toespraak impliciet aan de kant van islamitische terreurgroepen te gaan staan door de geschiedenis te verdraaien en te stellen dat ‘de kruisvaarders vreselijke dingen deden in de naam van Christus’.

  De talloze woedende commentaren op Obama varieerden van ‘een poging om de schuld van moslim gestoorden af te schuiven’ tot ‘een aanval op iedere gelovige christen in de Verenigde Staten’ en ‘de meest aanstootgevende opmerking die een president ooit heeft gemaakt’.
  Wat Obama in feite deed was de islam prijzen, het moslimterrorisme negeren, en vervolgens de kruistochten uit hun historische context rukken en daarmee impliceren dat het christendom feitelijk niets beters is dan het islamitische jihadisme.

  De woorden en houding van de Amerikaanse president in de afgelopen dagen toonden opnieuw aan dat Barack Hussein Obama denkt en praat als een moslim. Dat is niet zo vreemd, want zijn hele familieclan in Kogelo, Kenia, is islamitisch. Op de één of andere manier lukt het hem nog steeds om de wereld te laten geloven dat hij de enige van hen is die géén moslim meer is.

  1. Jacobus

   Xander nieuws is een zeer leugenachtige en extremistisch blog. Als je dat als serieuze bron opvoert plaats je je buiten elke redelijke discussie.

 12. nick

  Hier de bovengenoemde veelzeggende toespraak`:

  https://www.youtube.com/watch?v=lpSVy6NkeHg#t=326

 13. nick

  Er zijn vele bronnen, het youtube filmje van de betreffende toespraak spreekt voor zich, deze is niet verzonnen o.i.d. …. voor het gemak negeer je mijn verwijzing dus maar even, heer jokeledokus!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.