Kiezer wil opa Opstelten met pensioen sturen

Geen categoriefeb 08 2015, 11:00
De minister van veiligheid en justitie wordt steeds minder gewaardeerd. Het rapportcijfer is de afgelopen jaren gedaald tot een dikke onvoldoende.
In de peilingen van deze week is meer aan de hand dan dat schreeuwend naar voren komt dat VVD en PvdA ieder electoraal vertrouwen verloren zijn: Maurice de Hond ruimde in zijn mailing plek in voor de positie van Ivo Opstelten. Diens rapportcijfers zijn de laatste jaren namelijk op spectaculaire wijze aan het kelderen:
opsteltencijfer
Met z'n 71 jaar is Opstelten de oudste bewindspersoon van Nederland. Om u daar een idee bij te geven: Opstelten heeft de hongerwinter, de capitulatie van de Duitsers en de oprichting van de Verenigde Naties allemaal nog bij leven meegemaakt. Geregeld wordt z'n leeftijd dan ook aangehaald om te betogen dat hij een incapabele minister is die wel veel praat, maar weinig actie toont.
En zeg nu ook zelf. Met z'n basstem waarmee Opstelten alles wat verkeerd gaat in deze wereld veroordeelt, maar er vervolgens niks of weinig aan doet, en z'n al even monotone vocabulair is de man een one trick pony wiens effectiviteit allang niet meer verder rijkt dan een aansporing voor de lachspieren.
Maar laat mij niet alleen maar zuur doen in dit artikel. Ik opper een aanbeveling: moge de casus-Opstelten voor iedereen een leermoment zijn. De man werd enorm gewaardeerd om zijn inspanningen als burgemeester van Rotterdam in de periode vlak na de moord op Pim Fortuyn. Onder diens partijvoorzitterschap werd de VVD in 2010 voor het eerst de grootste partij van Nederland, en na twee korte sessies als informateur kon de VVD'er beginnen aan een succesvolle eerste termijn als minister, waarin het roer broodnodig naar rechts werd omgegooid.
Van al die glans is nu nog weinig over. Het is wat je onvermijdelijk krijgt als je te lang aanblijft. Uiteindelijk wordt alles wat blinkt, wazig en dof. En alles wat schittert, dooft uit. Kies eieren voor je geld, en stop ermee voordat je exit een genante afgang wordt.
Er zijn gelukkig ook berichten dat Opstelten over twee maanden z'n ticket voor vak K aan de wilgen hangt. Wat mij betreft: doen! Als Opstelten nog wil redden wat er te redden valt, moet hij zo snel mogelijk de politiek verlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten