Video: imam in Kopenhagen riep dag voor aanslag op tot oorlog tegen Joden

Geen categoriefeb 19 2015, 10:00
Was deze imam de inspiratie voor de terreuraanslagen in Kopenhagen?
Eén dag voor de islamitische terreuraanslagen in Kopenhagen, waarbij zowel de Zweedse cartoonist en kunstenaar Lars Vilks als Joden bij een synagoge het doelwit waren van de moslimextremist Omar Abdel Hamid el-Hussein, riep een imam in dezelfde stad op tot een oorlog tegen Joden. Ook preekte hij tegen interreligieuze dialoog, omdat moslims daarmee verder van de islam verwijderd zouden raken. Yep, dat is wat er momenteel in talloze moskeeën wordt gepredikt. In onderstaand filmpje, dat is vertaald door het onderzoeksinstituut MEMRI, spat de haat ervanaf.
Als de moslimterrorist niet door deze preek geïnspireerd raakte om aanslagen te plegen, dan zijn er sowieso honderden tot duizenden andere radicale moslims in Denemarken die wél zijn beïnvloed door de hate speech van deze imam. Iemand als Lodewijk Asscher kan wel zeggen dat moslims "deze griezels" niet moeten uitnodigen, maar dat is nu juist het probleem. Er zijn teveel moslims die met alle plezier luisteren naar radicale imams die oproepen tot een oorlog tegen Joden, omdat de islamitische profeet Mohammed in zijn tijd immers ook oorlog voer tegen de Joden.
Tijdens de aanslagen kwamen 'slechts' twee mensen om het leven dankzij de snelle reactie van de lijfwachten van Vilks en de moedige Joodse beveiliger bij de synagoge. Als zij er niet waren geweest, dan zouden er veel en veel meer doden zijn gevallen. De snelle groei van de radicale islam in westerse landen bewijst dat de veiligheidsmaatregelen niet hoog genoeg kunnen zijn. Er kan ieder moment een radicale moslim opstaan die een cartoonist, een journalist, een politicus wil vermoorden en ook even langsgaat bij een synagoge om dood en verderf te zaaien. Alertheid is geboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten