Asscher: moslims moeten geen griezels uitnodigen

Geen categoriefeb 18 2015, 19:50
Leuk geprobeerd van de PvdA-kroonprins.
Natuurlijk heeft minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid en PvdA-kroonprins Lodewijk Asscher gelijk als hij zegt dat Nederlandse moslims ook een verantwoordelijkheid hebben en buitenlandse haatpredikers niet moeten uitnodigen:
Volgens hem is het een taak van de moslimgemeenschap dit soort types niet uit te nodigen. De minister zei dat woensdag na afloop van een bijeenkomst met moslima's in Amsterdam. Asscher reageerde op de ophef over de geplande komst van drie omstreden buitenlandse imams naar een benefietgala in Rijswijk. De visa werden dinsdag ingetrokken.
Het enige probleem: de Nederlandse moslims willen kennelijk wél dat dat soort radicale sharia- en jihadverheerlijkende figuren naar Nederland komt om te haatzaaien. De haatbaarden zijn welkom omdat een groep Nederlandse radicale moslims graag naar ze luistert. Asscher doet net alsof die moslims helemaal niet bestaan, en dat de radicale predikers slechts per toeval naar Nederland komen. Dat is niet zo.
Als Asscher zegt over het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) dat "zij ervoor [kunnen] zorgen dat deze griezels niet worden uitgenodigd en de overheid [kunnen] alerteren als dit soort imams naar Nederland komen", dan komt dat nogal naïef over. Er zijn - godzijdank - genoeg moslims die niets hebben met het radicalisme, maar met een beetje roepen in de media dat de islamitische gemeenschap een eigen verantwoordelijkheid heeft, komen we nergens.
We hebben nu eenmaal een groot probleem met de radicale islam in Nederland. Het radicale salafisme is een niet te onderschatten stroming binnen de islam in ons land. Het zal heel lang duren voordat de strijd tegen de radicale islam is gewonnen - dat maken wij niet meer mee - maar laat de politiek, om te beginnen, deze vijf maatregelen van Jalta eerst maar eens integraal overnemen. Want zomaar wat roepen kan iedereen wel. Actie ondernemen is andere koek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten